BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Nekenčiu virtuvės

2013-05-25

Kalakutienos guliašas

PRIEŠISTORĖ

Labai skanus guliašas. O jau kaip vaikas valgė… Ir dar prašė! Kažkas nerealaus. Gal tikrai valgyt norėjo… :)) Bet iš tikrųjų labai skanu. Obuoliai su kmynais labai draugauja su mėsa. O ir mėsa nebūtinai turi būti kalakutiena. Ir ta pati kiauliena tinka, ir vištiena. Būtinai saugaus šitą receptuką iš knygos “Metai Beatos virtuvėje”.

RECEPTAS (keturiems)

  • 500 g kalakutienos (siūloma šlaunelių mėsa, bet man ir su krūtinėle labai skaniai gavosi);
  • 1 a. š. maltos dž. saldžios paprikos;
  • 1 a. š. kmynų;
  • druskos;
  • maltų juodųjų pipirų;
  • 2 svogūnai;
  • 2 morkos;
  • 2 obuoliai;
  • aliejaus;
  • 200 ml vandens (man 300 ml prireikė);
  • 150 g grietinės (dėjau 3 gerus šaukštus).

Mėsą supjaustyti nedideliais gabalėliais, apibarstyti prieskoniais ir išmaišyti. Svogūnus supjaustyti smulkiai ar pusžiedžiais, morkas - kubeliais, obuolius sutarkuoti burokine tarka.

Įkaitintame aliejuje gerai pakepinti svogūnus, dėti mėsą ir kepti apie 5 min. Tada sudėti morkas ir obuolius, uždengti dangčiu, sumažinti ugnį ir leisti pasitroškinti kokias 7 min. Tada įpilti vandens, ir vėl uždengus troškinti dar 40 min.

Pabaigoje įdėti grietinės, išmaišyti ir nukelti nuo ugnies (ilgai nekaitinti, kad grietinė “nesuskiltų”, t. y. nesutrauktų į tokius mažiukus taškeliukus). Galima užbarstyti šviežių petražolių. O valgyti su bulvių koše (man paskutiniu metu yra bulvių ir salierų šaknies košės manija - vis įdomiau ir labai skanu). Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2013-03-06

Vištienos plovas

PRIEŠISTORĖ

Nuostabus, skanus, aromatingas. Iš pirmosios Beatos knygos “Beatos virtuvė”. Jau nebežinau, kiek kartų dariau ir dar daug daug darysiu. Kažkada neturėjau džiovintų abrikosų, tai ir su razinom labai gerai tiko. Galima ir išvis nedėti jokių džiovintų vaisių, bet jau prieskonių tai niekad neatsisakyčiau.

RECEPTAS (2-3 porcijos)

  • 200-250 g vištų šlaunelių mėsos;
  • druskos;
  • maltų juodųjų pipirų;
  • ½ a. š. maltos kalendros;
  • ½ a. š. maltos dž. paprikos;
  • ¾ a. š. malto kumino;
  • ½ a. š. maltos ciberžolės;
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 svogūnas;
  • 2 morkos;
  • 1 lauro lapas;
  • ½ česnako galvutės;
  • 50 g džiovintų abrikosų;
  • 150 g ryžių (naudoju apvalius);
  • 300 ml vištienos sultinio.

Vištieną supjaustyti nedideliais gabaliukais, pasūdyti paprieskoniuoti visais prieskoniais išskyrus ciberžolę. Plovui gaminti labiausiai tinka sunkus ketaus puodas su sandariai užsidengiančiu dangčiu, bet man viskas kuo puikiausiai gaunasi ir gilesnėje  keptuvėje su dangčiu. Aliejuje pakepinti vištieną, sudėti smulkiai pjaustytą svogūną. Kai svogūnas suminkštėja, suberti ciberžolę, šiaudeliais pjaustytas morkas, lauro lapą. 5 min. patroškinti uždengus. Įmesti gan stambiai pasmulkintą česnaką, abrikosų gabaliukus ir dar 10 min. patroškinti. Ryžius perplauti po šaltu vandeniu, sudėti į keptuvę, išmaišyti, užpilti karštu vištienos sultiniu, užvirinti ir uždengus troškinti ant labai mažos ugnies 15 min. Tada ugnį išjungti ir dar leisti pastovėti 5 min. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2011-10-24

Wasabi marinatas vištienai

Tema: PaukštienaJūratė @ 21:08

PRIEŠISTORĖ

Puikus būdas sunaudoti iš po sušio likusius produktus, tokius kaip wasabi krienus (miltelių ar pastos pavidalu), sojos padažą, ryžių actą ar net marinuotą imbierą. Gaunasi pikantiškas, rytietiškas skonis. Buvau įkrovusi 2 š. medaus (taip norėjos visko po du :)), tai kiek saldoka - kitą kartą imsiu, kaip ir visur siūlo :) Beje, galima marinuoti ne tik vištiena, bet ir lašišą, tuną, midijas.

RECEPTAS

  • 10 vištų blauzdelių (ar sparnelių, ar šlaunelių);

Marinatui:

  • 2 š. aliejaus;
  • 2 š. sojos padažo (arba 1 š. sojos padažo ir 1 š. austrių padažo);
  • 2 š. ryžių acto (arba citrinos sulčių);
  • 1 š. medaus (arba rudojo cukraus, arba auksaspalvio sirupo);
  • 2 š. wasabi miltelių (arba pastos);
  • 2 cm tarkuoto šviežio imbiero (naudojau 1 nuplikytą “juostelę” marinuoto; galima keisti česnaku, jei imbieras nelabai…);
  • 2 š. sezamo sėklų;
  • juodgrūdės ar juodojo sezamo sėklų (nebūtina).

Marinatui skirtus produktus gerai sumaišyti. Vištieną sudėti, pvz., į maišelį, užpilti marinatu, užrišti ir karts nuo karto “pamasažuojant”, palaikyti bent porą valandų šaldytuve. Kepimo skardą iškloti folija, išdėlioti blauzdeles. Kepti iki 200° C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie valandą (”pusiaukelėje” apversti ir palaistyti likusiu marinatu). Skanaus!

REZULTATAS

P. S. Valgėm su aštriom “auksinėm” bulvytėm pagal Beatą - žiauriai skanios:

Bulves supjaustyti skiltelėmis (galima ir nelupti), apvirti 5-6 minutes.

Apvoliojimui:

  • čili miltelių (siūlo 1 a. š., bet man ir trečdalio buvo per daug… žodžiu, kas kaip aštriai mėgsta);
  • 1 a. š. maltos raudonosios paprikos;
  • ½ a. š. maltos kalendros;
  • 1 a. š. malto kumino;
  • 2 išspaustos skiltelės česnako;
  • druskos;
  • aliejaus, kad gautųsi košelė.

Kepiau gal 40 min.

Rodyk draugams

2011-10-20

Paukštienos ir moliūgų troškinys su kokosų pienu

Tema: PaukštienaJūratė @ 14:00

PRIEŠISTORĖ

Toliau vyksta sėkmingas moliūgų naikinimas :) Toks jausmas, kad visi prisiaugina tų moliūgų ir po to nežino, kur kišti, kaip pagaliau juos sudoroti, nes užauga milžinai arba jų darže neplanuotai prisidaugina :) Internete - konkursas po konkurso, ką veikti su tuo pilvūzu (labai patiko mintis jame gaminti fondiu). Neauginam mes jų, vis iš kur nors gaunam dėl tos pačios “nesusidorojimo” priežasties.

Sonatinos receptuose radau įdomų, rytietišką, šildantį receptuką - kalendra, kuminas, imbieras, čili labai tinka profilaktikai šaltuoju metu. Visgi tai specifiniai prieskoniai ir reikia juos mėgti. Kam jie nelabai - gali sumažinti perpus (ką ir dariau, nes pabijojau, kad mano išrankusis mažasis visai kreivai į šį karį pažiūrės…) ar išvis nedėti, pakeisti savo mėgstamais. Man šitam recepte buvo svarbiausias kokosų pienas, nes labai jį mėgstu, ir paskaičius rekomendacijas, sudėjau visą 400 ml skardinę - tikrai nebuvo per intensyvu. Kitas pliusas - skanus būdas moliūgo realizacijai :) Norėjau tirštesnės troškinio konsistencijos, šiek tiek ilgėliau patroškinau, kad nereikėtų dėti kukurūzų krakmolo, tai moliūgas gavosi toks tirpstantis, susileidžiantis burnoje, kas man labai patiko - kažkokia nauja forma, ar kaip čia pasakyti… :)

RECEPTAS (keturiems)

  • 400 g vištienos kumpelių filė (šįkart naudojau kalakutieną);
  • druskos;
  • 400 g moliūgo (svoris jau be žievės ir sėklų);
  • 1 paprika;
  • 1 čili pipiras;
  • 1 svogūnas;
  • 3 skiltelės česnako;
  • aliejaus pakepinimui;
  • 2 a. š. smulkiai tarkuoto imbiero;
  • 1 a. š. maltos kalendros;
  • 2 a. š. malto kumino;
  • 400 ml kokosų pieno;
  • 100 ml vištienos sultinio (ar tiesiog vandens);
  • 2 š. sezamo sėklų (paskrudintų sausoje keptuvėje);
  • 2 v. š. šviežių kapotų kalendros lapelių (nebūtina, arba galima keisti petražole).

Paukštienos kumpelius supjaustyti nedideliai gabalėliais, “įmasažuoti” žiupsnį druskos. Moliūgą supjaustyti kubeliais, papriką - juostelėmis, čili pipirą, svogūną ir česnaką - smulkiai. Nedideliame kiekyje įkaitinto aliejaus pakepinti svogūną, suberti česnaką, čili, imbierą, kalendrą, kuminą ir dar šiek tiek pakepinti, kad išsiskleistų visi kvapai. Tada suberti paukštieną ir apkepinti iš visų pusių. Suberti moliūgą, papriką ir pakepinti porą minučių. Supilti kokosų pieną, sultinį, užvirinti, pasūdyti, jei dar reikia, sumažinti ugnį ir uždengus 10 min. troškinti vis pamaišant. Tada atidengti ir troškinti dar 5-10 min., kol moliūgas suminkštės, padažas sutirštės (jei niekaip netirštėja, įmaišyti kokį šaukštelį kukurūzų ar bulvių krakmolo, išmaišyto šaltame sultinyje ar vandenyje). Įmaišyti dalį sezamo sėklų. Tiekti su ryžiais, apibarsčius šviežia kalendra ir likusiais sezamais. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2011-04-06

Grietinėlėje troškinta vištiena su džiovintomis slyvomis

Tema: PaukštienaJūratė @ 23:40

PRIEŠISTORĖ

Labai skanu. Ir paprasta. Šafranas nėra būtinas, tikrai ir be jo, manau, skanu, bet jis įneša egzotikos gaidelę - visgi turi savo karališką skonį, kad ir naudojant miltelių pavidalu. Bandėm ir su kalakutiena. Irgi skanu, bet man vištienos krūtinėlė patiko labiau. Be krapų blogas sako, kad ir kiaulienos filė tinka.

RECEPTAS (~6 porcijos)

  • 1 nemaža vištienos krūtinėlės filė (~800 g);
  • 1 nemažas svogūnas;
  • sviesto pakepinimui;
  • druskos;
  • maltų juodųjų pipirų;
  • 1 gera sauja (ar kiek tik patinka) džiovintų slyvų;
  • 1 didelis indelis (420-450 g) grietinėlės (sako, ir grietinė tinka);
  • dž. čiobrelių;
  • šafrano (naudojau “Rusticos” 1 indeliuką, kuriame yra 0,1 g miltelių).

Vištieną supjaustyti nedideliais gabalėliais, svogūną - kubeliais. Svogūną pakepinti svieste, tada sudėti vištieną ir ant kaitrios ugnies kelias minutes apkepti. Paskaninti druska, pipirais. Suberti nuplikytas ir pasmulkintas džiovintas slyvas, supilti grietinėlę, dž. čiobrelius, šafraną ir sumažinus ugnį dar šiek tiek patroškinti (priklausomai nuo vištienos gabaliukų dydžio - patikrinimui reikia ragauti :)). Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2010-10-17

Vištiena egzotiškai

Tema: PaukštienaJūratė @ 12:24

PRIEŠISTORĖ

Užėjau į vieną superinę “Aliejaus” parduotuvę. Vos išėjau. Aišku, palikus nemažai pinigų. Tarp įvairių aliejų, prieskonių ir padažų pozavo ir pirmą kartą pirktas (pagaliau) kokoso pienas (pasirodė skanus ir šiaip, be nieko). Nemažai receptų su juo buvau “užmačiusi” Ugnės “Skanu ir sveika” bloge. Išsirinkau indišką sojų troškinį (kaip tik ir kažkokių sojų maišelis pas mamą niekam nereikalingas gulėjo…), bet išvirus soja manęs nesužavėjo, kas dar labiau būtų tikėtina mano konservatyviesiems ragautojams. Jau ir taip dėl visų kitų ingredientų abejojau, ar nebus tik šedevras palydėtas “nu… valgyt galima…” “komplimentu”. Tai dėl visa ko visgi ėmiau vištieną. Ir gavosi tikrai skanu.

RECEPTAS (keturiems)

  • 2 vištos ketvirčiai (bet galima ir krūtinėlę imti, supjaustyti nedideliais gabaliukais, pamarinuoti ir kepti, o ne būtinai virti);
  • ¾ st. vištienos sultinio;
  • 1 svogūnas;
  • 1 mangas;
  • 100 g dž. abrikosų;
  • 2 š. pomidorų pastos (iš bėdos tinka ir pomidorų padažas);
  • 1 mažas indelis (250 ml) kokosų pieno;
  • 2 š. kokosų drožlių (nebūtina, visą skonį duoda kokoso pienas);
  • aliejaus;
  • druskos;
  • kario (bent 1 a. š.);
  • čili pipiro (dėjau džiovintą maltą, nors smagiau ir skaniau būtų šviežias; bet šiaip nebūtina, jei aštriai nepatinka).

Vištieną išvirti (nepamiršti pasūdyti, paprieskoniuoti; gautas sultinys naudojamas troškiniui), atvėsus atskirti nuo kaulų ir supjaustyti nedideliais gabalėliais. Svogūną supjaustyti nedideliais pusžiedžiais (galima ir smulkiai - kaip kam patinka…), apkepinti keliuose šaukštuose aliejaus. Dėti kubeliais pjaustytą mangą, vištieną, juostelėmis - džiovintus abrikosus, pomidorų pastą, išmaišyti. Pilti sultinį, šiek tiek patroškinti. Pilti kokosų pieną ir drožles, karį, šviežią ar džiovintą čili pipirą. Pasūdyti, jei reikia. Patroškinti dar apie 5 min. Skanaus! Su ryžiais :)

REZULTATAS

Rodyk draugams

2010-08-22

Keptos vištų blauzdelės (medaus ir sojų padažo marinatas)

PRIEŠISTORĖ

Pirmą kartą tokios vištienos kepiau per gimtadienį, bet šiandien pas tėvus vėl kepu - labai patiko. Receptą nusižiūrėjau pas Beatą. Net išgirtojo sezamų aliejaus pagaliau nusipirkau specialiai :) Ir likau juo labai patenkinta. Valgėm su tuo pačiu metu (bet kitoj skardoj) keptomis, ne iki galo supjaustytomis, bet smagiai dėl to atrodančiomis bulvėmis (Beata jas vadina retro bulvėmis) ir agurkais :) Laaabai skanu.

RECEPTAS

  • 10 vištos blauzdelių (tinka bet kurios dalys, bet man smagiausios blauzdelės, tačiau jei turit krūtinėlę, tai geriau saldžiarūgštę vištieną pasigaminti - labai panašus skonis);
  • 4 š. medaus;
  • 6 š. sojos padažo;
  • 6 š. laimų (ar citrinų) sulčių;
  • 4 š. sezamų aliejaus (galima ir paprasto, bet skaniau su šituo…);
  • 4-6 skiltelės česnako;
  • pora cm imbiero (neturėjau, bet ir be jo labai skanu);
  • 1 a. š. maltos dž. raudonos paprikos (originale - šviežias arba dž. čili pipiras);
  • pipirai;
  • druska.

Blauzdeles ištrinti druska ir pipirais. Marinatui medų šiek tiek pakaitinti, kad paskystėtų, jei ne skystas, ir sumaišyti su sojos padažu, šviežiai spaustomis laimo sultimis, sezamų aliejumi, išspaustu česnaku, smulkiai sutarkuotu imbieru, raudonos paprikos milteliais. Leisti vištai pasimarinuoti šiame padaže geriausiai per naktį šaldytuve. Kepimo skardą iškloti folija, išdėlioti blauzdeles, sulaistyti marinatu. Kepti iki 200° C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie valandą, laikas nuo laiko palaistant likusiu marinatu. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2010-04-21

Saldžiarūgštė vištiena

Tema: PaukštienaJūratė @ 14:30

PRIEŠISTORĖ

Šitą receptą susikomponavau jau gan seniai ir esu visai patenkinta. Vienas iš patiekalų, kuris visada skaniai pavyksta ir nedvejodama gaminu svečiams, jei ilgai neapsisprendžiu, ką daryti. Marinavimas - pats paprasčiausias, plakinys kepimui - iš kažkokio žurnalo, saldžiarūgštis padažas vištienai - iš kažkokio kito žurnalo, netyčia “dėl visa ko” atsidūręs mano receptų sąsiuvinėlyje. Tik pagal save dar pridėjau sezamo sėklų, nes labai labai patinka ir daug kur tinka.

RECEPTAS

  • 1 vištienos krūtinėlės filė (500-600 g);

Marinavimui:

  • 2 v. š. majonezo;
  • mėgstami prieskoniai (pvz., paukštienos prieskoniai, malti juodieji pipirai, malta saldžioji paprika, dž. krapai, dž. petražolės);
  • druska;

Plakinys kepimui:

  • 2-3 kiaušinio baltymai;
  • 2-3 v. š. bulvių krakmolo;
  • druskos;
  • aliejaus kepimui;

Padažui:

  • 4 v. š. aliejaus;
  • 8-10 česnako skiltelių;
  • 6 v. š. šviežiai spaustų citrinos sulčių;
  • 4 v. š. sojos padažo;
  • 4 v. š. medaus;
  • 4 v. š. sezamo sėklų.

Vištieną supjaustyti nedideliais gabaliukais. Juos sumaišyti su majonezo ir prieskonių mišiniu (nepamiršti šiek tiek druskos) ir palikti pasimarinuoti (galima valandą kitą ar per naktį).

Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti krakmolą bei žiupsnelį druskos. Gerai įkaitinti aliejų. Vištienos gabaliukus “dažyti” į plakinį (geriau kiekvieną atskirai, kad gerai “apliptų”) ir kepti iki gražaus rudumo iš abiejų pusių.

Padažui aliejuje pakepinti pasmulkintą česnaką, pilti citrinos sultis, sojos padažą, medų, sezamo sėklas ir pakaitinti, kol ištirps medus. Suversti iškeptus vištienos gabaliukus ir pamaišant šiek tiek dar pakaitinti. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2010-02-21

Viščiukas “TABAKA”

Tema: Gamina vyras, PaukštienaJūratė @ 20:46

PRIEŠISTORĖ

Taigi taigi taigi, kaip ir žadėjau - brangiausiojo firminis viščiukas vėl ant mūsų sekmadieninių pietų stalo. Šį kartą bandėm ir su adžika - irgi labai skanu, labai skaniai apsikepino odelė (kas žiauriai nesveika, bet žiauriai skanu…), bet pačio viščiuko skonis mums labiau patiko be adžikos, nes ji nustelbia džiovintos maltos saldžiosios paprikos skonį, kas man labai patiko praeitą kartą. Labai paprasta pasigaminti, mažai terlionės (daugiau tiesiog laukimo) ir superinis rezultatas.

RECEPTAS

1.5-2 kg viščiukas (broilerį mes imam);

2 š. grietinės (arba/ir adžikos; bet mums labiau patinka tik su grietine);

6 skiltelės česnako (išspausti);

3 a. š. druskos (maždaug gal…);

1 a. š. (nubrauktas) maltų juodųjų pipirų;

2 a. š. (kupini) maltos saldžiosios paprikos;

1 a. š. džiovintų krapų;

šiek tiek penkių uogų (pipirų) mišinio (nebūtina).

Iš grietinės, išspausto česnako ir visų prieskonių užmaišyti marinatą. Viščiuką gerai nuplauti (pašalinti visa kita, ko nereikia, jei dar nepašalinta), įpjauti krūtinėlės pusėje, kad išsiskleistų, dar su virtuviniu plaktuku padaužyti, kad gerai išsiklotų. Iš visų pusių ištepti paruoštu marinatu, krauti į dubenį, uždengti (pvz., maistine plėvele) ir palikti pasimarinuoti šaldytuve (4-5 val., galima ir iki 12 val., per naktį).

Kepti keptuvėje ant sviesto (iš bėdos gerai ir ant margarino ar aliejaus) iš vienos ir iš kitos pusės po 20 min., gerai prispaudus patį viščiuką dangčiu ar kokiu metaliniu dubeniu ir dar ant viršaus kokį puodą su vandeniu ar dar kuo uždėjus, kad gerai prislėgta būtų. Po to dar orkaitėje apie pusvalandį pakepti, supylus ant viršaus visa, kas buvo likę nuo kepimo keptuvėje. Skanaus!

REZULTATAS (su foto vėl ne kas, pasitaisysim kitą kartą :))

Rodyk draugams

2009-07-28

Vištienos suktinukai su džiovintomis slyvomis ir migdoliniu padažu

Tema: PaukštienaJūratė @ 21:39

PRIEŠISTORĖ

Kažkada “Bernelių užeigoje” valgiau vištieną su superiniu migdoliniu padažu. Kitą kartą ten apsilankius, meniu jau buvo pasikeitęs. Labai užsinorėjau sugalvoti tą migdolinį padažą prie vištienos suktinukų.

RECEPTAS (8-9 suktinukai; dviems nepersivalgyti)

  • 300 g vištienos filė (krūtinėlė);
  • 2 š. majonezo;
  • 2 skiltelės česnako;
  • juodieji pipirai, dž. krapai, petražolės, bazilikai, prieskoniai paukštienai (ar šiaip kokie nors mėgstami vištienos marinavimui);
  • 8-9 džiovintos slyvos;
  • 1 š. džiūvėsėlių;
  • 1 š. sezamo sėklų;
  • aliejaus kepimui.

Padažui:

  • 50 g sviesto;
  • 1 š. miltų (ar kukurūzų krakmolo);
  • 1 stiklinė pieno;
  • 1 š. grietinės;
  • 1 š. citrinos sulčių;
  • 1/2 š. sojos padažo;
  • 1/2 a. š. kario;
  • 1 a. š. cukraus;
  • druskos (pagal skonį);
  • 50 g (gal kiek mažiau nei pusė stiklinės) maltų migdolų.

Vištieną supjaustyti juostelėmis, išmušti. Į majonezą išspausti česnaką, suberti prieskonius, išmaišyti ir supilti ant vištienos. Rankomis išmaišyti ir palikti pastovėti kokiai valandai.

Slyvas nuplikyti. Imti po juostelę vištienos, įsukti džiovintą slyvą, su dantų krapštuku persmeigti. Apvolioti džiūvėsėlių ir sezamo sėklų mišinyje, apkepinti aliejuje.

Skardą ištiesti folija (aš naudoju aliejumi išteptą stiklinį kepimo indą, kurį kažkada įsigijau RIMI už lipdukus), sudėti suktinukus, supilti nuo kepimo likusį aliejų ir šiek tiek vandens (gal kiek mažiau nei 1/4 stiklinės), uždengti folija ir kepti orkaitėje (tarkim, 200-220° C temperatūroje) apie 20-30 min.

Padažui sviestą išlydyti keptuvėje, nuėmus nuo viryklės, gerai įmaišyti miltus, grąžinti ant viryklės, pilti pieną, išmaišyti. Atskiram indelyje gerai sumaišyti grietinę, citrinų sultis, sojų padažą, druską, cukrų, karį. Į šį mišinį įmaišyti porą šaukštų sviesto-miltų-pieno padažiuko, kad paskystėtų ir supilti atgal į keptuvę, kur keliauja ir malti migdolai. Gerai dar pamaišyti. Gaunasi saldokas padažiukas, man labai tinkantis prie vištienos.

Iš iškeptų suktinukų ištraukti dantų krapštukus, užpilti padažo, patiekti su ryžiais, šviežiom daržovėm. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

„WordPress“ variklis. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.