BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Nekenčiu virtuvės

2009-10-10

Įdaryti baklažanai

Tema: Įdarytos daržovėsJūratė @ 22:48

PRIEŠISTORĖ

Kai galutinai užaugsiu :), būtinai turėsiu savo sodą arba daržą, jei namas netyčia mums pasistatys. Nes dabar tik baltai pavydžiu, kad namie mama apsikrovusi ekologiškom cukinijom, obuoliais, baklažanais ir pan., o man belieka dažnai lankytis turgelyje (gerai, kad bent toks netoli yra). Tai specialiai jai rašau šį receptuką - vietoj baklažanų (kuriuos taip naudojau pirmą kartą ir tikrai patiko), aišku, tinka ir nedidelės cukinijos, ir paprikos.

RECEPTAS (2 asmenims)

1 baklažanas;

1 didelė morka;

2 didelės česnako skiltelės;

80 g faršo (žodžiu, sauja; naudojau kiaulienos ir jautienos mišinį);

2-3 š. (dideli, su kaupu) virtų ryžių (nebūtinai);

1 š. majonezo;

1 š. pomidorų padažo;

1 pomidoras;

100 g fermentinio sūrio;

druska, prieskoniai maltai mėsai, malti juodieji pipirai, džiovinti krapai, petražolės, bazilikai, čiobreliai ar kt. mėgiami prieskoniai.

P. S. Dar tiktų kokie nors grybukai, kad ir pievagrybiai, bet kadangi šaldytuve nebuvo, tai ir nedėjau. Galima ir svogūnų įkrauti, bet mano brangusis skersai į juos žiūri, jei jie kaip nors termiškai apdoroti, tai ir nekroviau.

Baklažaną perpjauti išilgai per pusę, vidų išskobti, bet ne visai iki odelės, o paliekant šiek tiek “mėsytės”. Puseles pabarstyti druska ir palikti pastovėti, kol visa kita darysis (atseit, druska ištraukia kartumą, jei baklažanas pasirodys beesąs kiek kartokas - pasitaiko, būna ir taip). Išskobtą vidų supjaustyti nedideliais kubeliais - eis į įdarą.

Morką supjaustyti smulkiais kubeliais (galima ir tarkuoti, bet man tai ne per mėgstamiausias veiksmas), tą patį padaryti ir su česnaku. Abu apkepinti aliejuje. Dėti faršą ir troškinti toliau. Po kelių min. sudėti smulkintą baklažaną, ryžius, pasirinktus prieskonius, nepamiršti druskos, majonezo, pomidorų padažo. Viską gerai išmaišyti ir par minutėlę kitą pakepinti.

Baklažano puseles nusausinti popierine servetėle, sugeriant nuo druskos susidariusius lašelius. Patepti majonezu. Krauti įdarą, ant viršaus išdėlioti pjaustytą skiltelėmis pomidorą, pabarstyti druskele, maltais pipirais, baziliku ir šauti į iki maždaug 230° C įkaitintą orkaitę bei kepti apie 20-25 min. (šiek tiek į skardą įpilti vandens, kad dėl visa ko nebūtų sausa, nors neturėtų). Baigiant kepti, užbarstyti tarkuotą sūrį ir dar pakepti apie 10-15 min., kad sūris gerai išsilydytų ir lengvai apskrustų. Skanaus!

REZULTATAS

 

 

Rodyk draugams

2009-08-03

Įdarytos paprikos

Tema: Įdarytos daržovėsJūratė @ 23:59

PRIEŠISTORĖ

Tai labai gerai žinomas ir skanus patiekaliukas. Receptas irgi nesunkus. Kažkada seniai seniai labai panašaus į tai, ką gaminau šiandien, radau manovirtuve.com, nors dabar linką pasitikslinau jau po gamybos iš atminties :)

RECEPTAS

  • 4 paprikos;
  • 300 g kiaulienos faršo;
  • 1/2 pakelio (50 g) virtų ryžių;
  • 100 g pievagrybių (ar kokių kitų grybų);
  • 1 morka;
  • 1 svogūnas;
  • 2-3 česnako skiltelės;
  • 3-4 š. majonezo;
  • prieskonių maltai mėsai, pipirų, druskos, kuokštelis krapų;
  • 100 g fermentinio sūrio;
  • 1 sultinio kubelis (+1 stiklinė verdančio vandens).

Padažui (arba bet koks mėgstamas iš parduotuvės):

  • 1 mažas raugintas ar marinuotas agurkėlis;
  • 2 a. š. kaparėlių;
  • 2 š. majonezo;
  • 2 š. pomidorų tyrės ar padažo.

Paprikas perpjauti per pusę, iškrapštyti sėklytes. Faršą sumaišyti su prieskoniais, ryžiais, pjaustytais pievagrybiais, česnaku, aliejuje pakepinta tarkuota morka ir kubeliais pjaustytu svogūnu. Viską gerai išmaigyti, įdėti majonezo, išmaišyti. Šiuo įdaru prikimšti paprikas.

Į kepimo indą suštabeliuoti įdarytas paprikas, įpilti sultinį ir kepti 15 min. iki 200-230º C įkaitintoje orkaitėje. Užbarstyti tarkuotą sūrį ir dar pakepti apie pusvalandį.

Padažui visus ingredientus sumaišyti blenderiu ar kokiu mikseriu iki vientisos masės. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

„WordPress“ variklis. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.