BLOGas.lt
Pigūs skrydžiai
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Nekenčiu virtuvės

2011-01-16

Meduolių ir bananų pyragas

PRIEŠISTORĖ

Dar vienas paprastas ir skanus receptėlis. Jau esu viena ausim girdėjusi atsiliepimų apie jį iš savo mielos dukterėčios Sandros (kad kažkuo panašus į tortą “Medutį”, tik vargo daug mažiau), o šiaip sako, jog jis - iš “Gustavo enciklopedijos” virtuvėlės (Sandra, žiūri Gustavą? :) ), bet aš jį užtikau Ruteles Art bloge su nuostabiomis šio pyrago gamybos proceso nuotraukomis, kurios sužavėjo šeimynine šiluma. Tai va, receptėlis tinka ir vaikams, ir vyrams pasisukioti virtuvėje :)

Kelios pastabėlės. Meduoliai paprastai būna saldūs, tai cukraus kiekį grietinėje smarkiai sumažinau, o kitą kartą gal ir išvis nedėčiau. Pastovėjęs per naktį buvo drėgnesnis, vientisesnis nei po 3 val. Bet vis tiek viršus pjaustant byrėjo šiek tiek, nors nėra ko norėt - trupiniai gi ir viršutinis sluoksnis nepaskęsta grietinėje, kad viskas suliptų į vientisą masę. Išvada: mums patiko :)

RECEPTAS

  • 500 g meduolių (galima pamaišyti su šokoladiniais);
  • 500 g grietinės (naudojau 10% jogurtinę);
  • 500 g bananų (3 dideli ar 4 vidutiniai);
  • 150 g cukraus (toks kiekis - užkietėjusiems “saldamakams”; ir išvis ten jis nebūtinas).

Meduolius sutrupinti. Grietinę šiek tiek paplakti (su cukrumi, jei naudojamas), kad paskystėtų. Bananus supjaustyti griežinėliais. Į tortinę nuimamais kraštais (manoji 21 cm skersmens) berti trečdalį meduolių trupinių, tada kiek mažiau nei pusę grietinės, tada išdėlioti pusę bananų, vėl berti trečdalį meduolių, tada - likusi grietinė, bananai ir viskas gražiai užklojama likusiais trupiniais. Viską gerai, bet atsargiai “papresuoti” (pvz., bulvių grūstuve), kad “susiklijuotų”. Statyti į šaldytuvą kelioms valandoms (geriausia - per naktį). Prieš nuimant tortinės šonus, nepamiršti peiliu “prabėgti” pyrago kraštu, kad geriau atsiskirtų. Skanaus!

REZULTATAS

Patiko (32)

Rodyk draugams



Komentarų – 29 »

  1. Tai jau tapo blog’o gyventojų Jūratės, Linoretos, atfatf ir mano firminiu patiekalu :)

       Bernadeta — 2011-01-16 @ 15:27

  2. Ačiū Tau! Per Tavo nuostabų blog’ą ir atėjo priminimas, kad yra toks geras ir paprastas pyragiukas :)

       Jūratė — 2011-01-16 @ 17:57

  3. Mano mama kažkokį tokį kartais darydavo, bet seniai, va bus proga primint, kad paprasta ir skanu.

       Kristina — 2011-01-17 @ 15:30

  4. As ir isbandziau si receptuka, bet dejau vien sokoladinius meduolius, tai jautesi kartumas, kita karta maisyciau su paprastais meduoliais.

       Gintare — 2011-02-13 @ 12:32

  5. Draugės gyrė šį pyragą, nutariau išbandyti, nors gamindama galvojau bus neskanu ir t.t. o paragavus vos nenugriuvau, gėris ne pyragas :DDD dabar darome ir darome, greita, skanu… visi mėgsta :)

       Vika — 2011-03-14 @ 23:32

  6. Nu va, kaip smagu :) Būna būna tokių paprastų netikėtų skanių dalykų :)

       Jūratė — 2011-03-14 @ 23:44

  7. pasidariau ir as si skanesta, sala… tik va kazi kiap gausis nes meduoliai su vysniu idaru buvo…

       Judita — 2011-05-05 @ 16:56

  8. Jaučiu, kad dar skaniau gausis :) Parašykit, ar patiko :)

       Jūratė — 2011-05-06 @ 15:53

  9. skanus,bet labai minkstas

       lina — 2011-06-04 @ 08:08

  10. nu ka katik padariau ir as esu ragavusi buvo labai skanu:) tik truputi pakeiciau grietine i jogurta :) viena pertepima dariau su jogurtu o kita maisiau jogurta su grietine:)

       sauleleee — 2011-07-27 @ 13:50

  11. sauleleee, labai smagu, kad patiko. o su jogurtu skanėstas dar lengvesnis turėtų būti.

       Jūratė — 2011-08-02 @ 23:54

  12. as darau panasiai, tik vietoj grietines imu jogurta (500 g) ir zele (pakelis vaisines, o cukraus nededu). zele istirpinu su puse stiklines vandens palaukiu, kol atves ir sumaisau su jogurtu. kai tik pradeda stingti, tepu visa torta taip, kaip aprasyta. papuosimui siulau dar uzdet sluoksni kremo ir papuost rugstesniais vaisiais (pvz., mandarinais), tada gaunasi gaivus. palaukiu apie 6 val. ir skanaus.

       inesa — 2012-02-04 @ 21:25

  13. Ačiū už patarimus - pabandysim kada prie progos :)

       Jūratė — 2012-02-06 @ 11:48

  14. Išbandžiau šį receptuką, tik į grietinę įmaišiau kivių želė ir gavosi nuostabiai skanus ir gaivus tortukas.
    Šaunu kad jį galima pasigaminti greitai ir paprastai tik nėra pigus 27,00 Lt (kaip ir pirktinis tortas) tik čia naminis natūralus be E:)

       Loreta — 2012-03-09 @ 09:25

  15. Miela Loreta, iš kur jūs tokią sumą gaunat? Labai “auksiniai” jūsų produktai :)
    Meduoliai 2 pak. (po 250 g) x 2.30 Lt = 4.60 Lt (http://arti.lt/preke/meduoliai-grietininiai-250-g-9543.html)
    Grietinė 10% (450 g) 3.72 Lt (http://www.prekypolis.lt/126/14367/Jogurtine-grietine-ZEMAITIJOS-salotoms-10-450-g.html)
    Bananai 0.500 kg x 4.99 Lt = 2.50 Lt (šiandien Maximoj mačiau tokią kainą)
    Cukrus 0.150 kg x 3.69 Lt = 0.55 Lt (NET NEBŪTINA DĖTI)
    IŠ VISO: 11,37 MAN GAUNASI…

       Jūratė — 2012-03-09 @ 17:47

  16. Koks skanus :)

       kas tu — 2012-03-28 @ 18:16

  17. Man labai rekomendavo toki daryti.Sakiau fe, ir dar su bananais.Bet vedama smalsumo padariau,tik nemaliau meduoliu,o pjausciau.Recepte buvo grietine su citrina(kitakart keisciau naturaliu jogurtu(jis irgi rugstus),nes grietine suskystejo nuo citrinos).Per nakti palaikiau ir dabar valgau,negaliu sustot.Be galo skanus pyragas.O bananai suteikia labai gera skoni.

       Daiva — 2012-04-11 @ 09:59

  18. Labai smagu, kad patiko. Aišku, kiekvienas pasikoreguoja pagal save, svarbiausia - idėja ;)

       Jūratė — 2012-04-12 @ 10:46

  19. Labai skanu,bet i grietine dedu zeles tai duoda grietinei spalva ir pataiso skoni,greita ir skanu,bandysiu deti mandarinu viena sluoksni.

       Jole — 2012-11-25 @ 12:38

  20. Pasidarykit šį tortą!! Jis nerealus!! Tiiiiiiiikrai nesigailėsit!!!

       Eglė — 2013-02-07 @ 19:02

  21. Vakar padariau ta pyraga,siandien jau nebeliko.Labai skanus.Vel rytdienai padariau,tik dar uzpyliau melyniu uogienes,o kita sluoksni saldytu zemuogiu ir avieciu.Cukraus nededu,nes saldus meduoliai.

       rita — 2013-02-18 @ 21:34

  22. Nu va, kaip smagu - galima plačiai varijuoti :)

       Jūratė — 2013-02-21 @ 17:16

  23. Būtinai bandysiu šį pyragą artimiausiu metu. Tik klausimas - ar tikrai nereikia želatinos? Šiaip nemėgstu jos naudoti, tai patiko Jūsų receptas (:
    Ketinu ant bananų gabaliukų patarkuoti juodojo sokolado ir pabarstysiu cinamono, mano aplinkoj visiems labai skanus toks derinys.

       Gin — 2013-03-03 @ 14:50

  24. Želatinos nereikia :)
    O pagerinimai labai šaunūs - reiks ir man kada pabandyt :)

       Jurate — 2013-03-03 @ 18:45

  25. Sendiena gaminius ši skanėstą :)☆★☆★☆

       ana — 2013-09-12 @ 11:19

  26. Sėkmės, palikit komentarą, ar patiko, ar nelabai… :)

       Jūratė — 2013-09-14 @ 10:00

  27. Šiandien ir aš pabandžiau šį gėrį, ryt ragausim:) tik vieną sluoksnį dariau su grietine ir vysnių jogurtu, kitą su grietine ir vyšnių želė, tikiuosi namiškiam patiks:)

       Martuliukke — 2014-03-07 @ 21:47

  28. Nu va kiek variacijų. Tikiuos, viskas pavyko kuo puikiausiai.

       Jūratė — 2014-03-10 @ 08:31

  29. Vieną kartą pabandžiau, tai mano draugui taip patiko, kad dabar prašo ir prašo, tik padarau ir nebelieka. Ryt važiuosim pas draugus, tai maniškis jau užsakė, kad pagaminčiau šitą gėrį, kuris jau stingsta šaldytuve.. Nerealu, paprasta ir skanu :)))

       Gerda — 2014-04-05 @ 01:26

Šio įrašo komentarų RSS srautas. Citatos URL

Parašykite komentarą

„WordPress“ variklis. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.