BLOGas.lt
Pigūs skrydžiai
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Nekenčiu virtuvės

2011-12-04

Varškės ir vermišelių apkepas (žydiškas kugelis)

Tema: Apkepai, Beatos virtuvėJūratė @ 16:37

PRIEŠISTORĖ

Išbandytas dar vienas receptukas iš Beatos laidos, skirtos jos draugų receptams. Tikrai skanus, šaunus, greitas patiekalas iš paprastų produktų. Verta pabandyti, o man verta ir išsisaugoti čia - tikrai bus kepamas dar ne kartą (receptą galima rasti ir antrajame Beatos kalendoriuje, o visą gamybos procesą - 7-oje “Beatos virtuvės” laidoje nuo maždaug 18-tos minutes).

RECEPTAS (4-6 žmonėms)

  • 200 g vermišelių (ar kitokių smulkių makaronų);
  • 2 pakeliai (360-400 g) varškės;
  • 3 kiaušiniai;
  • 150-200 ml grietinės (galima liesesnės; dėjau gerus 3 v. š.);
  • 2 v. š. cukraus;
  • žiupsnelis druskos;
  • razinų;
  • po porą šaukštų maltų džiūvėsėlių ir rudojo cukraus pabarstyti ant viršaus (kad kepant susidarytų traški plutelė);
  • mažiukų sviesto (~20-25 g) gabaliukų pamėtymui ant viršaus.

Vermišelius išvirti pasūdytame vandenyje (tik nepervirti - jie labai greitai išverda). O kol verda makaronai, gerai sumaišyti varškę, kiaušinius, grietinę, cukrų ir druską. Suversti nuvarvintus makaronus, karštu vandeniu perlietas razinas ir viską permaišyti. Masę supilti į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo indą. Ant viršaus užbarstyti maltų džiūvėsėlių ir rudojo cukraus bei pamėtyti sviesto gabaliukų. Kepti 180° C temperatūros orkaitėje 45-60 min. Valgyti su grietine. Skanaus!

REZULTATAS

Patiko (5)

Rodyk draugams



Komentarų – 12 »

  1. Jau du kartus skanavau šį patiekalą ir niekaip negaliu apsispręsti, kas skaniau:ar tradicinis varškės apkepas, ar žydiškas kugelis. Matyt apsisprendimą lems trečias kartas. Juk sako - trečias kartas nemeluoja. Pirmą kartą, kai skanavau, net negalėjau atspėti, kas per patiekalas. Kad yra varškės, atspėjau, o kad dar ir makaronai čia, tai net neįtariau. Paslaptinga ta mano sesė:).Visgi skanu:)

       Jolita — 2011-12-06 @ 16:01

  2. Kaip tau, tai ir trečią, ir ketvirtą, ir kas antrą kartą su varškės apkepu galiu iškepti :) Aha, makaronai nelabai jaučiasi.

       Jūratė — 2011-12-06 @ 20:34

  3. cha, pasirodo ne tik cannelloni, bet ir šį apkepą pastarosiom dienom būtent iš jūsų pasiskolinau. tikrai šaunūs receptai :) draugė prisiekinėjo, kad ji labai soti ir nevalgys, bet kai jos vyras paragavęs aiktelėjo, staiga išalko ir ji :D ir nusprendė, kad tai naminės varškės apkepas. garduma :)

       Eglė — 2011-12-10 @ 17:46

  4. Man patinka ir tinka Beatos receptai ir laidos, tai daug ką iš jos ir išbandau. Džiugu, kad ir jums tinka :)

       Jūratė — 2011-12-10 @ 19:45

  5. Man irgi teko tokia laime jo paragauti :) mmmmm…. skanumelis. Si karta vyras pasistenge, darosi tavo blogo fanas :) linkejimai :)

       Živilė — 2011-12-23 @ 02:28

  6. Och, kaip smagu :) Ir kur jau nebus skanu, kai vyras pagamina, kad ir ką begamintų :) Linkėjimai ir jam, ir tau! Iki greito, tikiuos ;)

       Jūratė — 2011-12-23 @ 14:22

  7. Nu ir as jau kepiau. Skanu skanu.

       kristina — 2011-12-23 @ 19:29

  8. Esam apkepų mėgėjai, tai vyras susirado pas Beatą, išbandė. Dabar kitokio jau ir nebekepam :)Žiūriu į puikias tavo nuotraukas ir vėl noriu :)

       Bernadeta — 2012-01-27 @ 16:35

  9. Ai, tos nuotraukos - tai “bile” kad būtų iliustracija (fotografuoti nemoku ir nemėgstu, gal dėl to ir nemoku :)), ne tas man svarbiausia. Mes jau irgi tik ant “sėdę” :) Labai greitai viskas susimakaluoja, tik gaila, kad ilgai reikia laukti, kol iškeps :D Nu bet gal jau nevarykim dievo į medį :)

       Jūratė — 2012-01-29 @ 11:48

  10. tikrai skanus apkepas. tik as visiskai nedejau cukraus, nes saldumo pakanka nuo razinu ir kita karta desiu maziau grietines arba ja kuom nors liesesniu pakeisiu. bet siaip uzskaitau sita apkepa :)

       Rutka — 2012-03-15 @ 22:18

  11. Tai jau kiekvienas pasikoreguoja pagal save. Svarbiausia, kad idėja patiko :)

       Jūratė — 2012-03-16 @ 00:12

  12. zinoma, kad kazkiek pasikoreguoja, bet apkepas tikrai vykes :)

       Rutka — 2012-03-16 @ 13:29

Šio įrašo komentarų RSS srautas. Citatos URL

Parašykite komentarą

„WordPress“ variklis. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.