BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Nekenčiu virtuvės

2013-03-06

Vištienos plovas

PRIEŠISTORĖ

Nuostabus, skanus, aromatingas. Iš pirmosios Beatos knygos “Beatos virtuvė”. Jau nebežinau, kiek kartų dariau ir dar daug daug darysiu. Kažkada neturėjau džiovintų abrikosų, tai ir su razinom labai gerai tiko. Galima ir išvis nedėti jokių džiovintų vaisių, bet jau prieskonių tai niekad neatsisakyčiau.

RECEPTAS (2-3 porcijos)

  • 200-250 g vištų šlaunelių mėsos;
  • druskos;
  • maltų juodųjų pipirų;
  • ½ a. š. maltos kalendros;
  • ½ a. š. maltos dž. paprikos;
  • ¾ a. š. malto kumino;
  • ½ a. š. maltos ciberžolės;
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 svogūnas;
  • 2 morkos;
  • 1 lauro lapas;
  • ½ česnako galvutės;
  • 50 g džiovintų abrikosų;
  • 150 g ryžių (naudoju apvalius);
  • 300 ml vištienos sultinio.

Vištieną supjaustyti nedideliais gabaliukais, pasūdyti paprieskoniuoti visais prieskoniais išskyrus ciberžolę. Plovui gaminti labiausiai tinka sunkus ketaus puodas su sandariai užsidengiančiu dangčiu, bet man viskas kuo puikiausiai gaunasi ir gilesnėje  keptuvėje su dangčiu. Aliejuje pakepinti vištieną, sudėti smulkiai pjaustytą svogūną. Kai svogūnas suminkštėja, suberti ciberžolę, šiaudeliais pjaustytas morkas, lauro lapą. 5 min. patroškinti uždengus. Įmesti gan stambiai pasmulkintą česnaką, abrikosų gabaliukus ir dar 10 min. patroškinti. Ryžius perplauti po šaltu vandeniu, sudėti į keptuvę, išmaišyti, užpilti karštu vištienos sultiniu, užvirinti ir uždengus troškinti ant labai mažos ugnies 15 min. Tada ugnį išjungti ir dar leisti pastovėti 5 min. Skanaus!

REZULTATAS

Patiko (0)

Rodyk draugams



Nėra komentarų »

Dar nėra komentarų.

Šio įrašo komentarų RSS srautas. Citatos URL

Parašykite komentarą

„WordPress“ variklis. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.