BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Nekenčiu virtuvės

2013-06-26

Špinatų salotos su braškėm ir ožkos sūriu

Tema: SalotosJūratė @ 15:52

PRIEŠISTORĖ

NEREALIOS SALOTOS. Labai banaliai pasakau, bet užtikrintai :) Tokios gaivios, tokios labai man subalansuotos. O dar kai tokie orai… Braškės su pienu ir cukrumi man tikrai labai labai eina ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei, bet norisi ir paįvairinti. Prisirankiojau idėjų internete ir sudėjau visus pačius geriausius dalykus, kas, mano galva ir skonio receptoriais, labai dera. Labai prabangiai ir skaniai pavalgius jaučiuos. Ir jums labai rekomenduoju. Labai.

RECEPTAS

  • sauja špinatų;
  • saujelė gražgarsčių (rukolos) (nebūtina, galima imti daugiau špinatų ar kitokių salotų);
  • kelios braškės;
  • gabalėlis šviežio ožkos sūrio ar fetos (Maximoj atradau ožkų pieno sūrį su medumi “CAPRA” ir man skanesnio kol kas nėra…);
  • saujelė graikinių riešutų;

Užpilui:

  • keli lapeliai šviežių mėtų;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 v. š. žaliosios citrinos (laimo) sulčių ir šiek tiek nutarkuotos žievelės;
  • 1 a. š. medaus;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Špinatus ir gražgarstes išdėlioti lėkštėje, ant jų - griežinėliais pjaustytas braškes, ožkų sūrio gabalėlius, barstyti graikinius riešutus. Užpilui mėtas smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su aliejumi, citrinos sultimis, nutarkuota žievele bei medumi (pakaitinti, jei kietas). Pašlakstyti ant salotų, paskaninti pipirais ir - skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2013-05-10

Brokolių salotos su obuoliais ir džiovintom spanguolėm

Tema: SalotosJūratė @ 21:47

PRIEŠISTORĖ

Užėjo man salotų metas. Per tuos karščius (o tai kas bus vasarą??!) labai smarkiai tingisi ką nors ilgiau nei 10 min. gaminti, tai salotos ir greitos sriubos (kažkaip man visgi baisoka daros, jei nei karto per dieną nevalgau ko nors šilto), kaip pavyzdžiui, žaibiška trinta brokolių sriuba su brie sūriu ir kepintom migdolų skiltelėm, karaliauja mūsų meniu :)

O pradinę mintį apie šias salotas man galvon įsodino mano miela draugė Kristina, kad neva, žali brokoliai su džiovintom spanguolėm ir su majonezu ar dar ten kažkokiu baltu padažu yra labai super duper reikalas. Pas kursiokę facebook’e vėl pasidemonstravo minėtosios salotos, tik pagerintos obuoliais, mėlynuoju svogūnu ir riešutais (pekano, berods). Ir nėr man ramybės su tom salotom galvoj. Net akcija brokoliams IKI padarė :) Visi ženklai rodė, kad turiu aš jų paragauti. Labai skanu. Labai. Tikrai labai. Bent jau man :)

RECEPTAS (dviems)

  • ½ nedidelio brokolio;
  • 2 obuoliai;
  • ½ mėlynojo svogūno (nebūtinai);
  • sauja džiovintų spanguolių (vyšnios gal irgi visai būtų nieko);
  • kepintų migdolų skiltelių (ar kapotų migdolų, graikinių ar pekano riešutų, bet nebūtina).

Padažui:

  • 1 v. š. natūralaus jogurto (liesesnė grietinė irgi tinka);
  • šlakelis citrinos sulčių (ar balto vyno acto; rūgštelę reiktų pagal savo skonį reguliuoti);
  • 1 a. š. medaus (tinka ir dirbtinis medus ar auksaspalvis, ar klevų sirupas, ar tiesiog cukrus);
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • ½ a. š. grūdėtųjų garstyčių (nebūtina);
  • druskos;
  • maltų juodųjų pipirų.

Brokolį išskirstyti žiedynėliais ir perlieti karštu vandeniu - labai gražiai “suskaistės” jų žalia spalva (dėl viso pikto tą patį galima padaryti ir su džiovintom spanguolėm). Palikti atvėsti arba perlieti šaltu vandeniu. Obuolius supjaustyti kubeliais, svogūnus - pusžiedžiais. Padažui skirtus produktus gerai išmaišyti. Viską dėlioti lėkštėse, užbarstyti spanguolių, riešutų, užpilti padažiuku. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2013-05-08

Keptų burokėlių salotos su apelsinais

Tema: SalotosJūratė @ 15:59

PRIEŠISTORĖ

Kuo toliau, tuo man labiau atrodo, kad keptus burokėlius aš galėčiau valgyti jau su bet kuo :) Dar vieną idėją užmačiau pas kursiokę facebook’e (tik ten jie buvo ne kepami, bet trumpai marinuojami, kiek supratau; miela Ingrida, pradėk gi pagaliau rašyti blogą ir viskas bus aišku :) O nuotraukos gi tokios nerealiai skanios! Ačiū). O kad apelsinai tinka su burokėliais, tai jau seniai įsitikinau milijoną (nu gal kiek mažiau…) kartų valgydama nuostabias jų salotas su avokadais, feta ir apelsininiu užpilu, kuris irgi labai tiktų, bet tam kartui pasidariau paprastesnį padažiuką iš aliejaus, medaus ir balto vyno acto. Lengvos, gaivios, skanios salotos.

RECEPTAS (dviems)

  • 2 nedideli burokėliai;
  • sauja salotų (tiktų ir špinatai, manau);
  • 1 nemažas apelsinas;
  • ½ nedidelio raudonojo svogūno (ar mėlyno visgi? :) nors šiaip man jis violetinis…);
  • saujelė graikinių riešutų.

Užpilui:

  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 v. š. balto vyno acto;
  • 1 a. š. medaus;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gerai nuplautus, neluptus burokėlius suvynioti kiekvieną į foliją, kepti 200° C orkaitėje apie 1 val. (kol suminkštės) (galima imti ir virtus, bet kepant jie ryškesnio skonio, nes visos sultys išlieka). Ataušusius nulupti, supjaustyti, kaip patinka (man skaniausia šiaudeliais).

Lėkštėse dėlioti plėšytas salotas ar špinatų lapelius, krauti burokėlius, tada kubeliais pjaustytą apelsiną, plonais pusžiedžiais - raudonąjį svogūną, kapotus kepintus graikinius riešutus, užpilti kartu sumaišytus aliejų, actą, medų (pakaitintą, jei kietas), druską ir pipirus. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2013-04-23

Kuskusas su agurkais ir ridikėliais

Tema: Beatos virtuvė, SalotosJūratė @ 20:49

PRIEŠISTORĖ

Tai vienas iš tabbouleh salotų variantų, bet paprastai joms naudojamos bulgur kruopos (ir jų net būna mažiau nei visokių šviežių žolelių), kurių man kažkaip neteko užmatyti, tačiau stambesnės kuskuso kruopos kuo puikiausiai, manau, irgi tinka (juo labiau, kad ir ant pakelio taip rašo :)). Agurkėlių ir ridikėlių jau galima rasti ir lietuviškų, tai siūlau išbandyti ir šias įdomias bei labai skanias, mano dar pernai sau atrastas salotas/mišrainę iš Beatos antros knygos “Metai Beatos virtuvėje”.

RECEPTAS

  • 100 g stambesnių (grain moyen) kuskuso kruopų;
  • 125 g vandens (kiek jo tiksliai pilti, reiktų vadovautis instrukcija ant kuskuso pakelio, nes tai tikrai svarbu, kad kruopos būtų birios);
  • šlakelis aliejaus;
  • žiupsnelis druskos;
  • gabalėlis sviesto (nebūtina);
  • 2 agurkėliai;
  • 6-8 ridikėliai;
  • ryšelis petražolių (dar galima drąsiai krauti šviežių mėtų, kalendrų, (laiškinių) svogūnų);

Padažui (toks “mandras” nebūtinas - skanu ir vien tik su citrinos sultimis ir aliejumi):

  • 1 skiltelė česnako;
  • 1 v. š. tahini pastos (pirkau “Aliejaus” parduotuvėje);
  • 25 ml verdančio vandens;
  • 75 g natūralaus jogurto (iš bėdos ir grietinė tinka);
  • citrinos sulčių;
  • žiupsnelis druskos.

Kuskusą paruošti pagal instrukcijas ant pakelio. Ant manojo šį kartą buvo parašyta taip: į vandenį supilti aliejų, druską ir užvirti. Nukelti nuo ugnies, suberti kuskusą ir išmaišyti. Uždengti, palikti 2 min., kad išbrinktų. Įdėti sviesto gabaliuką, vėl statyti ant ugnies ir minutę kitą gerai šakute kedenant pakaitinti, kol sviestas ištirps, o kruopos taps birios. Atvėsinti.

Į kuskusą įpjaustyti agurkus ir ridikėlius, berti susmulkintas petražoles.

Padažui išspaustą česnaką sumaišyti su tahini pasta, užpilti verdantį vandenį, gerai išmaišyti. Dėti jogurtą, pilti citrinos sulčių, paskaninti druska. Viską gerai išmaišyti ir pilti ant salotų. Galima ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų užsibarstyti. Labai tinka ir kaip atskiras užkandis, ir prie visokių kepsnių. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2012-08-02

Kuskusas su rūkytu sūriu ir pomidorais

Tema: Beatos virtuvė, SalotosJūratė @ 10:49

PRIEŠISTORĖ

Kažkaip vėl iš naujo atradau, prisiminiau, koks geras daiktas yra tas kuskusas (arba, kaip sakoma gražiai lietuviškai, bet retokai, - manų kruopainiai). Smagiausia, kad jis labai greitai paruošiamas - tereikia išbrinkinti karštame vandenyje su šlakeliu aliejaus, žiupsneliu druskos. Galima įdėti porą gabaliukų sviesto ir dar minutę kitą pakaitinti vis maišant šakute, kad gautųsi birus. Gali būti kaip garnyras, kaip atskiras karštas patiekalas arba kaip salotos su įvairiausiais priedais. O šios salotos jau begalę kartų darytos. Labai gardžiai dera rūkytas varškės sūris su gražgarstėm ir pomidorais. Labai rekomenduoju išbandyti :) Šaltinis - knyga “Beatos virtuvė”.

RECEPTAS

  • 200 g kuskuso (man stambesnis grain moyen labiau patinka nei smulkus grain fin);
  • 100 g (galima ir daugiau) rūkyto varškės sūrio su česnakais;
  • 10 vyšninių pomidoriukų (nors kuo puikiausiai tinka ir paprasti dideli pasmulkinti);
  • 2 saujos gražgarsčių;
  • šviežių petražolių (nebūtina, sūris ir gražgarstės nustelbia);
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • citrinos sulčių pagal skonį;
  • druskos;
  • maltų juodųjų pipirų.

Kruopas paruošti pagal instrukciją ant pakelio (ant manojo parašyta, kad 250 g kruopų reikia imti 250 ml karšto vandens, dar paskaninti šlakeliu alyvuogių aliejaus, druska; suberti kuskusą ir švelniai permaišius uždengti ir palikti brinkti 3 min., kad vanduo visiškai susigertų; tada įdėti 2-3 gabaliukus sviesto, vėl statyti ant ugnies ir 3-4 min. maišant šakute pakaitinti, nors tikrai tas nebūtina, galima kiek ilgėliau pabrinkinti ir kokią minutę pakaitinti). Atvėsinti.

Į kuskusą suberti kubeliais pjaustytą varškės sūrį, vyšninius pomidoriukus (per pusę ar į 4 dalis), nuplautas ir nusausintas gražgarstes bei pasmulkintas petražoles, paskaninti aliejumi, citrinos sultimis, druska bei pipirais. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2012-07-04

Keptų burokėlių ir avokadų salotos su feta bei apelsininiu užpilu

Tema: SalotosJūratė @ 16:52

PRIEŠISTORĖ

Jau trečiosios salotos su keptais burokėliais (kitas galima rasti va čia ir čia). Nelabai gal jie dabar tokiu metu į temą, ir ne vakar ar šiandien tas salotas gaminau bei valgiau, bet va, atsiradus pagaliau galimybei, imu ir saugojuos labai neblogą ir įdomų, nekasdienišką receptą iš Sonatinos lobyno. Bei laukiu rudens (ar kada ten tie burokėliai jau užauga anksčiausiai?) su nauju derliumi šių tokių lietuviškų nuostabių daržovių.

RECEPTAS (dviems)

  • 2 nedideli burokėliai;
  • 50 g salotų ar špinatų;
  • 1 avokadas;
  • ½ nedidelio raudonojo svogūno;
  • 100 g fetos ar brinzos sūrio (originale dvigubai mažiau, bet mums norėjosi daugiau);
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Užpilui:

  • 2 v. š. šviežių apelsino sulčių;
  • ½ a. š. nutarkuotos apelsino žievelės;
  • 1 v. š. acto (naudojau balto vyno actą);
  • ½ v. š. klevų sirupo, medaus ar cukraus sirupo;
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus.

Gerai nuplautus burokėlius po vieną suvynioti į foliją ir kepti apie 1 val. iki 190° C temperatūros įkaitintoje orkaitėje (jei stambesni, tai ir 1,5 ar net 2 val. gali prireikti) arba išvirti. Ataušus supjaustyti šiaudeliais (arba riekelėmis), pasūdyti, jei reikia.

Lėkštėse dėlioti plėšytas salotas ar špinatų lapelius, krauti burokėlius, tada kubeliais ar riekelėmis pjaustytą avokadą, plonais pusžiedžiais - raudonąjį svogūną, trupinti fetą.

Užpilui apelsino sultis sumaišyti su žievelėmis, actu, medumi (pakaitintu, jei buvo kietas). Intensyviai maišant (pvz., šluotele) plona srovele palengva pilti aliejų, kad gerai įsimaišytų. Užpilu sulaistyti salotas, pagardinti šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2012-07-02

Keptų burokėlių salotos/mišrainė su tunu ir šparaginėm pupelėm

Tema: Beatos virtuvė, SalotosJūratė @ 08:31

PRIEŠISTORĖ

Kadangi paskutiniu metu gyvenau kaip kokia “nenormali”, t. y. be televizoriaus, be interneto ir netgi be kompiuterio, tai visi išmėginti receptai - iš kulinarinių knygų. O šitos man labai skanios salotos - iš Beatos pirmosios knygos (galima rasti ir bloge). Orkaitėje kepti burokėliai tikrai daug skanesni, sultingesni, sodresni (tiek spalva, tiek skoniu), žodžiu - geresni nei virti. Bet tikiu, kad su virtais viskas kartu vis tiek labai skanu.

RECEPTAS (dviems)

  • 2-3 vidutinio dydžio burokėliai (galima virti, galima folijoje suvyniojus kepti orkaitėje);
  • 100 g žaliųjų šparaginių pupelių (naudojau šaldytas);
  • 50 g žaliųjų alyvuogių (siūloma imti įdarytas ančiuviais, tokias ir naudojau; galima kelis alyvų aliejuje konservuotus ančiuvius įmesti ir papildomai);
  • 5 marinuoti nedideli agurkėliai;
  • 1 nedidelė skardinė (180 g) konservuoto tuno (aliejuje arba savo sultyse, bet geriau ne smulkintas “flakes”, o stambesniais gabaliukais, kur parašyta “chunks”);
  • druskos.

Padažui:

  • 2 v. š. majonezo (pvz., naminio);
  • šlakelis citrinos sulčių;
  • druskos;
  • maltų juodųjų pipirų.

Gerai nuplautus burokėlius po vieną suvynioti į foliją ir kepti apie 1 val. iki 190° C temperatūros įkaitintoje orkaitėje (jei stambesni, tai ir 1,5 ar net 2 val. gali prireikti) arba išvirti. Ataušus supjaustyti kubeliais, pasūdyti, jei reikia.

Šparagines pupeles atšildyti, jei naudojamos šaldytos, arba virti apie 8 min. pasūdytame vandenyje (nepervirti, turi išlikti traškios). Perlieti šaltu vandeniu, kad atauštų. Pasmulkinti iki malonaus valgymui ilgio :)

Pasmulkinti alyvuoges, kubeliais supjaustyti agurkėlius, nusunkti tuną. Viską dėlioti į lėkštes ir užpilti majonezo, citrinos sulčių, druskos ir šviežiai maltų pipirų padažiuku (galima sumaišyti dideliame dubenyje ir gauti tikrą mišrainę, kuri nelabai išvaizdi, bet vis tiek laaabai skani. Mm.). Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2011-11-04

Burokėlių ir kriaušių salotos su ožkos sūriu

Tema: SalotosJūratė @ 15:50

PRIEŠISTORĖ

Pirmos mano salotos su burokėliais. Kažkaip labai dabar jie madoje. Aišku - labai sveika (juose yra fosforo, kalio, kalcio, magnio, geležies, gausu mikroelementų ir vitaminų), bet vaikystėje man jie visur kur tik ir “vaidenosi” (gūdūs tarybiniai laikai… :)). Gal dėl to ir kiek kreivai žiūrėjau į visus tuos burokėlių carpaccio ir kitokių formų salotas su jais (ir su feta labai dažnai). Bet jei jau taip visi kalnais valgo, giria, alpsta, tai būtinai gi reikia paragauti! Gal vėl sau atrasiu nuostabiąją daržovę salotose. Kažkaip įsivaizdavau, kad keptas burokėlis turėtų būti skaniau nei virtas. Specialiai vakar dar ir virto paragavau - gal savitaiga, bet keptas tikrai man skaniau :)

Kitas maisto mados šauksmas - ožkų pieno sūris. Kai geras daiktas, tai aišku, ir nepigus. Ekologiškiproduktai.lt skelbia, kad tai didelės maistinės, biologinės ir energinės vertės pieno produktas, pasižymintis gydomosiomis ir dietinėmis savybėmis. Skonis gaivinantis, žadina apetitą, skatina skrandžio ir žarnyno sekreciją, greičiau ir lengviau įsisavinama nei pienas. Sūriuose daug nepakeičiamųjų amino rūgščių, daug lengvai įsisavinamų mineralinių medžiagų, ypač kalcio ir fosforo. Grįšiu į Kauną, reiks ir man užsisakyti iš jų to superinio sūrio - gal pagaliau atrasiu tą tikrąjį, nes supermarketuose (jei juos taip galima pavadinti mūsų kaime) dar normalaus neatradau. Paskutinį kartą Maxima “akcijavo” tokį supakuotą po du rulonėlius, tai jau šis tas, bet mano siauri receptoriai turbūt neatskirtų nuo fetos, todėl laisvai kitą kartą į salotas ir dėčiau ją.

O kriaušes ir lazdyno riešutus aš ir taip žiauriai mėgstu. O jau mėta kaip patiko į kompaniją… Žodžiu, po ilgų “pilstymų” galiu drąsiai teigti, kad šios Žaidimų aikštelėje rastos salotos bus daromos dar begalę kartų, nes tikrai skanu. Labai.

RECEPTAS (dviems)

  • 2 nedideli burokėliai;
  • 2 nemažos kriaušės;
  • sauja skrudintų kapotų lazdyno riešutų;
  • 100-150 g minkšto ožkos sūrio;
  • keli šviežių mėtų lapeliai (iš bėdos ir džiovinta smulkinta tiktų);
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • alyvuogių aliejaus;
  • balzaminio acto.

Gerai nuplautus, neluptus burokėlius pabarstyti druska, pašlakstyti aliejumi (ir tą, ir aną pamiršau - ir nieko tokio) ir suvyniojus kiekvieną į foliją, kepti 200° C orkaitėje apie 1 val. (kol suminkštės). Iškepus ataušinti, nulupti ir supjaustyti plonais šiaudeliais (arba sutarkuoti). Kriaušes irgi nulupti ir supjaustyti šiaudeliais. Mėtas sukapoti ir sumaišyti su burokėliais, kriaušėmis. Paskaninti druska, pipirais, alyvų aliejumi, balzaminiu actu. Krauti į lėkštes, barstyti kapotų riešutų ir ant viršaus patrupinti ožkos sūrio. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2011-09-26

Arbūzo ir fetos salotos

Tema: SalotosJūratė @ 10:41

PRIEŠISTORĖ

Šios vasaros atradimas (o čia labai graži foto). Ir džiaugiuos, kad atradau dar prieš kelionę į Kaukazą, kur kaip tik buvo arbūzų metas. Valgėm su vietine brinza. Labai dera arbūzo saldumas ir sūrio sūrumas. Labai gaivios salotos. Tik būtina arbūzą atšaldyti - kitaip pusė žavesio nuplauks. Ir mėtų būtinai nepamiršti. Blogiausiu atveju galima keisti šviežiu baziliku. Mėlynasis svogūnas prideda pikantiškumo, bet nėra labai būtinas, mano galva. Ir kaip aš tokios klasikos anksčiau nežinojau?!

RECEPTAS

  • arbūzo;
  • fetos arba brinzos sūrio (blogiausiu atveju tiks ir rupi sūdyta varškė ar varškės sūris);
  • mėlynojo svogūno;
  • keli šviežių mėtų lapeliai;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • alyvuogių aliejaus.

Arbūzą supjaustyti norimos formos gabalėliais, mėlynąjį svogūną - kuo plonesniais pusžiedžiais. Smulkiai supjaustyti mėtas. Visa tai sumaišyti, paskaninti šviežiai maltais pipirais, alyvuogių aliejumi (dar kai kas ir balzaminio acto pašlaksto) ir pastatyti į šaldytuvą kokioms 20-30 min. Prieš patiekiant užbarstyti trupinto sūrio. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2011-07-03

Valdorfo salotos su mėlynojo sūrio užpilu

Tema: SalotosJūratė @ 16:13

PRIEŠISTORĖ

Pasirodo, obuolių-salierų stiebų-graikinių riešutų derinys su majoneziniu padažu yra klasikinės Valdorfo salotos. Dažnai dar pridedamos besėklės vynuogės ar vištiena, kalakutiena, net džiovinti vaisiai (datulės ar razinos). Patiekiama ant salotų lapų. Majonezas gali būti keičiamas natūraliu jogurtu. O kas nemėgsta salierų, gali juos keisti žiediniu kopūstu. Įkvėpta Žaidimų aikštelės, šį kartą Valdorfo salotas, pagardintas vynuogėmis (kad ir ne besėklėmis), valgiau su labai skaniu, pikantišku užpilu pagal David Lebovitz.

RECEPTAS (dviems)

Salotoms:

  • 2 saujos mėgstamų salotų (darže prisiskyniau gražgarsčių ir paprastų salotų);
  • 2 obuoliai;
  • 2 nemaži salierų stiebai;
  • 20 (besėklių) vynuogių;
  • sauja smulkintų graikinių riešutų.

Sūrio su mėlynuoju pelėsiu užpilui:

  • 115 g trupinto sūrio su mėlynuoju pelėsiu;
  • ½ a. š. druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 1 š. smulkinto laiškinio česnako (naudojau 1 išspaustą skiltelę česnako);
  • 60 g grietinės;
  • 60 ml pasukų (naudojau natūralų jogurtą);
  • 1 š. šviežiai spaustų citrinos sulčių ar baltojo vyno acto;
  • keli lašai raudonojo vyno acto.

Salotas nuplauti, nusausinti, išdėlioti lėkštėje. Obuolius supjaustyti kubeliais, salierų stiebus - griežinėliais, ir su vynuogėmis išdėlioti ant salotų, pabarstyti smulkintais riešutais, užpilti mėlynojo sūrio užpilu (arba galima ir iškart obuolius, salierus, vynuoges ir graikinius riešutus sumaišyti su užpilu). Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

Naujesnis puslapis »

„WordPress“ variklis. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.