BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Nekenčiu virtuvės

2013-04-25

Smidrai (šparagai) su apelsininiu olandišku (hollandaise) padažu

Tema: DaržovėsJūratė @ 16:16

PRIEŠISTORĖ

Dar vienas receptukas iš smidrų repertuaro. Tiesa pasakius, šitas ir buvo pirmas kartas, kai ragavau smidrų (bet kad foto tokia nekokia, galvojau čia nedėt, bet kad receptas toooks man patinkantis, tai kaip nesidalinti…). Laaabai labai patiko padažiukas. Smidrai - visame savo gražume tiesiog vat tokie, kokie yra - apvirti garuose (iš bėdos ir paprastai galima 2-3 minutes lengvai apvirti). O jei dar prie jų gauti šviežių mažutyčių bulvyčių išsivirti, tai išvis apsivalgymas :) Iš Gordon Ramsay knygos “Gaminti gali visi!”.

RECEPTAS (dviems)

  • 1 pundelis smidrų (šparagų);

Padažui:

  • 2 apelsinų (rekomenduojami raudonieji) sultys;
  • 70 g sviesto;
  • 1 trynys;
  • 1 v. š. vandens;
  • druskos;
  • maltų dž. raudonųjų paprikų;
  • šlakelis citrinos sulčių.

Smidrų kietus galiukus nupjaustyti ir plonai (bulvių skustuku) nuskusti apatines stiebelių dalis.

Padažui apelsinų sultis virti tol, kol pusė nugaruos. Nukelti nuo ugnies ir leisti atvėsti. Sviestą ištirpdyti ir atvėsinti, kad būtų tik šiek tiek šiltas. Dubenėlyje trynį išplakti su šaukštu vandens ir statyti ant puodo su karštu vandeniu (kad dubenėlio dugnas nesiektų vandens). Lėtai pilant apelsinų sultis įplakti į trynį. Plakamas padažas sutirštės. Dubenėlį nuimti nuo puodo su karštu vandeniu ir dar kelias minutes paplakti. Nesiliaujant plakti lėtai plona srovele (kad nesutrauktų padažo) supilti sviestą. Pagardinti druska, maltomis paprikomis, šviežiai spaustomis citrinų sultimis (pagal skonį).

Smidrus virti garuose apie 3-4 min., kol suminkštės (neturint specialaus garų puodo, galima panaudoti metalinį sietelį ar makaronų nupylimo rėtį - tiesiog statyti ant puodo su verdančiu vandeniu, į jį dėti per pusę perpjautus smidrus, nes kitaip turbūt netilps, uždengti ir virti garuose :) Arba kaip rašo knygoje, galima virti stačius uždengtame puode, kurio trečdalį užima verdantis vanduo - taip smidrų galiukai išvirs garuose). Išvirus nedelsiant patiekti su olandišku apelsinų padažu. Ir su virtom bulvėm. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

„WordPress“ variklis. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.