BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Nekenčiu virtuvės

2010-08-07

Tortas “Raffaello”

Tema: TortaiJūratė @ 14:42

PRIEŠISTORĖ

Vakar buvo mano brangiausiojo gimtadienis. O koks gimtadienis (kad ir vyriškas) - be torto?! Pastaruoju metu nelabai yra kada suktis virtuvėje (o ir noro ne per daugiausia per tokius karščius), bet tokia proga - šventa :) Norėjos išbandyti ką nors nauja, bet patikima. Jau senokai viliojo Saulėtos virtuvės “Raffaello” tortas, kurį blogerė jau daugybę kartų išbandžiusi ir visada lieka patenkinta. Gausybė teigiamų komentarų irgi buvo paskata pasirinkti būtent šį torto receptą. Kad ir nelabai vasariškas savo komponentais (išskyrus puošybai naudotas vyšnias, kurios gal čia ir nelabai “į temą”), bet ėmė ir sugundė būti pagamintas. Atsiliepimai - tik teigiami ir labai saldūs :)

RECEPTAS (23 cm skersmens tortinei; manoji - 21 cm, tai liko keli šaukštai kremo)

Biskvitui:

  • 5 kiaušiniai;
  • 230 g cukraus (maždaug 9 š.);
  • 2 a. š. vanilinio cukraus (originale - 1 a. š. vanilės esencijos);
  • 65 g aliejaus (maždaug 5-6 š.);
  • 230 g miltų (maždaug 10-11 š.);
  • 20 g kepimo miltelių (man sočiai užtenka nubrauktų 2 a. š.).

Biskvitų sulaistymui:

  • 2 citrinų sultys;
  • 200 g (stiklinė) vandens;
  • 2 a. š. cukraus.

Pertepimų kremui:

  • 1 didelis indelis riebios grietinėlės (420-450 g, rekomenduojama 36% riebumo, bet man ir 35% labai tiko);
  • 2 pakeliai grietinėlės standiklio (naudojau Dr. Oetker);
  • 1 indelis saldinto kondensuoto pieno;
  • 1 pakelis sviesto (180-200 g);
  • 50 g kokoso drožlių.

Papuošimui (pagal fantaziją; dabar pagalvojau, kad visai tiktų nuvalyti migdolai ir smulkinti vafliai):

  • 50 g kokoso drožlių;
  • 3 gabaliukai juodojo šokolado (pvz., “Pergalė”);
  • saujelė vyšnių.

Biskvitui kiaušinius plakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltos, triskart padidėjusios masės. Toliau plakant plona srovele pilti aliejų. Miltus ir kepimo miltelius sumaišyti atskirai ir persijotus įmaišyti į kiaušinių plakinį.

Apvalią, nuimamais kraštais skardą ištiesti kepimo popieriumi (užtenka tik dugną; arba galima ir riebalais visą ištepti), supilti tešlą ir kepti iki 190° C įkaitintoje orkaitėje apie 35 min. Iškepusį biskvitą ataušinti, o po to perpjauti į keturis lakštus (aš kepiau 21 cm skersmens tortinėje per du kartus po 12 min. 175° C temperatūroje su ventiliatoriumi; galima ir per keturis kartus kepti po kokias 5-6 min. turbūt - nereiks vargti pjaustant).

Kol kepa ir aušta biskvitai, galima išsispausti iš citrinų sultis. Jas, vandenį ir cukrų maišyti tol, kol ištirps cukrus.

Gerai atšaldytą grietinėlę šiek tiek paplakti, suberti standiklį ir išplakti iki galo (iki standumo, bet ne iki sviesto :)). Pastatyti į šaldytuvą.

Kambario temperatūros sviestą ištrinti su kondensuotu pienu. Įmaišyti kokoso drožles. Irgi pastatyti į šaldytuvą pusvalandžiui, o po to įmaišyti į grietinėlę.

Į tortinę kloti pirmą biskvito lakštą, jį sulaistyti ketvirtadaliu citrinų skysčio, paskirstyti ketvirtadalį kremo, krauti kitą biskvitą, šiek tiek paspausti, vėl laistyti, tepti kremą ir taip iki galo (šiek tiek kremo galima pasilikti torto šonų aptepimui). Bent kelioms valandoms, o geriausia - per naktį, tortą statyti į šaldytuvą.

Ryte peiliu atsargiai “perbėgti” torto šonu, kad tortinės bortelis nuimant gerai atsiskirtų nuo torto. Kraštus ištepti pasiliktu kremu. Viršų ir šonus apibarstyti kokoso drožlėmis ir papuošti pagal fantaziją. Skanaus!

REZULTATAS

Velykinis “Raffaello”

Patiko (0)

Rodyk draugams



Komentarų – 26 »

  1. Ačiū, pas tave vis pasisemiu idėjų. Kaip tik artėja proga išbandyti tavo receptą :)

       Bernadeta — 2010-08-07 @ 15:13

  2. Labai malonu :) Nors receptas ne mano, bet išbandyti verta :) Tik skrudintų migdolų tai prikaišiočiau ar ant torto, ar į vidų, kad dar labiau “raffaellinis” būtų.

       Jūratė — 2010-08-07 @ 17:28

  3. Labai gražus tavo Raffaellas, Jūrate! :) Smagu, kad išbandei ;) Beje, papuošimas man labai patinka - toks paprastas, bet vasariškas, žavus ir skanus :)

       Asta — 2010-08-09 @ 18:32

  4. Ačiū, Asta, už gerus žodžius!

       Jūratė — 2010-08-10 @ 11:45

  5. Labai skanus gavosi man mano pirmasis tikrasis tortas (su biskvitu, be zeles). Tik kai pavadinimas toks, tai norisi ir migdolo kur nors… Nors man tai vysniu truko, o vyrui sokolado gabaliuku.
    Aciu labai uz receptuka ir ikvepima.

       Kristina — 2011-01-01 @ 13:49

  6. Labai smagu, kad viskas gerai gavosi. Matai dabar, kokios plotmės papildymams - kiekvienam norisi savo cinkelio ir priedų (man irgi norėjosi skrudinto migdolo, o vasarą tos vyšnios labai tiko prie saldumo). Ir su gimtadieniu, Andrij!!! Bučkis :)

       Jūratė — 2011-01-02 @ 01:17

  7. sakykit,o sviesta su kondensuotu pienu sunku isplakti?galima su mikseriu

       giedre — 2011-12-20 @ 11:41

  8. Taip, galima išplakti su mikseriu, tik reikia, kad sviestas ir pienas (ne produktai, ne gaminiai, o tikras sviestas ir tikras kondensuotas pienas) būtų kambario temperatūros, geriausia bent per naktį palaikyti išėmus iš šaldytuvo.

       Jūratė — 2011-12-20 @ 14:21

  9. na,bandziau plakti su mikseriu sviesta (kambario temp.) ir kondensuota piena (ne kambario temp), susiplake, bet neidealiai,liko tokiu smulkiu sviesto kruopyciu,na,bet tai itakos skoniui neturejo,gavosis superinis:)))

       giedre — 2011-12-31 @ 16:48

  10. Taigi vat, kad svarbiausia skonis :)
    Mano miela draugė Kristina rekomenduoja dar į kiekvieną sluoksnį įmaišyti kepintų kapotų migdolų iki pilnos raffaellinės laimės :)

       Jūratė — 2012-01-18 @ 14:22

  11. laba diena,norejau paklausti jusu kuom butu galima pakeisti grietineles standikli,nes gyvenu danijoje ir jo niekur nera..o labai noriu sito tortuko:)

       Roberta — 2013-12-22 @ 15:08

  12. Galima ir išvis be jo daryti, nesigauna kremas jau toks skystas.

       Jūratė — 2013-12-22 @ 15:49

  13. labai aciu..bandysim daryti..

       Roberta — 2013-12-22 @ 18:48

  14. Sėkmės. Sugrįžkit pakomentuoti :)

       Jūratė — 2013-12-24 @ 13:40

  15. Gavosi pasakiskas tortukas as dejau dar y kiekviena sluoksni migdolu tai isvis pasaka..labai aciu uz nuostabu tortuko recepta….:)

       Roberta — 2013-12-26 @ 15:47

  16. Labai smagu, kad viskas gavosi :) Ačiū, kad palikot komentarą po visko :) Smagių artėjančių Naujų!

       Jūratė — 2013-12-29 @ 13:44

  17. Labai skaniai gavosi aciu uz recepta

       ina — 2014-02-21 @ 22:58

  18. Prašom prašom, smagu dalintis. Džiugu, kad gaunasi ir toliau lepinkit artimuosius :)

       Jūratė — 2014-03-02 @ 09:44

  19. Rytoj jau žinau, kokį torčiuką darysiu sesers 18-ojo gimtadienio proga - “Raffaello”. Ačiū už idėją:)

       Jūratė — 2014-03-06 @ 21:45

  20. Prašom :) Ir prašom įspūdžiais pasidalinti :)

       Jūratė — 2014-03-10 @ 08:30

  21. Sveiki, pabandžiau ir aš šį tortuką pagal Jūsų receptą, bet ko labiausiai bijojau, tas ir gavosi, neiškilo man biskvitas, toks plonyts gavosi :) Gal ką ne taip su orkaitės temperatūra padariau? :) Tai teko vėlai vakare su panika po parduotuves ieškoti biskvitų :) Bet šiaip tai skonis nerealus.

       Miglė — 2014-06-30 @ 08:36

  22. Sveiki, tortas tikrai superinis,saldus, gaivus, su rūgštele, jau kepiau tikrai ne kartą, ir dar manau kepsiu ir kepsiu. Kepu ir šiandien :) Tik biksvito man visada mažokai gaunasi- neišeina supjaustyti į keturias dalis,tik į tris, nors iškyla idealiai.Bet ne bėda, iškepu antrą iš pusės normos, perpjaunu pusiau ir dar lieka gabalėlis prie arbatos :D Be to pasidalinsiu gudrybe, kuri mane gelbėja nuo biksvito sukritimo - kad nesukristų per daug, palieku ataušti praviroje orkaitėje, tuomet jis stebuklingu būdu tampa lygus ir gražus :) Ačiū už receptą, kurį malonu skaityti ir naudoti vėl ir vėl :)

       Inga — 2014-10-09 @ 14:30

  23. Kuo apibarstėte tą velykinį tortą? Turiu omeny tuos rudus miltelius :)

       Aurelia — 2015-01-16 @ 18:18

  24. Aurelia, ten malti paprasti vafliai.

       Jūratė — 2015-01-16 @ 20:28

  25. Sveiki, ziurekit, o jei as torta siandien sutepciau, laikyciu saldytuve, ar nesuges iki 6nio?

       Alina — 2016-02-11 @ 13:27

  26. Tikrai nesuges per porą dienų.

       Jūratė — 2016-02-12 @ 13:48

Šio įrašo komentarų RSS srautas. Citatos URL

Parašykite komentarą

„WordPress“ variklis. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.