BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Nekenčiu virtuvės

2012-07-02

Pusryčių keksiukai su juodaisiais serbentais

PRIEŠISTORĖ

Ir dar vienas receptukas iš mielos p. Beatos pirmosios knygos. Labai faini keksiukai prie pusryčių (ir ne tik) arbatėlės. Tokie ne visai pyraginiai, tokie pusrytiniai. O vietoj siūlomų mėlynių dėjau juoduosius serbentus - irgi labai tinka. Net ir apelsinų gabaliukai tinka. Viskas tinka. Tikrai skanūs, tik sunkokai nuo popieriukų lupasi (gal dėl to juos dar siūlo patepti riebalais, ko aš nedarau), bet vis tiek skonis svarbiausia :)

RECEPTAS (pagal knygą turėtų gautis 12 keksiukų, bet man visada gaunasi kiek daugiau - 14-16)

  • 3 kiaušiniai;
  • 250 ml kefyro;
  • vanilinio cukraus (siūlo ir visą 1 v. š. įkrauti; aš naudoju gryną vanilę, kurios reikia vos vos);
  • 6 v. š. cukraus;
  • 1 citrinos nutarkuota žievelė (nebūtina);
  • 3 v. š. saulėgrąžų aliejaus;
  • 200 g (~10 v. š. su kaupu) miltų;
  • 2 a. š. kepimo miltelių;
  • 3 v. š. avižinių dribsnių (tinka ir greito paruošimo);
  • 3 v. š. kokoso drožlių;
  • 200 g juodųjų serbentų (naudojau šaldytus; nors tinka bet kas - ir mėlynės, ir šilauogės, ir kitokios uogos, bandžiau net ir su apelsinais);
  • migdolų skiltelių pabarstymui ant keksiukų viršaus (nebūtina).

Kiaušinius, kefyrą, vanilinį ir paprastą cukrų, nutarkuotą citrinos žievelę (arba ją galima užbarstyti ant keksiukų viršaus) bei aliejų lengvai išplakti šakute iki vientisos masės. Į plakinį įsijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Suberti avižinius dribsnius ir kokoso drožles. Viską gerai išmaišyti per daug neplakant, kad tik gerai pasiskirstytų miltai. Suberti uogas ir lengvai permaišyti.

Keksiukų formą iškloti popierėliais, patepti riebalais, paskirstyti maždaug po 2 šaukštus tešlos. Kepti apie 35 min. 190° C orkaitėje. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2011-03-17

Desertinis omletas

Tema: PusryčiaiJūratė @ 01:25

PRIEŠISTORĖ

Varčiau seną “JI” (2009 Nr. 9) ir kažkaip užkliuvo šio omleto receptas… Nors šiaip retai kada omletus kepu, tačiau būna trūks plyš kaip norisi keptų kiaušinių. Kad ir paprastų paprasčiausių su druskyte ir pipiriukais. Ir naminiu majonezu. Ir pomidorais. Ir juoda duona. Bet šį kartą omletas ne iš tos serijos. Šį kartą - saldiems pusryčiams (nors nebūtinai pusryčiams). Gavosi toks orinis, lengvas… Mmm, patiko. Net mažutis valgė, skaniai mirksėjo ir ausim klapsėjo :) Ir čepsėjo, aišku.

RECEPTAS (dviems)

Omletui:

4 kiaušiniai;

4 a. š. cukraus;

žiupsnelis druskos;

½ st. grietinėlės,

sviesto kepimui.

Įdarui:

100 g kreminės varškės (pvz., iš šaldyto kefyro; arba žurnalas siūlo imti saldžią su persikais, tada papildomai cukraus nereikia);

50 ml plakamosios grietinėlės;

4 a. š. cukraus;

½-1 a. š. vanilinio cukraus;

2-3 griežinėliai konservuoto ananaso (ar bet kokių kitokių mėgstamų vaisių ar uogų);

saujelė razinų;

1-2 š. romo (ar brendžio) razinoms mirkyti (nebūtina);

Viršui:

1 kiaušinio baltymas (galima “nuvogti” nuo 4 omleto kiaušinių);

šokolado drožlių (užtarkavau 1 saldainį).

Įdaro razinas nuplikyti verdančiu vandeniu ir pamerkti pusvalandžiui rome.

Omletui trynius išplakti su cukrumi, pilti grietinėlę. Atskirai išplakti iki standžių putų baltymus ir atsargiai įmaišyti į trynius. Sviestą ištirpinti keptuvėje ir iškepti du omletus (iškepus vienai pusei, verčiau į kitą keptuvę, nes toje pačioje nelabai įmanoma - labai purus; manau, galima ir orkaitėje bandyti kepti).

Įdarui varškę sumaišyti su nusunktomis razinomis. Grietinėlę išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki standumo. Taip pat įmaišyti į varškę. Ten pat keliauja ir pasmulkintas ananasas.

Iškeptus omletus kloti ant kepimo popieriumi ištiestos skardos (arba išteptos sviestų ir pabarstytos džiuvėsėliais). Ant kiekvieno krauti varškės kremo ir perlenkti pusiau.

Viršui skirtą baltymą išplakti iki standžių putų ir aptepti omletus. Užbarstyti šokolado drožlių. Kepti 180° C temperatūros orkaitėje 10 min.

Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2011-03-11

Mieliniai blynai su obuoliais

PRIEŠISTORĖ

Labai skanūs mieliniai blynai!!! Pirmą kartą kepiau Užgavėnėms, bet tikrai dar kepsiu, kepsiu ir kepsiu. Vietoj obuolių galima dėti ir razinas, aš įbėriau dar porą šaukštų apelsinų cukatų (visur jas kraunu - labai patinka, o sesė sako, kad smagu rasti blynuose ką nors pakramsnoti :)) arba išvis nieko nedėti - jie ir taip patys iš savęs superiniai :) Radau Sonatinos receptuose ir labai rekomenduoju!

RECEPTAS (6 keptuvės arba apie 40 blynukų)

  • 30 g šviežių mielių (aišku, galima imti ir sausas - reiktų apie 10 g);
  • 1 a. š. cukraus;
  • 250 ml šilto pieno;
  • 2 kiaušiniai;
  • 2-3 v. š. cukraus;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus;
  • 1 v. š. aliejaus;
  • 1 v. š. likerio (pyliau “Damų”, bet nebūtina);
  • 250 g miltų;
  • 2 rūgštūs obuoliai, nulupti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais;
  • 2 v. š. apelsinų cukatų (nebūtina, bet labai skanu).

Mieles ištrinti su šaukšteliu cukraus ir ištirpinti piene. Pridengti ir palikti 20 min. (kol mielės aktyvuosis, masė suputos ir pakils).

Kiaušinius išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi. Supilti mieles, aliejų, likerį, miltus ir gerai viską paplakti porą minučių. Suberti obuolius, cukatas ir išmaišyti.

Pridengti ir šiltai palaikyti, pakildinti apie 45 min.

Keptuvėje įkaitinti aliejų. Blynus kepti ant vidutinės ugnies. Iškepus apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2011-02-08

Jogurtiniai vafliai-blynai

PRIEŠISTORĖ

Naujos vaflinės išbandymas. Skanūs pusryčiai :) Bet labiau man priminė blynus, nes traškūs nesigavo (tik viduriukas), nors ir vėsinau ant grotelių vienu sluoksniu. Traškumui reiktų daugiau riebalų tešloje. Gal ir nuo vaflinės priklauso. Bet vis tiek skanūs pusryčiai buvo. Nusižiūrėjau iš Forelles receptų (man atrodo, ją galima drąsiai vadinti blynų ir duonos karaliene :) Ir sausainių. Ir keksiukų :)).

RECEPTAS (originale vietoj stiklinių (250 ml) - puodeliai (237 ml), bet nemanau, kad tai keičia esmę)

2 kiaušiniai;

1½ st. jogurto (naudojau mėlynių, dėl to vafliai kiek tamsoki);

¾ st. pieno;

3 š. aliejaus (ar tirpinto sviesto);

2 st. miltų;

2 š. krakmolo (nebūtina; kažkur skaičiau, kad priduoda vafliams trapumo);

2 š. cukraus (galima dėti daugiau, jei naudojamas natūralus jogurtas);

1 a. š. cinamono (arba vanilinio cukraus; dar galima šiek tiek muskato, gvazdikėlių, bet nelabai juos mėgstu);

1 a. š. kepimo miltelių;

1 a. š. kepinių sodos (nedėjau);

½ a. š. druskos.

Baltymus atskirti nuo trynių. Trynius išplakti su jogurtu, pienu ir aliejumi. Visus birius produktus sumaišyti ir įmaišyti į tešlą. Baltymus išplakti iki standžių putų. Atsargiai įmaišyti į tešlą. Kepti vaflius ar blynus. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2011-01-17

Kokosinis ryžių pudingas su džiovintomis spanguolėmis

Tema: Pusryčiai, RyžiaiJūratė @ 13:42

PRIEŠISTORĖ

Kažkada alpau dėl parduotuvinio ryžių pudingo… Dabar labai abejingai praeinu, nes žinau, kad namie išsivirtas yra nepalyginamas. Jau vien dėl to, kad žinau, ko prisidedu į jį. O ir variacijų visokių visokiausių galima prisigalvoti (anksčiau išbandyti ryžių pudingai čia). Šiam kartui - kokoso mėgėjams, kuriems priklausau ir aš. Šaltinis - iš serijos “produktai prašosi būti sunaudojami” :) Ir gavosi labai skanūs pusryčiai.

RECEPTAS (dviems)

1 mažas indelis (250 ml) kokosų pieno;

1 st. pieno;

60 g apvalių ryžių (galima naudoti desertinius arba risotui skirtus ryžius; aš naudojau RIMI apvalius);

1 š. cukraus;

¼ a. š. vanilinio cukraus pudros su natūralia vanile (arba ½ a. š. paprasto vanilinio cukraus ar ¼-½ vanilės ankšties);

1 š. kokoso drožlių;

30-40 g džiovintų spanguolių (ar vyšnių, ar razinų).

Kokosų ir paprastą pieną pakaitinti maišant, kad gautųsi vientisas skystimėlis (dažnai kokosų pienas “susisluoksniuoja”, t. y. atsiskiria skystis ir koncentruota kokoso masė; nors ir yra perspėjimas ant pakuotės, kad prieš atidarant reikia gerai supurtyti, bet paprastai man tai nepadeda). Suberti ryžius, cukrų, vanilinį cukrų ir vis pamaišant, kad neprisviltų, virti ant nedidelės ugnies apie 30-40 min. iki kreminės košės konsistencijos. Virimo “pusiaukelėje” įberti kokoso drožles ir verdančiu vandeniu perpiltas spanguoles. Išvirus dar kelias minutes palaikyti uždengus, kad ryžiai galutinai išbrinktų. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2010-07-24

Saldi naminė varškytė

PRIEŠISTORĖ

Galiu pasakyti - tai viena sėkmingiausių mano nesėkmių virtuvėje (nors gerai pagalvojus, daugiau sėkmingų ir neatsimenu…). Tiesiog tobula mano svajonių varškė: minkšta, gelsva, riebi, bet skaniai riebi, tokia mmm… Parduotuvėje tokios nei už jokius pinigus nerasi. Bet apie viską nuo pradžių. Vakar mano brangusis beišeidamas į darbą kieme užtiko ūkininkėlį, pardavinėjantį naminį pieną ir jo produktus. Kadangi namie taros normalios nerado, tik 5 l plastmasinį indą nuo vandens, tai ėmė ir partempė tuos visus 5 l pieno (dar 0,5 l grietinės ir dar 0,5 kg varškės…). Šiaip ne taip įguldžiau į šaldytuvą aš tą 5 l “bambalį”. Beliko sugalvoti, ką su tokiu kiekiu pieno reiks veikti. Po kelių valandų sumąsčiau, kad reikia bent paragauti, kas per skanumas to naminio pienuko. Dar tiek nusistovėjusios grietinės nebuvau mačius, tai jau gerti pienelis gan riebokas pasirodė… Toliau sau mąsčiau, kad iš 2 l išsivirsiu ryžių pudingo, dar iš 1 l pasidarysiu jogurto, kokteilį su bananų ledukais susiplaksim, o jei dar liks, tai surauginsim ir pasidarysim atsigaivinimui tano. Tai ir pradėjau nuo ryžių pudingo. Galvojau, užsivirinsiu pieną su vanilės ankštimi ir cukrumi, subersiu ryžius ir paliksiu per naktį pabrinkti. Deja, kaitinau kaitinau ir žiūriu, kad ėmė ir pradėjo “traukti” pieną, tai staigiai nukėliau nuo ugnies ir suvokus, kas nutiko, nupyliau į marlę ir nuvarvinus pusryčiams turėjau prabangios saldžios varškytės :) Visada galvojau, kad varškė daroma iš rūgusio pieno (bent dalis jo turi būti), o šis net sugižęs nebuvo. Matyt, tokie karšti orai daro savo chemijas… O gal vakarykštis visgi buvo, gal per riebus kaitinimui, gal vanduo nebuvo šaltas, kuriame stovėjo ūkininko bidonas… Daug visokių “gal” (o gal kas žino tiksliai?), bet kitą ketvirtadienį vėl bandysiu išgauti skaniąją varškytę… :)

RECEPTAS (gaunasi apie 300 g varškės)

2 l riebaus naminio pieno (turbūt dienos pastovėjimo - šitą dar patikslinsiu kitą savaitę po pakartotino bandymo);

1/2 vanilės ankšties;

2 a. š. vanilinio cukraus (arba galima tiesiog visą vanilės ankštį imti, arba vien tik vanilinio cukraus, bet tada nebus tų fainų mažų juodų sėklyčių…);

7 a. š. cukraus.

Pieną su išilgai perpjauta vanilės ankštimi ir cukrumi (ir vaniliniu cukrumi, jei naudojamas) kaitinti ant didelės ugnies, kol pieną ims “traukti” (ims skirtis varškė, rasis gelsvas-žalsvas skaidrus skystis) ir iškart nukaisti (neleisti užvirti, iškart nukelti nuo ugnies, kai pienas jau nebebus pienas :)). Tuščią dubenį iškloti marle, kad jos kraštai karotų už dubens ribų, t. y. taip, kad supylus “sutrauktą” pieną, būtų galima suimti į ryšuliuką. Tada jį užrišti, pakabinti, tarkim, ant krano virš kriauklės ir leisti išsivarvėti, kad marlėje liktų tik graži varškytė. Saldumą, aišku, galima koreguoti. Man dar labai skanu buvo užlieti porą šaukštelių šviežio medaus. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2010-03-30

Jogurtiniai blynai su šokolado gabaliukais

PRIEŠISTORĖ

Kadangi dabar pas mus nuolat yra naminio jogurto, tai Tep Lep bloge šis receptas buvo užfiksuotas ir išbandytas palyginus greitiems pusryčiams. Tik nežinau, kiek ten tas “puodelis” turėtų būti ml, bet aš naudojau stiklines (250 ml) ir viskas sėkmingai pavyko. Tikrai skanūs blynai.

RECEPTAS

2 kiaušiniai;

2 st. natūralaus jogurto;

1/4 st. vandens;

2 st. miltų (gal kiek daugiau, kad gautųsi normali blynų tešla; priklauso nuo jogurto tirštumo, tai reikia šiek tiek pasireguliuoti pagal situaciją);

2 š. cukraus;

2 a. š. vanilinio cukraus;

2 a. š. kepimo miltelių;

1 a. š. sodos (neturėjau ir nedėjau, ir vis tiek gerai gavosi);

1 š. aliejaus;

100 g juodojo ar kokio kitokio mėgstamo šokolado.

Kiaušinius, jogurtą ir vandenį gerai išplakti. Atskirame inde sumaišyti birius produktus: miltus, cukrų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius, sodą (jei naudosite). Viską gerai išmaišyti, dar šliūkštelti šaukštą aliejaus, įmaišyti peiliu ar trintuve susmulkintą šokoladą. Blynus kepti labai nedideliame kiekyje aliejaus (arba galima ir išvis bandyti be jo, bet mano keptuvė tam nelabai nelabai…). Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2010-03-26

Ryžių pudingas

PRIEŠISTORĖ

Jau seniai norėjau išsivirti ryžių pudingo arba, lietuviškai tariant, skanios ryžių košės. Dažnai nusiperkam iš parduotuvės paskanauti, bet parduotuvinis yra parduotuvinis… Kažkada beklaidžiodama receptainėse, pas Beatą užtikau du gaminimo būdus. Po to dar Neringos bloge pasigrožėjau Venecišku ryžių pudingu ir galų gale šiandien pusryčiams mėgavomės šiuo skanėstu, pasiskolinus minčių iš abiejų puslapių. Pradžiai pasirinkau paprastesnį variantą, be jokių prieskonių (siūlomi cinamonas, kardamonas, muskato riešutas, apelsino žievelė), tik su vanile, nes ji labai patinka. Išbandėm du variantus: šiltą su Rygos juodųjų serbentų balzame mirkytomis razinomis (Neringos bloge buvo siūlyta mirkyti brendyje, bet ką turėjau, tą ir naudojau - labai ir taip tiko) ir šaltą su braškėmis (paskutinės :( iš šaldiklio atsargų…), tai šeima nutarė, kad šiltas visgi skaniau, nors šaltas irgi labai tiko, tvirtesnis, jau ne visai košė, jau galima vadinti pudingu :) Žodžiu, link parduotuvinio rankos tikrai nebesities…

RECEPTAS (keturiems)

  • 120 g apvalių ryžių (galima naudoti desertinius arba rizotui skirtus ryžius; aš naudojau RIMI apvalius);
  • 750 ml pieno;
  • 250 ml riebios grietinėlės (arba galima vien tik pieno 1 l naudoti);
  • 2 š. cukraus;
  • 1/2 vanilės ankšties (šiaip siūloma dėti visą, bet pusę teturėjau, tai ir iš pusės tikrai užteko ir skonio, ir kvapo; manau, galima išsisukti ir su vaniliniu cukrumi iš bėdos).

Į puodą (geriau storesniu dugnu) pilti pieną, grietinėlę (jei naudosite), išilgai perpjautą vanilės ankštį, cukrų ir viską užvirinti. Nukaisti. Suberti ryžius, išmaišyti ir palikti pastovėti, pabrinkti per naktį (galima palikti tik kelioms valandoms ar išvis iškart virti, bet tada reiks daugiau laiko ir kantrybės, kol ryžiai išsileis ir gerai suvirs).

Ryte ryžius užvirinti, sumažinti ugnį iki minimumo ir vis pamaišant, kad neprisviltų, virti bent 20 min. Ištraukti vanilės ankštį ir, uždengus puodą, leisti dar pastovėti 10 min., jei yra kantrybės. Pagardinti šviežiomis (šaldytomis) ar džiovintomis (mirkytomis) uogomis, vaisiais ar uogiene ir skanauti, skanauti… Skanaus!

REZULTATAS

P. S. (pratęsimas)

Išbandžiau įsidrąsinus jau minėtą Neringos venecišką ryžių pudingą su visais prieskoniais - tikrai labai skanu, bet vėl ėmiau pusę vanilės ankšties (taupau :)) ir + šaukštelį vanilinio cukraus dėl visa ko; brendžio neturėjau, tai naudojau persikų likerį razinoms mirkyti; ir grietinėlės neturėjau, tai ėmiau visą litrą pieno - tikrai gavos ne prasčiau nei aukščiau aprašytu atveju, ir prieskoniai tikrai verti patekti į pudingą :) Pateikiu ir receptą dėl visa ko, jei kam tingėsis į Neringos blogą lįsti :)

  • 120 g apvalių ryžių (originale 110 g, bet mano svarstyklės kas 40 g sugraduotos, tai… :) );
  • 1 l pieno (originale 750 ml pieno ir 250 ml grietinėlės);
  • 1/2 vanilės ankšties + 1 a. š. vanilinio cukraus (originale 1 vanilės ankštis);
  • 2 š. cukraus;
  • 1/4 a. š. cinamono;
  • žiupsnelis malto muskato riešuto;
  • 1 apelsino nutarkuota žievelė;
  • 80 g razinų (o kodėl originale būtent 85 g, tai neįsivaizduoju…);
  • 2 š. brendžio (ar šiaip kokio skanaus alkoholio, tinkančio mirkyti razinas, nors galima ir nemirkyti…).

Pieną su išilgai perpjauta vanilės ankštimi ir cukrumi užvirinti. Suberti ryžius (galima palikti mirkti per naktį, kad greičiau kitą dieną išvirtų; galima ir razinas brendyje mirkyti per naktį, kad geriau “prisigertų”). Ten pat keliauja ir cinamonas, muskato riešutas, apelsino žievelė, užvirinama ir verdama ant silpnos ugnies apie 40 min. (jei mirko per naktį, aišku, greičiau). Pavirus 20 min., vanilės ankštis išgriebiama, sėklelės peiliu nugrandomos atgal į puodą, suberiamos išmirkytos razinos ir toliau verdama iki kreminės pudingo konsistencijos. Priedų tikrai daugiau nebesinori. Skanaus!

Rodyk draugams

2010-02-22

Ryžių ir varškės apkepas

Tema: Apkepai, Pusryčiai, RyžiaiJūratė @ 16:35

PRIEŠISTORĖ

Mama (ačiū jai) vėl užvežė vos ne 2 kg naminės varškės, tai dabar “varškėtinsimės” :) Senam senam nutrintam barako laikų receptų sąsiuvinėlyje tarp trijų varškės apkepų receptų iš interneto platybių dar vis sėdi vienas neišbandytas su ryžiais (nors gal tai labiau ryžių su varške apkepas, o ne atvirkščiai). O šiandien atsikėliau anksčiau, gražus saulėtas rytas, tai sakau, reikia pusryčiams iškepti apkepukų ramekinuose, kad greičiau būtų. Aišku, nebūtina kepti būtent juose, bet taip ir smagiau. Iš kiekio, pateikto žemiau, man išėjo 6 ramekinai.

RECEPTAS

  • 2 st. virtų ryžių;
  • 400-500 g varškės;
  • 3 kiaušiniai;
  • 5 v. š. cukraus (kas mėgsta saldžiau, galima ir daugiau);
  • 1 a. š. vanilinio cukraus;
  • 2 v. š. (kupini) grietinės;
  • 1/2 a. š. sodos (dėjau kepimo miltelių);
  • 1/2 st. razinų (dėjau saują džiovintų vyšnių; galima spanguolių arba datulių, arba nutarkuotą citrinos žievelę, arba išvis nieko, jei su kokia uogiene bus valgoma).

Kiaušinius ištrinti su paprastu ir vaniliniu cukrumi. Dėti varškę, grietinę, kepimo miltelius ir gerai išsukti (aš miksavau su kokteiliniu mikseriu). Suberti virtus ryžius, nuplikytas vyšnias (ar kokias kitas naudojamas džiovintas uogas), išmaišyti. Kepimo formą ištepti riebalais, supilti tešlą ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje, kol gražiai apkeps (ramekinuose man kepa pusvalandį). Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2010-02-05

Vafliai pusryčiams

Tema: Pusryčiai, VafliaiJūratė @ 16:00

PRIEŠISTORĖ

Turim dvi vaflines: viena - trapiems vafliams, o kita - “širdelėms”. Bet dar labai norėčiau belgiškų vaflių vaflinės… Tokios, kuri kepa stačiakampius ar apvalius, bet storus vaflius, tokius trapius, bet ir kartu minkštus (foto - iš interneto platybių):

Internete receptų marios, bet vat kad gautųsi mano svajonių vafliai, turbūt reikalinga TOJI vaflinė… Lietuvoj ieškau jau seniai pirkti, bet vis dar neužmačiau… Gal kas matėt?

Žemiau esantis receptas - toks improvizacinis. Bandžiau ir krakmolo dėti, kad traškesni (atseit) būtų, bet didelio skirtumo nepastebėjau. Gal kiek traškesni gaunasi vaflių vaflinėje, o širdelių - storesni. Daug kur rekomenduoja paskaninti cinamonu (aišku, kas mėgsta), bet man su citrinos žievele labiau patinka.

RECEPTAS (keturi tikrai papusryčiaus)

2-3 kiaušiniai;

200 g cukraus;

2 a. š. vanilinio cukraus;

100 g sviesto;

1 st. pieno (ar skysto natūralaus jogurto);

200-250 g miltų;

1.5 a. š. kepimo miltelių;

1/4 a. š. druskos;

1 citrinos nutarkuota žievelė.

Trynius atskirti nuo baltymų ir išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sviestą išlydyti, šiek tiek atvėsinti ir sumaišyti su kiaušinių-cukraus mase. Pilti pieną. Miltus persijoti ir sumaišyti su kepimo milteliais bei druska. Įmaišyti į tešlą. Įtarkuoti citrinos žievelę, gerai išmaišyti. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą (gaunasi tirštesnė nei grietinė ar paprastų blynų tešla). Kepti turimoje vaflinėje. Labai skanu su plakta grietinėle ir uogom ar kokiais vaisiais. Skanaus!

P. S. Plaktai grietinėlei: 200 g (mažas indelis) riebios grietinėlės (32-35%); 3 š. cukraus; 1 a. š. vanilinio cukraus; šlakelis citrinų sulčių (arba žiupsnelis citrinos rūgštelės).

REZULTATAS

Rodyk draugams

Naujesnis puslapis »

„WordPress“ variklis. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.