BLOGas.lt
Pigūs skrydžiai
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Nekenčiu virtuvės

2010-08-21

Nekeptas maskarponės sūrio tortas su kondensuotu pienu

Tema: Tartai, TortaiJūratė @ 11:07

PRIEŠISTORĖ

Užvakar buvo kai kieno gimtadienis (pirštais nerodysim… :)), tai ta proga per valandėlę (lėtom apsukom) buvo sukonstruotas, kaip Asta iš Saulėtos virtuvės sako, Dangiškai Skanus Sūrio Tortas (super gražios foto; jomis galima pasigrožėti dar ir Jurgos Savaitgalio rendez-vous). Tortas tikrai labai skanus. Ir saldus. Galima imti tik pusę indelio kondensuoto pieno ir visą didelį indelį grietinėlės ar daugiau sūrio (galima jo ir patiems pasigaminti - receptų nuorodos prie torto recepto žemiau). Tik cinamonas kėlė abejonių, nes mūsuose ne visur jis mėgstamas, tai buvo pasiūlyta “negadinti” torto :) Paklausiau. Užbarsčiau malto rudojo cukraus (negerai - gi dar saldžiau pasidarė). Bet bevalgant, aišku, vis tiek buvo smalsu pabandyti ir su cinamonu. Ir daugiau nei pusė valgytojų visgi jo paprašė užbarstyti normaliai :) Gal dar kokia šokoladinė kakava tiktų vietoj jo… Arba braškės… mmm (gaila, senokai jau pasibaigė)…

RECEPTAS

Torto pagrindui ir šonams:

  • 225 g sausainių (pvz., “Selgos”);
  • 100 g riešutų (tinka bet kokie, manau; naudojau žemės riešutus; labai nieko baisaus nenutiks, jei netyčia juos ir pamiršit…);
  • 100 g sviesto (gali prireikti ir daugiau - reikia žiūrėti eigoje, ar sausainiai gerai sudrėkę, ar limpa, bet kad ir makalošė nebūtų…).

Sūrio masei:

  • 500 g maskarponės sūrio (arba rikotos; blogiausiu atveju ir kreminė ar labai gerai pertrinta varškė tiks, bet konsistencija ir skonis turbūt bus šiek tiek kitoks);
  • 1 indelis (400 g) saldaus kondensuoto pieno;
  • 1 v. š. medaus (nebūtina);
  • 250 ml riebios (plakamosios, 32-36% riebumo) grietinėlės (ėmiau tiesiog mažą 200 g indelį);
  • 3 v. š. želatinos (plius 100-150 ml vandens išbrinkinimui, t. y. kad apsemtų ir dar šiek tiek, kad turėtų iš ko brinkti);
  • cinamono (torto viršui užbarstyti) ar kokių vaisių/uogų.

Želatiną užpilti vandeniu ir palikti išbrinkti, kol bus atliekama visa kita.

Sausainius sutrupinti ir smulkiai sumalti (ar su kokiu kočėlu maišelyje sudėjus padaužyti). Riešutus pakepinti ir stambokai sumalti ar peiliu pasmulkinti. Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su sausainiais ir riešutais. Tortinę (siūloma 24 cm, bet manoji - 21 cm skersmens ir puikiai viskas tilpo) nuimamais kraštais iškloti folija (siūlau dugną ir šonus išsikirpus iškloti atskirai, kad gražiai ir lengvai nusiimtų nuo šonų). Berti sausainių, riešutų ir sviesto biraliukus ir gerai paspaudžiant suformuoti torto pagrindą ir šonus (pagrindui “supresuoti” naudojau medinį bulvių grūstuvą :), o šonams - tiesiog šaukštą). Pastatyti į šaldytuvą.

Išbrinkusią želatiną pakaitinti, kad ištirptų ir palikti vėsti, kol atliekami tolimesni veiksmai :)

Maskarponę ir kondensuotą pieną gerai sumaišyti (pageidautina, kad abu būtų kambario temperatūros - lengviau išsimaišys, bet jei geram sumaišymui naudojamas kokteilinis mikseris, tai jokio skirtumo). Įmaišyti medų (jei ne skystas, tai šiek tiek pakaitinti, kad suskystėtų) bei gerai atšaldytą ir iki standumo išplaktą grietinėlę. Supilti pravėsusią ištirpintą želatiną ir viską iki vientisumo išmaišyti (labai padeda kokteilinis mikseris). Supilti ant sausainių pagrindo, pabarstyti cinamonu (arba barstyti prieš patiekiant - ne visi cinamoną mėgsta…) ir statyti į šaldytuvą sustingimui (bent 3 val.). Skanaus!

REZULTATAS

Patiko (57)

Rodyk draugams



Komentarų – 71 »

  1. Taip skaniai atrodo, reiks pabandyti, juolab, kad labai mėgstu viską, kas su maskarpone :)

       tali — 2010-08-21 @ 15:16

  2. Tikrai verta, bandykit!

       Jūratė — 2010-08-21 @ 15:52

  3. Ar galima vietoj maskarpones deti varskes sureli?

       Edita — 2011-02-24 @ 17:56

  4. Aišku, kad galima, tik skonis bus šiek tiek kitoks, bet vis tiek skanu. Aš kartais dedu kreminę varškę iš šaldyto kefyro: http://juratet.blogas.lt/kremine-varske-is-saldyto-kefyro-1927.html

       Jūratė — 2011-02-24 @ 20:03

  5. Medaus ir želatinos reikia dėti valgomuosius šaukštus? Nes parašyta tik š. raidė… Noriu pasitikslinti… :)

       Jovita — 2011-11-28 @ 21:42

  6. Taip, Jovita, š. reiškia šaukštas (gal tikrai v. š. būtų aiškiau…), o a. š. - arbatinis šaukštelis. Skanaus torto!

       Jūratė — 2011-11-28 @ 23:29

  7. Jurate,

    Labai noriu si torta pagaminti Kaledoms :)
    bet mano mama alergiska medui - kuo ji geriausia pakeisti?
    beje, zadu naudoti puse indelio kondensuoto pieno, nes mes nesam labai labai saldziu desertu megejai :)

       Ieva — 2011-12-21 @ 10:13

  8. Tai ir rekomenduoju imti pusę kiekio kondensuoto pieno ir dvigubai daugiau grietinėlės, o medaus tiesiog nedėti ir tiek - nieko tas šaukštas nesudaro ant tokio kiekio masės…

       Jūratė — 2011-12-22 @ 17:45

  9. Aciu uz si pyraga, variaciju daugybe, o pyragas visada vykes ! Musu seimoje jis absoliutus favoritas ! Labai paprasta, greita ir skanu !

       Toma — 2011-12-24 @ 13:31

  10. Labai džiaugiuosi! Smagu dalintis, dar smagiau, kai ir kitiems patinka :)

       Jūratė — 2011-12-24 @ 18:07

  11. Nerealus tortukas. Dariau pora kartu ir abu kartus pavyko!!!! Antra karta virsu puosiau koservuotais persikais. Mmmmmmm :)
    Aciu aciu aciu!!!! uz receptuka.

       Ilona — 2012-01-05 @ 17:02

  12. Labai skanus ir normaliai saldus tortas, ir padaryt lengva, bet supratau, kad man vistik “radicinis” tortas (biskvitas ir kremas) labiau patinka :D

       Kristina — 2012-01-10 @ 09:00

  13. Jūrate, man puikiai pavyko kreminė dalis tortuko, bet visiškas fiasko su sausainiais. Negana to, kad emiau maziau sausainiu ir daugiau sviesto, jie vistiek visai nesusiklijavo. Galvoju, gal patys sausainiai kalti? Čia, kur gyvenu, nėra analogiškų lietuviškiems sausainiams. Gal šitie per sausi? Tas sviestas susigerė, pyliau dar 50g sviesto. Keisčiausia, kad net supiltas kremas nė kiek “nesurišo”. Visa sausainių masė liko dugne trupinukais :) Džiaugiuos, kad tai tik eksperimentas, o ne šventinis tortas. Galvoju bandyti su biskvito pagrindu. Bet kazin ar irgi prilips toks kremas prie biskvito? Ar nesat bandžiusi?

       ieva — 2012-01-12 @ 18:28

  14. Ilona, labai smagu, kad patiko. Man tai skaniausia turbūt su braškėmis, kad ir šaldytomis trintomis su šiek tiek cukraus :)
    Kristule, kaip kam - dėl skonio nesiginčijama :) Pasiilgstu ir tokio torto aš. Man patinka vien idėja, kad nereikia jo kepti.
    Ieva, gaila, kad taip išėjo su sausainiais (o kokius naudojot?) :( Aš kitą kartą Jūsų vietoj bandyčiau juos “suklijuoti” dalim kremo.

       Jūratė — 2012-01-18 @ 14:57

  15. Turiu du klausimus:
    1. Ar nuo indelio kondesuoto pieno nebus labai saldu?
    2. Ar nėra čia toks baisiai riebus tortas, kaip skaičiau apie kitus maskarponės tortus?

       astu — 2012-02-15 @ 12:41

  16. 1. Tą kartą, kai rašiau įrašą, man pasirodė saldokas, bet kitus kartus - labai pats tas, o jei dar kokie vaisiai ar šaldytos uogos ant viršaus, tai išvis super… Nėra labai saldu, bet saldu.
    2. Man tikrai neatrodo riebus.

       Jūratė — 2012-02-15 @ 19:12

  17. Planuoju daryti, tikiuosi pavyks…. klausimai - kad neistiktu sausainiu fiasko, kokius naudoti, pati Selga naudojai? Ir dar - kuo rekomenduotum pakeisti cinamona? Nesugalvoju kuo galeciau pabarstyti :)

       Aida — 2012-03-07 @ 23:01

  18. Taip, man labai skanūs “Selga”, bet ir saldoki, tai kartais imu kad ir “Optimos” paprasčiausius sausainius.
    Paskutiniu metu ant viršaus (kai jau apstingsta neblogai) pilu šaldytas uogas, sumaišytas su pagal instrukcija paruoštu želė cukrumi http://www.dansukker.lt/lt/Gaminiai/Gaminiai/%C5%BDel%C4%97_cukrus_%E2%80%9EMulti%E2%80%9C.aspx arba galima tiesiog želatinos paruošti su kokiom sultim ir užpilti ant šviežių ar konservuotų vaisių, uogų.

       Jūratė — 2012-03-08 @ 20:37

  19. Aciu, pavyko, buvo be galo skanu. Planuoju daryti vel vyro gimtadieniui. Skonio paivairinimui labai gerai buvo ispausti citrinos sulciu - kam norisi atsvaros saldumui ;)

       Aida — 2012-03-15 @ 13:13

  20. Labai smagu, kad patiko. O citrina - gi puiki idėja!!! Būtinai reiks šliūkštelt kitą kartą sulčių.

       Jūratė — 2012-03-15 @ 16:54

  21. na va, ir as ismeginau si receptukas :) istikruju neblogas, aisku manau nevisiskai gavosi taip kaip turejo gautis. toks klausimas iskilo del grietineles. As pasiemiau paprasta grietinele, ir bandziau ja plakti, bet ji man nelabai standejo, tik putos gaudavosi,( tai zinoma as tas putas ir sudejau :) ).Tai as dabar galvoju ar grietinele buvo bloga, ar man kantrybe spritruko suplakti? :)

       Dovile — 2012-04-10 @ 11:51

  22. Grietinėlę reikia imti riebią - 35-36% riebumo ir gerai atšaldyti prieš plakant. Plaku elektriniu plakikliu (mikseriu), kartais kantrybės tikrai prireikia, bet dar nebuvo, kad neišsiplaktų. Svarbiausia, kad rezultatas vis tiek patiko :)

       Jūratė — 2012-04-12 @ 10:43

  23. Skonis pasakiskassssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss !

       nastia — 2012-04-15 @ 19:55

  24. Tikrai taip :)

       Jūratė — 2012-04-21 @ 20:37

  25. Na bandysiu ir as siandien , matysim kas gausis . Neturiu daug produktu , tai teks daryti viska is puses dalies . Gausis mazutis, bet pabandymui uzteks prie kavos .

       Danguole — 2012-05-03 @ 14:58

  26. labai ačiū už receptą!!! Kepiau savo mažyliui antrojo gimtadienio proga. Labai bijojau, kad pirmą kartą gali kas neišeiti, bet gavosi tobulai. Visi svečiai buvo sužavėti :)
    pasirodom : http://78.lt/di-H23R.jpg

       Rasa — 2012-05-09 @ 00:18

  27. Danguole, bandykit, aišku - matot, kiek neblogų atsiliepimų. Tikiuos, ir jums pavyks, tiks ir patiks :)

    Rasa, labai smagu, kad patiko, o dar su braškėm - super :) Man irgi labai patinka su vaisiais ir uogom. Ačiū, kad pasirodėt! :)

       Jūratė — 2012-05-09 @ 12:44

  28. Ir aš išbandžiau receptuką, naudojau iš kefyro pagamintą masę, išėjo žiauriai gardus pyragas :) ačiū už receptą :)

       Margarita — 2012-05-13 @ 15:28

  29. Tai taip, net maskarponė anei rikota nebūtina, ir kreminė varškytė tinka :) Nors man su maskarpone vis tiek skaniausia.

       Jūratė — 2012-05-15 @ 12:25

  30. Na ka mergaites, maniskis jau saldytuve ;) 3 valandos laukimo. Duosiu zinoti kaip gavosi :)
    PS. dariau viska pagal taisykles - ir maskarpone pirkau, ir migdolus skrudinau ir t.t. :)

       Alina — 2012-09-01 @ 13:39

  31. Laikom kumščius ir viliamės, kad nenusivilsit :) Praneškit ;)

       Jūratė — 2012-09-02 @ 12:15

  32. pagamintas! tik vietoj maskarpones dėjau trinta varske (kazkokia lenkiska):))400 ml grietineles ir cukraus pudros… toliau viska taip pat:) ir 100 gr sviesto neuztenka suklijuot tos mases sausainiu… visus 200 sudejau…

       andrrr — 2012-09-02 @ 20:05

  33. labai skanus tortas gavosi

       jurgita — 2012-09-30 @ 16:30

  34. andrrr, labai smagu, kad patiko idėja, o toliau jau prisitaikom pagal save :)
    jurgita, malonu, kad nenuvylė :)

       Jūratė — 2012-10-06 @ 09:22

  35. http://www.gaspadine.lt/patiekalas/maskarpones_surio_tortas01.html?utm_source=facebook&utm_medium=gaspadine&utm_content=gaspadine&utm_campaign=facebook-img

    Manau, kad iš jūsų receptas nukopijuotas ir nuotraukos. :)

       Jovita — 2013-01-01 @ 23:16

  36. Ačiū, kad parašėt. Negaila man, smagu dalintis, o ir nėra tos foto kažkokios labai komercinės vertės :) Juo labiau, niekur nesu parašius, kad šiukštu, nekopijuokit, viskas čia mano! Aišku, smagu, jei būtų nurodyta, iš kur tekstas ir foto paimta…

       Jūratė — 2013-01-10 @ 16:05

  37. Sveiki,
    pirma karta si torta ragavau pas drauge sveciuose. Labai patiko, tad nutariau ir as seimynai padaryti… Viska dariau, kaip recepte, bet zelatina naudojau lenkiska, kuria reikia uzpilti vandeniu karstu ir viskas… Tad man gavosi truputi per tvirtas tortas. Gal per daug jos dejau? 3 sausktai uzsipyle 500ml vandens… Gal maziau reiktu deti?
    Bandysiu dar karta :)

       Eugenija — 2013-01-15 @ 00:01

  38. Eugenija, labai smagu, kad išbandėt, bet gaila, kad šiokie tokie nesklandumai įvyko. Tikiuos, bet skanus buvo :)
    Paprastai ant gamintojo pakuotės rašo, kiek reikia želatinos kokiam kiekiui skysčio. Vienam šaukšte gali būti maždaug 12 g želatinos. Pvz., Dr. Oetker želatinos 20 g užtenka 1 litrui skysčio. Kad būtų patikimiau, tortui gal reiktų imti 750 ml. Ir jos nereikia brinkinti, bet aš vis tiek brinkinu dėl visa ko. Geltonas pakelis “Klingai” želatinos rašo, kad 1 litrui reikia 6-8 arbatinių šaukštelių (30-40 g). Žodžiu, reikia žiūrėti instrukcijų.

       Jūratė — 2013-01-15 @ 12:56

  39. Sveiki :)
    Skonis gavosi puikus, tik gal truko purumo :) Pagal instrukcija dariau t.y. 3 saukstus zelatinos uzpilti 500ml verdancio vandens :) 500 ml ir panaudojau tortui :) Kita karta reiks deti mazeliau…
    Aciu, dar karta, uz dangiska recepta :)

       Eugenija — 2013-01-16 @ 19:44

  40. Į sveikatą :) Gyvename ir mokomės :) Nereikia gi tiek vandens… Užtenka, kad apsemtų želatiną ir dar šiek tiek, kad būtų ką sugerti, kad išbrinktų.

       Jūratė — 2013-01-17 @ 19:58

  41. Dariau ir as siandien. bet kai supyliau zelatina, tai gavosi labai itartinai skystas tas kremas, kuri supyliau ant sausainiu. Kazi, cia taip turi but? zelatinos 20 g istirpinau 400 ml vandens. gal per daug to vandens? Dariau torta, kad nusinest i darba, tai kazin, ar nereiks lekt i parduotuve is ryto :(

       Rasa — 2013-02-28 @ 23:02

  42. Rasa, kam tiek to vandens??? Taigi parašyta: “vandens išbrinkinimui, kad apsemtų (želatiną) ir dar šiek tiek, kad turėtų iš ko brinkti.” Tai maksimum koks 100-150 ml. 20 g želatinos sustingdys 750 ml (su viskuo - grietinėlė, maskarponė, vanduo brinkinimui, kondensuotas pienas), kad tortas būtų lengvai pjaustomas, bet ne per kietas.

       Jūratė — 2013-03-01 @ 10:13

  43. nu ka, nelekiau i parduotuve, o tortas visiems labai patiko :) Aciu uz recepta. Vandens pyliau tiek del to, kad taip buvo parasyta ant zelatinos pakelio. o vat recepto nepaziurejau idemiai. bet kai supyliau, tai tada labai skysta ta visa mase pasidare, galvojau sakes, nesustings. Bet viskas buvo ok :) siandien vel darau, vandens pilsiu maziau :)

       Rasa — 2013-03-03 @ 21:20

  44. fuuu :) kaip smagu pasidarė :)

       Jūratė — 2013-03-04 @ 10:23

  45. Noriu prisideti prie pagyru, isties sis tortas pasakisko skonio, gaminau ir kas ragavo prase recepto :) Gaminsiu ji dar ne viena karta. Isties geras torto receptas, rekomenduoju isbandyti :)

       Jurgita — 2013-03-12 @ 17:43

  46. ir as katik ikisau i saldytuva si skanesta, bet kazi kaip gausis, nes supylus zaletina dr oetker ar kaip ten ji. bet as supyliau ja nevisa ir uzpyliau puodeliu vandens. supylus i surio mase ji pasidare skysta. o taip norejau i darba nunest, bet matyt neteks :-(((

       kristina — 2013-06-10 @ 23:54

  47. Man masė, viską sumaišius, nesigauna visai skysta, bet supilti išeina, nereikia drėbti. “Dr. Oetker” firmos želatinos pakelis (20 g) skirtas sustingdyti 1 l skysčio (nors kažkur jau dabar mažiau kitokią pakuotę jų…). Jei ėmėt grietinėlės 250 ml, gerai išplakėt, tai ji jau nebuvo skysta, maskarponės 500 g irgi neskysta, skardinė kondensuoto pieno irgi ne per skysčiausias, tai lieka tik ta stiklinė vandens - skysčiausia dalis :) Žiūrint, kiek ten tas Jūsų “ne visas” pakelis. Tikiuos, viskas baigės gerai… Blogiausiu atveju, visą masę galima gerai perplakti ir pridėti papildomai naujos želatinos (vandens reikia tik kad apsemtų želatiną, imu maždaug 150 ml), viską gerai permaišyti ir vėl supylus ant sausainių, palikti per naktį šaldytuve. Dar ir šaldytuvo temperatūrą reiktų patikrinti, nes būna, kad vasarą šaltis ten sunkiai laikos.

       Jūratė — 2013-06-11 @ 21:48

  48. Labukas,

    suzavejo :)) dabar jau kaip tik ir bandineju - torciukas stingimo fazeje, tikiuosi sustings :)
    Man irgi kaip naujokei ir niekad nenaudojus zelatinos ir nebrinkinus iskilo begale klausimu :) internete net pasieskojau kaip ja brinkinti, bet ten raso kad 1v.s reikia 1stikl vandens… tai bijau kad busiu padauginus to vandens :) bet pati mase nesigavo labai skysta ir buvo net tirstesne uz jogurta, tai tikiuosi visa kita padarys zelatina ir nebus skystukas :)
    Gal tikrai reiketu receptuka papildyti su tos zelatinos eiga (gal tiksliau, kiek to vandens reikia, kokiam kiekiui), visiskiems naujokams (kaip as)
    :)

       Indre — 2013-06-13 @ 12:00

  49. Ačiū už atsiliepimą, Indre. Papildžiau tikslesniu kiekiu vandens :)

       Jūratė — 2013-06-14 @ 19:18

  50. Labai skanus tortas! Užskaitau :)

       Kondicionierius — 2013-06-19 @ 12:52

  51. Tikrai nuostabus tortas! Vieną pasigaminau prieš kelias dienas (gyrė visi, kas paragavo), dabar šaldytuve stingsta antrasis, šį puošiu braškėmis. Tikiuosi, gausis toks pats tobulas kaip jo pirmtakas :) Ačiū už puikų, nesudėtingą receptą!

       Rasa — 2013-06-20 @ 20:58

  52. Labas rytas, ačiū Jums už receptą ir idėją. Išbandžiau. Patiko:)

       Dominyka — 2013-06-22 @ 09:36

  53. Visiems - prašom. Labai smagu, kad tinka ir patinka, ir pavyksta, ir džiugina visus ragautojus :)

       Jūratė — 2013-07-01 @ 14:24

  54. Sveiki, sudomino sis tortas(aisku ir tokia gausybe atsiliepimu :)). Galvoju jeigu ji sluoksniuot kaip normalu torta 3dalys biskvito ir 2dalys kremo, as galvoju daryt su biskvitu-tikiuos kad kremas jam nepakenks. Ir dar klausimelis ar nepakenktu kremo standumui gabaliukai uogu(braskiu, vysniu ir pan.)? Lauksiu atsakymo :)

       Inga — 2013-07-12 @ 12:07

  55. Gera idėja, nes kremas tikrai labai skanus. Daryčiau tas dvi kremo dalis atskirai. Pirma vieną, kiek palaukčiau, kad pastingtų, bet dar būtų gražiai sukraunamas - kad nesutežtų biskvitas ir kad uždėtas antrasis biskvitas nenuskęstų. Tad imčiaus antros dalies kremo. O uogos, nemanau, kad pagadintų ar labai suskystintų kremą. Imčiau tvirtesnes ir per daug nemakaluočiau po kremą, kad nesusitrintų ir nepaleistų sulčių, nenudažytų kremo. Sėkmės skaniuose eksperimentuose :)

       Jūratė — 2013-07-15 @ 13:20

  56. Toks paprastas klausimelis - kokteilinis mikseris, tai cia tiesiog tas paprastas mikseris? :)

       Vilma — 2013-07-23 @ 16:12

  57. Sveiki,pasiskaiciau komentarus,neistveriau nulekiau i parduotuve susipirkau produktus ir per nepilna valandele pasigaminau:))Stingsta:))Ryt parasysiu rezultatus:))

       Daiva — 2013-07-24 @ 19:22

  58. Jei šiaip mikseris, tai man tas kur tešlas visokias plaka arba grietinėlę, kurio paskutiniu metu man visiškai pakanka šitam tortui pasidaryti, o kokteilinis - čia turėjau omeny elektrinį kokteilinį mikserį, kur kokteilius visokius iš vaisių, pieno ar ledų, sulčių plaka, vaisius susmulkina į tyrę.

       Jūratė — 2013-07-26 @ 09:31

  59. Daiva, kaip tortui, tai labai nedaug laiko užima, ar ne? Tikiuos, viskas gausis kuo puikiausiai :)

       Jūratė — 2013-07-26 @ 09:40

  60. Super tortukas,tikru tikriausias desertas:))pavaisinau ir draugus visiems patiko,aciu jums uz sy paprasta,greita ir skanu receptuka:)

       Daiva — 2013-07-29 @ 13:58

  61. Labai smagu ir malonu. Į sveikatą :)

       Jūratė — 2013-07-29 @ 18:08

  62. norejau paklausti ant dugno irgi reikia tisti folija ar tik krastus? jei reikia ar po to dugnas nesipjauna su folija?

       Raimonda — 2013-08-05 @ 21:37

  63. Oho, pažiūrėjau, kad jau beveik 3 metai tam receptui mano bloge :) Paskutiniu metu tortinės dugną ir šonus kloju kepimo popieriumi (nors ir visai neišklojus niekuo viskas gaunasi gerai): dugnui išsikerpu tokį kvadratą, kad visiškai uždengtų tortinės pagrindą, tada ant to kvadrato su dugnu po juo dedu tortinės šonus, kad popierius gražiai išsitemptų, išsilygintų, o krašteliai lieka tortinės išorėje. Tada išsikerpu tokio pločio kepimo popieriaus juosteles, koks yra tortinės aukštis (paprastai prireikia trijų, kad apsijuostų visa tortinė), patepu torto kremu (ar kokia grietine) keliose vietose ir priklijuoju prie tortinės bortelio. Tą patį galima padaryti ir su folija.

       Jūratė — 2013-08-07 @ 09:57

  64. Gaminu panašu tortuka tik kondensuoto pieno ir maskarponės sūrio mase padalinu į dvi dalis. Į viena dalį įmaišau šaldytu sutrintu smulkiai uogu o tai geriausia tinka mėlynės arba raudonieji serbentai. Šia mase užpilu sausainius. Kaip sustinksta ši masė tai užpilu likusia be uogu. Visai tai pagerina skonį, išvaizda dar nuostabesnè. Labai skanu!

       Vida — 2013-09-03 @ 14:20

  65. Irgi super variantas! Kiek visokių galimybių fantazijai, svarbiausia, kad pagrindas geras :)

       Jūratė — 2013-09-04 @ 09:39

  66. Sveikos merginos ir nuostabaus pyrago autore :) Susiduriau su didele problema, pyragas kaip pyragas, t.y. tobulo skonio, bet va zelatina sugadino viska, ji susoko i gumulelius. viska dariau kaip buvo recepte parasyta, tik nesuprantu ar per ilgai ar per trumpai vesinau ja. gal dar beda ir tame, kad gyvenu ne Lietuvoje ir cia zelatina plokstelemis, gal ji greiciau stingsta ir as to akivaizdziai nepastebejau. nebezinau kaip gelbeti pyragiuka dabar, bet gal turit patarimu ateiciai. Aciu :)

       Viktorija — 2013-11-18 @ 11:51

  67. Lapelius reikia užpilti vandeniu (nedaug, tik kad apsemtų) ir palaikyti šiek tiek (kiek tiksliai - parašyta ant pakuotės), kad pasidarytų elastingi, slidūs, į gumulą pasiimtų. Tada ranka juos išgriebiu, šiek tiek vandenį nuvarvinu lengvai paspausdama ir dedu į tuščią puodelį, kaitinu ant silpnos, kol visai išsilydo (tik nereikia užvirinti). Leidžiu minutę pravėsti. Į želatiną dedu šaukštą kitą torto kremo masės, išmaišau ir tada visa tai supilu į kremą. Stingsta tikrai greičiau nei paprasta želatina (naudoju RUF firmos lapelius).

       Jūratė — 2013-11-18 @ 18:05

  68. Labai aciu! matyt zelatina buvo per silta saltai masei ir ismuse gabaliukais. eh, teks pabaigti toki valgyti, o kitam kartui dekoju uz patarima. Be mano padaryto “Fail”o, [yragas tikrai pasakisko skonio :)

       Viktorija — 2013-11-18 @ 18:33

  69. Nerealus:) pirmą kartą dariau ir gavosi fantastiškai:) vietoj žemės riešutų paskrudinau lazdyno SUPER:) o cinamono kuo daugiau tuo skaniau:)

       Sigita — 2013-11-19 @ 14:19

  70. Viktorija, nu toks jau tas gyvenimas: iš klaidų mokomės, su praktika ateina patyrimas. Smagu, kad skonis patiko :)
    Sigita, ačiū, kad pasidalinot įspūdžiais :)

       Jūratė — 2013-11-19 @ 22:35

  71. Dariausi ir aš šitą, toks visai nieko gavosi. Tik kitą kart dėčiau žymiai mažiau kond.pieno.Saldu labai. Ir kažkodėl man ta sūrio masė nesigavo labai standi…:/ Nors lyg tai viską pagal receptą dariau. Tai labiausisai pagrindas paliko:) Daugiau riešutukų pridėjusi buvau:p

       Odet — 2013-11-23 @ 13:43

Šio įrašo komentarų RSS srautas. Citatos URL

Parašykite komentarą

„WordPress“ variklis. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.