BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Nekenčiu virtuvės

2013-05-14

Naminiai “Damų piršteliai” arba “Savoiardi” sausainiai

Tema: SausainiaiJūratė @ 21:31

PRIEŠISTORĖ

Užsimaniau baltojo šokolado tiramisù, viskuo apsirūpinau, o biskvitinius “Damų pirštelius” ir pamiršau… Anksčiau kažkaip patingėdavau terliotis, ir parduotuviniai labai geri, nors tikrai nieko sudėtinga - biskvitas sausainių pavidalu, tik su garantija, kad nesukris :) Labai viskas aiškiai vaizdžiai parodyta manovirtuve.com, tik miltus visgi man patogiau įmaišyti į trynius, o po to jau viską “purenti” išplaktais baltymais.

Gavosi greičiau, nei vėl lėkti į prekybcentrį…

RECEPTAS (~200 g sausainių)

  • 3 kiaušiniai;
  • 80 g cukraus;
  • 80 g miltų (rupūs kvietiniai irgi suėjo ir viskas pavyko);
  • cukraus pudros ar cukraus ant viršaus užbarstyti.

Trynius atskirti nuo baltymų. Berti 1 v. š. cukraus ir plakti, kol masė pabals ir jos gerokai padaugės (apie 8-10 min.).

Baltymus šiek tiek paplakti, kad suputotų, tada po truputį berti likusį cukrų ir plakti iki vidutinio standumo viršūnėlių.

Porą šaukštų baltymų dėti į išplaktus trynius ir, mentele keliant iš apačios į viršų, atsargiai permaišyti masę. Tada dėti dar porą šaukštų ir taip atsargiai po truputį įmaišyti visus baltymus stengiantis “neišblaškyti” įplakto oro.

Įsijoti miltus ir vėl atsargiai permaišyti.

Masę sudėti į konditerinį maišelį ir kepimo popieriumi išklotoje skardoje išspausti maždaug 1 cm pločio ir 5-6 cm ilgio sausainius (paliekant tarpus, nes sausainiai kepant šiek tiek pučiasi). Viršų užsijoti cukraus pudra ar pabarstyti cukrumi ir palikti 10 min. pastovėti.

Kepti iki 200° C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2013-03-22

Amerikoniški sausainiai su šokolado gabaliukais II

Tema: SausainiaiJūratė @ 18:16

PRIEŠISTORĖ

Nežinau kodėl, bet ėmiau ir sugalvojau šį kartą išsikepti tų vadinamųjų chocolate chips cookies ne pagal iki šiol naudotą seną gerą patikrintą receptą, bet pagal Neringos bloge irgi be galo gražiai išgirtąjį. Aišku, ne veltui. Super sausainiai! Neginčijamai malti migdolai prideda skanumo. Ir brandinti nebūtina. Būtinai išsisaugau ir šitą receptą.

RECEPTAS (man gavosi apie 20 sausainukų)

  • 100 g sviesto;
  • 80 g cukraus (ėmiau rudąjį);
  • 1 kiaušinis;
  • 1 st. (250 ml) miltų;
  • 1 a. š. kepimo miltelių (arba ½ a. š. sodos);
  • žiupsnelis druskos;
  • ½ st. maltų migdolų;
  • ½ st. šokolado “lašelių” (pirkau Kauno “Urme”) arba kapoto šokolado (dėjau, kiek turėjau, o turėjau tikrai mažiau nei pusę stiklinės ir sočiai užteko).

Kambario temperatūros sviestą išplakti iki purumo, suberti cukrų, dar paplakti. Mušti kiaušinį, gerai išplakti. Miltus, kepimo miltelius ar sodą, druską ir maltus migdolus sumaišyti ir suberti į tešlą. Viską gerai permaišyti, suberti šokoladą ir vėl permaišyti (man tešla gavosi jau minkoma kažkodėl, bet tas dar man net geriau, patogiau formuoti sausainius). Šaukštu ar formele formuoti sausainius (pasidariau “dešrelę” ir supjausčiau peiliu), dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos paliekant nemažus tarpelius ir kepti 10-12 min. iki 180° C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai švelniai paruduos. Skanaus! Su pienu :)

REZULTATAS

Rodyk draugams

2013-02-09

Karameliniai riešutiniai kvadratėliai su šokoladu

Tema: Desertai, SausainiaiJūratė @ 22:37

PRIEŠISTORĖ

Neįsivaizduoju, kas galėtų atsilaikyti prieš šitą skanumyną - patys skaniausi ir nuodėmingiausi dalykai sudėti - karamelė, riešutai ir šokoladas… Labai geras būdas panaudoti jau nelabai įkandamas “Karvutes” :D, jei tik toks nelabai tikėtinas dalykas atsitiko, kad jos ėmė ir liko nesuvalgytos bei pamirštos… Nors galima šiuos saldainius pakeisti virtu kondensuotu pienu. Idėja - iš Neringos blogo.

RECEPTAS (23×28 cm formai)

Pagrindui:

  • 1½ st. miltų;
  • 100 g sviesto (margarinas kepiniams irgi tinka);
  • 50 g cukraus;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus;
  • žiupsnelio druskos;
  • 1 kiaušinis.

Karamelinei-riešutinei masei:

  • 1 st. (~150 g) lazdyno riešutų (ar kokių tik širdis geidžia);
  • 200 g saldainių “Karvutė”;
  • 100 g sviesto (kitą kartą dėsiu mažiau, nes dalį teko nupilti…);
  • 1 v. š. citrinos sulčių (pyliau daugiau, kad nors kiek jaustųsi rūgštelė);
  • ~100 g šokolado viršui nudrabstyti.

Į dubenį su miltais tarkuoti sviestą burokine tarka vis pabaksnojant į miltus, kad ne taip veltųsi (nors pagal visas taisykles reiktų šalto sviesto kubelius kapoti peiliu su miltais). Tada lengvai ir greitai pirštais patrinant pakedenti, kad gautųsi trupinukai. Berti cukrų, vanilinį cukrų ir druską, viską dar pakedenti, kad susimaišytų. Pilti lengvai paplaktą kiaušinį ir viską suminkyti į vieną gumulą (jei kiaušinis nedidelis gali prireikti dar kokio šaukšto vandens, kad viskas suliptų). Suvynioti į maišelį ar maistinę plėvelę ir palikti 1 val. šaldytuve.

Tuo metu riešutus pakepinti keptuvėje ar orkaitėje (~10 min. 180° C), kad luobelės atšokinėtų ir pasklistų aromatas. Pravėsusius riešutus patrinti tarp pirštų ar virtuviniame rankšluostėlyje, kad pasišalintų luobelės. Stambiai sukapoti.

Tešlą iškočioti ant miltuoto paviršiaus maždaug iki 0,5 cm storio. Atsargiai perkelti į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Pirštais galima pakoreguoti, nupjauti kur per daug, prilipdyti, kur trūksta. Palikti 0,5 cm užlenktus kraštelius. Padą subadyti šakute. Ant viršaus tiesti dar kepimo popieriaus, o ant jo pilti svarelius (žirnius, pupeles, monetas, akmenukus ir pan.). Kepti apie 10 min. 180° C temperatūros orkaitėje, kol pradės ruduoti krašteliai. Tada svarelius ir kepimo popierių nuimti ir kepti dar apie 15 min. Ištraukus leisti pravėsti.

Saldainius pasmulkinti (jei dar smulkinasi :)) ir kartu su sviestu kaitinti nedideliame puodelyje iki vientisos masės (mano saldainiai sunkiai tam pasidavė, net dalį sviesto nupyliau, nes niekaip nesijungė į vientisumą, nors saldainiai ir išsilydė į košelę, bet tai, matyt, priklauso nuo saldainių). Įmaišyti dalį smulkintų riešutų ir supilti ant pagrindo. Ant viršaus barstyti likusius riešutus.

Šokoladą ištirpinti vandens vonelėje ir šakute ar šaukštu nudrabstyti karamelinį-riešutinį plokštainį. Dėti į šaldytuvą, kad sustingtų. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2013-01-22

Rosettes - aliejuje virti skandinaviški trapučiai

Tema: SausainiaiJūratė @ 15:06

PRIEŠISTORĖ

Pasirodo, skandinaviški (švediški, norvegiški)… O man jie asocijuojasi su tais giliais laikais, kai patys pačiausi naminiai desertai buvo tinginys, vafliai, grybukai, žagarėliai, spurgos ir sausainiai per “mašynką”, t. y. mėsmalę. Ir net nežinojau, kaip vadinasi, bet kai pamačiau pas Neringą bloge, tai greit greit pirmai progai pasitaikius pasirausiau pas mamą giliam virtuvės kampe ir visgi atradau šitas formeles!!! Nes tikrai atsimenu, kad kepdavom. Viskas labai paprasta, bet kepimas laiko užima…

RECEPTAS

  • 2 kiaušiniai;
  • 1 v. š. cukraus;
  • vanilinio cukraus;
  • žiupsnelis druskos;
  • 1 st. pieno;
  • 1½ st. miltų;
  • aliejaus virimui;
  • cukraus pudros pabarstymui (galima ir su cinamonu pamaišyti).

Visus tešlai skirtus produktus gerai išplakti, kad neliktų miltų gumuliukų (iš pradžių pieno pilti nedaug, dėti miltų, gerai išplakti, vėl šiek tiek pieno, tada miltų ir t. t.). Tešla gaunasi skystesnė nei blynams, bet tirštesnė nei lietiniams. Palikti pastovėti 20 min.

Aliejų įkaitinti nedideliame puodelyje, nes trapučiai kepa labai greitai ir vienu metu išeina “susidoroti” tik su vienu. Įmerkti formelę, kad gerai įkaistų. Pasiruošti virtuvinių rankšluosčių riebalams nuo formelės ir sausainių sugerti. Kai formelė įkaista, ją ištraukti iš aliejaus, šiek tiek nusausinti ant popieriaus, merkti ¾ formelės į tešlą, o po to - į aliejų kepti. Keletą sekundžių palaikyti panardinus, tada ištraukti, kad traputis atšoktų nuo formelės (naudoti šakutę, jei “neklauso”) (kaip vyksta virimas galima pažiūrėti filmuką čia). Nusausinti ant virtuvinio popieriaus. Pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2012-04-21

Sausainiai “Pelėžiukai”

Tema: SausainiaiJūratė @ 20:08

PRIEŠISTORĖ

Labai smagučiai sausainiukai vaikų džiaugsmui :) Tik kitą kartą daryčiau mažesnius, gal net perpus. Ir ilgėliau pakepčiau, nes norėjosi kiek traškesnių. Bet skonis tikrai neblogas, o vaizdelis išvis visiems patiko :) Radau pas Aušrą, o originalas va čia, tik man norėjosi baltų akių ir rudo veidelio, tai tešlas sukeičiau vietomis - taip pasirodė gražiau.

RECEPTAS (apie 20 tikrai nemažų “pelėdžiukų”)

  • ~300 g pyragams skirtų miltų (”cake flour”; nors tikrai nieko labai čia nenutiks, jei bus naudojami paprasti paprasčiausiai eiliniai miltai; o jei jau labai norisi paišsidirbinėti ir paatradinėti skirtumų, tai pyragų miltus siūlo pasidaryti taip: kiekvienam 125 g paprastų miltų 2 v. š. keisti kukurūzų krakmolu ir kelis kartus persijoti);
  • 2 (nubraukti) a. š. kepimo miltelių;
  • ½ a. š. smulkios druskos;
  • 170 g sviesto;
  • 150-200 g rudojo cukraus;
  • 1 kiaušinis;
  • ½ a. š. vanilės ekstrakto ar vanilinio cukraus pagal skonį (pastaruoju metu naudoju gryną vanilę, kurios reikia labai nedaug - nusipirkau 20 g, o naudoju naudoju ir naudoju :));
  • 50 g juodojo šokolado, ištirpinto ir atvėsinto (naudojau 3 v. š. šokoladinės kakavos).

Papuošimui:

  • lazdyno riešutų akims;
  • migdolų ar anakardžių riešutų snapams.

Miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišyti ir persijoti. Sviestą išplakti iki purumo, tada palaipsniui gerai įsukti rudąjį cukrų. Įmušti kiaušinį, įmaišyti vanilę, berti dalimis miltus (patariu neberti visų iškart, gali pasirodyti, kad nereikia visų 300 g). 1/3 tešlos atskirti, o į kitus 2/3 įmaišyti tirpintą šokoladą ar kakavą. Tada į kiekvieną dalį dar pridėti miltų, kad būtų galima minkyti (gali šiek tiek lipti, bet nieko baisaus - atvėsinta tešla bus daug “paklusnesnė”). Suvynioti į maistinę plėvelę ar maišelius ir gerai atšaldyti šaldytuve (man užteko poros valandų).

Atsipjauti po pusę kiekvienos spalvos tešlos (kitas puses grąžinti į šaldytuvą). Iš šokoladinės dalies iškočioti 12×25 cm stačiakampį, o iš baltosios suformuoti 25 cm ilgio “dešrelę”, kurią guldyti ant stačiakampio ir suvynioti vyniotinį. Vėl atšaldyti (kad būtų lengviau pjaustyti, bet aš jau nebeturėjau kantrybės laukti, man ir taip gerai susipjaustė). Iš antros dalies tešlos padaryti antrą ritinėlį.

Atšaldžius supjaustyti maždaug ½ cm griežinėliais (gaunasi apie 40 pelėdžiukų veidelių puselių). Juos po du suglausti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Į baltąsias dalis įspausti po pusę lazdyno riešuto akytėms, vietoj snapo įspausti migdolą ar anakardžių riešutą. Dar galima pirštais suformuoti ausytes. Šauti į iki 175° C įkaitintą orkaitę ir kepti 8-12 min. (o gal ir visas 15 min.). Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2011-12-27

Kūčiukai

Tema: Duonkepė, Kūčios, SausainiaiJūratė @ 12:21

PRIEŠISTORĖ

Šiemet pirmą kartą kepiau kūčiukus. Nors pas mus tai mamos darbas, bet norėjau pabandyti ir aš. Toks mano ir bandymas… Kaip žinia, su mielinėm tešlom aš sunkiai prasidedu, tai “nusirašau” į tingines ir labai mielai visą tą reikalą palieku duonkepei. Pasirinkau visų išliaupsintuosius kūčiukus iš Žaidimų aikštelės, tik pora šaukštų mažinau cukraus kiekį ir tikrai buvo pakankamai saldūs - man kaip tik. Gaunasi nekieti, jei norisi traškių, reiktų ilgėliau pakepti. Labai skaniai kramsnojasi, o ypatingai pirmąją dieną, tik ką iškepti nyksta žaibiškai… Taigi rekomenduojama dviguba ar bent jau pusantrinė porcija :)

RECEPTAS (man gavosi 3 skardos)

  • 200 ml vandens;
  • 2 v. š. aliejaus;
  • 4 v. š. cukraus;
  • 1/2 a. š. druskos;
  • 450 g miltų;
  • 2 v. š. aguonų;
  • 10 g šviežių mielių.

Tešlai skirtus produktus nurodyta eilės tvarka sudėti į duonkepę (skysčiai nebūtinai šilti), pasirinkti tešlos minkymo programą (manojoje Bomann CB 593 - programa Nr. 8 Teig) ir eiti užsiiminėti kitais reikalais :)

Arba kaip rašo gerb. p. Eglė: Mieles ištrinti su cukrumi. Į šiltą vandenį suberti pusę persijotų miltų ir su cukrumi ištrintas mieles. Viską išplakti (pvz., šluotele), paviršių pabarstyti miltais ir pastatyti šiltoje vietoje, kad pakiltų. Suberti likusius miltus, aguonas, supilti aliejų ir minkyti, kol tešla nebelips prie rankų. Tešlą palikti uždengtą šiltoje vietoje, kad pakiltų.

Iš tešlos iškočioti piršto storio “dešreles”, supjaustyti nedideliais gabaliukais ir išdėlioti kepimo popieriumi ištiestoje skardoje, paliekant tarpelius (nes gi pūsis). Kepti 180° C temperatūroje, kol gražiai pagels (maniesiems prireikė 15 min.). Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2011-12-19

“Speltos”-avižiniai sausainiai

Tema: SausainiaiJūratė @ 00:24

PRIEŠISTORĖ

Nusižiūrėjau šiuos sausainėlius iš D. Stevens knygos “Naminė duona”. Sakiau, bus dovanoms prie kokio mėlynojo sūrio užtepo su džiovintais abrikosais ir graikiniais riešutai. Bet pasirodė per skanūs ir per trapūs, kad būtų kas nors ant jų tepliojama. Nors šis variantas, atseit, ne toks saldus, tinkantis prie sūrių, paštetų ar kitokių šaltų mėsos užkandžių, bet man taip nepasirodė, mums labiau su arbatėle tiko, o anam atvejui cukraus mažinčiau dar perpus.

RECEPTAS (35 nedideli sausainėliai)

  • 125 g sviesto (naudojau kepinių margariną);
  • 125 g “Spelta” veislės kvietinių miltų;
  • 125 g avižinių miltų (naudojau kavamale maltus dribsnius);
  • 50 g rudojo cukraus;
  • 5 g druskos;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 1-2 v. š. pieno.

Sviestą minkyti su “Spelta” miltais iki trupinių (labai padeda virtuvinis kombainas :)). Suberti kartu sumaišytus avižinius miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius, viską tolygiai išmaišyti. Pamažu lašinti pieno ir maišyti, kol tešla taps lipnoka. Suformuoti skritulį ir suvyniojus į maistinę plėvelę, kišti į šaldytuvą bent pusvalandžiui, kad tešla sutvirtėtų. Tada iškočioti tarp dviejų kepimo popieriaus lapų (nes tešla gan lipni) iki 3-4 mm storio ir išspausti formele sausainius, kuriuos kepti 180° C temperatūros orkaitėje 7-10 min. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2011-11-26

Florentinai natūraliai ir Florentinai greitai

PRIEŠISTORĖ

Ojeij ojeij, kaip aš juos dievinu. Ojeij ojeij, kokie jie parduotuvėje brangūs… Ot imam ir pasigaminam patys namie! Su kiekvienam skaniausiais priedais: migdolų plokštelėm/drožlėm ar kitais pačiais pačiausiais mėgstamiausiais kapotais riešutais, saulėgrąžom, sezamo sėklom, linų sėmenim, moliūgų sėklom, cukatom, razinom, džiovintom spanguolėm ar vyšniom, įvairiausiais smulkintais kitais džiovintais vaisiais ar uogom, gal net šiek tiek avižinių dribsnių. Jei naudojamos tik saulėgrąžos ar tik sezamo sėklos, tai gaunasi taip vadinami kazinakai/kozinakai.

Prisipažinsiu - pirmiausia išbandžiau greitąjį ir, kaip kai kas vadina, “sintetinį/cheminį” variantą su milteliais iš Delonos (sudėtis: cukrus, gliukozės sirupas, augaliniai riebalai, laktozė, emulsikliai - kas baisiausiai ir neaiškiausiai skamba, druska). Tikrai labai skanu! Ir greita! Sumakaluoji, išdėlioji į keksiukų popierukus ar tiesiog ant gero kepimo popieriaus, 6 min. pakepi orkaitėje ir prašom. Arba 1 min. (± kelios sekundės) mikrobangėje - išvis kosminis greitis. Bet bet bet… Smagiau, kai tiksliai žinai, ką sudedi (o ne mistinius miltelius), ir gauni tai, ko nori :) Pirmas pabandytas receptas. Mano didžiai nuostabai viskas pavyko ir tikrai nenuvylė. Kaip ir visur, dar siūlo florentinus nudrabstyti ar apačią ištepti tirpintu šokoladu, bet man jie patys jau tokie turtingi skanumu, kad šokoladas jau nebereikalingas.

Florentinai natūraliai

RECEPTAS (apie 20 florentinų)

  • 25 g sviesto;
  • 75 g cukraus;
  • 10 g miltų;
  • 65 ml riebios (35-36% riebumo) grietinėlės;
  • 200 g riešutų, sėklų, džiovintų vaisių, uogų mišinio (naudojau 100 g migdolų plokštelių ir dar 100 g mišinio iš apelsinų cukatų, saulėgrąžų ir baltųjų bei juodųjų sezamų).

Sviestą, supjaustytą į kelis gabaliukus, cukrų ir miltus maišant kaitinti ant labai silpnos ugnies nedideliame puodelyje storu dugnu, kol gausis gan vientisa košelė. Tada po šaukštą pilti grietinėlę ir vis gerai maišyti maišyti maišyti. Suberti visas likusias gėrybes ir dar minutėlę pakaitinti maišant. Nukelti nuo ugnies ir leisti šiek tiek atvėsti.

Kepimo skardą iškloti geru, kokybišku kepimo popieriumi (kad nereiktų po to vargti krapštant nuo florentinų; galima naudoti ir keksiukų popieriukus - gal kiek mažiau vargo formuojant). Paliekant tarp florentinų vietos (maždaug po 2,5 cm) po šaukštą krauti masės ir paplojant suformuoti apskritus blyniukus (nors galima kepti ir vieną didelį florentiną ir po to ataušusį sulaužyti ar supjaustyti) ir kepti 190° C karščio orkaitėje apie 12-15 min. (labai stebėti, nes gali įvykti staigus pramiegojimas). Ištraukus pravėsinti 2-3 min. ir galutinai atvėsinti ant grotelių (galima ir su visu popieriumi - kuo puikiausiai ataušę nusilupa). Laikyti uždarame inde, kad negautų drėgmės. Skanaus!

REZULTATAS

Florentinai greitai

RECEPTAS (apie 35 florentinus)

200-400 g riešutų, sėklų, džiovintų vaisių, uogų mišinio (tūrio turi būti šiek tiek daugiau nei miltelių; manuosius 250 g didesnę dalį sudarė migdolų plokštės ir dar ėmiau apelsinų cukatų, saulėgrąžų ir baltųjų bei juodųjų sezamų);

250 g miltelių florentinams CRUSTEX.

Skanėstų mišinį sumaišyti su CRUSTEX milteliais. Po šaukštą dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ar į keksiukų popierėlius (arba paskleisti į vieną didelį plokščią florentiną ir iškepus supjaustyti į norimas formas). Kepti 210° C temperatūros orkaitėje 6 min. (arba mikrobangėje apie 1 min., išdėliojus tik pagal lėkštės kraštą, nes skirtingai kepa viduryje ir krašte; žodžiu, reiktų bandyti po kelis, kad “prisijaukinti” savąją mikrobangų krosnelę). Iškepus ataušinti ant grotelių ir tada nuimti nuo popieriaus. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2011-05-23

Apelsininiai biscotti su lazdyno riešutais ir kardamonu

PRIEŠISTORĖ

Labai skanūs džiūvėsėliai :) Ilgai gali stovėti, bet dažniausiai greit išnyksta :) “Išgaruoja” kažkaip… :) Ir labai patogūs dovanoti. Receptėlis - iš knygos “Dovanos iš virtuvės” (ačiū, Vitalija!!!).

RECEPTAS (apie 40 sausainiukų)

  • 2 kiaušiniai;
  • 220 g cukraus (dėjau mažiau);
  • 2 a. š. nutarkuotos apelsino žievelės (dėjau gerus 3 š. apelsinų cukatų su visu sirupu);
  • 200 g miltų;
  • 50 g miltinio mišinio blynams (nors manau galima keisti pora šaukštų miltų ir 1 a. š. kepimo miltelių);
  • 1 a. š. malto kardamono;
  • 200 g lazdyno riešutų (80 g maltų ir 120 g ar kiek mažiau - sveikų).

Kiaušinius išplakti su cukrumi, dėti nutarkuotas apelsino žieveles, išmaišyti. Suberti miltus, mišinį blynams, kardamoną, maltus ir sveikus riešutus (prieš tai pakepinau keptuvėje ir virtuviniame rankšluostyje nutryniau odeles, kiek nusitrynė). Užminkyti gan lipnią tešlą. Ant miltuoto paviršiaus suformuoti du pailgus “kepaliukus”, kuriuos talpinti ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Kepti iki 190° C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 30-35 min. Šiek tiek atvėsinti ir supjaustyti 1 cm riekelėmis. Vėl guldyti į skardą ir dar džiovinti iš abiejų pusių po 10 min. (sumažinau temperatūrą iki 160° C). Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2011-03-26

Migdoliškai aguoninės širdelės

Tema: SausainiaiJūratė @ 23:53

PRIEŠISTORĖ

Eilinį kartą pasakysiu, kad aguonas aš labai mėgstu. Ir sluoksniuota tešla man patinka. Ir kad greitai iš jos kas nors skanaus “pasigamina”. Gan viskas paprastai vyksta ir šių sausainukų iš Sonatinos receptų gamyboje. Kažkodėl man priminė Kalėdas. Gal kad su aguonom. O gal ir kad “apsnigtos” cukraus pudra. Bet kokiu atveju - linkėjimai kolegėms! :)

RECEPTAS (apie 30 sausainukų)

  • 1 pakuotė (400/500 g) šaldytos sluoksniuotos tešlos;
  • 125/150 g maltų aguonų (maliau su kokteiliniu mikseriu tiesiog sausas; būna ir jau sumaltų pirkti);
  • 30 g cukraus;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus;
  • 120 g maltų migdolų;
  • 1 apelsino nutarkuota žievelė (dėjau 2 š. apelsinų cukatų iš sirupo);
  • 1 kiaušinis;
  • 100/125 ml pieno;
  • 1 a. š. krakmolo;
  • cukraus pudros apibarstymui.

Tešlą atšildyti. Visus kitus produktus sumaišyti ir kaitinti, kol sutirštės. Atvėsinti (ataušus gaunasi labai tiršta masė). Tešlą iškočioti maždaug į 20×30 cm lakštą (manoji jau tokia buvo, tai išvis jokio vargo). Aguonų masę tolygiai paskirstyti paliekant 1 cm kraštelius. Ilguosius abu kraštus susukti link vidurio. Gautą dvipusį ritinėlį supjaustyti aštriu peiliu maždaug 1 cm storio “širdelėmis” ir suguldyti kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Kepti iki 180º C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20-25 min. (kol sausainiai gražiai apskrus). Pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

Naujesnis puslapis »

„WordPress“ variklis. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.