BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Nekenčiu virtuvės

2009-07-07

Medaus keksiukai su džiovintais vaisiais

Tema: KeksiukaiJūratė @ 01:13

PRIEŠISTORĖ

Tai belaukdama, kol iškeps keksiukai su marcipanų įdaru, klaidžiojau toliau po minėtąją Pragaro virtuvę ir dėmesys užstrigo už komentaruose labai išgirtų “mafinukų” su džiovintais gardumynais. Kadangi skonis komentatorių iškeltas į aukštybes, o išvaizda nurašyta kaip į nereprezentatyvią (nors visgi skonis yra svarbiau!), tai pamaniau, kad iš viso to turėtų išeiti visai neblogi, aišku, keksiukai, nes man dabar - keksiukų kepimo manija… Gal tešlos struktūra ir nelabai leistų šių kepinių vadinti keksiukais, bet man tam užtenka formos :)

RECEPTAS

125 g sviesto;

100 g cukraus;

2 kiaušiniai;

2 š. medaus;

200-300 g miltų;

1 a. š. kepimo miltelių;

1 a. š. cinamono;

200-300 g džiovintų vaisių, saulėgrąžų, riešutų.

Sviestą išsukti su cukrumi, medumi, kiaušiniais. Atskritai sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cinamoną. Suberti į skystąją dalį ir gerai išmaišyti. Tešla turi būti gan tiršta, sunkokai makaluojama. Džiovintus vaisius (aš dėjau tamsias razinas, ananasus ir papajas) bei riešutus (buvo saujelė anakardžių riešutų) susmulkinti ir kartu su saulėgrąžomis berti į tešlą, gerai išmaišyti. Keksiukų formoje išloti keksiukų popieriukus, krėsti tešlą ir pašauti į iki 180-200° C įkaitintą orkaitę pusvalandukui (?). Iškepus galima pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!

REZULTATAS

  

 

Patiko (0)

Rodyk draugams



Komentarų – 8 »

  1. Vakar kepiau šiuos keksiukus ir skonis - nuostabus.
    Tik va su tuo pusvalandžiu, tai suabejočiau ryškiai :D
    Man užteko 15 min. ~200 laipsnių temperatūroje, kad jie iškeptų, ir dar vienos pusės keksiukų padukai ir kampučiai pajuostų. Tai gerų keksiukų gavosi tik pusė :D Nu aišku, aš pati kalta, kad neužsimojau jų tikrinti kas 5 min. :))

    Lieku dėkinga Andriui, kad parodė tavo puslapiuką :)

       Lina — 2009-07-15 @ 10:59

  2. Aš jau irgi įsitikinau, kad su temperatūra ir kepimo trukme kažkaip labai tik santykinai galiu šnekėt. Mačiau filmuką, kad dauguma orkaičių termometrų rodo, ką nori, todėl patartina nusipirkti atskirą termometrą orkaitėms. Mano naudojama orkaitė tikrai jau ne pirmos jaunystės, todėl ta tema vienas atsakymas - kepti, kol iškeps, bet nepridegs ir nuolat prižiūrint :)

    Ačiū Andriui už reklamą :)

       Jūratė — 2009-07-15 @ 20:23

  3. Man irgi greit labai iškepė… O jau skanumas… tik aš medaus daug daugiau įdėjau :)

       Kristina — 2010-12-27 @ 15:42

  4. Oi, šitų tai 100 metų nekepiau, jau pasiilgau. Kai su medum ir dž. vaisiais, tai ir Kalėdom tinka :) Aš irgi kitą kartą cukrų visai medum pakeisčiau. Smagu, kad patiko :)

       Jūratė — 2010-12-27 @ 19:17

  5. o kiek keksiuku iseina is tokio kiekio produktu? :)

       Indrutia — 2011-01-08 @ 18:44

  6. Kiek pamenu, lyg ir standartiškai 12 gavosi.

       Jūratė — 2011-01-08 @ 19:37

  7. O galima saulėgrąžų ir riešutų visai nedėti? :)

       Justė — 2013-02-02 @ 13:08

  8. Tikrai taip :) Reikia dėti tik tai, ką mėgstat :)

       Jūratė — 2013-02-03 @ 01:07

Šio įrašo komentarų RSS srautas. Citatos URL

Parašykite komentarą

„WordPress“ variklis. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.