BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Nekenčiu virtuvės

2011-08-17

Labai paprastas ir greitas pyragas

Tema: PyragaiJūratė @ 16:58

PRIEŠISTORĖ

Išbandytas begalę kartų (receptas nusirašytas prieš 100 metų turbūt iš SM…). Visada pavyksta. Paprastutis. Uogos ir/ar vaisiai - pagal sezoną. Esu kepusi su vyšniomis, su rabarbarais, su rabarbarais ir braškėmis, su rabarbarais ir vyšniomis, su obuoliais ir cinamonu, su obuoliais ir serbentais, su mėlynėmis, raudonaisiais serbentais bei agrastais ir paskutinį kartą - su kriaušėmis, juodaisiais serbentais ir migdolų plokštelėmis - patiko labiausiai. Kartais dar įtarkuoju citrinos ar apelsino žievelės.

RECEPTAS (forma - 25 cm)

  • 3 kiaušiniai;
  • 1 st. cukraus (galima ir kiek mažiau, jei saldžiai nelabai patinka);
  • 1 a. š. cukraus miltelių su natūralia vanile (ar 2 a. š. paprasto vanilinio cukraus, nors skanu ir be jo);
  • 1 citrinos nutarkuota žievelė (nebūtina);
  • 1 st. miltų;
  • 1 (nubrauktas) a. š. kepimo miltelių;
  • mėgstamų uogų/vaisių (iki ½ kg - daugiau nelabai sukišu, visgi pyrage turi būti ir šiek tiek tešlos, kad ir kaip man patiktų jo drėgnumas nuo uogų/vaisių :));
  • 30 g migdolų plokštelių (nebūtina);
  • 1-2 š. cukraus pudros (užbarstymui, nebūtina).

Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi (kad masės gerokai padaugėtų, tarkim, pasidarytų dvigubai). Įmaišyti nutarkuotą citrinos ar apelsino žievelę. Įsijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišyti.

Kepimo formą ištepti riebalais ar iškloti kepimo popieriumi. Berti dalį uogų/vaisių, suversti ir gražiai, tolygiai paskirstyti tešlą. Ant viršaus dar užbarstyti uogų/vaisių, migdolų plokštelių. Kepti 180° C temperatūros orkaitėje 30-40 min. (tikrinti mediniu pagaliuku - įbedus ir ištraukus iš pyrago, jis turi likti sausas; su kriaušėm, obuoliais kepa ilgėliau, su uogom - trumpėliau). Atvėsus užbarstyti cukraus pudros. Skanaus!

REZULTATAS

Su raudonaisiais serbentais, mėlynėm ir agrastais

Su kriaušėm, juodaisiais serbentais ir migdolų plokštelėm

Patiko (0)

Rodyk draugams



Komentarų – 81 »

  1. Jusu pyraga radau i google ivedus “paprastas pyragas” :)
    Labai skaniai isejo su obuoliais. Kad butu sveikesnis naudojau ruda nerafinuota cukru ir spelta miltus. Bijojau, kad netiks spelta, bet pavyko puikiai. Ir skanu, ir sazine negrauzia del nesveiko maisto :)
    Aciu!

       Ausra — 2012-11-02 @ 12:52

  2. Šis pyragas - puiki išeitis, kai norisi ko nors labai skaniai ir greitai.
    PS. juokinga skaityti komentarą apie tai, kad naudojant rudą cukrų ir speltos miltus pyragas staiga tampa sveikas :))

       Dovilė — 2012-12-19 @ 16:48

  3. Ka tik issikepiau pyraga pagal si recepta… super … dejau saldytas uogas kokiu buvo kameroj, skonis pasakiskas …
    aciu uz recepta :)

       Sigita — 2013-02-19 @ 16:44

  4. Tikrai man irgi šitas labai patinka, nes labai greitas, paprastas ir galima dėti, ką tik turi :)
    Į sveikatą, nėr už ką, smagu, kad tiko ir patiko :)

       Jūratė — 2013-02-21 @ 17:17

  5. Kepu kaip tik Jūsų aprašytą pyragą..tik klausimėlis, ar tikrai nereikia jokių riebalų?

       Aušra — 2013-04-08 @ 14:27

  6. Tikrai nebūtini pyragui riebalai - gaunasi biskvitinis pyragas su daug vaisių ar uogų :)

       Jūratė — 2013-04-18 @ 16:05

  7. Į pyragą įdėjau morkų tarkius (išspaudas). Puikiai gavosi.

       Rima — 2013-04-27 @ 11:00

  8. Nu va, visokių variacijų - ir puikiai pavyksta. Labai smagu. Ačiū, kad dalijatės mintim :)

       Jūratė — 2013-05-02 @ 21:01

  9. O uogienė vietoj vaisių/uogų galima?

       Simona — 2013-05-03 @ 15:16

  10. Nežinau… Niekad nebandžiau. Nebent uogos nebūtų smarkiai suvirę ir po vieną galima būtų išgraibyti iš uogienės skystosios dalies (pas mus su braškėm arba vyšniom taip kartais būna).

       Jūratė — 2013-05-03 @ 15:27

  11. Noriu išbandyti. :)
    O Jūsų stiklinė kokio dydžio? 200 ml? 250 ml?

       Jūratė — 2013-05-22 @ 13:59

  12. Mano stiklinė 250 ml :)

       Jūratė — 2013-05-22 @ 14:07

  13. Gavosi puikus pyragas, ačiū. :)

       Jūratė — 2013-05-22 @ 23:45

  14. Labai malonu, kad palikote atsiliepimą. Ačiū Jums :)

       Jūratė — 2013-05-23 @ 08:15

  15. Gavosi skanus pyragas , bet uogos visos atsidure apacioje ( nors dariau pagal recepta ir uogas apvoliojau miltuose taip sako jos nenuskesta;) )

       Grazina — 2013-07-15 @ 12:38

  16. Matyt, miltų kokio šaukšto kito pritrūko į tešlą. Mano stiklinė - 250 ml. Bet svarbiausia, kad skanus :)

       Jūratė — 2013-07-15 @ 12:46

  17. Šis pyragas labai greitai gaminasi ir skaniai išeina. :)
    Aš dėjau rabarborų košės su apelsinais, pirštus buvo galima apsilaižyti :*

       Edita — 2013-07-18 @ 14:23

  18. O va, net su košėm viskas gaunas gerai :) Ačiū, kad pasidalinot įspūdžiais :)

       Jūratė — 2013-07-21 @ 09:46

  19. Sveiki, ši rytą užsinorėjau kažko įdomesnio, o ne sumuštinių kaip visadą ir radau tavo pyragą. Deja, cielų uogų pas mane nerasta :( , bet gal tiktų uogienė?

       Milita — 2013-08-19 @ 10:30

  20. Ahh jau jauciu jo kvapa .. ^^ bus skanu!

       Milda — 2013-08-19 @ 12:07

  21. :) ach tie pyragai, vilioja iš tolo kvapais :)

       Jūratė — 2013-08-22 @ 20:34

  22. Milita, galima gal bandyti ir uogienę, jei nėra skysta, “cielos” uogos “išsižvejoja”… Bet bijau, kad tikrai nusės ant dugno, bet skonio neturėtų labai gadinti. Reikia bandyti.

       Jūratė — 2013-08-22 @ 20:36

  23. Puikus ir lengvai pagaminamas pyragas, o skonis nepakartojamas!! Aciu uz si nuostabu recepta :)

       Ieva — 2013-08-25 @ 12:31

  24. Į sveikatą, labai malonu, kad patiko :)

       Jūratė — 2013-08-26 @ 23:53

  25. Katik išsikepiau, dėjau vyšniu iš uogienės, labai skanu. Manau, kad jau tuoj nebeliks:)

       Kristina — 2013-09-07 @ 11:50

  26. Lekiu kepti …

       Rita — 2013-09-20 @ 11:30

  27. Rita, sėkmės, tik pargrįžkit su įspūdžiais :)

       Jūratė — 2013-09-21 @ 20:50

  28. Labukas,atradusi si recepta ,taip pat pameginau issikepti,kazin ar gausis liko laukti dar 15 min.

       Julija — 2013-09-30 @ 13:21

  29. Labai skanus,gaivus,dekoju uzrecepta.:)

       Julija — 2013-09-30 @ 14:39

  30. Labai smagu ir nėr už ką - gera dalintis :)

       Jūratė — 2013-10-06 @ 08:26

  31. Bandau ir as sita pyraga, i google ivedziau paprastas pyragas ir ismete si, ziuresim kas gausis :), as kepu su obuoliais ir razinom. Laukiam rezultato :D

       Luana — 2013-10-17 @ 15:59

  32. Nu labai smalsu, koks gi tas rezultatas? :)

       Jūratė — 2013-10-19 @ 14:10

  33. pyragas neapsakomo skonio gaminau is pirmo karto puikiai pavyko dariau su avietemis ir vysniomis ;) super 10balu!!

       raimonda — 2013-11-03 @ 14:49

  34. apacioj padejau pjaustytus obuolius su cinamonu, i tesla imaisiau aguonu, ant virsaus avietes su melynemis ir siek tiek dzemo (avietes su braskemis). pabarsciau sezamo seklomis )
    SUPER !)

       Mindaugas — 2013-11-08 @ 01:04

  35. Labai smagu, kad visiems pavyksta, o dar smagiau, kad galima laisvai varijuoti ir skonį susikurti su mėgstamais priedais :)

       Jūratė — 2013-11-10 @ 09:47

  36. o tai nei sviesto nei aliejaus nereikia det? :/

       Svecias — 2013-12-19 @ 19:04

  37. Vat vat - nereikia :)

       Jūratė — 2013-12-20 @ 16:16

  38. Išsikepėm ir mes. Su mėlynėmis. Nerealaus skonio!!! Ačiū už receptuką :)

       Rasa — 2013-12-28 @ 15:28

  39. Į sveikatą, labai smagu, kad patiko :) Paprastume gerumas… Ir skaniose uogose :)

       Jūratė — 2013-12-29 @ 13:45

  40. Esu 15 metų vaikinas, ir užsimaniau pyrago naujiems metams išsikept. Pasirinkau šitą. Atrodė paprastas. Pradėjau plakt tešlą, Obuolius lupt ir pnš. O kai iškepė, koks skanumas ;OO
    Toks paprastas ir toks skanus., Visiems rekomenduoju jį išsikept. Labai skanu kai yra citrinos žievelės. Dievinu ją šiame pyrage <33

       Gediminas — 2013-12-31 @ 22:31

  41. Šaunuolis! Ačiū, kad palikai komentarą ir džiaugiuosi, kad viskas pasisekė! Citrinos žievelė ir man labai patinka, bet užvis skaniausia, kai pats išsikepi :) Su Naujais :)

       Jūratė — 2014-01-02 @ 10:03

  42. iskepiau anukam labai patiko

       mociute — 2014-01-18 @ 18:28

  43. mociute, smagu, kad anūkams tiko, o su kuo kepėt? :)

       Jūratė — 2014-01-18 @ 18:38

  44. dabar tik ka pasoviau i orkaite dejau edgzotiniu vaisiu misini kivi apecina banana ir obuoli ziuresim kaip skonis pavyks

       valerija — 2014-01-22 @ 22:45

  45. Ačiū už receptą, jau metus kepu šį pyragą ir šeimyna džiaugias ir svečiai giria

       Lina — 2014-01-23 @ 12:58

  46. Kepiau pyragą, tik dėjau ne vaisius o šokoladą. Šeimynai labai patiko, dabar kepsim šį pyragą dažnai tik keisim įdarus :) labai ačiū už tokį superinį receptą :)

       Evelina — 2014-01-31 @ 21:44

  47. Labai prašom! Smagu, kad toks universalus receptas su milijonu variacijų - ačiū už išbandytas idėjas :)

       Jūratė — 2014-02-01 @ 17:07

  48. Sveika, man tavo šis pyragas labai patinka, bet žinok nesuprantu, kas nutiko, jis man pradėjo kepant beiškilt, gaunas arba kietas arba sukritęs, nors dedu lygiai tą pati ir tuos pačius produktus kaip ir ankščiau, bet nebeiškepa taip gerai kaip ankščiau. Ir jau niekaip nesuprantu, kas ne taip :(

       Sandra — 2014-02-11 @ 13:23

  49. Pyragas tikrai labai skanus, tik vyšnios visos sukrito ant dugno, dėl ko šiek tiek gaila. Bet skonio tikrai labai gero :) Ačiū už puikų receeptą! :)

       Simona — 2014-02-22 @ 17:54

  50. Sandra, bet kažkas vis tiek turėjo būti kitaip nei anksčiau :) Gal orkaitė pasikeitė? Gal ne tos firmos miltai ar kepimo milteliai? Net ir tos pačios firmos kartais atskiros partijos būna kažko “falšyvos”… Jei kietas, tai arba per daug miltų, arba per ilgai kepė. Jei sukritęs, tai per mažai miltų, prastai kiaušiniai išplakti, orkaitės durelės kažkaip netyčia :) pradžioj kepiniui bekylant prasivėrė, kepimo milteliai “nebeveikia”… Daug visokių “gal”. Bet kokiu atveju linkiu, kad kitas kartas (jei dar ryšies) būtų vėl sėkmingas.

    Simona, nu su tom uogom vat taip būna… Dėčiau kokiu šaukštu daugiau miltų arba uogas tik ant paviršiaus užmesčiau lengvai, kad bekepant ne visai nusileistų ant dugno. Bet jei sunkios, tai ir tas nepadės. Svarbiausia, kad gaunas vis tiek skaniai :)

       Jūratė — 2014-03-02 @ 09:41

  51. Jau ir mano orkaitėje kepa šis pyragas (naudojau rabarbarus ir raudonuosius serbentus)…. Jau pavasaris, o šaldiklyje vis dar gausu įvairių šaldytų uogų… Jai pavyks- manau, kad tada šaldiklis greitai ištuštės. :)

       Rasa — 2014-03-26 @ 13:13

  52. Puikus pyragas. šiandien ir vėl kepamas- tik uogos jau bus kitos…. Šį kartą- rabarbarai, braškės ir mėlynės…. Ačiū už puikų receptą.

       Rasa — 2014-03-30 @ 11:38

  53. O saldytas uogas atsildote? As atsildziau,bandysim :)

       Siga — 2014-03-30 @ 17:17

  54. Rasa, prašom, labai malonu, kad tiko :)
    Siga, dedu kaip pasitaiko, bet dažniausiai šaldytas, kad atšilusių uogų sultys labai nenudažytų tešlos ir nesusitrintų pačios uogos.

       Jūratė — 2014-03-30 @ 18:35

  55. Ir aš prisidedu prie liaupsių - genialumas paprastume :) kepiau su šaldytomis avietėmis ir mėlynėmis - super!

       Dovile — 2014-05-01 @ 20:44

  56. Lekiu jau kepti!! Ragausim ir skanausim Mamos dienos proga!! :) ACiu uz puiku recepta :)

       Monika — 2014-05-04 @ 14:21

  57. Uogas pilti ant ištepto skardos dugno? Gal pirma tešlos reikėtų kažkiek? Neprisvils uogos? Jūsų nuotraukoje, tai neatrodo, kad būtų uogos supiltos ant dugno, atrodo, kaip įmaišytos į bendrą tešlą.

       Lina — 2014-05-17 @ 20:15

  58. Ačiū, merginos :)
    Lina, aš rašau taip, kaip darau :) ir darau, kaip rašau :) kepu silikoninėje formoje, niekas nesvyla, o pirmoje ir antroje nuotraukoje pyragas aukštyn kojom, nes kai iškepa, uždedu apverstą lėkštę, formą su pyragu apverčiu, kad paprasčiau išsiimtų pyragas. Stengiuos nemaišyti uogų į tešlą, nes susitrina, jei šviežios, tai sluoksniuoju tešlą su uogom.

       Jūratė — 2014-06-05 @ 09:49

  59. Nesitikėjau, kad gali gautis toks gardus pyragas. Kepiau su raudonais ir juodais serbentais ir trupučiu agrastų. Tikrai kepsiu dar ne kartą. Ačiū už gerą receptą:)

       Dal;ia — 2014-07-13 @ 19:05

  60. Sveiki! o citrina reikia smulkiai sutarkuoti ? ar nebūtina? Dabar kepu tik be citrinos zieveles. Idomu kas gausis nes nelabai sekasi draugaut su virtuve :)

       Samanta — 2014-07-15 @ 21:55

  61. Samanta, citrinos žievelė nėra būtina, bet su ja man skaniau, ir jei naudoju, tai tarkuoju su smulkesne (bet ne bulvių) tarka.

       Jūratė — 2014-07-16 @ 09:19

  62. As kepiau su saldytomis melynemis ir 1/3 cukraus pakeiciau saldzios kakavos grudeliais. Gavosi labai skanus :)

       ruta — 2014-08-04 @ 15:31

  63. Nu koks skanus!!! Aciu uz recepta ! :))))

       KlaraGlambert — 2014-09-02 @ 18:20

  64. Į sveikatą :) Ačiū už komentarą.

       Jūratė — 2014-09-03 @ 09:21

  65. Perskaiciau turetu uti skanus.. :) Einu kepti :P ;)

       Biele — 2014-09-07 @ 16:00

  66. O sakykit vysnios saldytos su kauliukais tinka? :)

       Vaida — 2014-11-09 @ 11:26

  67. Tai gal tinka, jei valgant nemaišo kauliukus išsirinkinėti. Arba galima atšildyti, išimti kauliukus ir tada, sultis nupylus, sudėti į tešlą ir kepti.

       Jūratė — 2014-11-10 @ 09:35

  68. As kepu truputi su kitokiais produktais. Vietoj uogu dedu obuoliu, bet nemaisau ju i visa tesla. “Pakloju” dugna tesla, tada sudedu obuolius. I likusia tesla imaisau plytele smulkinto sokolado ir smulkintu migdolu. Tada visa mase supilu ant obuoliu ir virsu pabarstau skaldytais migdolais. Pasakiska kaloriju bomba! :D

       Inga — 2014-12-01 @ 23:52

  69. Atrodo tikrai labai skaniai ir paprastai, einu pabandysiu :)

       Akvile — 2015-01-09 @ 17:34

  70. Labai ačiū už puikų receptą, viskas pavyko puikiai, kepiau su apelsinų ogiene, tik be reikalo pimą sluoksnį jų dėjau, nes ir liko uogienė apačioje:)

       Kristina — 2015-01-22 @ 20:02

  71. Į sveikatą :) Nu sudėjus uogienę ant dugno, sunkiai ji jau bepakils bekepant :) Aš dažnai (jei kepu savo silikoninėj formoj) pyragą apverčiu išiminėjant - taip lengviau, tai ir lieka tada uogos viršuj (atseit, gal gražiau :)) ir dar viduj įmaišyta būna. Bet gi vis tiek skanu, ane? :)

       Jūratė — 2015-01-29 @ 14:27

  72. labai aciu uz recepta ir dabar dar tik kepu tai tikiuosi kad iseis :D

       migle 10m. — 2015-02-06 @ 20:48

  73. LABAI SKANU AS DEJAU DZIOVINTU KRIAUSIU

       GAILA — 2015-02-11 @ 16:14

  74. Dariau katik sį piraga labai skanus tik as dariau viena be uogu kita su uogomis labai skaniai isejo.

       emulate — 2015-03-09 @ 16:33

  75. Aciu uz recepta, pirma karta pabandziau, puikiai issejo, dabar kepu beveik kiekviena sekmadieny vis su kitokiomis uoguomis !!! Jauciuosi kaip kulinaras ! Aciu…

       Tadas — 2015-06-24 @ 13:47

  76. Į sveikatą :) Labai malonu.

       Jūratė — 2015-06-25 @ 07:57

  77. Man 12 metu, kepiau si piraga viena (dejau obuoliu ir silauogiu) gavosi laaaabai skanus :)

       gabija — 2015-08-24 @ 09:07

  78. Ačiū už receptą, labaaai greitas ir skanus :)

       jurgita — 2016-03-06 @ 21:09

  79. Katik iskepiau si pyraga. Dejau koncervuotus persikus,slyvas,persimona ir del spalvos avieciu uogienes. Atrodo graziai kvepia skaniai dabar pulsim ragauti

       Giedre — 2016-11-07 @ 14:47

  80. laba diena..kiek miltu reikia deti?? raso stikline,..tai 250 ml? kaip parasyta ant indelio sudozuota..ar skaiciau kad stikline turi 160 ml..na telpa tiek..

       DALIA — 2017-04-13 @ 11:20

  81. kepiau 180 laipsniu…is pradziu 40 min. buvo zalias visiskai..tada dar uzstaciau 20 ..vidus visai zalias!!! virsus kaip tik iskepes..kas negerai?? orkaaite nesenai isigyta elektronine gera..nesuprantu..

       DALIA — 2017-04-13 @ 12:13

Šio įrašo komentarų RSS srautas. Citatos URL

Parašykite komentarą

„WordPress“ variklis. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.