BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Nekenčiu virtuvės

2013-07-01

Braškių uogienė: viena - su mėtom, kita - su levandom

Tema: KonservavimasJūratė @ 15:32

PRIEŠISTORĖ

Ir abi labai gardžios! Su tokiu savotišku, neįkyriu, įdomiu poskoniu. Abi uogienes jungia žalioji citrina, kas labai dera tiek su mėtom, tiek su levandom, tiek su braškėm, aišku. Jei dar turit kokį braškių litrą kitą, ir norit kažko trupučiuką visgi kitko į stiklainius - pabandykit. Braškių uogienės su mėtom “penkiaminutė” virimo idėja - iš knygos “Kaupiame atsargas” (laaabai graži ir gera šiuolaikiška knyga, Maximoj akcija iki liepos 22), tik ten receptas braškių su aitriosiomis paprikomis, o idėja su levandom - iš labai gražaus “Išbandyti receptai” blogo.

RECEPTAS (kiek imama kilogramais braškių, tiek maždaug (gal kiek daugiau) gaunasi litrų uogienės)

Braškių uogienė su mėtom ir žaliąja citrina

  • 1 kg braškių;
  • 500 g cukraus;
  • ½ žaliosios citrinos (laimo) sulčių ir nutarkuota žievelė (tinka ir paprasta citrina);
  • 4 šakelės mėtų.

Braškes (geriau rinktis mažesnes, kad nereiktų pjaustyti, tada ne tokia skysta uogienė bus) sluoksniais užpilti cukrumi, laimo sultimis, nutarkuota žievele, paplėšyti mėtų lapelių. Palikti pastovėti valandai. Užvirinti, virti 5 min., palikti pastovėti 5 val. Vėl užvirinti, pavirti 5 min., palikti pastovėti 5 val. (Jei norėtumėt braškių uogienės su aitriosiomis paprikomis, reiktų porą jų supjaustyti ir sudėti prieš trečią užvirinimą). Trečią kartą užvirinti ir pavirti 5 min. Karštą uogienę supilstyti į iškaitintus stiklainius, užsukti, apversti ir šiltai apklojus, palikti atvėsti. Skanaus!

Braškių uogienė su levandom

  • 1,5 kg braškių;
  • 500 g cukraus;
  • ½ žaliosios citrinos (laimo) sultys (galima sudėti ir nutarkuotą žievelę);
  • ½ apelsino sulčių (pamiršau, tai cukraus sirupas buvo tirštokas, tad pyliau šiek tiek vandens);
  • 1 a. š. (su kaupu) džiovintų levandų (galima imti ir ~15 stiebelių nedžiovintų).

Į cukrų supilti citrinos ir apelsino sultis bei levandas. Užvirinti ant nedidelės ugnies, nukaisti ir palikti 2 val. (galima ir ilgiau). Tada vėl užvirinti (jei labai tiršta, galima įpilti šlakelį vandens) ir per sietelį (kad nukošti levandų žiedus) supilti ant braškių. Užvirinti ir pavirti 20 min. Karštą uogienę supilstyti į iškaitintus stiklainius, užsukti, apversti ir šiltai apklojus, palikti atvėsti. Skanaus!

REZULTATAS

Patiko (0)

Rodyk draugams



Nėra komentarų »

Dar nėra komentarų.

Šio įrašo komentarų RSS srautas. Citatos URL

Parašykite komentarą

„WordPress“ variklis. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.