BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Nekenčiu virtuvės

2013-06-14

Riešutinis pyragas su abrikosais

Tema: Beatos virtuvė, PyragaiJūratė @ 19:08

PRIEŠISTORĖ

Užsimanė mažasis turguje abrikosų. O dar užrašas, kad labai skanūs, suviliojo… Nei jie labai skanūs, nei ką… Bet rūgštelė labai tiko į pyragą. O dar ledų su žemuogėm turėjom, tai išvis… Bet ir be ledų, tikrai labai skanus pyragas. Ir universalus - visokiausios uogos ir vaisiai tinka, net ir patys paprasčiausi obuoliai. Receptas - iš knygos “Metai Beatos virtuvėje”.

RECEPTAS (21 cm skersmens tortinei)

  • 125 g riešutų (siūlo 75 g migdolų ir 50 g lazdyno riešutų; naudojau vien lazdyno);
  • 250 g abrikosų (ar slyvų, ar kriaušių, ar obuolių, o gal aviečių su juodaisiais serbentais ir pan.);
  • 90 g sviesto (kambario temperatūros);
  • 125 g cukraus;
  • 2 maži kiaušiniai (kambario temperatūros) (dvigubai porcijai siūlo 3 kiaušinius);
  • 50 g miltų;
  • ½ a. š. kepimo miltelių.

Riešutus virtuviniu kombainu ar kavamale sumalti į rupius miltus. Abrikosus perpjauti per pusę (ar į 4 dalis), kauliukus pašalinti. Kepimo formą atsegamais kraštais (bet nebūtinai, tinka ir kokia nors stačiakampė) iškloti kepimo popieriumi (aš iškloju tik dugną, o kraštus patepu riebalais; galima ir išvis nekloti, tik patepti riebalais ir pabarstyti džiūvėsėliais).

Kambario temperatūros sviestą iki purumo išplakti su cukrumi. Įmušti vieną kiaušinį, gerai išplakti. Įmušti antrą kiaušinį ir vėl gerai išplakti. Maltus riešutus sumaišyti su miltais (kurių gali prireikti kokio nepilno šaukšto daugiau) ir kepimo milteliais. Suberti į sviesto, cukraus ir kiaušinių plakinį ir gerai išmaišyti. Tešlą sukrėsti į kepimo formą, ant viršaus išdėlioti lengvai paspaudžiant abrikosus.

Kepti apie 40 min. iki 180° C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Ar pyragas iškepęs, patikrinti mediniu pagaliuku: įbedus į pyrago vidurį ir ištraukus, jis turi būti sausas, neaplipęs tešla. Skanaus! Labai skanu šiltas su ledais.

REZULTATAS

Rodyk draugams

2013-05-21

Kondensuoto pieno ir grietinėlės ledai sausainyje

Tema: LedaiJūratė @ 21:55

PRIEŠISTORĖ

NEREALIAI PAPRASTI IR SKANŪS LEDAI. Vat kaip va, net didžiosiom. Nes tikra tiesa. Nes tikrai verti dėmesio. Nereikia jokio ledų gaminimo aparato. Praktiškai tik du ingredientai. Net sausainiai nebūtini. O priedai gali būti patys įvairiausi. Tik jei rinktis gan saldžius, kondensuoto pieno gal reiktų kiek mažėliau. Manieji ir sausainiai “Selgos” saldūs, ir dar virto kondensuoto dėjau (karamelė gi - mmmMMMmmm…), ir kepintų lazdyno riešutų karamelizuotų pabarstukų, ir pieniško šokolado mažyčių gabaliukų, tai jau saldoka buvo, saldoka… Išvis vietoj kondensuoto pieno galima imti virtą kondensuotą pieną (man Rokiškio pieninės geresnis nei “Rududu”, toks vientisas, jokių susicukravimų; aišku, ir patiems galima išsivirti per porą valandų…). Turėsim karamelinius ledus. Galima dalį maišyti su trintom uogom, kaip kad darė Indrė (ir ačiū jai labai labai, kad išbandė ir pasidalino šiemet, o ne prieš porą metų, kai Reda paskleidė šitą superinį virusą, o aš kažkokiu būdu sugebėjau pražiopsoti…).

Papildyta. Variacijos tęsiasi. Pabandėm ir su žaliosios arbatos “Matcha” milteliais (ačiū, Kristina, vis dar turiu, vis dar visokius gėrius bandinėju). “Matcha” miltelius iš pradžių 1,5 a. š. dėjau plakant grietinėlę, tai masė buvo vientisai žalia, gražiai pasiskirstė. Po to kai sumaišiau su kondensuotu pienu, pasirodė blankokas skonis, tai dar įkroviau tiek pat, bet jau tik permaišiau, tai nevisai tolygiai glotniai išsimaišė, bet gal taip ir gražiau, įdomiau. Skanu, įdomu (bet su karamele, šokoladu ir riešutais vis tiek skaniau). Ir vaikas skanauja, ir dar prašo - “bile” tik ledai :) Sausainių nevalgo. Šį kartą su “Petit Beurre” dariau - traškūs, ne per saldūs - geriau nei su “Selga”.

RECEPTAS (4-iems)

Gerai atšaldytą grietinėlę išplakti iki standumo. Įmaišyti kondensuotą pieną. Dėti pasirinktus priedus, gerai viską permaišyti. Pasirinktą formą (geriau stačiais, neužapvalintais kampais; aš naudojau kekso/duonos formą) iškloti maistine plėvele, išdėlioti pusę sausainių, ant jų pilti kondensuoto pieno ir grietinėlės masę. Išlydinti paviršių ir ant viršaus atsargiai išdėlioti likusius sausainius. Užkloti maistine plėvele ir dėti į šaldiklį sustingti. Skanaus!

REZULTATAS

Su karamele, šokoladu ir skrudintais riešutais

Su žaliosios arbatos “Matcha” milteliais

Rodyk draugams

2013-05-14

Baltojo šokolado tiramisu

Tema: DesertaiJūratė @ 21:45

PRIEŠISTORĖ

Dėl naminio tiramisu leidžiu sau laisvai alpti :) Kiaušiniai naminiai (ačiū mamai ir jos vištoms), visada su jais darau ir salmoneliozės nebijau (o kas bijo, gali keisti plakamąja grietinėle). Klasikinis tiramisu laaabai man patinka, bet kai paragavau su baltuoju šokoladu ir amaretu pagal Aguonėlės bloge rastą receptą, tai dar labiau leidžiu sau dėl jo alpėti :) Net ir “Damų pirštelių” pagaliau teko pačiai prisikepti (nieko sudėtingo). Žodžiu, kas dar patys nebandėt naminio pasidaryti, tai labai agituoju, nes tai vienas iš pačių pačiausių ir tikrai nesudėtingų desertų visame pasaulyje :)

RECEPTAS (keturiems)

  • 50 g baltojo šokolado (Thomas Philipps radau tokį - labai gerai tirpsta, yra ir pieniško, ir juodo - man labai patiko kepiniams/desertams naudoti);
  • 1 kiaušinis (baltymas nebūtinas, bet kremas puresnis su juo gaunasi, atrodo ne toks sunkus ir riebus);
  • 3 a. š.  cukraus;
  • 1 v. š. amareto;
  • 250 g maskarponės;
  • ½ st. paruoštos stiprios geros kavos;
  • 3 v. š. amareto;
  • ~150 g “Damų pirštelių” (ar kokių kitų biskvitinių sausainių);
  • kakavos užsijoti ant viršaus.

Šokoladą ištirpinti dubenyje (stikliniame ar metaliniame), pastatytame ant puodo su nesmarkiai verdančiu vandeniu (dubuo vandens nesiekia). Statyti į šalį šiek tiek pravėsti. Tuo metu imti kitą dubenį su tryniu, cukrumi ir amaretu, statyti ant puodo su verdančiu vandeniu ir plakti, kol cukrus ištirps, o masė pabals. Nukelti nuo vandens garų vonelės. Ištirpintą šokoladą įmaišyti į trynio masę. Viską išplakti su maskarpone iki vientiso kremo. Baltymą išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į kremą (galima apsieiti ir be baltymo).

Kavą sumaišyti su amaretu. Sausainius labai trumpam merkti į ją ir dėlioti desertiniuose indeliuose. Ant viršaus paskirstyti šaukštą kitą (priklausomai nuo indeliu formos ir dydžio) maskarponės kremo. Tada vėl dėlioti pamirkytus kavoje sausainius ir vėl ant viršaus krauti kremo. Statyti į šaldytuvą susistovėjimui bent kelioms valandoms. Patiekiant užsijoti kakavos. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

Naminiai “Damų piršteliai” arba “Savoiardi” sausainiai

Tema: SausainiaiJūratė @ 21:31

PRIEŠISTORĖ

Užsimaniau baltojo šokolado tiramisù, viskuo apsirūpinau, o biskvitinius “Damų pirštelius” ir pamiršau… Anksčiau kažkaip patingėdavau terliotis, ir parduotuviniai labai geri, nors tikrai nieko sudėtinga - biskvitas sausainių pavidalu, tik su garantija, kad nesukris :) Labai viskas aiškiai vaizdžiai parodyta manovirtuve.com, tik miltus visgi man patogiau įmaišyti į trynius, o po to jau viską “purenti” išplaktais baltymais.

Gavosi greičiau, nei vėl lėkti į prekybcentrį…

RECEPTAS (~200 g sausainių)

  • 3 kiaušiniai;
  • 80 g cukraus;
  • 80 g miltų (rupūs kvietiniai irgi suėjo ir viskas pavyko);
  • cukraus pudros ar cukraus ant viršaus užbarstyti.

Trynius atskirti nuo baltymų. Berti 1 v. š. cukraus ir plakti, kol masė pabals ir jos gerokai padaugės (apie 8-10 min.).

Baltymus šiek tiek paplakti, kad suputotų, tada po truputį berti likusį cukrų ir plakti iki vidutinio standumo viršūnėlių.

Porą šaukštų baltymų dėti į išplaktus trynius ir, mentele keliant iš apačios į viršų, atsargiai permaišyti masę. Tada dėti dar porą šaukštų ir taip atsargiai po truputį įmaišyti visus baltymus stengiantis “neišblaškyti” įplakto oro.

Įsijoti miltus ir vėl atsargiai permaišyti.

Masę sudėti į konditerinį maišelį ir kepimo popieriumi išklotoje skardoje išspausti maždaug 1 cm pločio ir 5-6 cm ilgio sausainius (paliekant tarpus, nes sausainiai kepant šiek tiek pučiasi). Viršų užsijoti cukraus pudra ar pabarstyti cukrumi ir palikti 10 min. pastovėti.

Kepti iki 200° C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2013-05-13

Riešutiniai baltymų keksiukai

Tema: KeksiukaiJūratė @ 14:56

PRIEŠISTORĖ

Labai skanūs keksiukai. Greitas, lengvas, tiesiog puikus būdas sunaudoti baltymus. Jokių kildinimo medžiagų nereikia, užtenka baltymų, kad gražiai pakiltų. Receptas (šiek tiek pakoregavau pagal save) - iš Sonatinos lobynų.

RECEPTAS (12 keksiukų)

  • 150 g sviesto;
  • 4 baltymai;
  • 100 g miltų (pagal originalą reiktų 65 g, bet man tešla skystoka pasirodė);
  • 80 g maltų migdolų;
  • 150 g cukraus pudros;
  • žiupsnelis druskos;
  • 50 g šokolado (nebūtina);
  • migdolų plokštelių.

Sviestą ištirpinti ir atvėsinti. Baltymus lengvai paplakti šakute. Sumaišyti miltus, maltus migdolus, cukraus pudrą ir druską. Šokoladą pasmulkinti. Viską išmaišyti iki vientisos masės.

Keksiukų formą iškloti popierėliais. Paskirstyti tešlą. Ant viršaus užbarstyti migdolų plokštelių (galima dar ir rudu cukrumi pabarstyti, bet tikrai nebūtina). Kepti 200° C orkaitėje apie 20 min. (tikrinti mediniu pagaliuku: įsmeigti į keksiuko vidurį ir ištraukti - turi būti sausas, neaplipęs tešla). Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2013-03-29

Gaivioji varškinė pascha

Tema: Desertai, Kita, VelykosJūratė @ 20:28

PRIEŠISTORĖ

Dar vienas tikrai labai geras receptukas iš pernai metų Velykų. Užpernai pirmą kartą išbandžiau varškinę paschą ir ji man taip patiko, kad jau jokios Velykos pas mus nepraeis be bobos ir be paschos. Net kiaušinių galiu nevalgyti, bet jau šitų skanėstų anei kaip neatsisakau. Paįvairinimui išbandžiau kitą receptuką iš to pačio kryžiažodžių žurnaliuko. Ir šita pascha labai patiko, gal netgi labiau nei pirmoji. Ir trynių, kurie paprastai dedami į šitą gardumyną, visai nepasigedau :)

RECEPTAS (dariau iš pusės ir visai bobai neužteko pagardinti…)

  • 500 g pertrintos varškės (naudojau gautą iš šaldyto kefyro);
  • 100 g grietinės;
  • 50 g sviesto (kambario temperatūros);
  • 2 v. š. rudojo cukraus;
  • po 1 v. š. citrinos sulčių ir nutarkuotos žievelės;
  • po 1 v. š. apelsinų sulčių ir nutarkuotos žievelės;
  • sauja razinų, dž. spanguolių, dž. vaisių, cukatųriešutų.

Varškę, grietinę, sviestą, cukrų, sultis ir nutarkuotas žieveles gerai išsukti, sudėti verdančiu vandeniu perlietas ir gerai nuvarvintas džiovintas uogas ir pasmulkintus vaisius, cukatas, pakepintus ir pasmulkintus riešutus. Viską gerai permaišyti.

Sietą (pvz., skirtą makaronams nupilti) iškloti marle, sukrėsti varškės masę, išlyginti, uždengti maišeliu ar maistine plėvele, paslėgti ir krauti ant kokio dubens ar puodo, į kurį varvės išrūgos. Laikyti šaldytuve parą ar bent per naktį. Šventės dieną atsargiai išversti į lėkštę, papuošti pagal fantaziją bei galimybes, ir kabliuoti vieną ar tepti ant velykinės bobos ar kito kokio pyrago. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

Velykų boba

Tema: Duonkepė, Pyragai, VelykosJūratė @ 19:42

PRIEŠISTORĖ

Šita velykinė boba - dar iš pernai. Visokie kažkokie negerumai sutrukdė tada pasidalinti receptu, bet jis per geras (nes visgi klasika, iš senos “Valgių gaminimas” knygos su pavadinimu “Razinų boba”), kad būtų pasiliktas tik sau, o gėriu juk reikia dalintis :) Vat ir mano miela kolegė Violeta ėmė juo ir pasidalino, nepatingėjo, mamos išklausė ir man receptą nurašė - ačiū jai labai labai. Kaip žinia, aš ne iš pačių uoliausių šeimininkių, ne visada mane apima “miltų terapija”, todėl minkymą ir kildinimą dažniausiai (bet ne visada!) perduodu duonkepei.

RECEPTAS (dariau iš pusės, nes laaabai jau didelė boba gaunasi, visai giminei… Receptas - tiesiai iš knygos, kalba netaisyta)

  • 1 kg labai gerų ir sausų miltų (kokius turėjau, tokius ir naudojau - eilinius kvietinius);
  • 2 st. pieno;
  • 12 trynių;
  • 300 g miltinio cukraus (naudojau paprastą);
  • 150 g sviesto;
  • 200 g razinų;
  • 1 apelsino (ar citrinos) žievelė (neturėjau, tai dėjau apelsinų cukatas iš sirupo);
  • 60 g šviežių mielių;
  • 1 a. š. druskos.

Iš trečdalio miltų, pašildyto (iki 35 laipsnių) pieno ir su cukrumi ištrintų mielių užmaišyti tešlą, paviršių apibarstyti miltais ir pastatyti šiltai, kad pakiltų. Tuo tarpu trynius ir cukrų išplakti, įstačius indą į šiltą vandenį. Razinas nuplauti šiltu vandeniu ir nudžiovinti, sviestą ištirpyti.

Pradedant minkyti, pakilusią tešlą pirmiausia reikia gerai išplakti. Paskui supilti miltus, paruoštus kiaušinius, druską prieskonius ir minkyti, kol tešla nebelips prie rankų. Baigiant minkyti, supilti svietą, o kiek vėliau paruoštas razinas ir labai gerai išminkyti. Tešlos paviršių aptepti riebalais ir pastatyti, kad pakiltų.

Formos vidų ištepti svietu, dugną iškloti pergamentu (išteptu svietu), išbarstyti pyrago džiūvėsėliais ir į ją sudėti pagamintą tešlą, pridedant ne daugiau kaip pusę formos. Kai tešlos prikyla beveik pilna forma, boba atsargiai pastatoma į krosnį. Kepant negalima formos stumdyti, kratyti bei judinti. Kepa apie 1 val. pastovaus karštumo krosnyje.

Išėmus iš krosnies, kol praaušta, bobą reikia palaikyti formoje, paskui išversti ant minkštos pagalvėlės ir, kol visiškai atšals, kartkartėmis vartyti ją nuo vieno šono ant kito.

Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2013-03-22

Amerikoniški sausainiai su šokolado gabaliukais II

Tema: SausainiaiJūratė @ 18:16

PRIEŠISTORĖ

Nežinau kodėl, bet ėmiau ir sugalvojau šį kartą išsikepti tų vadinamųjų chocolate chips cookies ne pagal iki šiol naudotą seną gerą patikrintą receptą, bet pagal Neringos bloge irgi be galo gražiai išgirtąjį. Aišku, ne veltui. Super sausainiai! Neginčijamai malti migdolai prideda skanumo. Ir brandinti nebūtina. Būtinai išsisaugau ir šitą receptą.

RECEPTAS (man gavosi apie 20 sausainukų)

  • 100 g sviesto;
  • 80 g cukraus (ėmiau rudąjį);
  • 1 kiaušinis;
  • 1 st. (250 ml) miltų;
  • 1 a. š. kepimo miltelių (arba ½ a. š. sodos);
  • žiupsnelis druskos;
  • ½ st. maltų migdolų;
  • ½ st. šokolado “lašelių” (pirkau Kauno “Urme”) arba kapoto šokolado (dėjau, kiek turėjau, o turėjau tikrai mažiau nei pusę stiklinės ir sočiai užteko).

Kambario temperatūros sviestą išplakti iki purumo, suberti cukrų, dar paplakti. Mušti kiaušinį, gerai išplakti. Miltus, kepimo miltelius ar sodą, druską ir maltus migdolus sumaišyti ir suberti į tešlą. Viską gerai permaišyti, suberti šokoladą ir vėl permaišyti (man tešla gavosi jau minkoma kažkodėl, bet tas dar man net geriau, patogiau formuoti sausainius). Šaukštu ar formele formuoti sausainius (pasidariau “dešrelę” ir supjausčiau peiliu), dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos paliekant nemažus tarpelius ir kepti 10-12 min. iki 180° C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai švelniai paruduos. Skanaus! Su pienu :)

REZULTATAS

Rodyk draugams

2013-03-16

Avokadų panna cotta

Tema: DesertaiJūratė @ 22:11

PRIEŠISTORĖ

Kovo 11-osios proga ruošiausi daryti trispalvę želė. Knisaus internete ieškodama idėjų, kaip skaniai ir natūraliai nudažyti žaliąjį sluoksnį. Kiviai tikrai netinka - laaabai jau daug reikia želatinos, kad jie sustingtų, jei išvis sustingsta… Kas dar. Špinatų sultys, žalios arbatos milteliai “Matcha” (labai tikrai nebloga panna cotta su ja gaunasi žalios arbatos mylėtojams), mėtos, žalioji citrina, avokadas… O, avokadinis itališkojo grietinėlės deserto variantas! Turėtų būti skanu (trispalvę želė nukeliam liepos 6-ajai…). Ir tikrai labai skanu! Labai gražiai dera su laimu ir juodaisiais serbentais. Sako, dar ir su avietėm tinka, bet man taip patiko su juodaisiais serbentais! Žodžiu, rekomenduoju.

Dėl želatinos. Kaip aš įsivaizduoju ir suprantu, panna cotta turi laikyti formą, bet tuo pačiu turi būti labai minkšta, švelnios konsistencijos, todėl jos reikia šiek tiek mažiau, nei rašo ant želatinos gamintojo instrukcijos. Sunku rasti tą aukso viduriuką iš karto, o ir skirtingų gamintojų želatina labai skirtinga. Geriau įdėti šiek tiek mažiau želatinos, daryti gražiuose indeliuose ir neversti, kaip kad daroma klasikiniu atveju, nei turėti stabilią, stangrią grietinėlės želė, kuri jau nelabai gali vadintis panna cotta…

RECEPTAS (4-5 porcijos)

  • 3 a. š. (be kaupo) želatinos + 100 ml vandens brinkinimui;
  • 200 ml pieno;
  • 200 ml riebios grietinėlės;
  • 3 a. š. cukraus;
  • vanilės;
  • 1 labai gerai prinokęs avokadas;
  • ½ žalios citrinos sultys ir žievelė;

  • juodųjų serbentų (ar aviečių), trintų su cukrumi (negausiai).

Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikti išbrinkti (tarkim, pusvalandžiui).

Užkaisti pieną, supilti išbrinkintą želatiną, kaitinti maišant, kol neliks želatinos grūdelių. Supilti grietinėlę, cukrų, vanilę. Maišant dar pakaitinti, kol ištirps cukrus, bet neleisti užvirti. Nukelti nuo ugnies.

Avokadą nulupti ir sutrinti su žaliosios citrinos sultimis bei nutarkuota žievele iki vientisos košelės. Maišant po truputį supilti skystį. Tada išpilstyti į norimas formeles (tam naudoju ramekinus). Leisti ataušti ir palikti šaldytuve sustingimui kelioms valandoms (dariau iš vakaro, tai ryte tikrai buvo sustingę).

Formeles su panna cotta trumpam įmerkti į karštą vandenį, kad lengviau išsiimtų, ir išversti į desertines lėkštutes. Aplink negailint užlieti trintų su cukrumi juodųjų serbentų (ar aviečių). Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2013-03-07

Cinamoninių lapelių “bulka”

Tema: Bandelės, Duonkepė, PyragaiJūratė @ 18:39

PRIEŠISTORĖ

Jau kaip man patiko šita cinamoninių bandelių improvizacija, kurią radau nuostabiame Aguonėlės bloge… Tik kitą kartą lapelius pjaustysiu kiek žemesnius, nes nevisai pilna kekso forma gavosi, o aukštesni pavieniai lapukai kiek gerokai apkepė, tai arba juos reikia “pažeminti”, arba kepant pridengti folija. O galima ir keksiukų formelėse lapelių sukinius daryti :) Labai smagu iškepusius cinamoninius lapelius po vieną plėšyti ir gardžiuotis su pienu… O jau vaikui kaip patiko… Labai rekomenduoju.

RECEPTAS

  • 80 g pieno;
  • 60 g vandens;
  • 2 kiaušinių;
  • 60 g sviesto;
  • 50 g cukraus;
  • 1-2 a. š. vanilinio cukraus;
  • žiupsnelio druskos;
  • 375 g miltų;
  • 15 g šviežių mielių (4 g sausų).

Aptepimui (sviesto užteko, bet cukraus ir cinamono prireikė dvigubai turbūt):

  • 50 g sviesto;
  • 65 g cukraus (naudojau rudą);
  • 1 a. š. cinamono;
  • žiupsnelis malto muskato (nebūtina).

Tešlai skirtus produktus nurodyta eilės tvarka sudėti į duonkepę (skysčiai nebūtinai šilti; sviestas -  nedideliais kubeliais), pasirinkti tešlos minkymo programą (manojoje Bomann CB 593 - programa Nr. 8 Teig) ir 1½ h eiti užsiiminėti kitais reikalais :) Galima minkyti ir kombaine, nes rankomis nelabai smagu - tešla gan skysta.

O jeigu darbuotis rankelėmis: 240 g miltų, cukrų, patrupintas mieles bei druską sumaišyti. Pieną ir sviestą pakaitinti, kol sviestas ištirps. Tada supilti vandenį ir vanilinį cukrų, išmaišyti ir supilti į miltų mišinį. Viską išmaišyti iki vientisumo. Supilti paplaktus kiaušinius ir dar 85 g miltų. Minkyti iki gražios vientisos, elastingos tešlos (bent 10 min.). Tešla gaunasi skystoka. Uždengti virtuviniu rankšluostėliu ir leisti pakilti dvigubai.

Į pakilusią tešlą suberti likusius 50 g miltų ir dar paminkyti, kad subliukštų. Palikti kelias minutes “pailsėti”. Tada iškočioti gan plonai, patepti išlydytu sviestu ir pabarstyti cukraus, cinamono ir muskato mišiniu. Supjaustyti formos pločio ir aukščio stačiakampiukais (kekso/duonos kepimo formai reiktų maždaug 5×10 cm), krauti vieną ant kito ir, kaip kokias knygas į knygų lentyną, guldyti į kepimo popieriumi išklotą ar riebalais išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Suformuotos būsimos “bulkos” viršų galima dar pabarstyti cinamoniniu cukrumi, jei netyčia liko. Šauti į iki 190° C įkaitintą orkaitę ir kepti apie 40-45 min. (gali į pabaigą prireikti pridengti folija). Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

Naujesnis puslapis »

„WordPress“ variklis. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.