BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Nekenčiu virtuvės

2013-07-17

Sluoksniuotos tešlos kąsniukai su vištiena

Tema: UžkandžiaiJūratė @ 20:46

PRIEŠISTORĖ

Dar vieni skanūs pyragiukai į iškylą ar kokiam pasisėdėjimui. Jau ne kartą kepiau ir dar kepsiu į kompaniją kąsniukams su pievagrybiais ir daržovėm bei su varške ir moliūgu. Idėja - iš Sonatinos receptų.

RECEPTAS (apie 50 kąsniukų)

  • 500 g (6 lapeliai) sluoksniuotos bemielės tešlos;
  • 2 nedideli kepti vištos ketvirčiai (grynos vištienos gavosi apie 300 g);
  • 1 svogūnas;
  • 2-3 česnako skiltelės;
  • aliejaus pakepinimui;
  • 1 kiaušinis;
  • 2 v. š. saldaus čili padažo (iš bėdos galima keisti pomidorų padažu);
  • 1 v. š. sojos padažo;
  • ¼ a. š. sezamų aliejaus (nebūtina);
  • 1 a. š. kario (galima ir mažiau, nes tikrai jaučiasi);
  • ½ a. š. malto dž. imbiero;
  • maltų juodųjų pipirų;
  • šviežios kalendros (nebūtina, bet man labai patinka);
  • 1 v. š. maltų džiūvėsėlių (nebūtina, nebent masė gan šlapia pasirodytų);
  • 1 nedidelis kiaušinis kąsniukams patepti;
  • sezamo sėklų kąsniukams apibarstyti.

Tešlą atšildyti.

Vištieną atskirti nuo kaulų ir smulkiai supjaustyti (galima ir mėsmale sumalti). Smulkiai pjaustytą svogūną lengvai pakepinti aliejuje, sudėti pakepinti ir smulkintą česnaką (labai neturint laiko, galima ir nekepinti, labai skonis nenukenčia). Viską sudėti prie vištienos. Įmušti kiaušinį, įdėti čili padažo, sojos padažo, sezamų aliejaus, prieskonius, smulkiai pjaustytus kalendros lapelius, džiūvėsėlius. Viską gerai išmaišyti.

Imti vieną tešlos lapelį, per vidurį išilgai paskirstyti porą šaukštų įdaro, kraštus patepti kiaušinio plakiniu ir suvynioti į rulonėlį. Supjaustyti į 8-9 gabalėlius. Juos dėti siūle žemyn į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą (įmanoma visus 50 kąsniukų sutalpinti ir į vieną skardą), patepti viršų plaktu kiaušiniu ir pabarstyti sezamo sėklom. Kepti iki 200° C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2013-05-02

Pyragėliai su kumpiu, smidrais (šparagais) ir pomidorais

PRIEŠISTORĖ

Labai šaunūs pyragiukai iškylai gamtoje. Galima kepti ir vieną didelį pyragą. Skanūs ir šilti, ir šalti. O vietoj kumpio, smidrų ir pomidorų laisvai galima varijuoti pagal šaldytuvo turinį. Vietoj trapios tešlos galima naudoti šaldytą sluoksniuotą bemielę (tik svarelių nereikia, o krašteliai įpjaunami 1 cm nuo krašto atstumu), kas ir buvo siūloma recepte iš antros Beatos knygos “Metai Beatos virtuvėje”.

RECEPTAS (4-5 pyragėliai 9 cm skersmens)

Tešlai:

  • 100 g kvietinių miltų;
  • 25 g ruginių miltų (galima keisti kvietiniais);
  • žiupsnelis druskos;
  • 60 g sviesto (iš bėdos tiktų ir kepinių margarinas);
  • ½ kiaušinio (kita pusė - įdarui);
  • 1 v. š. pieno (arba vandens).

Įdarui:

  • 50 g rūkyto kumpio ar neriebios šoninės;
  • 3-4 smidrai (šparagai);
  • 4 vyšniniai pomidoriukai (ar paprastas pomidoras; esu kepusi ir su saulėje džiovintais - irgi labai super);
  • ½ kiaušinio;
  • 50 ml grietinėlės (tinka ir neriebi);
  • druskos;
  • maltų juodųjų pipirų;
  • dž. raudonėlių.

Tešlai sumaišyti miltus su druska. Į juos berti mažais kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir dviem peiliais kryžiuojant smulkinti sviestą iki trupinių maišant su miltais (kombainas viską labai supaprastina; o aš į dubenį su miltais tarkuoju sviestą burokine tarka vis pabaksnojant į miltus, kad ne taip veltųsi; tada lengvai ir greitai pirštais patrinant pakedenu, kad gautųsi trupinukai). Pilti pusę kiaušinio, lengvai paplaktą su šaukštu pieno, ir viską suminkyti į vieną gumulą. Suvynioti į maišelį ar maistinę plėvelę ir palikti 20-30 min. šaldytuve.

Tuo metu smidrų kietus galiukus nupjaustyti ir plonai (bulvių skustuku) nuskusti apatines stiebelių dalis. Padalinti į kokias 4 dalis. Kumpį ar šoninę supjaustyti juostelėmis, pomidoriukus padalinti į 4 skilteles. Likusią pusę kiaušinio išplaukti su grietinėle, druska, pipirais ir raudonėliu.

Atvėsusią tešlą padalinti į 4-5 dalis, iškočioti apskritimus (iki pusės cm storio) ir iškloti sviestu išteptas formeles (laisvai galima kepti ir vieną pyragą). Subadyti šakute, ant tešlos kloti kepimo popierių, o ant jo berti kokių nors svarelių (pupelių, žirnių, akmenukų, monetų ir pan.). Kepti 10-12 min. 180° C temperatūros orkaitėje.

Tada ištraukti, nuimti svarelius su popieriumi, dėlioti kumpį, smidrus, pomidoriukus, pilti kiaušinio plakinį ir kišti atgal į orkaitę 15 min. baigti kepti. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2013-03-16

Sluoksniuotos tešlos kąsniukai su moliūgu ir varške

PRIEŠISTORĖ

Prapjoviau moliūgą, nuo rudens stovėjusį pas mamą verandoje. Nieko gero nesitikėjau :)) Bet! Sveikut sveikutėlis, gražios oranžinės spalvos ir labai skanaus, sodraus, gero prisirpimo kvapo. Jau taip buvau pasiilgus moliūgų… Tam kartui pateikiu labai smagius kąsniukus su keptais moliūgais ir varške iš knygos “Beatos virtuvė”.

RECEPTAS (apie 50 kąsniukų)

  • 400 g moliūgo (be žievės ir sėklų);
  • aliejaus;
  • raudonėlių, bazilikų, mairūnų, maltų juodųjų pipirų, druskos;
  • 3 skiltelės česnako;
  • 200 g riebesnės varškės (ar varškės sūrio);
  • 100 g kaparėlių (nebūtina);
  • 1 kiaušinis;
  • 500 g bemielės sluoksniuotos tešlos (man patogiau pakuotė su 6 lapeliais);
  • 1 kiaušinio plakinio kąsniukams patepti;
  • sezamo (ar moliūgo) sėklų pabarstyti.

Moliūgus supjaustyti gan stambiais kubeliais. Pašlakstyti aliejumi, užberti prieskonių, druskos, dėti plokščiąja peilio puse patraiškytas česnako skilteles ir viską gerai išmaišyti. Sudėti į kepimo indą ir kepti apie 50 min. iki 180° C įkaitintoje orkaitėje, kol moliūgai suminkštės.

Pravėsusius moliūgus kartu su česnaku sumaigyti šakute iki košelės, sumaišyti su varške ir kaparėliais. Įmušti kiaušinį ir gerai viską sumaišyti.

Imti vieną tešlos lapelį, per vidurį išilgai paskirstyti porą šaukštų įdaro, kraštus patepti kiaušinio plakiniu ir suvynioti į rulonėlį. Supjaustyti į 8 gabalėlius. Juos dėti siūle žemyn į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą (įmanoma visus 50 kąsniukų sutalpinti ir į vieną skardą), patepti viršų plaktu kiaušiniu ir pabarstyti sezamo ar moliūgo sėklom. Kepti iki 200° C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2013-03-09

Hummus su saulėje džiovintais pomidorais

PRIEŠISTORĖ

Kaip žinia, hummus yra Artimųjų Rytų (Libanas, Sirija, Egiptas, Izraelis ir t. t.) regiono virtuvės akcentas, kaip rašoma meniu.lt straipsnelyje. Tai toks užkandis, užtepas iš trintų avinžirnių, tahini (sezamų pastos), alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, česnako, druskos. Paįvairinimui prigalvojama visokių priedų: su grybais, paprikom, migdolais, kedro, žemės riešutais ir t. t. Valgomas su viskuo: mėsa, pita, lavašu, morkų, agurkų, salierų stiebų šiaudeliais, kiaušiniene ar tiesiog vienas.

Pirmą kartą man jo užvežė draugai iš Rygos prieš keturis metus. Labai patiko. Tiesiog šaukšteliais vieną kabliuodavau. Mano didžiam džiaugsmui net Kauno Akropolio Maximoje buvo atsiradęs, bet netrukus didžiam nusivylimui ėmė ir pradingo. Tai teko gamintis pačiai, bet tas pirktinis vis tiek buvo skanesnis (matyt, dėl E :D) ir malonesnis, nes glotnesnis - su maniškiu kombainu nesigauna švelnutis glotnutis kremas. Nors kai kam dar net ir smagiau, kai yra ką pakramtyti. Žodžiu, ne veltui jis taip garbinamas Rytuose - lietuviams irgi tinka bent retkarčiais paįvairinti racioną :)

Taigi prisiminus senus gerus laikus, pasiskaičius Beatos antrą knygą ir šaldytuve “verkiant” keliems likusiems saulėje džiovintiems pomidorams, greitai greitutėliai pasigamino išsiilgtasis hummus.

RECEPTAS (gavosi apie 150 ml indelis)

  • ½ skardinės konservuotų avinžirnių (pirkau Kauno Megos RIMI; paprastai skardinėje būna 400 g su skysčiu, bet dažniau būna pirkti nevirtų avinžirnių, kuriuos reiktų bent per naktį pamirkyti ir kokią gerą valandą virti);
  • 4 saulėje džiovinti pomidorai;
  • 1-2 skiltelės česnako;
  • 1-2 v. š. tahini pastos (pirkau “Aliejaus” parduotuvėje) (arba kepintų sezamo sėklų, sumaltų su alyvuogių aliejumi iki tyrelės);
  • druskos;
  • maltų juodųjų pipirų;
  • ½ a. š. maltos dž. rūkytos paprikos (pirkau “Aliejaus” parduotuvėje) (galima imti ir paprastą maltą džiovintą saldžiąją papriką);
  • 1-2 v. š. skysčio nuo avinžirnių;
  • ½ v. š. citrinos sulčių (gali prireikti ir daugiau pagal skonį);
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus.

Viską sudėti į virtuvinį kombainą (ar elektrinę kokteilinę) ir sutrinti iki vientisos košelės. Valgyti su lietuviška juoda duona arba rytietiška plokščiaduone, morkų, agurkų, salierų stiebų pagaliukais ar tiesiog kabliuoti vieną :) Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2013-02-17

Nesaldus sūrio su mėlynuoju pelėsiu ir maskarponės tortas

Tema: Tortai, UžkandžiaiJūratė @ 17:45

PRIEŠISTORĖ

Nesvietiškai man patiko! Kreminės tekstūros, pikantiškas, įdomus. O jau portveino sirupinis padažiukas su kriaušėm kaip čia tiko… Net ir be padažiuko jis labai geras su vyno gurkšneliu arba tiesiog su kriaušėm, vynuogėm arba spanguolių ar bruknių padažiuku. Mmm, kepsiu ir kepsiu, dar ir dar. O idėjų prisirankiojau iš kelių vietų, ir sukonstravau pagal nuojautą :) (kada nors pasidarysiu viską, kaip kad čia pateikta). Mėlynojo sūrio ir maskarponės santykis varijuoja nuo 1:4 iki 3:4, tai reiktų pasireguliuoti pagal sūrio “aštrumą”.

RECEPTAS (16 cm forma)

Padui:

  • 70 g krekerių (tiktų ir kokie nors nesaldūs sausainiai);
  • 35 g graikinių riešutų (nebūtina; galima patiekiant atskirai pabarstyti, bet prie mėlynojo sūrio labai tinka);
  • 35 g sviesto.

Sūrio masei:

  • 70 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu;
  • 200 g maskarponės sūrio;
  • 1 v. š. grietinės;
  • 1 didelis arba 2 maži kiaušiniai;
  • žiupsnelis druskos.

Krekerius sutrupinti iki smulkių trupinių. Graikinius riešutus pasmulkinti. Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su krekeriais ir graikiniais riešutais. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi (kloju tik dugną, šonams išsikerpu atskirą juostą ir vos patepu tirpintu sviestu, kad priliptų prie formos šonų). Suberti trupinius ir šaukštu prispausti. Kepti 5-7 min. 180° C temperatūros orkaitėje. Tada ištraukti pravėsti. Orkaitės temperatūrą sumažinti iki 160° C.

Sūrio masei viską gerai iki vientisumo sumaišyti.  Supilti ant pado ir kepti 40 min. 160° C temperatūroje (taip nesicackinau, bet kad viršus neįtrūktų (man taip ir nenutiko), rekomenduojama kepti vandens vonelėje, formą įvyniojus į foliją, kad vanduo nepatektų pro formos dugną; uždengti nereikia). Ištraukus viduriukas dar turi šiek tiek liūlėti kaip želė. Visiškai ataušinti ir statyti į šaldytuvą per naktį sustingti.

Patiekti su vynuogėmis, kriaušėmis. Galima dar papildomai krekerių bei skrudintų graikinių riešutų paberti šalia. Skanaus!

Ir jei dar yra kantrybės, galima pasigaminti tokį labai skanų padažiuką su kriaušėm:

Kriaušėms portveino padaže:

  • 2-3 kriaušės;
  • 1 st. portveino (naudojau pusiau saldų Rozès Tawny Porto, bet galima bandyt su bet kokiu likeriniu vynu);
  • 3 v. š. cukraus;
  • vanilės;
  • mažytė šakelė rozmarino (nebūtina; naudojau džiovintą, bet nemaltą);
  • ½ apelsino žievelės (nutarkuotos).

Viską (išskyrus kriaušes) supilti į puodelį ir pavirti apie 10 min., kol šiek tiek nugaruos ir supanašės į sirupėlį. Nukošti. Kriaušes nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. Sumesti į sirupą ir pavirti, kol šiek tiek suminkštės. Nukaisti ir leisti pastovėti per naktį kambario temperatūroje.

REZULTATAS

Rodyk draugams

2012-07-04

Sluoksniuotos tešlos kąsniukai su daržovėmis ir pievagrybiais

Tema: UžkandžiaiJūratė @ 17:38

PRIEŠISTORĖ

Labai skanūs ir patogūs kąsniukai į gamtą, į darbą, į šiaip kokį pasibuvimą. Vaikams irgi labai patinka. O įdaro variacijų platybė - priklausomai nuo šaldytuvo turinio. Dar reiks kada pabandyt kaip originale siūlo - vietoj brokolio imti cukiniją ir špinatus, nors kai kas spėjo, kad pyragiukai būtent su jais… Žodžiu, kepiau ne kartą ir dar tikrai kepsiu ir kepsiu. Ačiū Sonatinai.

RECEPTAS (apie 50 kąsniukų)

  • 500 g (6 lapeliai) sluoksniuotos bemielės tešlos;
  • 1 nedidelis brokolis (išvirę žiedynai svėrė apie 200 g) (arba kaip originale - 125 g špinatų ir ½ nedidelės cukinijos (~100 g));
  • 1 nemaža morka (300 g);
  • 100 g pievagrybių (4 nemaži);
  • 2 skiltelės česnako;
  • 6 saulėje džiovinti pomidorai iš aliejaus (nebūtina, bet man labai patinka);
  • 2 kupini v. š. konservuotų kukurūzų;
  • 1 nedidelis kiaušinis;
  • 125 g tepamo varškės sūrelio (kuris gali būti ir su žalumynais) arba rikotos, kreminės varškės;
  • 2 v. š. saldaus čili padažo (nebūtina, galima kokio nors kitokio mėgstamo dėti);
  • 4 v. š. džiūvėsėlių (kai pirmą kartą kepiau, kažkokiu būdu juos pamiršau ir vis tiek viskas gerai išėjo, niekas skysta nebuvo ir nepabėgo);
  • druskos, maltų juodųjų pipirų, šviežių prieskoninių žolelių (nebūtina, bet man patinka petražolės, pvz.)
  • 1 nedidelis kiaušinis kąsniukams aptepti;
  • juodgrūdės, sezamo sėklų, kmynų ar aguonų kąsniukams apibarstyti.

Atšildyti tešlą. Tuo tarpu įdarui labai trumpai (kokias 6-7 min.) apvirti brokolio žiedynus, nupilti, atvėsinti ir susmulkinti (arba smulkiai supjaustyti špinatus ir smulkia burokine tarka sutarkuoti cukiniją). Smulkia burokine tarka sutarkuoti morką ir pievagrybius. Česnaką išspausti spaudykle. Pasmulkinti saulėje džiovintus pomidorus. Berti kukurūzus, mušti paplaktą kiaušinį, dėti tepamą varškės sūrelį, saldaus šili padažo, džiūvėsėlių, pagardinti druska, pipirais, žolelėm ir viską gerai išmaišyti.

Imti vieną tešlos lapelį, per vidurį išilgai paskirstyti porą šaukštų įdaro, kraštus patepti kiaušinio plakiniu ir suvynioti į rulonėlį. Supjaustyti į 8 gabalėlius. Juos dėti siūle žemyn į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą (įmanoma visus 50 kąsniukų sutalpinti ir į vieną skardą), patepti viršų plaktu kiaušiniu ir pabarstyti juodgrūde, sezamo sėklom, kmynais, aguonom ir pan. Kepti iki 200° C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2011-10-13

Nesaldus moliūgų pyragas su mėlynuoju sūriu

PRIEŠISTORĖ

Moliūgų metas… Verdam šildančias sriubas (labai pagerina skonį moliūgo kepimas orkaitėje ar tiesiog keptuvėje), gaminam šiltas salotas, skanaujam vegetarišką lazaniją, galiausiai verdam uogienę, kuria skaninam visas pusryčių košes, arba gaminam tyrę šaldymui, ir žiemą kepam pyragus, tartus bei sausainius. O dabar atradau ir šį pikantišką pyragą-užkandį, sakyčiau, prie vyno gal, iš delfi.lt organizuoto konkurso. Ir dar dar dar ieškau pačių pačiausių receptų (gal kas ką tikrai labai skanaus žinot? be to, ką siūlo Skonių blogas va čia ir čia, bei Skaniosios savaitės va čia ir čia).

RECEPTAS

Padui:

  • 75 g sviesto;
  • 200 g miltų;
  • 1 a. š. druskos;
  • 50 g moliūgų sėklų (nebūtina);
  • 1 kiaušinis.

Įdarui:

  • 300 g moliūgo;
  • aliejaus ar tirpinto sviesto (moliūgams patepti);
  • malto muskato riešuto (nebūtina, bet man su moliūgu patinka);
  • 150 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu;
  • sauja moliūgų sėklų.

Šaltą sviestą peiliu kapoti su miltais ir druska iki stambių trupinių, įmaišyti kiek pasmulkintas moliūgų sėklas (nors kitą kartą man sočiai jų pakaktų tik ant viršaus), paplaktą kiaušinį ir užminkyti tešlą. Atšaldyti šaldytuve (10 min.). Ištraukus iškočioti apvalų blyną ir iškloti kepimo formą (manoji 25 cm). Ant viršaus išdėlioti maždaug pusės cm storio moliūgo riekeles, kurias patepti aliejumi ir pabarstyti žiupsneliu muskato riešuto. Šauti į iki 200° C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti apie 25 min. Tada ant viršaus užbarstyti trupinto sūrio bei moliūgų sėklų ir dar pakepti 15-20 min. (25 min. man pasirodė šiek tiek per daug, žodžiu - stebėti). Skanus ir šiltas, ir šaltas, o ypač prie vyno :) Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2011-09-24

Trejos sluoksniuotos tešlos užkandėlės

PRIEŠISTORĖ

Šaunios idėjos (iš blogų GP magija, Citrina ir bulvė bei Savaitgalio rendez-vous) iškylai ar šiaip pakramsnojimui prie alaus, vyno ar arbatos puodelio. Trys labai skirtingų skonių variantai ir visi trys labai patiko.  “Užsisaugojam”.

Aštrūs cukinijų kvadratėliai

RECEPTAS

  • sluoksniuotos tešlos;
  • cukinijos;
  • druskos;
  • saulėje džiovintų pomidorų (iš aliejaus);
  • juodųjų alyvuogių;
  • kumpelio (nebūtina);
  • čili pipiriuko (arba čili dribsnių);
  • sūrio;
  • juodgrūdės (nebūtinai, bet man labai patinka).

Tešlą atšildyti. Cukiniją supjaustyti griežinėliais, pasūdyti ir palikti pastovėti, kol išsiskirs sultys (man užteko ir tiek, kiek visa kita buvo pjaustoma). Pasmulkinti pomidorus, alyvuoges, kumpelį, čili pipiriuką, sutarkuoti sūrį. Tešlos lapelius pjauti per pusę, kraštelius šiek tiek peiliu įpjauti (nebūtina, bet kepant gražiai atsiskiria). Išdėlioti pasmulkintus produktus, barstyti sūrio, juodgrūdės ir kepti apie 20-25 min. 200° C orkaitėje. Skanaus!

REZULTATAS

Pikantiški camambert’o ir obuolių kvadratėliai

RECEPTAS

  • sluoksniuotos tešlos;
  • obuolių;
  • gražgarsčių;
  • camembert’o sūrio;
  • graikinių riešutų;
  • juodųjų pipirų.

Tešlą atšildyti. Obuolius supjaustyti skiltelėmis, sūrį - norimo dydžio gabalėliais, riešutus šiek tiek pasmulkinti. Tešlos lapelius pjauti per pusę, kraštelius šiek tiek peiliu įpjauti. Dėlioti obuolius, ant viršaus kloti gražgarstes, užmėtyti sūrio, barstyti riešutukų ir paskaninti pipirais. Kepti apie 20-25 min. 200° C orkaitėje. Skanaus!

REZULTATAS

Saldūs obuolių kvadratėliai su razinomis ir riešutais

RECEPTAS

  • sluoksniuotos tešlos;
  • obuolių;
  • migdolų (ar kitokių riešutų);
  • razinų;
  • medaus (nors kitą kartą gal naudočiau trynio, grietinėlės, cukraus ir cinamono plakinį iš pyragaičių recepto su abrikosais).

Tešlą atšildyti. Obuolius supjaustyti skiltelėmis. Midgolus pasmulkinti. Tešlos lapelius pjauti per pusę, kraštelius šiek tiek peiliu įpjauti. Dėlioti obuolius, ant viršaus barstyti riešutukų, razinų, užlaistyti medaus (šiek tiek pakaitinti, jei kietas). Kepti apie 20-25 min. 200° C orkaitėje. Skanaus!

REZULTATAS

P. S. Dar pora idėjų su sluoksniuota tešla iš antrosios Beatos laidos, skirtos piknikams:

  • varškė+kiaušinis+grietinėlė+laiškiniai svogūnai+kaparėliai, pomidorai, druska, pipirai ir iškepus ant kiekvieno pomidoro griežinėlio išdėlioti po baziliko lapelį;
  • kiaušinis+grietinėlė+špinatai+šalto rūkymo kumpelis, pipirai, druska, raudonėlis.

Rodyk draugams

2011-07-23

Keptas brie sūris su migdolais, medum ir rozmarinais

Tema: UžkandžiaiJūratė @ 14:11

PRIEŠISTORĖ

Labai patinka išbandyti visokius užkandžius prie vyno (kad ir be vyno…). Šis sužavėjo ypatingai (galėčiau valandų valandas žiūrinėti foto tame bloge…). Aišku, mūsų kaime pirkti šviežio rozmarino ir su žiburiu nerasi, tai labai ačiū mielai Kristinai už jo parūpinimą. Iš bėdos gal galima naudoti ir džiovintą (būna pirkti ir šakelių, nemaltų), tik žavesys bus kiek mažesnis. Viduje gaunasi skystas, todėl labai smagu su visais skaniaisiais priedais teptis ant bagetės ar dar kokios “bulkos” ir skanauti skanauti… Dar kol šiltas.

RECEPTAS

  • 1 brie sūris (manasis buvo nedidelis - 125 g);
  • saujelė migdolų (50-60 g);
  • 3 š. skysto medaus (pakaitinti, jei kietas);
  • 1 š. kapotų šviežių rozmarinų.

Brie sūrį talpinti į iš folijos suformuotą “dubenėlį”. Stambiai kapotus migdolus berti į medų. Ten pat keliauja ir rozmarinas. Išmaišyti, užpilti ant sūrio ir kepti 20 min. 180° C temperatūros orkaitėje. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2011-06-21

Marinuotų braškių ir rikotos užkandėlė su pistacijomis

Tema: UžkandžiaiJūratė @ 00:19

PRIEŠISTORĖ

Girdėjau visokių išsidirbinėjimų su braškėm: su pipirais, su actais, su bazilikais ir dar visaip kaip… Juk skaniausia - tai su cukrum ir pienu!!! Galėčiau taip maitintis tikrai ilgai. Kokia aš buvau laiminga braškiaudama Škotijoj… Bet ir ten jų neatsivalgiau, man jų atsivalgyti neįmanoma, man jos negali atsibosti. Nors labai užsinorėjau patikrinti, ar tikrai skanūs tie išsidirbinėjimai. Skanūs. Man patiko. Kartais norėsiu ir taip paskanauti. Receptukas - iš Dangiškų migdolų blogo.

RECEPTAS

  • 4 paprastos pusryčių bandelės (nors manau, gali būti ir bagetė ar paprastas batonas);
  • 1 nedidelis indelis (200-250 g) rikotos (arba bet kokios varškės ar nesaldaus varškės sūrelio);
  • sauja kapotų sūdytų kepintų pistacijų.

Marinuotoms braškėms:

  • 250 g braškių;
  • 4 š. gero balzaminio acto (kažkaip pabijojau dėl savo acto “gerumo” ir užteko sočiai 2 š. pradžiai);
  • 1 š. rudojo cukraus;
  • žiupsnelis druskos;
  • pundelis šviežių bazilikų (pradžiai dėjau gerą šaukštą sukapotų).

Bandeles perpjauti pusiau ir paskrudinti (skrudinau 180° C orkaitėje apie 10 min.).

Braškes supjaustyti griežinėliais ir užpilti acto, cukraus, druskos ir kapotų bazilikų mišiniu. Išmaišyti ir leisti keletą minučių pasimarinuoti.

Ant bandelės tepti rikotos, barstyti kapotų pistacijų (aš barsčiau ant viršaus) ir krauti marinuotų braškių (gerai nuvarvintų). Skanaus!

P. S. Kitą dieną braškės vis dar taip pat skanios, tik jau išvaizda trupučiuką nebe tokia…

REZULTATAS

Rodyk draugams

Naujesnis puslapis »

„WordPress“ variklis. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.