BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Nekenčiu virtuvės

2009-07-28

Vištienos suktinukai su džiovintomis slyvomis ir migdoliniu padažu

Tema: PaukštienaJūratė @ 21:39

PRIEŠISTORĖ

Kažkada “Bernelių užeigoje” valgiau vištieną su superiniu migdoliniu padažu. Kitą kartą ten apsilankius, meniu jau buvo pasikeitęs. Labai užsinorėjau sugalvoti tą migdolinį padažą prie vištienos suktinukų.

RECEPTAS (8-9 suktinukai; dviems nepersivalgyti)

  • 300 g vištienos filė (krūtinėlė);
  • 2 š. majonezo;
  • 2 skiltelės česnako;
  • juodieji pipirai, dž. krapai, petražolės, bazilikai, prieskoniai paukštienai (ar šiaip kokie nors mėgstami vištienos marinavimui);
  • 8-9 džiovintos slyvos;
  • 1 š. džiūvėsėlių;
  • 1 š. sezamo sėklų;
  • aliejaus kepimui.

Padažui:

  • 50 g sviesto;
  • 1 š. miltų (ar kukurūzų krakmolo);
  • 1 stiklinė pieno;
  • 1 š. grietinės;
  • 1 š. citrinos sulčių;
  • 1/2 š. sojos padažo;
  • 1/2 a. š. kario;
  • 1 a. š. cukraus;
  • druskos (pagal skonį);
  • 50 g (gal kiek mažiau nei pusė stiklinės) maltų migdolų.

Vištieną supjaustyti juostelėmis, išmušti. Į majonezą išspausti česnaką, suberti prieskonius, išmaišyti ir supilti ant vištienos. Rankomis išmaišyti ir palikti pastovėti kokiai valandai.

Slyvas nuplikyti. Imti po juostelę vištienos, įsukti džiovintą slyvą, su dantų krapštuku persmeigti. Apvolioti džiūvėsėlių ir sezamo sėklų mišinyje, apkepinti aliejuje.

Skardą ištiesti folija (aš naudoju aliejumi išteptą stiklinį kepimo indą, kurį kažkada įsigijau RIMI už lipdukus), sudėti suktinukus, supilti nuo kepimo likusį aliejų ir šiek tiek vandens (gal kiek mažiau nei 1/4 stiklinės), uždengti folija ir kepti orkaitėje (tarkim, 200-220° C temperatūroje) apie 20-30 min.

Padažui sviestą išlydyti keptuvėje, nuėmus nuo viryklės, gerai įmaišyti miltus, grąžinti ant viryklės, pilti pieną, išmaišyti. Atskiram indelyje gerai sumaišyti grietinę, citrinų sultis, sojų padažą, druską, cukrų, karį. Į šį mišinį įmaišyti porą šaukštų sviesto-miltų-pieno padažiuko, kad paskystėtų ir supilti atgal į keptuvę, kur keliauja ir malti migdolai. Gerai dar pamaišyti. Gaunasi saldokas padažiukas, man labai tinkantis prie vištienos.

Iš iškeptų suktinukų ištraukti dantų krapštukus, užpilti padažo, patiekti su ryžiais, šviežiom daržovėm. Skanaus!

REZULTATAS

Patiko (0)

Rodyk draugams



Komentarų – 10 »

  1. Valio, nors kartą nekyla noras kažką išbandyti, nes šitą jau seniai iš tavęs išmokau :) Nu aišku be padažo. Ir tikrai labai labai skanu.

       Kristina — 2009-07-29 @ 11:23

  2. Nu sakinio pradžia iki antro kablelio tai gąsdinanti :)
    O kodėl be padažo? Nepatinka saldoki padažai? Ar nemažai ingredientų nervina?

       Jūratė — 2009-07-29 @ 13:15

  3. o padažo tu manęs ir nemokei, ir man negaminai, užtat ir be padažo.

       Kristina — 2009-07-29 @ 15:49

  4. Tai va tau receptas su visais aprašais - bandyk, tikrai skanu, bent jau man :)

       Jūratė — 2009-07-29 @ 15:59

  5. Jurate, tu nereali! Viskas taip skaniai nuotraukose atrodo, kad seile varva!!! Reiks bandyti tavo receptus!!!

       Irma — 2009-08-02 @ 22:10

  6. Bandyk, aišku, bandyk, Irmuk, jei tik patinka kas! Skanaus!

       Jūratė — 2009-08-03 @ 13:53

  7. mmm sudomino mane sitas skaniai atrodantis patiekalas;) lekiu i parduotve pirkti produktu ir si patiekala vyrui paruosiu vakarieniai;)) ACIU:)*

       Laura — 2011-10-22 @ 15:04

  8. Labai tikiuosi, kad patiko, nes man tai laaabai skanu ir skanesnių vištienos suktinukų nesu valgiusi.
    Ir nėr už ką, skanaus!

       Jūratė — 2011-10-23 @ 16:22

  9. Skanesnių suktinukų ir aš nesu valgius. O jau padažas… Mums jo visada dvigubos porcijos reikia.

       Gerda — 2014-01-04 @ 11:35

  10. Oho, ačiū už pagyras :) Padažiukas reikalauja šiokių tokių pastangų, bet ir mano nuomone, tikrai verta kartais pasilepinti :)

       Jūratė — 2014-01-04 @ 17:31

Šio įrašo komentarų RSS srautas. Citatos URL

Parašykite komentarą

„WordPress“ variklis. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.