BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Nekenčiu virtuvės

2013-07-29

Mėtų sirupas

PRIEŠISTORĖ

Geras dėdė Jonas aprūpino glėbiu mėtų. Dalį susidžiovinau, dalį užsišaldžiau vandenyje (ledukai eis į kokteilius), dalį nevykusiai sunaudojau pagal receptą iš knygos “Kaupiame atsargas” (labiau gaunasi tiesiog cukraus, o ne mėtų, sirupas - mėtų ten labai tolimas “skambesys”… gal kokia nors kitokia mėtų rūšis turi būti…), tada dar dalį pagaliau sėkmingai “investavau” į Martha Stewart receptą - labai graži spalva ir labai intensyvus skonis, nereikia daug pilti į arbatą ar kokį kokteilį (nors prieš tai išbandžiau ir paprastą tokių pačių proporcijų receptą: tiesiog užvirinti vandenį su cukrumi ir smulkintais mėtų lapeliais, pavirti 2 min., nukaisti ir nukošti - irgi neblogai, bet gaunasi labiau rusvos nei žalios spalvos ir švelnesnio skonio).

Papildyta: Po nepilno mėnesio laikymo šaldytuve spalva visgi nurudėjo, bet nevisiškai, dar žalią galima įžvelgti :)

RECEPTAS (gaunasi kiek daugiau nei 300 ml sirupo)

  • 1 st. cukraus;
  • 1 st. vandens;
  • 1½ st. šviežių mėtų lapelių.

Cukrų su vandeniu užvirinti ir virti, kol cukrus ištirps. Atvėsinti.

Pasiruošti dubenį su labai šaltu vandeniu. Puodelyje užvirinti dar vandens, sumesti mėtas ir pakaitinti, kol jos taps ryškiai žalios (apie 30 s). Tada greitai greitutėliai nukošti (ar išgriebti su kokiu kiaurasamčiu) ir sumesti į pasiruoštą šaltą vandenį (įsivaizduoju, jog to reikia, norint, kad išliktų ta graži žalia spalva). Vėl nukošti, tiesiog rankom išspausti iš mėtų vandenį, dėti jas į atvėsusį sirupą ir sumalti kokteiliniu mikseriu, blenderiu ar virtuviniu kombainu. Palikti pastovėti 15 min.

Tada nukošti per tankų sietelį (ar marlę), supilti į buteliuką ir laikyti šaldytuve iki skanaus panaudojimo (pvz., arbatai ar mojito kokteiliui). Skanaus!

REZULTATAS

Patiko (3)

Rodyk draugams



Komentarų – 8 »

  1. nu labai jau graziai paskutinis paveikslelis atrodo…isbandysiu…aciu, Juraciuk :)

       kristina — 2013-07-30 @ 19:47

  2. Ačiū ačiū ir nėr už ką :) Bandyk, nesunku ir rezultatas malonus.

       Jūratė — 2013-08-05 @ 21:04

  3. Labai liuks! Gal noretusi stipresnio skonio metu, ne tokio saldaus, bet siaip liuks!!! Zalias grozis stikliniam buteliuky laukia, kol ipilsiu lasha i latte kava :)

       Eglucia — 2013-08-19 @ 19:27

  4. Dariau su šaltmėte,tai gavos nuostabiai gaivus skonis. Tik gaila tokios ryškiai žalios spalvos išgauti nepavyko. Ačiū už receptuką:)

       roza — 2013-08-22 @ 16:39

  5. Po nepilno mėnesio laikymo šaldytuve ir man spalva visgi nurudėjo, bet nevisiškai, dar žalią galima įžvelgti :)

       Jūratė — 2013-08-22 @ 20:38

  6. Eglucia, nu sirupas yra sirupas - saldus, bet galima eksperimentuoti, bandyti mažiau dėti cukraus… Ir mėtos į latte? Nu nieko sau sugalvota :)

       Jūratė — 2013-08-25 @ 10:11

  7. mmmmm

       Plastikiniai Langai — 2014-10-18 @ 11:44

  8. Labai ačiū

    [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

       Nina — 2016-09-03 @ 15:35

Šio įrašo komentarų RSS srautas. Citatos URL

Parašykite komentarą

„WordPress“ variklis. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.