BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Nekenčiu virtuvės

2011-01-16

Ryžiai su krevetėmis ir česnakais

PRIEŠISTORĖ

Krevetės su ryžiais, ryžiai su krevetėmis - koks skirtumas… Svarbu, labai paprasta, greita ir labai skanu! Tikrai, kas paprasta - genialu. Radau Saldainiuko bloge. Rekomenduojama su rudaisiais ryžiais (jie turbūt visu kuo ten geresni), bet labai skaniai susivalgė ir su pačiais paprasčiausiais ilgagrūdžiais. Tikrai gaminsiu dar ne kartą.

RECEPTAS (dviems)

200 g krevečių (naudojau lukštentas šaldytas);

100 g ryžių (1 pakelis);

4 skiltelės česnako;

50 ml balto vyno;

rozmarino (geriau šviežio, bet neradau - tiko ir džiovintas);

krapų (nebūtina, bet man norėjosi, tai ir įbėriau džiovintų);

pipirų (naudojau baltuosius, bet gerai bet kokie);

druskos;

aliejaus pakepinimui (naudojau skrudintų sezamų - priduoda gero skonio, bet tiks ir pats paprasčiausias turimas).

Krevetes atšildyti. Ryžius išvirti, perlieti šaltu vandeniu, nuvarvinti. Česnaką ne visai smulkiai supjaustyti ir kartu su krevetėmis bei prieskoniais apkepinti šlakelyje aliejaus, supilti vyną, minutę patroškinti. Suversti ryžius, pasūdyti, jei reikia ir dar kelias minutes patroškinti. Skanaus! Su balto vyno taure. Arba be - vis tiek skanu :)

REZULTATAS

Rodyk draugams

„WordPress“ variklis. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.