BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Nekenčiu virtuvės

2013-05-13

Riešutiniai baltymų keksiukai

Tema: KeksiukaiJūratė @ 14:56

PRIEŠISTORĖ

Labai skanūs keksiukai. Greitas, lengvas, tiesiog puikus būdas sunaudoti baltymus. Jokių kildinimo medžiagų nereikia, užtenka baltymų, kad gražiai pakiltų. Receptas (šiek tiek pakoregavau pagal save) - iš Sonatinos lobynų.

RECEPTAS (12 keksiukų)

  • 150 g sviesto;
  • 4 baltymai;
  • 100 g miltų (pagal originalą reiktų 65 g, bet man tešla skystoka pasirodė);
  • 80 g maltų migdolų;
  • 150 g cukraus pudros;
  • žiupsnelis druskos;
  • 50 g šokolado (nebūtina);
  • migdolų plokštelių.

Sviestą ištirpinti ir atvėsinti. Baltymus lengvai paplakti šakute. Sumaišyti miltus, maltus migdolus, cukraus pudrą ir druską. Šokoladą pasmulkinti. Viską išmaišyti iki vientisos masės.

Keksiukų formą iškloti popierėliais. Paskirstyti tešlą. Ant viršaus užbarstyti migdolų plokštelių (galima dar ir rudu cukrumi pabarstyti, bet tikrai nebūtina). Kepti 200° C orkaitėje apie 20 min. (tikrinti mediniu pagaliuku: įsmeigti į keksiuko vidurį ir ištraukti - turi būti sausas, neaplipęs tešla). Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2012-11-13

Baltojo šokolado ir žaliosios arbatos “Matcha” keksiukai

Tema: KeksiukaiJūratė @ 11:12

PRIEŠISTORĖ

Man labai smarkai reikėjo žaliosios arbatos “Matcha” miltelių. Tiesiog labai :) Ir ačiū mano mielai draugei Kristinai, noras ėmė ir išsipildė! Nes kaina šiek tiek atbaido šiaip pirktis (kol kas esu mačiusi tik “Skonis ir kvapas” bei “DeLonos” parduotuvėse), o dovanų gauti - labai lAAAbai malonu :)

Būtinai kada nors pasigaminsiu vaflius, triufeliukus ir ledus su šiais milteliais, bet pradžiai pasirinkau keksiukus, kad nuvažiavus į svečius, galėčiau gan paprastai dar kartą pasakyti ačiū mano mielai draugei Kristinai :) Receptą radau pas Forelle. Viskas gan paprasta ir labai gerai išeina tiek keksiukai, tiek vienas didelis keksas ar pyragas (kaip pavadinsi, taip nepagadinsi - skanu ir viskas). Receptas universalus, ir vietoj žaliosios arbatos miltelių laisvai galima naudoti kakavą ar tirpintą juodą šokoladą.

RECEPTAS (16 mažyčių ir 6 standartiniai keksiukai)

  • 125 g sviesto;
  • 3 dideli kiaušiniai;
  • 140 g cukraus;
  • 190 g miltų;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • žiupsnelis druskos;
  • 80 g baltojo šokolado (naudojau “Milka” ir labai gerai jautėsi);
  • 1½ a. š. žaliosios arbatos “Matcha” miltelių.

Sviestą ištirpinti. Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi iki baltumo. Įsijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Supilti pravėsusį sviestą. Baltąjį šokoladą ištirpinti vandens vonelėje. Trečdalį tešlos sumaišyti su žalios arbatos milteliais, o į likusią dalį įmaišyti tirpintą šokoladą.

Keksiukų formą iškloti keksiukų popierėliais, paskirstyti baltąją tešlą ir tada ant viršaus paskirstyti žaliąją tešlą (aš dar pabarsčiau šokolado burbuliukais). Kepti 180° C temperatūros orkaitėje, kol iškeps :) (maži keksiukai kepė apie 15-20 min., didesni iki 30 min., o visas keksas turėtų kepti apie 45-50 min. - tikrinti mediniu pagaliuku). Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2012-07-02

Pusryčių keksiukai su juodaisiais serbentais

PRIEŠISTORĖ

Ir dar vienas receptukas iš mielos p. Beatos pirmosios knygos. Labai faini keksiukai prie pusryčių (ir ne tik) arbatėlės. Tokie ne visai pyraginiai, tokie pusrytiniai. O vietoj siūlomų mėlynių dėjau juoduosius serbentus - irgi labai tinka. Net ir apelsinų gabaliukai tinka. Viskas tinka. Tikrai skanūs, tik sunkokai nuo popieriukų lupasi (gal dėl to juos dar siūlo patepti riebalais, ko aš nedarau), bet vis tiek skonis svarbiausia :)

RECEPTAS (pagal knygą turėtų gautis 12 keksiukų, bet man visada gaunasi kiek daugiau - 14-16)

  • 3 kiaušiniai;
  • 250 ml kefyro;
  • vanilinio cukraus (siūlo ir visą 1 v. š. įkrauti; aš naudoju gryną vanilę, kurios reikia vos vos);
  • 6 v. š. cukraus;
  • 1 citrinos nutarkuota žievelė (nebūtina);
  • 3 v. š. saulėgrąžų aliejaus;
  • 200 g (~10 v. š. su kaupu) miltų;
  • 2 a. š. kepimo miltelių;
  • 3 v. š. avižinių dribsnių (tinka ir greito paruošimo);
  • 3 v. š. kokoso drožlių;
  • 200 g juodųjų serbentų (naudojau šaldytus; nors tinka bet kas - ir mėlynės, ir šilauogės, ir kitokios uogos, bandžiau net ir su apelsinais);
  • migdolų skiltelių pabarstymui ant keksiukų viršaus (nebūtina).

Kiaušinius, kefyrą, vanilinį ir paprastą cukrų, nutarkuotą citrinos žievelę (arba ją galima užbarstyti ant keksiukų viršaus) bei aliejų lengvai išplakti šakute iki vientisos masės. Į plakinį įsijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Suberti avižinius dribsnius ir kokoso drožles. Viską gerai išmaišyti per daug neplakant, kad tik gerai pasiskirstytų miltai. Suberti uogas ir lengvai permaišyti.

Keksiukų formą iškloti popierėliais, patepti riebalais, paskirstyti maždaug po 2 šaukštus tešlos. Kepti apie 35 min. 190° C orkaitėje. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

Velsietiškas džiovintų vaisių keksas

PRIEŠISTORĖ

Dar vienas receptas iš Beatos pirmos knygos :) Baigsis, jie kada nors baigsis :) (o gal ir ne, nes trečios knygos ruošimas jau eina į pabaigą…), bet dabar užėjęs kažkoks apsėdimas (tikrai ne apsiėdimas :P) išbandyti visus josios skanumynus. Galiu pasakyti, kad tik vos keli receptukai buvo ne man, t. y. smagu paragauti, bet daugiau nekartočiau (ir dėl skonio nesiginčijama… o gal šiaip kokie vėjai buvo nepalankūs gamybai). Tai tokių receptų čia nesiūlau, sudedu tik tai, kas pavyko 100% ir kartoju dar ir dar. Tai vat šitas keksiukas “užsisaugojamas”. Labai skanus ir gan drėgnas nuo džiovintų vaisių (kuriuos galima naudoti kokius tik patinka).

RECEPTAS

  • 300 ml stiprios juodos arbatos (2 pakelius vienam dideliam puodeliui palikti gerai “pritraukti”);
  • 300 g razinų;
  • 200 g džiovintų slyvų;
  • 120 g sviesto (skanu ir su margarinu kepiniams);
  • 160 g rudojo cukraus;
  • 2 kiaušiniai;
  • 100 ml (~3 geri v. š.) grietinės;
  • 350 g miltų;
  • 2 a. š. kepimo miltelių;
  • 1 a. š. cinamono;
  • 1 a. š. prieskonių mišinio meduoliams (gvazdikėliai, muskato riešutas, kardamonas, imbieras, cinamonas).

Karštą arbatą užpilti ant verdančiu vandeniu perlietų razinų ir palikti per naktį. Jei slyvos gan kietos, tai į arbatą prie razinų “priglausti” 1 val., jei minkštos - tiesiog perlieti karštu vandeniu ir pasmulkinti į kokius 4 gabalėlius.

Kambario temperatūros sviestą ištrinti su cukrumi, mušti po vieną kiaušinį ir vis gerai išsukti. Sudėti grietinę, gerai išmaišyti. Įsijoti pusę miltų, kepimo miltelių ir prieskonių mišinio. Supilti džiovintus vaisius su visa arbata. Gerai išmaišyti. Įsijoti likusius miltus. Tešla gaunasi gana tiršta, bet dar sugebanti dribti nuo šaukšto.

Kepimo formą ištepti plonu sluoksneliu riebalų, iškloti kepimo popieriumi (gal kas žino, kam reikia ir popieriaus, ir riebalų?), supilti tešlą į formą (naudoju pailgą 10×28 cm kekso/duonos formą) ir kepti iki 180° C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 1 val. 15 min. Iškepus ir atvėsinus galima pabarstyti cukraus pudra. Pjaustyti ataušusį. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2012-02-10

Plaktos grietinėlės keksas

Tema: Keksiukai, PyragaiJūratė @ 19:26

PRIEŠISTORĖ

“Būtinai reiks išbandyti keksą ir be priedų” - pasižadėjau prie šokoladinių keksiukų su kriaušėmis. Skanus, labai skanus, daug kam gal per saldus, bet prie arbatos man labai labai… Dar kartą ačiū Forellei. Kepiau jau gal tris kartus (paprastai iš 2/3 tešlos), bet vis tiek man kiekvieną kartą ištraukus šiek tiek sukrenta (ir ilgiau kepti bandžiau, ir kiek žemesnėj temperatūroj, ir grietinėlės išplakimo “lygį” keičiau - nieks nepadeda :/), bet skoniui tai nekenkia, manau.

RECEPTAS (1 keksas arba 18 keksiukų)

  • 225 g 405D tipo miltų;
  • 2 a. š. kepimo miltelių;
  • žiupsnelis druskos;
  • 350 g plakamosios (35-36%) grietinėlės;
  • 3 dideli kiaušiniai;
  • 2 a. š. vanilinio cukraus (ar 1 a. š. vanilės ekstrakto);
  • 200 g cukraus;
  • cukraus pudros su cinamonu ar be pabarstyti ant viršaus (nebūtina, bet gražu :)).

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska. Grietinėlę išplakti iki standžių putų (neperplakti). Kiaušinius išplakti su vaniliniu cukrumi. Įmaišyti grietinėlę ir dar pusę minutės paplakti. Plakant po truputį supilti cukrų. Įsijoti maždaug pusę miltų ir atsargiai išmaišyti. Tą patį padaryti su antra puse miltų. Tešlą sukrėsti į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Kepti 190° C temperatūros orkaitėje 30-35 min. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2011-12-15

Šokoladiniai keksiukai su kriaušėmis

Tema: KeksiukaiJūratė @ 18:54

PRIEŠISTORĖ

Nesu labai didelė šokoladinių skanėstų gerbėja, bet šitie keksiukai man labai tiko. Tokie lengvučiai, puručiai, nesausi, o dar paskaninti kriauše, kuri man labai dera su kakava kepiniuose… Keksiukų tešlos receptą negrąžinamai pasiskolinau iš Forelles (ačiū ačiū :)). Būtinai reiks išbandyti keksą ir be priedų.

RECEPTAS (18 keksiukų)

  • 185 g 405D tipo miltų;
  • 40 g šokoladinės kakavos;
  • 2 a. š. kepimo miltelių;
  • žiupsnelis druskos;
  • 350 g plakamosios (35-36%) grietinėlės;
  • 3 dideli kiaušiniai;
  • 2 a. š. vanilinio cukraus (ar 1 a. š. vanilės ekstrakto);
  • 200 g cukraus;
  • 4-5 nedidelės kriaušės.

Miltus sumaišyti su kakava, kepimo milteliais ir druska. Grietinėlę išplakti iki standžių putų (neperplakti). Kiaušinius išplakti su vaniliniu cukrumi. Įmaišyti grietinėlę ir dar pusę minutės paplakti. Plakant po truputį supilti cukrų. Įsijoti maždaug pusę miltų ir atsargiai išmaišyti. Tą patį padaryti su antra puse miltų. Keksiukų formą iškloti popierėliais, krauti po gerą šaukštą ar du tešlos (arba sukrėsti į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą), lengvai įspausti po 2-3 kriaušių skilteles. Kepti 190° C temperatūros orkaitėje 30-35 min. (stebėjausi, bet ir keksiukai man tiek ilgai kepė). Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2011-10-10

Avietiniai keksiukai su kremu (cupcakes)

Tema: Beatos virtuvė, KeksiukaiJūratė @ 16:08

PRIEŠISTORĖ

Skubu išbandyti visokius skanėstus su avietėmis, kol dar yra šių pačių pačiausių uogų. Nuostabūs keksiukai iš pirmosios Beatos knygos. Jei su uogomis viduje, tai ir be kremo laaabai skanūs. Tiesa, kremą šį kartą pasikoregavau pagal save, kurį nuo šiol ir gaminsiu aptepti keksiukams-pyragaičiams (cupcakes).

RECEPTAS (man gavosi 12 pilnų keksiukų; kitą kartą tešlai produktus mažinčiau trečdaliu, jei norėčiau tik 12 keksiukų, nes norisi ir kremo normaliai užvarvolinti :))

  • 200 g sviesto;
  • 200 g cukraus;
  • 3 kiaušiniai;
  • 3 š. natūralaus jogurto (ar bet kokio kitokio, tik gal tada cukraus kokiu šaukštu mažiau reiktų);
  • 180 g miltų;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 50 g maltų migdolų;
  • aviečių (po 3-4 į keksiuką).

Kremui:

  • 1 mažas indelis (200 g) plakamosios grietinėlės;
  • 1 pakelis (180 g) plombyro skonio varškytės “Soti” (arba bet kokios kreminės varškės+cukrus+vanilinis cukrus);
  • aviečių papuošimui.

Keksiukams kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi iki purumo. Įmušti po vieną kiaušinį vis gerai išplakant. Supilti jogurtą, išmaišyti. Įsijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Įmaišyti maltus (kavamale ar kokteiliniu mikseriu) migdolus. Keksiukų formą iškloti popierėliais, krauti po nepilną šaukštą tešlos, barstyti aviečių ir ant viršaus dar krauti šiek tiek tešlos. Kepti apie 25 min. 190° C temperatūros orkaitėje. Iškepus keksiukus išimti iš formos ir atvėsinti ant grotelių.

Kremui gerai atvėsintą grietinėlę išplakti iki standumo (cukraus kokį šaukštelį galima įberti saldžiau mėgstantiems, bet man buvo kaip tik) ir sumaišyti su varškyte. Dosniai tepti ant ataušusių keksiukų ir puošti avietėmis. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2011-04-23

Rikotos keksiukai su persikais

Tema: Beatos virtuvė, KeksiukaiJūratė @ 22:42

PRIEŠISTORĖ

Vasario mėnesio keksiukai iš Beatos “Šeimos kalendoriaus 2011″. Pirma išbandė mano miela draugė Kristina. Išgyrė, tai puoliau ir aš bandyti. Jau tris kartus kepėm - gi patiko :) Skaniausi tą pačią dieną. Gal dėl to, kad su rikota. Varškės apkepai man irgi skaniausi tą pačią dieną. Nors šie keksiukai jų tikrai neprimena. Nelabai ir pasakyti galima, kad su kokios tai “giminės” varške gaminti. Bandžiau ir su varškyte iš šaldyto kefyro. Skonis tikrai ne prastesnis, tik gal iškilo prasčiau (tiksliau iškilo, bet šiek tiek subliuško) - gal reiktų tada šaukštu kitu daugiau miltų.

RECEPTAS

  • 250 g rikotos;
  • 3 kiaušiniai;
  • 150 g cukraus;
  • 50 g sviesto;
  • ½ citrinos nutarkuotos žievelės;
  • 200 g miltų;
  • 1½ a. š. kepimo miltelių;
  • 1 nedidelė skardinė (~6 puselės) konservuotų persikų (ar abrikosų, ar šviežių šių vaisių be odelių).

Rikotą ištrinti su kiaušiniais ir cukrumi. Supilti kiek pravėsusį tirpintą sviestą, suberti nutarkuotą citrinos žievelę, išmaišyti. Įsijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai viską išmaišyti. Persikų puseles supjaustyti skiltelėmis (kiekvieną puselę - į 4-6 dalis). Keksiukų kepimo formą iškloti popierėliais. Krauti po gerus du šaukštelius. Ant viršaus įspausti po 2-3 skilteles persikų (sako, tinka dar vieną kitą šaldytą uogą įgrūsti į vidų) ir šauti į iki 180° C temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug pusvalandžiui. Ataušusius galima pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2011-01-31

Žemės riešutų sviesto keksiukai su šokoladiniu glaistu

Tema: KeksiukaiJūratė @ 00:30

PRIEŠISTORĖ

Toliau tęsiu žemės riešutų sviesto “bankės” likvidavimą. Prieš tai dar geru žodžiu paminėsiu BLOGas.lt “angelą” Bernadetą, kuri priminė (ačiū jai), kad yra tokie superiniai sumuštiniai su bananais (kas paprasta, tas genialu eilinį kartą), kuriuos mes mėgstame sušveisti ir nekeptus. O “švenčių proga” paprastą sviestą galima pakeisti riešutiniu sviestu, bananus dar aptepti medumi ar apibarstyti ruduoju cukrumi ir kepti orkaitėje - tada cukrus išsilydo ir gaunasi gražūs ir skanūs karameliniai lašiukai… mmm…

O šiam kartui - minkštučiai keksiukai su lengvu kepintų riešutų skoniu bei šokolado gaidele, kas tarpusavyje labai dera. Idėja - iš čia.

RECEPTAS (man gavosi 24 “neišlipę” per viršų keksiukai)

  • 130 g žemės riešutų sviesto (maždaug 4 š.);
  • 100 g sviesto;
  • 200 g cukraus;
  • 1a. š. vanilės ekstrakto (naudojau vanilinį cukrų su natūralia vanile);
  • 2 kiaušiniai;
  • 150 g grietinės;
  • 125 ml (½ st.) pieno;
  • 250 g miltų;
  • 1½ a. š. kepimo miltelių.

Šokoladiniam glaistui (aš naudojau šokolado skonio cukraus miltelius):

  • 100 g pieniško šokolado;
  • 10 g sviesto;
  • 40 g riebios grietinėlės.

Abu sviestus ir cukrų išsukti iki purumo, pilti vanilės ekstraktą, mušti kiaušinius, pilti grietinę. Viską gerai išplakti. Pieną pilti pakaitomis su miltais, sumaišytais su kepimo milteliais. Viską gerai išsukti iki vientisos, gan tirštos masės.

Orkaitę įkaitinti iki 175° C temperatūros. Tešlą krėsti į keksiukų popierėliais išklotas formeles ir kepti apie 20-30 min. Atvėsinti ant grotelių.

Šokoladiniam glaistui vis maišant visus produktus kartu ištirpinti ant vandens vonelės. Leisti kiek atvėsti ir sulaistyti ataušusius keksiukus. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2011-01-22

Šokoladiniai keksiukai su žemės riešutų sviesto kremu

Tema: KeksiukaiJūratė @ 00:20

PRIEŠISTORĖ

Būna dienų, kai užsimanai velniai žino ko… Nu to kažko… Vienu iš atvejų “tas kažkas” tapo žemės riešutų sviestas. Nusipirkau, pakabliavau, ir ačiū dievui, tam kartui “noriu kažko tokio skanaus” praėjo. Atidaryta “bankė” stovi, reikia su ja kažką daryt. Prisiskaičiau, kad tinka su šokoladiniais kepiniais. Arba dėti į kepinius ir užlieti šokoladiniu glaistu, arba prikaišioti šokolado gabaliukų. Šiam kartui - keksiukai, t. y. šokoladinė kondensuoto pieno keksiukų versija (beveik). Kremas nusižiūrėtas (maždaug) iš čia. Skanu. Rieboka, bet skanu. Skanu ir be kremo, bet su kremu įdomiau.

RECEPTAS (12 keksiukų)

90 g (½ pamažinto pakelio) sviesto (ar margarino);

50 g (2 š.) cukraus pudros (ar tiesiog cukraus);

1 a. š. vanilinio cukraus;

2 kiaušiniai;

200 g (½ skardinės) kondensuoto pieno (galima sviestą keisti į kitą kondensuoto pieno skardinės pusę, bet tada kokiu šaukštu kitu reiks daugiau miltų ir cukraus išvis nedėčiau);

1 a. š. tirpios kavos + 1 a. š. karšto vandens (nebūtina);

75 g (3 š.) miltų;

½ a. š. kepimo miltelių;

1½ š. šokoladinės kakavos.

Kremui (galima kiekius ir pamažinti - man liko koks trečdalis ar ketvirtadalis):

150 g žemės riešutų sviesto (pvz., naminio);

90 g sviesto;

3-4 š. cukraus pudros.

Pirmiausia pageidautina pasigaminti kremą - jis turi pastovėti šaldytuve, kad pastingtų. Kambario temperatūros sviestus gerai išsukti ar išplakti mikseriu. Įplakti cukraus pudrą. Kremą statyti į šaldytuvą iki naudojimo.

Keksiukams kambario temperatūros sviestą išsukti su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Mušti po vieną kiaušinį, gerai išmaišyti. Pilti kondensuotą pieną, gerai išmaišyti. Įmaišyti vandenyje tirpintą kavą. Miltus, kepimo miltelius ir kakavą sumaišyti ir įsijoti į tešlą. Gerai išmaišyti (tešla gaunasi kiek tirštesnė nei blynams).

Keksiukų formą iškloti popierėliais, krauti po maždaug du kupinus šaukštelius tešlos į kiekvieną ir kepti 170° C temperatūros orkaitėje apie 20-25 min. Ataušinti. Papuošti kremu. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

Naujesnis puslapis »

„WordPress“ variklis. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.