BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Nekenčiu virtuvės

2012-12-12

Spanguolių kisielius

Tema: Gėrimai, KūčiosJūratė @ 15:26

PRIEŠISTORĖ

Šitą receptą užsirašius jau prieš kelis metus. Ir net nežinau iš kur. Elementarus receptas, bet kai spanguolių kisielių viriau pirmą kartą, ieškojau internete recepto ir patikimo taip ir neradau. Dabar visada pagal jį ir verdu. Foto dar iš senų senų laikų, t. y. “belenkokia”, pardon, bet labai laukiu Kalėdų senio su fotoaparatu nors kokiu :)) Tada ir blogas atsigaus :)

RECEPTAS

  • 2 l vandens;
  • 3 v. š. krakmolo;
  • 200 g spanguolių;
  • 300 g cukraus.

1.5 l vandens užvirinti. Krakmolą sumaišyti su trupučiu šalto vandens. Spanguoles su cukrumi ir kiek liko vandens iš tų 2 l sutrinti su mikseriu. Plona srovele pastoviai maišant išleistą krakmolą supilti į verdantį vandenį. Užvirinti vis maišant. Nukaisti nuo ugnies, supilti trintas spanguoles ir gerai išmaišyti. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2011-12-27

Kūčiukai

Tema: Duonkepė, Kūčios, SausainiaiJūratė @ 12:21

PRIEŠISTORĖ

Šiemet pirmą kartą kepiau kūčiukus. Nors pas mus tai mamos darbas, bet norėjau pabandyti ir aš. Toks mano ir bandymas… Kaip žinia, su mielinėm tešlom aš sunkiai prasidedu, tai “nusirašau” į tingines ir labai mielai visą tą reikalą palieku duonkepei. Pasirinkau visų išliaupsintuosius kūčiukus iš Žaidimų aikštelės, tik pora šaukštų mažinau cukraus kiekį ir tikrai buvo pakankamai saldūs - man kaip tik. Gaunasi nekieti, jei norisi traškių, reiktų ilgėliau pakepti. Labai skaniai kramsnojasi, o ypatingai pirmąją dieną, tik ką iškepti nyksta žaibiškai… Taigi rekomenduojama dviguba ar bent jau pusantrinė porcija :)

RECEPTAS (man gavosi 3 skardos)

  • 200 ml vandens;
  • 2 v. š. aliejaus;
  • 4 v. š. cukraus;
  • 1/2 a. š. druskos;
  • 450 g miltų;
  • 2 v. š. aguonų;
  • 10 g šviežių mielių.

Tešlai skirtus produktus nurodyta eilės tvarka sudėti į duonkepę (skysčiai nebūtinai šilti), pasirinkti tešlos minkymo programą (manojoje Bomann CB 593 - programa Nr. 8 Teig) ir eiti užsiiminėti kitais reikalais :)

Arba kaip rašo gerb. p. Eglė: Mieles ištrinti su cukrumi. Į šiltą vandenį suberti pusę persijotų miltų ir su cukrumi ištrintas mieles. Viską išplakti (pvz., šluotele), paviršių pabarstyti miltais ir pastatyti šiltoje vietoje, kad pakiltų. Suberti likusius miltus, aguonas, supilti aliejų ir minkyti, kol tešla nebelips prie rankų. Tešlą palikti uždengtą šiltoje vietoje, kad pakiltų.

Iš tešlos iškočioti piršto storio “dešreles”, supjaustyti nedideliais gabaliukais ir išdėlioti kepimo popieriumi ištiestoje skardoje, paliekant tarpelius (nes gi pūsis). Kepti 180° C temperatūroje, kol gražiai pagels (maniesiems prireikė 15 min.). Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2011-03-10

Marinuota silkė su žaliąja citrina

PRIEŠISTORĖ

Receptėlis taip pat iš knygos “Gardžios dovanos” į brolio skanėstų pintinę prie alaus :) “Ryškiai žalios spalvos žaliosios citrinos žievelė trauks akį ir suteiks silkei įdomaus skonio”.

RECEPTAS

2 silkių filė;

2 nedideli mėlynieji svogūnai;

1 žalioji citrina (laimas).

Marinatui:

300 ml vandens;

40 ml 30% acto (naudojau maždaug 17 ml 70% maistinės acto rūgšties + 23 ml vandens);

2-3 š. cukraus;

2 lauro lapeliai;

1 š. įvairių pipirų grūdelių (naudojau įvairių spalvų mišinį).

Silkę supjaustyti norimo dydžio gabaliukais, svogūnus - plonais pusžiedžiais, citriną - skiltelėmis. Marinatui viską pakaitinti iki užvirimo ir ataušinti. Į indą sluoksniuojant dėti silkę, svogūnus, citriną ir užpilti marinatu. Leisti šaldytuve porą dienų pasimarinuoti. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2011-02-01

Keptos stintos (+ marinatas)

PRIEŠISTORĖ

Su stintomis mane supažindino mano mielas brangus vyras (ačiū jam). Čia tos, kur atseit, agurkais kvepia. Bet agurkais kvepia jos turbūt tik ištrauktos, o kol atkeliauja į ne pajūrio parduotuves… Bet vis tiek paprasčiau pagaminamos “siemkinės” (reikia suprasti - valgai ir negali sustot) žuvies nesu valgiusi. Ir man labai patinka tai, kad su ja mažai terlionės. Kiti tiesiog nuplauna, nusausina ir kepa. Aš galvas nukarpau ir pilvą prakirpus jo turinį irgi pašalinu, nors ten tikrai labai mažai ko yra, bet vis tiek… Jei randu ikrų, gražiai į išvalytą vidų vėl patalpinu ir kepu. Dar įdomumo dėlei pabandžiau jau iškeptas stinteles pamarinuoti, kaip daug kas rekomenduoja, bet nieko stebuklingo tai nepridėjo (bent man).

RECEPTAS

stintų;

druskos;

maltų pipirų;

paprastų kvietinių miltų;

sviesto (arba aliejaus) kepimui.

Marinatui (1 kg stintų):

1 svogūnas;

1 saliero kotas;

1 nedidelė morka;

įvairų rūšių pipirų;

3 lauro lapeliai;

3 gvazdikėliai;

1 š. cukraus;

1 st. baltojo vyno acto (galima ir paprasto, bet tada jo reiktų mažiau, o vandens atitinkamai daugiau);

2 st. vandens;

truputis druskos.

Stintas paruošti kepimui: nuplauti, nukirpti galvas, prakirpti pilvus ir išvalyti vidų. Pabarstyti druska ir pipirais. Volioti miltuose ir kelias minutes apkepti svieste iš abiejų pusių. Skanauti apsilaižant pirštelius :)

Arba dar išsivirti marinatą (visus produktus pavirti kelias minutes, kad plonai pjaustytos daržovės kiek suminkštėtų) ir užpylus keptas žuveles palaikyti per naktį. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

„WordPress“ variklis. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.