BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Nekenčiu virtuvės

2010-03-07

Šokoladinis apelsininės varškės pyragas

Tema: PyragaiJūratė @ 17:09

PRIEŠISTORĖ

Kai tik pamačiau Saulėtoje virtuvėje Kakavinio varškės pyrago receptą, iškart žinojau, kad kitas skanėstas bus mano kepamas būtent pagal šį receptą (nes mama mus vėl aprūpino galybe naminės varškės, ir aišku, labai labai jai ačiū už tai). Tik kažkodėl labai norėjosi iš paprasto varškės skonio šiek tiek “paišsidirbinėti” (kas šiaip tikrai nėra būtina, nes originalus pyragas ir taip, tikiu, labai skanus). Su citrina jau daug kartų bandyta. Akis badė apelsinas, tai jis ir buvo sunaikintas kilniam tikslui :) O šokoladiniu pavadinau todėl, kad smagiau skamba :), nors šokolado ten tik tiek, kad dėta būtent šokoladinės kakavos, kas labai rekomenduotina. Galima į tešlą įtarkuoti ir šokolado drožlių - dar šokoladiškesnis (ir reikia manyti, dar skanesnis) būtų pyragas, nors jis ir taip dėl savo paprastumo ir skanumo stoja į pirmąsias iki šiol mano keptų pyragų gretas.

RECEPTAS

Tešlai:

  • 200 g sviesto;
  • 200 g cukraus;
  • 2 a. š. vanilinio cukraus;
  • 1 kiaušinis;
  • 300 g miltų;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 2 v. š. šokoladinės kakavos.

Varškės įdarui:

  • 500 g varškės;
  • 1 mažas indelis (180-200 g) grietinės;
  • 4 kiaušiniai;
  • 100 g cukraus;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus;
  • 2 v. š. krakmolo;
  • 1 apelsino nutarkuota žievelė ir sultys (galima keisti citrinos žievele arba išvis nieko nedėti - bus paprastas ir vis dar labai skanus tiesiog šokoladinis varškės pyragas).

Pirmiausia pasiruošti tešlą: sviestą išlydyti ir leisti kiek atvėsti. Tada į jį supilti cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinį ir išplakti, kol cukrus maždaug ištirps (arba bent patirps nors kiek…). Miltus, kepimo miltelius ir kakavą sumaišyti, berti į plakinį ir minkyti tešlą (jei viską išmaišius, vis dar limpa prie rankų, šiek tiek pridėti miltų). Padalinti į maždaug dvi lygias dalis, įvynioti į maišelius ar maistinę plėvelę ir valandai įkišti į šaldiklį.

Varškės masei varškę sumaišyti su grietine. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, sumaišyti su varške, krakmolu ir mikseriu ar blenderiu gerai pertrinti iki vientisos masės. Įtarkuoti apelsino žievelę, sulipti sultis ir gerai išmaišyti.

Kepimo skardą (manoji 23×28 cm) iškloti kepimo popieriumi. Burokine tarka tarkuoti pirmąjį tešlos gabaliuką ir gražiai paskirstyti ant dugno. Pilti varškės masę ir ant viršaus paskirstyti antrąjį sutarkuotą tešlos gabalą. Kišti iki 180° C temperatūros orkaitę ir kepti apie 45 min. Ištraukti iš orkaitės ir leisti visiškai ataušti. Skanaus!

REZULTATAS

Patiko (0)

Rodyk draugams



Komentarų – 64 »

  1. Atrodo labai labai super! :) Džiaugiuosi suviliojusi šituo pyragu, o tavasis - dar ir patobulintinas taip šauniai! ;)
    Beje, man irgi norėjosi pavadinti šokoladiniu, bet vieną kartą dėl to jau gavusi pastabą, nerizikavau :D

       Asta — 2010-03-07 @ 17:27

  2. Atlaikysim tas pastabas, jeigu ką… Juo labiau, kad šioks toks pasiaiškinimas yra, o ir svarbiausia yra sėkmingas, geras receptas, už kurį labai labai ačiū!

       Jūratė — 2010-03-07 @ 18:37

  3. Labai skanus, jau pabandžiau :) Nesigavo toks gražus, bet skonis dėl to nenukentėjo :)
    Tik kitą kartą kai kepsiu, tai pakepsiu pirmąjį sluoksnį šiek tiek, tada dėsiu varškę ir antrąjį tešlos sluoksnį.

       Kristina — 2010-03-09 @ 19:33

  4. Man tai labai viskas gerai kartu gavos, matyt, priklauso nuo varškės.

       Jūratė — 2010-03-09 @ 20:13

  5. Bandžiau pakept pirmąjį sluoksnį, nieko gero… Nu bet vis tiek man nesigavo taip kaip pas tave :( Reiks dar treniruotis :)

       Kristina — 2010-03-15 @ 21:23

  6. Hm, tai gal temperatūrą blogai orkaitė rodo… Man tai išvis nerodo :) Tai tokiu atveju aš jau geriau ant mažesnės temperatūros, bet ilgiau pakepu.

       Jūratė — 2010-03-16 @ 16:51

  7. Na va, išbandžiau šiandien šį pyragą ir aš :) Atrodo, dėjau tik per mažai kakavos - šviesiai rudas atspalvis ir mažai jaučiasi :( Neiškeptos tešlos būsenoj atrodė tamsiau :D
    Tai va, o šiaip skonis… Nežinau, toks neypatingas. Bet matau ką reiktų taisyti… Dėjau viską taip pat, mano blėkutė tokia pat dydžio… bet varškė taip nežymiai matosi :( Taip pat, kiek vienas rudos tešlos sluoksnis… O pas tave tiek daug varškės rodos…:( Na bet… Ir dar galvoju, kad kiaušinių visgi per daug, kaip ir maniau, kad bus…
    Reik kažkaip tobulint… :)
    Bet ačiū už receptą :)
    Bandysiu kada dar kartą! :)

       Lina — 2010-03-21 @ 00:31

  8. Va kaip visom skirtingai gaunasi… Lina, o kakava šokoladinė? Man 2 normalūs šaukštai - kaip tik, 3 - jau per daug. 2,5 būtų jau prie maksimumo. Manau, daug ką įtakoja visgi varškė. Manoji praktiškai būna visada iš kaimo, naminė, tai jos 0,5 kg palyginus su parduotuvine, kad ir pusriebe, žymiai daugiau atrodo, ne šlapia, bent jau drėgnumas nuo riebumo turbūt, tikrai ne nuo vandens, kuris kepdamas išgaruoja ir tos parduotuvinės varškės mažai ir belieka. Todėl gal ir kiaušinių tada gaunasi per daug, nes manojoj varškėj jie tikrai neužgožia ir a la kiaušinienės neprimena :)
    Jau kai gausiu vėl naminės varškės, būtinai kepsiu dar kartą viską tiksliai sužiūrėti (bet temperatūra, deja, vėl liks neaiški, jei nerasiu orkaitės termometro - kur jų rasti???). Gal čia tik laimės reikalas, kad taip viskas man gerai gavos iš pirmo karto :)

       Jūratė — 2010-03-21 @ 17:10

  9. [...] Šokoladinis apelsininės varškės pyragas [...]

       Kreminė varškė (iš šaldyto kefyro!) — 2011-01-19 @ 15:47

  10. Dekui uz gera recepta. Mėginau. Kaip pirmam kartui gavos visai neblogai. Gal tikrai kiek noretusi, kad rudesnis butu. Sekanti kartą meginsiu šokolado įtarkuot - kaip manot :)

       Grazina — 2011-03-31 @ 09:02

  11. Į sveikatą. Aš naudoju šokoladinę kakavą (jos yra pirkti http://www.rudugys.lt/kontaktai ir dar Kauno Urmo bazėse). Galit ir šokoladą bandyti.

       Jūratė — 2011-03-31 @ 10:30

  12. Neturiu tiek pinigu, kad toki pyraga kepciau :)

       sabaka — 2012-01-06 @ 18:19

  13. Sabaka, reikia tik labai panorėti ir susitaupyti :)

       Jūratė — 2012-01-18 @ 19:04

  14. kepiau si pyraga Velykoms. Gavosi labai gerai. Neturejau sokoladines kakavos, bet ir su paprasta buvo skanu ir labai sotu! Irasau i pavykusiu kepiniu sarasa. Aciu uz ideja, “skanias” nuotraukas ir postumi isbandyti!

       Lina — 2012-04-10 @ 14:59

  15. Tikrai labai malonu, kad patiko ir nenuvylė :)

       Jūratė — 2012-04-12 @ 10:44

  16. Pabandžiau ir aš, labaia jau nuotraukos suviliojo :)) Kiaušinių parduotuvinei varškei tikrai per daug, man vieno per akis buvo, kadangi jau esu su tiek kiaušinių košę padariusi, tai pasimokiau nebedėti tiek, keik parašyta :DDD Vietoj apelsino ėmiau dvi žaliąsias citrinas, gaunas toks gaivus ir lengvas. Super, ačiū už receptą :)

       Sandra — 2012-05-13 @ 13:10

  17. Sandra, o ką jūs turit omeny - “košę padarius”? Man tai kuo daugiau kiaušinių, tuo skaniau ir tuo iškepęs jis stabilesnis atrodo, nes kiaušiniai varškę sutvirtina (kaip ir krakmolo vienas kitas šaukštas). O žalia citrina - labai gera idėja, labai ją mėgstu, tai progai pasitaikius ir su ja pabandysiu. Smagu, kad idėja patiko :)

       Jūratė — 2012-05-15 @ 09:34

  18. Superinis, ką tik iškepiau. tik padariau klaidą, kad kepiau apvalioje 24 cm skersmens skardoje, su broku vidus, brokas nedidelis, nuotaikos nesugadino, bet…Pyrago produktų kainą apie 14 lt, o išeiga 1 kg 700 gr :) beje, varškę reikia pirkt ar naminę ar riebesnę, skysta neriebi perdaug vandeninga.

       Sveta — 2012-11-05 @ 14:52

  19. Pabandziau ir gavosi super! Visiems labai patiko, butinai kepsiu dar. Beje, kepiau be apelsino zieveles, dejau tik puse apelsino sulciu. Aciu uz recepta!

       Justina — 2013-02-08 @ 19:25

  20. Labai skanu, labai patiko ir pakankamai lengva. Super!!! as dar paimprozavau, dejau dziovintu slyvu ir abrikosu :)aisku ir be priedu jau gaunasi super :)))

       Dovile — 2013-03-22 @ 14:57

  21. Džiugina tokie komentarai :) Labai smagu, kad patiko. Ir smagu, kad yra vietos savo improvizacijom. Ačiū, kad pasisakėt :)

       Jūratė — 2013-03-22 @ 17:32

  22. Tobulas receptas, visada gaunasi puikiai! Darau iš lenkiškos kreminės varškės :)

       Anželika — 2013-04-29 @ 11:32

  23. Labai smagu, kad viskas puiku :) Smagu dalintis, o dar smagiau, kai gaunu teigiamą atsaką :)

       Jūratė — 2013-05-02 @ 21:00

  24. Labai skanus pyragas,aciu uz recepta :)

       Angele — 2013-07-23 @ 15:02

  25. Labai prašom, malonu :)

       Jūratė — 2013-07-26 @ 09:29

  26. kepiau labai gerai gavos aciu uz recepta:)

       Renata — 2013-10-13 @ 15:35

  27. Labai smagu, į sveikatą :)

       Jūratė — 2013-10-14 @ 09:51

  28. Aciu uz toki issamu recepta, “uzsidirbau” tasku vyro akyse:D Tik nesuprantu ka padariau ne taip, kad viduriukas igriuvo? Ar cia nedakepiau ar krakmolo per mazai ar grietines perdaug? :/

       Gintare — 2013-10-24 @ 16:00

  29. Spėju, kad “nedakepta”, jei tik viduriukas įgriuvo.

       Jūratė — 2013-10-25 @ 15:10

  30. Isbandziau dar karteli, kepiau dar papildomas 10min. tai viskas gavosi liuks :) Aciu.

       Gintare — 2013-10-27 @ 11:20

  31. Puikus receptas!! Labai skanus gavosi tortukas, visiems namiškiams patiko, tikrai dar ne vieną kartą kepsiu. :))
    P.S. aš dėjau 3 kiaušinius į varškės įdarą, 4 kiaušinių tikrai būtų buvę perdaug naudojant parduotuvinę varškę. :)

       Dalia — 2013-10-29 @ 19:48

  32. Net visas tortukas :) Nu smagu :) Aišku, reikia pasikliauti moteriškąja intuicija ir viskas pavyksta kuo puikiausiai.

       Jūratė — 2013-10-31 @ 22:43

  33. Vietoj krakmolo dekite vanilinio pudingo. Nereikes deti vanilino ir labai graziai sustings varske

       as — 2013-11-02 @ 12:40

  34. Visa seima megsta varske,tad nutariau pabandyti juos palepinti.Ir…..neneusivyliau.Isejo super,gaivumo labai apelsinas priduoda ir siaip toks purus,slapias,lengvas pyragas.Labai patiko,aciu uz receptuka….kepsiu kol neatsibos :))

       Justina — 2013-11-10 @ 02:16

  35. Labai malonu, kad patiko :) Ačiū, kad palikot atsiliepimą - labai smagu, kad jis teigiamas :)

       Jūratė — 2013-11-10 @ 10:00

  36. Pavyko, spalva, konsistencija , viskas idealu!!! Tik dejau president varske pyragams ir gretine jogurtine

       Beat — 2013-11-11 @ 14:11

  37. Kad čia visiems taip gerai gaunas, reikia gal ir man išsikepti vėl :) Jau pamiršau, koks čia gėris… :))

       Jūratė — 2013-11-11 @ 15:48

  38. pyragas nuostabus,pavyko gerai.

       genute — 2014-01-12 @ 17:15

  39. Genute, labai džiaugiuosi! Ačiū, kad palikot komentarą :)

       Jūratė — 2014-01-15 @ 14:33

  40. tikrai superinis pyragas,viskas pavyko puikiai,net ir su parduotuvine varske.Aciu us receptuka,kepsim dar neviena karta ;)

       Vita — 2014-04-11 @ 18:22

  41. Pyragas super!Ka tik istraukiau is orkaites,pavyko.Tesla dariau su simtaprocentine kakava,o varske is parduotuves,fasuota po 1 kg,dejau laimo citrinukus.Gavosi gaivus,nesijaucia riebumo.Aciu uz recepta!

       Diana — 2014-09-10 @ 13:35

  42. Ačiū Jums, kad dalinatės įspūdžiais :)

       Jūratė — 2014-09-11 @ 09:13

  43. Labai skanus pyragas. Kiek kepu tiek gaunasi gerai :) varske perku is norfos tokia kaip grudeliais ji, tai skonis nuostabus ir dedu du apelsinus. Aciu uz recepta, turbut skaniausias is visu naminiu pyragu. :)

       Roberta — 2014-10-05 @ 10:53

  44. Super pyragas. Kepu jau kokį 3 ar 4 kartą. Tėčiui itin patinka. Skanus net pastovejęs kelias dienas šaldytuve. Aš į varškės masę įdedu apelsino žievlės ir pusę apelsino sulčių, tai kvepia visa virtuvė. :) BŪTINAI PABANDYKIT. Viskas tikrai gerai gaunasi, net jei ir paimprovizuoju pati. :D

       Dovilė — 2014-11-02 @ 15:48

  45. Tobulas pyragas, kepiau vieną kartą, viskas pavyko tobulai, kad ir be apelsino. Grietinės nedėjau, nes naudojau President varškę kuri jau ir sublenderuota ir grietine. :)

       Meilute — 2014-11-08 @ 13:11

  46. Kaip manote ar galetu naudoti president varskes suri su vanile? Konsistencija kaip tepamo surelio :)

       Monika — 2014-12-10 @ 17:41

  47. Galima, aišku, tik cukraus tada jau nepadauginkit - ta varškė turbūt jau ne tik su vanile, bet ir su cukrum.

       Jūratė — 2014-12-15 @ 07:22

  48. Super receptukas. Pyragas nerealus. Labai patiko vaikams, gretai pyragas išnyko

       Jolanta — 2015-03-28 @ 17:55

  49. super pyragas, gavosi, kaip nuotraukoje, tik siek tiek daugiau varskes dejau.

       Rita — 2015-04-02 @ 18:11

  50. Pirma kart bandziau ir puikiai gavosi. :)

       Nijole — 2015-04-04 @ 17:30

  51. Taup pat susigundžiau iškepti. Labai patiko - ir gražus, ir skanus :)

       Rasa — 2015-04-21 @ 07:04

  52. Labai geras receptas!!
    Dėjau naminę varškę ir 3 kiaušinius, tai išėjo labai normaliai, tik vat kakavos ir man buvo per mažai, nors nuo to skonis nenukentėjo ;)
    Daviau paragaut trim vyrukam, tai visi išgyrė, kiek tik galėjo. Receptukas pasiteisino 100 procentų!!

       Neda — 2015-05-05 @ 07:02

  53. Super

       irena — 2015-05-22 @ 12:55

  54. Kepu va dabar, jau koki 5 karta ,super visada gaunasi receptas geras tikslus :)

       Juste — 2015-07-04 @ 18:40

  55. Ačiū už puikų receptą, tikrai labai skanus pyragas, visiems patiko :) beje, aš irgi vietoj krakmolo ir vanilinio cukraus į varškės masę dėjau pudingą - labai skaniai išėjo. Taip pat vietoj 4 kiaušinių dėjau 3, manau jų pilnai pakako, varškė buvo pirktinė (riebi). Kakavos dėjau daugiau nei parašyta recepte, tad pyrago tešla nusidažė tokia dailia dailia tamsia spalva bei puikiai jautėsi skonio kontrastai. Dar kartą ačiū! :)

       Kotryna — 2015-07-14 @ 10:21

  56. Labai smagu, kad viskas gaunasi - į sveikatą, nėr už ką, gera dalintis ;)

       Jūratė — 2015-07-14 @ 16:02

  57. Bandau iskept ziuresiu kas gausis

       Mingailė — 2015-10-03 @ 14:23

  58. cia taip turi but, kad varskes idaras visiskai skystas gavosi? ar man kazkas nesigavo???

       ieva — 2015-10-30 @ 12:05

  59. Ieva, gal varškės masę smarkiai plakėt? man irgi būna, kad kai labai smarkiai mikseriu plaku, tai skystokai gaunasi. Tai tiesiog sumaišyti gerai šaukštu viską kitą kartą bandykit.

       Jūratė — 2015-11-03 @ 20:48

  60. Labai skanus pyragas :) Viskas puikiai pavyko. Aš dar įtarkavau šokolado. ;)

       Vida — 2015-11-06 @ 18:44

  61. Sveiki, o ar galima kepti su paprasta karčiąja kakava kurią dedu i kitus pyragus..? :)

       Vaida — 2015-11-26 @ 16:56

  62. Taip, žinoma.

       Jūratė — 2015-12-03 @ 20:43

  63. Vienas megstamiausiu! Visada pavykstantis ir visu isgirtas :)

       Laima — 2016-01-01 @ 18:00

  64. Puikiai gavosi :) Ačiū už receptą! Tiesa, pradėjusi gaminti pastebėjau, kad neturiu pakankamai grietinės ir apelsinų. Puikiai pasitarnavo jogurtas (saldus su uogom) ir citrina :)

       Raminta — 2017-02-03 @ 22:29

Šio įrašo komentarų RSS srautas. Citatos URL

Parašykite komentarą

„WordPress“ variklis. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.