BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Nekenčiu virtuvės

2013-07-29

Šašlykai medaus ir grūdėtųjų garstyčių marinate

Tema: Kiauliena ir kt. mėsaJūratė @ 08:50

PRIEŠISTORĖ

Man labai patiko. Labai. Ir visiems kitiems irgi labai patiko. Nors kam šašlykas neturėtų būti su saldumo gaidele, tai geriau jau tada tokį marinatą naudoti vištienai ar šonkauliukams. Juokavau, kad man tai kaip šonkauliukai, tik be kaulų :) - labai patogu (nors kartais kaulus su daug mėsos yra vienas smagumėlis pagraužti). Dariau “iš akies” ir labai džiaugiuos, kad dėl visa ko užsirašiau…

RECEPTAS (septyniems tai tikrai)

  • 2 kg kiaulienos sprandinės (nors tinka ir šonkauliukai ar vištos blauzdelės, sparneliai);
  • 2 svogūnai;
  • ½ česnako (kokios 4 didelės skiltelės);
  • 6 v. š. skysto medaus (jei kietas - pakaitinti);
  • 4 v. š. grūdėtųjų garstyčių;
  • 4 v. š. aliejaus;
  • 4 v. š. citrinos sulčių (~ iš 1 citrinos);
  • maltų juodųjų pipirų;
  • 1 a. š. (su geru kaupu) druskos.

Mėsą nuplauti, nusausinti ir supjaustyti gabaliukais šašlykui. Svogūnus ir česnakus sumalti mėsmale (ar kokiu virtuviniu kombainiuku) ir sumaišyti su garstyčiomis, medumi, aliejumi, citrinos sultimis, pipirais bei druska (nors kai kas mano, kad druską reikia dėti tik prieš kepant - nežinau, nepastebėjau skirtumo, nors tikrai esu bandžius ir taip, ir anaip). Marinatu gerai “įmasažuoti” mėsą, uždengti ir palikti šaltai pasimarinuoti bent kelias valandas (laikiau 6 val. tai tikrai). Kepti kaip šašlyką :) Skanaus!

P. S. Labai skanu su kartu keptom kriaušėm, obuoliais, cukinija (reiktų šiek tiek pabarsčius druska palaikyti prieš kepant pusvalanduką), paprika.

REZULTATAS

Patiko (0)

Rodyk draugams



Nėra komentarų »

Dar nėra komentarų.

Šio įrašo komentarų RSS srautas. Citatos URL

Parašykite komentarą

„WordPress“ variklis. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.