BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Nekenčiu virtuvės

2013-05-21

Kondensuoto pieno ir grietinėlės ledai sausainyje

Tema: LedaiJūratė @ 21:55

PRIEŠISTORĖ

NEREALIAI PAPRASTI IR SKANŪS LEDAI. Vat kaip va, net didžiosiom. Nes tikra tiesa. Nes tikrai verti dėmesio. Nereikia jokio ledų gaminimo aparato. Praktiškai tik du ingredientai. Net sausainiai nebūtini. O priedai gali būti patys įvairiausi. Tik jei rinktis gan saldžius, kondensuoto pieno gal reiktų kiek mažėliau. Manieji ir sausainiai “Selgos” saldūs, ir dar virto kondensuoto dėjau (karamelė gi - mmmMMMmmm…), ir kepintų lazdyno riešutų karamelizuotų pabarstukų, ir pieniško šokolado mažyčių gabaliukų, tai jau saldoka buvo, saldoka… Išvis vietoj kondensuoto pieno galima imti virtą kondensuotą pieną (man Rokiškio pieninės geresnis nei “Rududu”, toks vientisas, jokių susicukravimų; aišku, ir patiems galima išsivirti per porą valandų…). Turėsim karamelinius ledus. Galima dalį maišyti su trintom uogom, kaip kad darė Indrė (ir ačiū jai labai labai, kad išbandė ir pasidalino šiemet, o ne prieš porą metų, kai Reda paskleidė šitą superinį virusą, o aš kažkokiu būdu sugebėjau pražiopsoti…).

Papildyta. Variacijos tęsiasi. Pabandėm ir su žaliosios arbatos “Matcha” milteliais (ačiū, Kristina, vis dar turiu, vis dar visokius gėrius bandinėju). “Matcha” miltelius iš pradžių 1,5 a. š. dėjau plakant grietinėlę, tai masė buvo vientisai žalia, gražiai pasiskirstė. Po to kai sumaišiau su kondensuotu pienu, pasirodė blankokas skonis, tai dar įkroviau tiek pat, bet jau tik permaišiau, tai nevisai tolygiai glotniai išsimaišė, bet gal taip ir gražiau, įdomiau. Skanu, įdomu (bet su karamele, šokoladu ir riešutais vis tiek skaniau). Ir vaikas skanauja, ir dar prašo - “bile” tik ledai :) Sausainių nevalgo. Šį kartą su “Petit Beurre” dariau - traškūs, ne per saldūs - geriau nei su “Selga”.

RECEPTAS (4-iems)

Gerai atšaldytą grietinėlę išplakti iki standumo. Įmaišyti kondensuotą pieną. Dėti pasirinktus priedus, gerai viską permaišyti. Pasirinktą formą (geriau stačiais, neužapvalintais kampais; aš naudojau kekso/duonos formą) iškloti maistine plėvele, išdėlioti pusę sausainių, ant jų pilti kondensuoto pieno ir grietinėlės masę. Išlydinti paviršių ir ant viršaus atsargiai išdėlioti likusius sausainius. Užkloti maistine plėvele ir dėti į šaldiklį sustingti. Skanaus!

REZULTATAS

Su karamele, šokoladu ir skrudintais riešutais

Su žaliosios arbatos “Matcha” milteliais

Rodyk draugams

2010-05-22

Kavos ledai

Tema: LedaiJūratė @ 18:59

PRIEŠISTORĖ

Ką gi ką gi ką gi… Vasara jau ant nosies, šilti (deja, ir tvankūs) orai jau seniai džiugina (?), tai atėjo metas atidaryti ledų sezoną :) Ne per seniausiai užtikau nemažai variantų siūlantį Močiutės ledų receptą, tai pirmąjį priedų skonį ir išbandėm. Sakyčiau, tikrai labai neblogas, ir labiau airiško kremo skonio nei kavos.

RECEPTAS

Baziniai ingredientai:

2 kiaušiniai;

200 g cukraus (pudros);

300 ml natūralaus jogurto;

200 ml riebios grietinėlės;

2 š. medaus.

Priedai kavos ledams:

2 a. š. tirpios kavos;

2 a. š. kakavos (naudojau tirpią Mix Fix);

3 š. kreminio likerio (naudojau airiško kremo Golden Pastures).

Viską lengviausia miksuoti kokteilinėje. Pirmiausia pamalti joje cukrų, kad gautųsi pudra. Tada dėti kiaušinius, pamiksuoti. Pilti jogurtą, grietinėlę, medų ir vėl pamiksuoti. Krauti pasirinktus priedus (šiuo atveju - kavos ledams), pamiksuoti. Pilti į ledų aparačiuką ir kantriai laukti, kol jis pagamins. Po to dar šiek tiek palaikyti šaldiklyje, kad ledai sutvirtėtų. Jei be aparačiuko, tai kas kokią valandą reikia masę traukti iš kameros ir gerai permaišyti, kad nesidarytų kristaliukai (ir taip kokius 5-6 kartus). Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2009-08-07

Šaltalankių ledai

Tema: LedaiJūratė @ 23:52

PRIEŠISTORĖ

“Šaltalankiai - jaunystės ir sveiko gyvenimo stilius ilgam” - o va kaip skambiai šias uogas pristato Vitaminų pasaulis. Ten labai daug viso ko geriausio apie juos prirašyta, vos ne idealiausias sveikatos šaltinis. Būtinai reikės su mama ką nors sugavoti iš jų padaryti, nes pas mus kieme auga didžiuuuuulis jų medis. Sako, su svarainiais skanu pamaišyti.

Vykstant akcijai (o kaipgi man jų nepastebėti?! :)), nusipirkau paragavimui ir sulčių, ir uogienės, tiksliau - “Gerovės” džemo. Skanu (aišku, už avietes nieko nėra skaniau). Primena medų. Pusė puslitriuko džemo dar liko, tai sumąsčiau, kad ir ledai turėtų būti skanūs. Su cukrum gal kiek persistengiau. Nors ant etiketės užrašyta, kad “mažiau cukraus”, bet man vis tiek gan saldu, tai į ledus dedant cukrų, reiktų ragauti. Žodžiu, kam patinka šaltalankiai, patiks ir jų ledai :)

RECEPTAS

1 stiklinė riebaus (3,2-3,5% ar naminio) pieno;

1/2 stiklinės riebios (35%) grietinėlės;

2 š. grietinės;

50 g cukraus (arba pagal skonį);

1 a. š. vanilinio cukraus;

1 stiklinė šaltalankių uogienės ar džemo.

Visus produktus gerai išmaišyti iki vientisos masės. Atšaldyti. Pilti į ledų gaminimo aparatą ir sekti instrukcijas arba kas porą valandų ištraukus iš šaldiklio vis permaišyti. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2009-08-04

Braškiniai žemuoginio jogurto ledai su balto šokolado drožlėmis

Tema: LedaiJūratė @ 17:28

PRIEŠISTORĖ

Vasara ir karščiai nesibaigia. Ledų irgi norisi. Instrukcijoje prie ledų gaminimo aparato buvo įkelti (net) trys ledų receptai. Vienas iš jų - jogurtinis. Pastaruoju metu vis užsuku į RIMI, nesgi lipdukų akcija eina į pabaigą :D O man dar kelių trūksta. Kaip tik už “Smilgos” jogurtus duoda po papildomą lipduką - jėga! Man taip patinka žemuoginis! Šaldiklyje dar radau nuo pernai netyčia užsilikusį trintų su cukrumi braškių nedidelį indelį, tai sakau, reikia sunaudoti gi… Ir dar man patinka “Kalevo” baltas šokoladas su braškių gabaliukais, tai pamaniau, kad baltas šokoladas visai gerai eis į šiuos ledus. Nu ir tikrai! :)

RECEPTAS

1 didelis indelis (apie 500 g) žemuoginio ar braškinio jogurto (galima ir natūralaus, bet tada papildomai cukraus pagal skonį reiktų);

1 nedidelis indelis (gal apie 200 ml?) trintų su cukrumi braškių (aišku, galima ir šviežių, ir šaldytų atšildytų);

1/2 plytelės (50 g) balto šokolado.

Jogurtą sumaišyti su braškėmis ir tarkuotu šokoladu. Masę talpinti į ledų aparatą ir sekti instrukcijas. Labai fainiai būtų į ledų gaminimosi pabaigą dar įdėti mažais gabaliukais pjaustytų šviežių ar atšaldytų braškių. Skanaus!

P. S. Pagal instrukcijos receptą, tai dar reikėtų 3 kiaušinių baltymų, išplaktų iki “tirštos masės”, bet kiaušinių neturėjau, tai labai gerai ir be jų gavos.

REZULTATAS

Rodyk draugams

2009-07-30

Tiramisu skonio šokolado ledai su juodaisiais pipirais

Tema: LedaiJūratė @ 01:17

PRIEŠISTORĖ

Ledų ledų ledų… Tokiomis karštomis dienomis norisi. Labai. Ledų. David Lebovitz puslapyje akis užkliuvo už Pieniško šokolado ir juodųjų pipirų ledų recepto. Kažkaip keistai nuskambėjo… Bet kai paskaičiau, kad tų pipirų ten vos 1 a. š. ant vos ne litro mišinio, tai kažkaip nusiraminau. Bet suintrigavo, juk vis tiek savo skonį turi palikti tie pipirai, kad ir nedaug jų. Tik originaliam recepte naudojo kažokius gudrius Tasmanijos juoduosius pipirus (atseit, labai geri, bet nepasakyta, kad išsiskiria ypatingu skoniu ir reikia naudoti būtent juos), kurių kaip ir nesivarginau ieškoti Kaune, nes turbūt vis tiek beviltiška, tai ėmiau kokie buvo spintelėje - paprasčiausi juodi. Pienišką šokoladą irgi keičiau, nes atsargose radau tik kartųjį su tiramisu skonio įdaru (Schoggetten). Ir dariau iš pusės (gavos 500 ml kažkur), dėl visa ko… :) Šokoladinių ledų mėgėjams turėtų labai patikti.

RECEPTAS

100 g (pieniško) šokolado (1 plytelė);

3/4 stiklinės pieno;

75 g cukraus;

žiupsnelis druskos;

2 kiaušinių tryniai;

3/4 stiklinės grietinėlės (galima ir grietinės);

1 a. š. brendžio ar konjako (nebūtinai);

1/2 a. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Šokoladą susmulkinti. Pieną su cukrumi ir druska pašildyti. Trynius išplakti ir nuolat maišant į juos supilti maždaug pusę pašildyto pieno. Gerai išmaišyti, supilti atgal į pieną ir kaitinti, kol sutirštės (man niekaip netirštėjo kažkodėl, tai įdėjau pusę šaukšto kukurūzų krakmolo). Nukelti nuo viryklės ir užpilti (rekomenduojama per sietelį) ant šokolado, gerai išmaišyti iki vientisos masės. Įplakti grietinėlę, supilti brendį ir juoduosius pipirus. Gerai išmaišyti. Atšaldyti ledų vonelėje (ar tiesiog šaltam vandeny) iki kambario temperatūros. Dar pašaldyti šaldiklyje ir gaminti ledų aparate. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2009-07-28

Kondensuoto pieno ledai su riešutais

Tema: LedaiJūratė @ 22:50

PRIEŠISTORĖ

Nieko paprasčiau, skaniau ir patikimiau prie ledų receptų internete neradau kaip Kepykla Nr. 5 bloge. Tik druska nekėlė pasitikėjimo. Šiek tiek vis tiek įdėjau pasižiūrėti, kas iš to. Kitą kartą nedėčiau, nors gan įdomiai gavos. Ir dar man labai magėjo pridėti riešutų. Norėjau pistacijų, bet pamiršau nusipirkti, o labai užsinorėjau šių ledų, tai tiko, ką radau atsargose. Ir dar išbandžiau “Spilvos” karamelinį padažą su ledais - visai nieko.

RECEPTAS

1 indelis (400 g) kondensuoto pieno (arba 8 dideli š. iš didelės 1000 g “bankės”);

1 ir 1/2 stiklinės pieno;

1/2 stiklinės maltų mylimiausių riešutų (mano buvo lazdyno ir migdolai).

Kondensuotą pieną sumaišyti su paprastu (galima dalį pieno pakeisti grietinėle). Įmakaluoti maltus riešutus ir sukrauti į ledų gaminimo aparatą (patartina prieš tai masę atšaldyti - greičiau aparačiuke pasigamins).

P. S. Kaip jau minėjau prie arbūzinių ledų, panašius ledus galima pasigaminti ir be aparačiuko: masę statyti į šaldiklį, po geros valandos ištraukti ir viską permaišyti, vėl statyti atgal. Po dar vienos geros valandos vėl makaluoti ir taip kokius 5-6 kartus, kad nesusidarytų kristaliukai.

REZULTATAS

Rodyk draugams

2009-07-24

Arbūziniai ledai

Tema: LedaiJūratė @ 20:46

PRIEŠISTORĖ

Melioniniams ir arbūziniams ledams kažkada ne per seniausiai IKI buvo akcija… Jau minėjau, kad esu beviltiška akcijų auka (nors nelabai matau čia ką nors bloga - juk galima paragauti ir atrasti įvairių skanių dalykų, kurių gyvenime gal šiaip nepastebėčiau…). Valgyti galima, bet sintetika, aišku, jaučiasi. Daugiau tokių nepirksiu :) Gerai, kad buvo akcija, tai ne taip širdį skauda. Be to, kadangi dabar nemažai skaitinėju blogus, (kaip kokia tundra) sužinojau, kad yra toks dalykas kaip ledų gaminimo aparatas. Ir nieko kažko TOKIO, eilinis buities prietaisas, kaip kad virdulys, tosteris ar mikseris. Pasižiūriu - Senukai turi (Thomas Philipps irgi… tik 30 Lt pigiau… bet Senukai davė 2 metų garantiją, tai tarkim, šitas dalykas yra geriau :)). Pasitaikius progai, už mamos dovanotus pinigus artėjančio gimtadienio proga ir parsiboginau stebuklingąjį aparatą (ačiū mamai!). Labai nuliūdau, kai sužinojau, kad ledų jis šiaip negamina, reikia dar ir produktų pirkti… :)) Juokauju. Ne kad produktų reikia pirkti, o kad taip pagalvojau. Žodžiu, pirmam kartui norėjau ko nors paprasto. Šaldytuve dar stovėjo vakar pirktas arbūzas, prisiminiau neskanią akciją ir myrecipe.org susiradau receptuką.

RECEPTAS (2-3 žmonėm)

1 stiklinė pjaustyto arbūzo (su kaupu, kad sumiksavus gautųsi stiklinė);

1 š. medaus;

1 stiklinė grietinėlės;

3 š. cukraus.

Arbūzą su medumi sutrinti kokteilinėje ir pastatyti į šaldymo kamerą, kad atšaltų, kol visa kita darysis (nes jei produktų ledams temperatūra bus apie 10° C, ledai pasigamins greičiau). Grietinėlę (irgi atšaldytą) išplakti su cukrumi, sumaltu į cukraus pudrą. Abu darinius sumaišyti ir dar pastatyti į šaldiklį, kol bus ruošiama ledų mašina (ištraukiamas jos dubuo iš šaldymo kameros, ten stovėjęs bent 12 val., sukonstruojama viskas, nubraukiamos dulkelės ir t.t.). Masę supilti į ledų gaminimo aparatą ir sekti jo naudojimo instrukciją. Skanaus!

P. S. Labai gaivu, labiau neša į arbūzinį šerbetą, nei į ledus. Bet turbūt kas su vaisiais, tai ir bus šerbetas? Galima pasigaminti ir be ledų mašinos, turėtų vis tiek gautis kažkas panašaus: masę statyti į šaldiklį, po geros valandos ištraukti ir viską permaišyti, vėl statyti atgal. Po dar vienos geros valandos vėl makaluoti ir taip kokius 5-6 kartus, kad nesusidarytų kristaliukai.

REZULTATAS

Rodyk draugams

„WordPress“ variklis. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.