BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Nekenčiu virtuvės

2011-03-22

Džiovintų vaisių saldainiukai

PRIEŠISTORĖ

Saldainiai - į dovanų dėžę mano mielai draugei Vitalijai garbingo jubiliejaus proga. Ne per seniausiai pas kitą mielą draugę buvau pavaišinta šiais skaniais rutuliukais, kurie iškart įsimontavo į potencialių gardžių dovanų sąrašiuką. Kaip tik buvo proga išbandyti pasigaminti ir pačiai. Labai paprasta, bet laaabai skanu. Čia nusižiūrėjusi dar įkroviau porą šaukštelių bičių duonelės, kad visai sveikuoliški būtų saldainiai :)

RECEPTAS (apie 20 nedidelių rutuliukų)

  • ½ kg įvairių džiovintų vaisių (dėjau abrikosus, slyvas, datules ir razinas; tiktų dar ir persikai, vyšnios, spanguolės, cukatos, svarainiai, tik gal kriaušės ir figos nelabai dėl smulkių kietų sėklyčių/grūdelių);
  • 2 a. š. bičių duonelės (arba medaus, nors tikrai nebūtinai);
  • po porą gerų šaukštų kokoso drožlių, sezamo sėklų, skrudintų kapotų žemės riešutų (ar kokių kitokių mėgstamų; dar galima skrudintų (arba ne) saulėgrąžų į vidų įmaišyti; galima į vidų įmaišyti vienus, o volioti kituose “pabarstukuose” - fantazijai ribų nėra).

Džiovintus vaisius užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti minutę kitą ir nupilti, nuvarvinti. Kartu su bičių duonele sumalti mėsmale. Drėgnomis rankomis (nors man ir sausomis gerai sekėsi) formuoti nedidelius rutuliukus ir apvolioti vienus kokoso drožlėse, kitus - sezamo sėklose, trečius - kapotuose žemės riešutuose. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2011-02-08

Žuvies pyragas

PRIEŠISTORĖ

Kad mažai iš žuvies gaminu - tai faktas. Taigi reikia šitą nesusipratimą ištaisyti. Mano mielos draugės Vitalijos patikrintas receptas - ačiū jai. Tikrai labai skanu, visiems labai patiko. O jei kas žuvies nemėgsta, laisvai galima keisti vištiena ar kokiu faršu (prieš tai reiktų keptuvėje apkepinti). Šaldytas daržoves galima, aišku, keisti šviežiomis (apvirtomis). Dar planavau įpjaustyti grybukų, bet pamiršau, vis tiek ir taip skanu.

RECEPTAS

  • 1 nedidelė pakuotė (400-500 g) sluoksniuotos bemielės tešlos;
  • 1 pakuotė (manoji buvo 600 g) žuvies filė (naudojau šaldytą jūros lydeką);
  • 1 pakuotė (400 g) šaldytų daržovių (man skaniausia žiediniai kopūstai ar brokoliai, žirneliai, šparaginės pupelės ir morkos);
  • 150 g sūrio (naudojau Ementalį - jis turi savo tokį pikantišką įdomų skonį, bet galima laisvai naudoti ir bet kokį kitokį fermentinį);
  • 1 mažas indelis (200 g) riebios grietinėlės;
  • 1 kiaušinis (aptepimui; galima dar 1 kiaušinį į vidų įdėti išplakus su grietinėle);
  • prieskoniai žuviai;
  • malti pipirai (prie žuvies man patinka baltieji);
  • dž. krapai (nebūtinai);
  • druska.

Tešlą, žuvį ir daržoves atšildyti. Žuvį supjaustyti nedideliais gabaliukais, apibarstyti prieskoniais, druska ir leisti šiek tiek pastovėti.

Kepimo indą iškloti tešla (pasilikti ir viršaus išklojimui). Dėti žuvies gabaliukus, tada daržoves, jas pabarstyti druska, pipirais. Tada barstyti tarkuotą sūrį ir viską aplieti grietinėle (sumaišyta su krapais, jei naudojami). Ant viršaus kloti likusią tešlą ir ištepti kiaušinio plakiniu. Šauti į iki 180-200° C temperatūros orkaitę ir kepti 30-40 min. (kad tešla gražiai parudus būtų). Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2011-02-01

Keptos stintos (+ marinatas)

PRIEŠISTORĖ

Su stintomis mane supažindino mano mielas brangus vyras (ačiū jam). Čia tos, kur atseit, agurkais kvepia. Bet agurkais kvepia jos turbūt tik ištrauktos, o kol atkeliauja į ne pajūrio parduotuves… Bet vis tiek paprasčiau pagaminamos “siemkinės” (reikia suprasti - valgai ir negali sustot) žuvies nesu valgiusi. Ir man labai patinka tai, kad su ja mažai terlionės. Kiti tiesiog nuplauna, nusausina ir kepa. Aš galvas nukarpau ir pilvą prakirpus jo turinį irgi pašalinu, nors ten tikrai labai mažai ko yra, bet vis tiek… Jei randu ikrų, gražiai į išvalytą vidų vėl patalpinu ir kepu. Dar įdomumo dėlei pabandžiau jau iškeptas stinteles pamarinuoti, kaip daug kas rekomenduoja, bet nieko stebuklingo tai nepridėjo (bent man).

RECEPTAS

stintų;

druskos;

maltų pipirų;

paprastų kvietinių miltų;

sviesto (arba aliejaus) kepimui.

Marinatui (1 kg stintų):

1 svogūnas;

1 saliero kotas;

1 nedidelė morka;

įvairų rūšių pipirų;

3 lauro lapeliai;

3 gvazdikėliai;

1 š. cukraus;

1 st. baltojo vyno acto (galima ir paprasto, bet tada jo reiktų mažiau, o vandens atitinkamai daugiau);

2 st. vandens;

truputis druskos.

Stintas paruošti kepimui: nuplauti, nukirpti galvas, prakirpti pilvus ir išvalyti vidų. Pabarstyti druska ir pipirais. Volioti miltuose ir kelias minutes apkepti svieste iš abiejų pusių. Skanauti apsilaižant pirštelius :)

Arba dar išsivirti marinatą (visus produktus pavirti kelias minutes, kad plonai pjaustytos daržovės kiek suminkštėtų) ir užpylus keptas žuveles palaikyti per naktį. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2011-01-16

Ryžiai su krevetėmis ir česnakais

PRIEŠISTORĖ

Krevetės su ryžiais, ryžiai su krevetėmis - koks skirtumas… Svarbu, labai paprasta, greita ir labai skanu! Tikrai, kas paprasta - genialu. Radau Saldainiuko bloge. Rekomenduojama su rudaisiais ryžiais (jie turbūt visu kuo ten geresni), bet labai skaniai susivalgė ir su pačiais paprasčiausiais ilgagrūdžiais. Tikrai gaminsiu dar ne kartą.

RECEPTAS (dviems)

200 g krevečių (naudojau lukštentas šaldytas);

100 g ryžių (1 pakelis);

4 skiltelės česnako;

50 ml balto vyno;

rozmarino (geriau šviežio, bet neradau - tiko ir džiovintas);

krapų (nebūtina, bet man norėjosi, tai ir įbėriau džiovintų);

pipirų (naudojau baltuosius, bet gerai bet kokie);

druskos;

aliejaus pakepinimui (naudojau skrudintų sezamų - priduoda gero skonio, bet tiks ir pats paprasčiausias turimas).

Krevetes atšildyti. Ryžius išvirti, perlieti šaltu vandeniu, nuvarvinti. Česnaką ne visai smulkiai supjaustyti ir kartu su krevetėmis bei prieskoniais apkepinti šlakelyje aliejaus, supilti vyną, minutę patroškinti. Suversti ryžius, pasūdyti, jei reikia ir dar kelias minutes patroškinti. Skanaus! Su balto vyno taure. Arba be - vis tiek skanu :)

REZULTATAS

Rodyk draugams

Meduolių ir bananų pyragas

PRIEŠISTORĖ

Dar vienas paprastas ir skanus receptėlis. Jau esu viena ausim girdėjusi atsiliepimų apie jį iš savo mielos dukterėčios Sandros (kad kažkuo panašus į tortą “Medutį”, tik vargo daug mažiau), o šiaip sako, jog jis - iš “Gustavo enciklopedijos” virtuvėlės (Sandra, žiūri Gustavą? :) ), bet aš jį užtikau Ruteles Art bloge su nuostabiomis šio pyrago gamybos proceso nuotraukomis, kurios sužavėjo šeimynine šiluma. Tai va, receptėlis tinka ir vaikams, ir vyrams pasisukioti virtuvėje :)

Kelios pastabėlės. Meduoliai paprastai būna saldūs, tai cukraus kiekį grietinėje smarkiai sumažinau, o kitą kartą gal ir išvis nedėčiau. Pastovėjęs per naktį buvo drėgnesnis, vientisesnis nei po 3 val. Bet vis tiek viršus pjaustant byrėjo šiek tiek, nors nėra ko norėt - trupiniai gi ir viršutinis sluoksnis nepaskęsta grietinėje, kad viskas suliptų į vientisą masę. Išvada: mums patiko :)

RECEPTAS

  • 500 g meduolių (galima pamaišyti su šokoladiniais);
  • 500 g grietinės (naudojau 10% jogurtinę);
  • 500 g bananų (3 dideli ar 4 vidutiniai);
  • 150 g cukraus (toks kiekis - užkietėjusiems “saldamakams”; ir išvis ten jis nebūtinas).

Meduolius sutrupinti. Grietinę šiek tiek paplakti (su cukrumi, jei naudojamas), kad paskystėtų. Bananus supjaustyti griežinėliais. Į tortinę nuimamais kraštais (manoji 21 cm skersmens) berti trečdalį meduolių trupinių, tada kiek mažiau nei pusę grietinės, tada išdėlioti pusę bananų, vėl berti trečdalį meduolių, tada - likusi grietinė, bananai ir viskas gražiai užklojama likusiais trupiniais. Viską gerai, bet atsargiai “papresuoti” (pvz., bulvių grūstuve), kad “susiklijuotų”. Statyti į šaldytuvą kelioms valandoms (geriausia - per naktį). Prieš nuimant tortinės šonus, nepamiršti peiliu “prabėgti” pyrago kraštu, kad geriau atsiskirtų. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2011-01-15

Bolo de Caneca - pyragaitis puodelyje per kelias minutes

PRIEŠISTORĖ

Šitą portugališką “bajerį” YouTube mačiau dar užpernai vasarą. Kažkoks vaikas gamino kakavinį/šokoladinį pyragaitį mikrobangų krosnelėje (praktiškai visuose filmukuose ten vaikai gamina :)). Ai, pagalvojau, nesąmonė - nu kas per pyragas mikrobangėje per 3 min.? Be to, ir galimybės patikrinti tada neturėjau - kažkaip nesu sužavėta šituo “rakandu”, jo tarp mano buitinės technikos nėra ir kažin, ar bus (bet pas sesę yra ir į antrą aukštą užlipti, esant reikalui, nėra sudėtinga :)). Taip gal ir būčiau pamiršus ir neišbandžius, bet netyčia vėl užtikau Irri style bloge (yra ir SM forume su begale komentarų), į svečius užsuko krikšto mama ir buvau išprovokuota patikrinti šį “stebuklą”. Jau vien dėl gamybos proceso paprastumo ir trukmės - verta. Arba smagu svečiuose parodyti šį fokusiuką (labai retai kada nerasim virtuvėje produktų klasikiniam bolo de caneka, o ir mikrobangė šiais laikais gan populiari). O skonis? Skonis - labai normalus visų trijų, net man, nealpstančiai dėl šokoladinių kepinių. Nors apelsininis gal skaniausias, skonio reikalas… Tačiau pyragaitis kiek sausokas, todėl labai rekomenduotinas koks nors padažiukas ar ledai.

RECEPTAS (1 didelė porcija - man užtenka ir pusės; šaukštas - be kaupo)

Šokoladinis (klasikinis) Bolo de Caneca

  • 1 nedidelis kiaušinis;
  • 3 v. š. aliejaus (tinka ir tirpintas sviestas ar margarinas);
  • 4 v. š. cukraus;
  • 3 v. š. pieno (tinka ir skystas natūralus jogurtas ar grietinėlė kavai);
  • 4 v. š. miltų (naudojau “Extra”);
  • 1 v. š. (kupinas) kakavos (paprastos ar šokoladinės (tą ir naudojau); arba 2 š. saldžios tirpios kakavos ar šokoladinės pudros; arba tarkuoto šokolado).

Imti nemažą puodelį (aš naudojau sultinio), mušti į jį kiaušinį ir išplakti (šakute ar šluotele), kad trynys gerai susimaišytų su baltymu. Pilti aliejų, cukrų - paplakti. Pilti pieną - paplakti. Dėti miltus, kakavą - gerai išplakti. Gaunasi gan skysta masė. Statyti į mikrobangę krosnelę 3 min., nustačius didžiausią galingumą (mano naudotos - 800 W). Valgyti dar šiltą su kondensuotu pienu, ledais, jogurtu, tirpintu su šlakeliu pieno/grietinėlės šokoladu, karameliniu ar dar kokiu skaniu padažiuku. Skanaus!

REZULTATAS

Apelsininis Bolo de Caneca

  • 1 nedidelis kiaušinis;
  • 3 v. š. aliejaus;
  • 4 v. š. cukraus (dėjau 3, nes dar įmaišiau 1 š. smulkintų apelsinų cukatų iš sirupo);
  • 4 v. š. šviežiai spaustų apelsinų sulčių;
  • 5 v. š. miltų;
  • ¼ a. š. kepimo miltelių (pirmą kartą (iš jo ir foto) nedėjau, tai gavosi mažiau išsipūtęs nei šokoladinis; antrą kartą dėjau - normaliai iškilo).

Padažiukui (produktus pakaitinti, kol cukrus ištirps):

  • 2 v. š. cukraus;
  • 3 a. š. apelsinų sulčių;

apelsinų cukatų ir tarkuoto šokolado užbarstymui (ar ko tik širdis geidžia).

Kokosinis Bolo de Caneca

  • 1 nedidelis kiaušinis;
  • 3 v. š. aliejaus;
  • 4 v. š. cukraus;
  • 2 v. š. kokosų pieno;
  • 2 v. š. pieno;
  • 5 v. š. miltų;
  • 1 v. š. kokoso drožlių;
  • ¼ a. š. kepimo miltelių (nedėjau).

Padažiukui (produktus pakaitinti, kol cukrus ištirps):

  • 2 v. š. cukraus;
  • 3 a. š. kokosų pieno;
  • kokoso drožlių užbarstymui.

P. S. Planuose dar išbandyti su vyšnių uogienės sirupu, su žemuogių sirupu, su braškine pudra.

Rodyk draugams

2010-05-14

Bulvių košės piršteliai

PRIEŠISTORĖ

Ką jūs darot, kai jums lieka virtų bulvių ar bulvių košės? Man asmeniškai pašildyta jau nelabai skanu… O vat mano sesė jau nuo senų senovės daro bulvinius pirštelius su baltu padažu - ir pigu, ir skanu, ir paprasta. Man nelabai gaunas būtent “pirštelius” padaryti (neturiu kantrybės tam), gi forma nelabai jau ir svarbu, bet man smagiau tokius pailgos formos “lepioškiukus” valgyti :) Galima juos dar ir džiūvėsėliuose apvoliojus kepti, kaip kad ką tik peržiūrėdama naujesnius stebimų blogų įrašus, pastebėjau Aušros didelių eksperimentų mažoje virtuvėje.

RECEPTAS (dviems)

Piršteliams:

  • 350 g bulvių košės (gaminam su sviestu, grietine, pienu, druska ir kartais bulvių prieskoniais) arba virtų bulvių;
  • 1 kiaušinis;
  • apie 250 g miltų (priklauso nuo bulvių košės konsistencijos; trumpai tariant, miltų reikia tiek, kad jau eitų lipdyti pirštelius, bet nepadauginti);
  • aliejaus kepimui.

Į bulvių košę įmaišyti kiaušinį (jei turit virtas bulves, tai jas, aišku, reikia susimalti ar susitrinti, įberti mėgstamų prie bulvių prieskonių). Berti miltus ir viską išminkyti. Kantriai formuoti pirštelius (ar daryti kokias tik norit jums “skanias” formas) ir kepti aliejuje iki gražaus apskrudimo. Iškepusius pirštelius aplieti baltu padažu (galima kiek ir palaikyti, kad piršteliai pabrinktų, padažas įsigertų - dar skaniau gaunasi). Skanaus!

Baltam padažui:

Var. nr. 1:

  • 75 g sviesto;
  • 1 š. miltų;
  • 300-400 ml pieno;
  • 2 š. grietinės;
  • druskos.

Gilesnėje keptuvėje ar kokiam nedideliam puode ištirpinti sviestą, gerai įmaišyti miltus (kad tolygiai pasiskirstytų, gautųsi tokia vos ne košelė), po truputį pilti pieną ir vis maišyti maišyti, gal net plakti, kad nesusidarytų gumuliukai (jei jau taip nutiko, tai užbaigus padažo gamybą, jį galima pamiksuoti kokteilinėje ir labai vientisas padažiukas gaunasi), įmaišyti grietinę. Paskaninti druska ir pavirti kol kiek sutirštės.

Var. nr. 2:

  • sviesto;
  • grietinės;
  • druskos.

Sviesto ir grietinės imti maždaug po lygiai. Sviestą ištirpinti, dėti grietinę, paskaninti druska ir gerai maišant pakaitinti, kol viskas gražiai “susivienija”.

REZULTATAS

Rodyk draugams

2010-04-11

Keptas sūris

PRIEŠISTORĖ

Dar praeitą vasarą žurnale “IKI metų laikai. Vasara” pastebėjau šią įdėją. Atsimenu, kai dar buvau maža, mama kepdavo varškės sūrio griežinėlius tiesiog keptuvėje - irgi labai skanu ir įdomu. Šaldytuve stovėjo nuliūdęs, nieko nedominantis saldaus pieno (!) sūris ir neišmaniau, ką su juo daryti, kad imtų jis ką nors ir sudomintų (bent jau mane pačią…). Ėmiau ir išbandžiau “ant jo” Lino Samėno tame žurnale siūlomą receptą. Tikrai labai skanu, nors sūris ir iš saldaus pieno. Šį kartą bandėm su paprastu varškės sūriu - ne ką prasčiau gavosi. Ir prie alaus labai tiktų :) - čia, aišku, vyro nuomonė :)

RECEPTAS

1 varškės sūris (turėjau 300 g 22% riebumo “Senolių” sūrį);

1 š. (su kaupu) majonezo;

2 skiltelės česnako;

1 a. š. kmynų;

dž. petražolių, krapų, maltos saldžiosios paprikos (pagal originalą - galima šviežio čili pipiriuko, šviežių petražolių).

Į majonezą išspausti česnaką (galima ir peiliu pasmulkinti), berti kmynus ir kitus pasirinktus prieskonius. Gerai išmaišyti. Tiesti foliją, kloti ant jos sūrį, ištepti majonezo mišiniu vieną sūrio pusę, apversti, kitą pusę irgi ištepti. Sūrį gerai “apklostyti, paslėpti” folijoje ir kepti apie 30-40 min. 180° C temperatūros orkaitėje. Į pabaigą foliją praskleisti, kad sūrio viršus gražiai apkeptų. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2010-03-28

Bulvių apkepas su cukinija ir špinatais

PRIEŠISTORĖ

Netyčia pasikeitus kulinariniams planams, ėmė šaldytuve ir užsistovėjo viena nedidelė cukinija. Kovo 11-osios šventės proga Beata savo bloge parekomendavo kelis bulvinius patiekalus (kaip ji sako, “juk bulvė vistiek yra nacionalinė mūsų daržovė”), iš kurių Špinatų, cukinijų ir bulvių apkepas ėmė man ir užsifiksavo kaip variantas sunaudoti cukiniją. “Pesto” padažo neturėjau, dėjau vien tik bazilikus, bet kaip ir vienas iš komentarų anajame bloge skelbia, kad be “Pesto” jiems gal ir skaniau. Kitą kartą pabandyčiau vietoj bazilikų kokį rozmariną gal… Skanus apkepas ir vienas, ir kaip įdomesnis garnyras prie mėsos patiekalų, kas nelabai sveika, bet tūliems lietuviams neatsiejama :) Mes valgėm tiesiog su pomidorais.

RECEPTAS

  • 10 mažų bulvių;
  • 1 jauna cukinija;
  • 100 g (1 pakuotė) špinatų;
  • 150-180 g fermentinio sūrio (arba kiek mažiau parmezano, “Džiugo”; aš naudojau puskietį “Tilžės” sūrį - irgi labai patiko);
  • 1 kiaušinis;
  • 2 š. grietinės (arba grietinėlės);
  • sviesto (špinatų pakepinimui);
  • aliejaus (kepimo formos ištepimui);
  • bulvių prieskonių; druskos; maltų pipirų; baziliko (nebūtina).

Bulves be lupenų apvirti apie 10 min. Supjaustyti griežinėliais. Cukiniją supjaustyti taip pat griežinėliais ir pasūdžius, pamaišius leisti kiek pastovėti (kol visa kita gaminsis). Špinatus gerai nupjauti, supjaustyti ir labai trumpai pakepinti svieste, kol sukris. Paskaninti druska, pipirais, baziliku (ar minėtuoju “Pesto” padažu).

Kepimo formą ištepti aliejumi, kloti bulvių sluoksnį, pabarstyti druska, pipirais, bulvių prieskoniais (jei sūdyti, tai druskos gal jau nebereiktų), šiek tiek tarkuoto sūrio. Tada kloti cukinijų sluoksnį, po to paskirstyti špinatus, vėl bulves, cukinijas (man gavosi viršutinis bendras bulvių-cukinijų sluoksnis). Viršų užkloti likusiu nemenku sūrio sluoksniu ir užpilti kiaušinio, grietinės, druskos, pipirų plakiniu. Šauti į vidutinio karštumo orkaitę ir kepti apie pusvalanduką. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2009-10-30

Vištų kepenėlės su keptom bulvėm

Tema: Paprasčiau nebūnaJūratė @ 15:54

PRIEŠISTORĖ

Kepenėles pirmą kartą valgiau (kiek mano atmintis neša), kai dar mokiausi mokykloje ir kai tėvai augino paršus :) Po eilinių skerdynių mama virdavo “kindziulį”, nu tokį slėgtainį iš širdies, inkstų, kepenų ir pan. (žinau, kad daug kam nekelia susižavėjimo visokios asociacijos, bet man tai tikras skanumėlis). O tėtis vieną kartą iš darbo parsinešė kotletų iš kepenėlių receptą. Mmm… Ir Rimi dar superines salotas su kepenėlėm buvau užtikus. Mmm… Bet apie kotletus ir salotas - kitą kartą, šiam kartui paprastesnis reikalas (ačiū Genutei, tik jos recepte vietoj kepenėlių buvo širdelės, su kuriomis irgi labai skanu).

RECEPTAS

500 g vištų kepenėlių;

pora lauro lapelių;

aliejaus;

2 didelės skiltelės česnako (ir/arba nemažas svogūnas);

150 g rūkytos šoninės;

sauja smulkintų šviežių petražolių, svogūnų laiškų;

150-200 ml grietinėlės arba grietinės;

maltų juodųjų pipirų, druskos;

keptos bulvės su bulvių prieskoniais, džiovintais krapais ir kmynais.

Kepenėles nuplauti ir pavirti su lauro lapeliais 20-30 min. (galima ir iškart kepinti pasmulkinus). Tuo metu smulkiai susipjaustyti česnaką, šoninę, šviežias petražoles, svogūnų laiškus ar svogūną. Išvirus ir kepenėles pasmulkinti. Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus, pakepinti česnaką, šoninę, suversti pjaustytas kepenėles, petražoles, svogūnų laiškus, pasūdyti, gerai išmaišyti, pilti grietinėlę, paskaninti juodaisiais pipirais, dar kiek patroškinti.

Labai skanu su keptomis bulvėmis (bet manau, ne prasčiau ir su bulvių koše) bei pomidorų, svogūnų, maltų juodųjų pipirų, druskos, grietinės salotomis. Skanaus!

P. S. Vietoj vištų kepenėlių tiktų ir kiaulių, jaučių kepenys, tik tada jas jau reikėtų piene valandą kitą ar per naktį palaikyti, kad nebūtų kartokos (?).

REZULTATAS

Rodyk draugams

Naujesnis puslapis »

„WordPress“ variklis. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.