BLOGas.lt
Pigūs skrydžiai
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Nekenčiu virtuvės

2011-11-03

Varškės ir obuolių pyragas

Tema: Beatos virtuvė, PyragaiJūratė @ 19:12

PRIEŠISTORĖ

Taip taip, čia tas pats Beatos išgirtasis Vilmos varškės ir obuolių pyragas, kurį jau kepa visa Lietuva ir ne tik :) Prie pagyrų prisidedu ir aš - puikus variantas paįvairinti varškės pyragus obuoliais. Sesė sakė, kad labai panašus į “Draugystės” pyragą, jei kam tas ką sako (man tai nelabai). Visą gamybos procesą galima pasižiūrėti 7-oje “Beatos virtuvės” laidoje (nuo maždaug 9-tos minutes).

RECEPTAS (23-24 cm kepimo formai)

Tešlai/trupiniams:

  • 300 g miltų;
  • 200 g šalto sviesto (ar tiesiog 1 pakelis - ± ten tie gramai esmės nesudaro…);
  • 100 g (4 š.) cukraus.

2/3 trupinių eis pyrago padui, o 1/3 bus užbarstyta ant viršaus. Viršutiniams trupinėliams dar papildomai reikės:

  • 1 kupinas š. rudojo cukraus (gerai ir baltas…);
  • cinamono.

Varškės sluoksniui:

  • 600 g pusriebės varškės (tiesiog 3 pakeliai arba kreminės varškės iš 2 l šaldyto šaltibarščių kefyro);
  • 3-4 š. riebios grietinės (nebūtina);
  • 3 dideli kiaušiniai;
  • 200 g (8 š.) cukraus (nors reiktų reguliuotis pagal savo skonį, o man tiek - pats tas);
  • vanilinio cukraus (nebūtina, bet man labai patinka).

Obuolių sluoksniui:

  • 1 kg obuolių (6-7 vidutiniai);
  • 2 š. rudojo cukraus (gerai ir baltas);
  • cinamono.

Iš miltų, kubeliais pjaustyto ar burokine tarka tarkuoto šalto sviesto ir cukraus padaromi trupiniai (jei netyčia viskas pavirto į tešlą, tai gerai suspausti į vieną rutulį ir gerai atšaldžius sutarkuoti). Statyti į šaldytuvą.

Varškės masei viską gerai iki vientisumo išmaišyti (elektriniu smulkintuvu ar maišytuvu, t. y. blenderiu ar mikseriu :)).

Obuolių sluoksniui obuolius supjaustyti plonomis skiltelėmis, pabarstyti cukrumi bei cinamonu, išmaišyti.

Kepimo formą (geriausia - nuimamais kraštais) iškloti kepimo popieriumi. Berti 2/3 trupinių, išlyginti. Pilti varškės masę, išlyginti. Berti obuolius, gražiai paskleisti. Ant viršaus užbarstyti likusius trupinius, sumaišytus su kupinu šaukštu cukraus ir cinamonu. Šauti į iki 180° C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti 1,5 val. ant žemiausios pakopos, kad gerai iškeptų padas (pabaigoje dar galima pakelti aukščiau, jei viršus bus nepakankamai parudęs). Patartina gerai atšaldyti (šaldytuve per naktį), bet sako, ir karštas žiauriai skanus :) Skanaus!

REZULTATAS

Patiko (33)

Rodyk draugams



Nėra komentarų »

Dar nėra komentarų.

Šio įrašo komentarų RSS srautas. Citatos URL

Parašykite komentarą

„WordPress“ variklis. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.