BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Nekenčiu virtuvės

2013-06-14

Riešutinis pyragas su abrikosais

Tema: Beatos virtuvė, PyragaiJūratė @ 19:08

PRIEŠISTORĖ

Užsimanė mažasis turguje abrikosų. O dar užrašas, kad labai skanūs, suviliojo… Nei jie labai skanūs, nei ką… Bet rūgštelė labai tiko į pyragą. O dar ledų su žemuogėm turėjom, tai išvis… Bet ir be ledų, tikrai labai skanus pyragas. Ir universalus - visokiausios uogos ir vaisiai tinka, net ir patys paprasčiausi obuoliai. Receptas - iš knygos “Metai Beatos virtuvėje”.

RECEPTAS (21 cm skersmens tortinei)

  • 125 g riešutų (siūlo 75 g migdolų ir 50 g lazdyno riešutų; naudojau vien lazdyno);
  • 250 g abrikosų (ar slyvų, ar kriaušių, ar obuolių, o gal aviečių su juodaisiais serbentais ir pan.);
  • 90 g sviesto (kambario temperatūros);
  • 125 g cukraus;
  • 2 maži kiaušiniai (kambario temperatūros) (dvigubai porcijai siūlo 3 kiaušinius);
  • 50 g miltų;
  • ½ a. š. kepimo miltelių.

Riešutus virtuviniu kombainu ar kavamale sumalti į rupius miltus. Abrikosus perpjauti per pusę (ar į 4 dalis), kauliukus pašalinti. Kepimo formą atsegamais kraštais (bet nebūtinai, tinka ir kokia nors stačiakampė) iškloti kepimo popieriumi (aš iškloju tik dugną, o kraštus patepu riebalais; galima ir išvis nekloti, tik patepti riebalais ir pabarstyti džiūvėsėliais).

Kambario temperatūros sviestą iki purumo išplakti su cukrumi. Įmušti vieną kiaušinį, gerai išplakti. Įmušti antrą kiaušinį ir vėl gerai išplakti. Maltus riešutus sumaišyti su miltais (kurių gali prireikti kokio nepilno šaukšto daugiau) ir kepimo milteliais. Suberti į sviesto, cukraus ir kiaušinių plakinį ir gerai išmaišyti. Tešlą sukrėsti į kepimo formą, ant viršaus išdėlioti lengvai paspaudžiant abrikosus.

Kepti apie 40 min. iki 180° C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Ar pyragas iškepęs, patikrinti mediniu pagaliuku: įbedus į pyrago vidurį ir ištraukus, jis turi būti sausas, neaplipęs tešla. Skanaus! Labai skanu šiltas su ledais.

REZULTATAS

Rodyk draugams

2013-05-25

Kalakutienos guliašas

PRIEŠISTORĖ

Labai skanus guliašas. O jau kaip vaikas valgė… Ir dar prašė! Kažkas nerealaus. Gal tikrai valgyt norėjo… :)) Bet iš tikrųjų labai skanu. Obuoliai su kmynais labai draugauja su mėsa. O ir mėsa nebūtinai turi būti kalakutiena. Ir ta pati kiauliena tinka, ir vištiena. Būtinai saugaus šitą receptuką iš knygos “Metai Beatos virtuvėje”.

RECEPTAS (keturiems)

  • 500 g kalakutienos (siūloma šlaunelių mėsa, bet man ir su krūtinėle labai skaniai gavosi);
  • 1 a. š. maltos dž. saldžios paprikos;
  • 1 a. š. kmynų;
  • druskos;
  • maltų juodųjų pipirų;
  • 2 svogūnai;
  • 2 morkos;
  • 2 obuoliai;
  • aliejaus;
  • 200 ml vandens (man 300 ml prireikė);
  • 150 g grietinės (dėjau 3 gerus šaukštus).

Mėsą supjaustyti nedideliais gabalėliais, apibarstyti prieskoniais ir išmaišyti. Svogūnus supjaustyti smulkiai ar pusžiedžiais, morkas - kubeliais, obuolius sutarkuoti burokine tarka.

Įkaitintame aliejuje gerai pakepinti svogūnus, dėti mėsą ir kepti apie 5 min. Tada sudėti morkas ir obuolius, uždengti dangčiu, sumažinti ugnį ir leisti pasitroškinti kokias 7 min. Tada įpilti vandens, ir vėl uždengus troškinti dar 40 min.

Pabaigoje įdėti grietinės, išmaišyti ir nukelti nuo ugnies (ilgai nekaitinti, kad grietinė “nesuskiltų”, t. y. nesutrauktų į tokius mažiukus taškeliukus). Galima užbarstyti šviežių petražolių. O valgyti su bulvių koše (man paskutiniu metu yra bulvių ir salierų šaknies košės manija - vis įdomiau ir labai skanu). Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2013-05-02

Pyragėliai su kumpiu, smidrais (šparagais) ir pomidorais

PRIEŠISTORĖ

Labai šaunūs pyragiukai iškylai gamtoje. Galima kepti ir vieną didelį pyragą. Skanūs ir šilti, ir šalti. O vietoj kumpio, smidrų ir pomidorų laisvai galima varijuoti pagal šaldytuvo turinį. Vietoj trapios tešlos galima naudoti šaldytą sluoksniuotą bemielę (tik svarelių nereikia, o krašteliai įpjaunami 1 cm nuo krašto atstumu), kas ir buvo siūloma recepte iš antros Beatos knygos “Metai Beatos virtuvėje”.

RECEPTAS (4-5 pyragėliai 9 cm skersmens)

Tešlai:

  • 100 g kvietinių miltų;
  • 25 g ruginių miltų (galima keisti kvietiniais);
  • žiupsnelis druskos;
  • 60 g sviesto (iš bėdos tiktų ir kepinių margarinas);
  • ½ kiaušinio (kita pusė - įdarui);
  • 1 v. š. pieno (arba vandens).

Įdarui:

  • 50 g rūkyto kumpio ar neriebios šoninės;
  • 3-4 smidrai (šparagai);
  • 4 vyšniniai pomidoriukai (ar paprastas pomidoras; esu kepusi ir su saulėje džiovintais - irgi labai super);
  • ½ kiaušinio;
  • 50 ml grietinėlės (tinka ir neriebi);
  • druskos;
  • maltų juodųjų pipirų;
  • dž. raudonėlių.

Tešlai sumaišyti miltus su druska. Į juos berti mažais kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir dviem peiliais kryžiuojant smulkinti sviestą iki trupinių maišant su miltais (kombainas viską labai supaprastina; o aš į dubenį su miltais tarkuoju sviestą burokine tarka vis pabaksnojant į miltus, kad ne taip veltųsi; tada lengvai ir greitai pirštais patrinant pakedenu, kad gautųsi trupinukai). Pilti pusę kiaušinio, lengvai paplaktą su šaukštu pieno, ir viską suminkyti į vieną gumulą. Suvynioti į maišelį ar maistinę plėvelę ir palikti 20-30 min. šaldytuve.

Tuo metu smidrų kietus galiukus nupjaustyti ir plonai (bulvių skustuku) nuskusti apatines stiebelių dalis. Padalinti į kokias 4 dalis. Kumpį ar šoninę supjaustyti juostelėmis, pomidoriukus padalinti į 4 skilteles. Likusią pusę kiaušinio išplaukti su grietinėle, druska, pipirais ir raudonėliu.

Atvėsusią tešlą padalinti į 4-5 dalis, iškočioti apskritimus (iki pusės cm storio) ir iškloti sviestu išteptas formeles (laisvai galima kepti ir vieną pyragą). Subadyti šakute, ant tešlos kloti kepimo popierių, o ant jo berti kokių nors svarelių (pupelių, žirnių, akmenukų, monetų ir pan.). Kepti 10-12 min. 180° C temperatūros orkaitėje.

Tada ištraukti, nuimti svarelius su popieriumi, dėlioti kumpį, smidrus, pomidoriukus, pilti kiaušinio plakinį ir kišti atgal į orkaitę 15 min. baigti kepti. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2013-04-23

Kuskusas su agurkais ir ridikėliais

Tema: Beatos virtuvė, SalotosJūratė @ 20:49

PRIEŠISTORĖ

Tai vienas iš tabbouleh salotų variantų, bet paprastai joms naudojamos bulgur kruopos (ir jų net būna mažiau nei visokių šviežių žolelių), kurių man kažkaip neteko užmatyti, tačiau stambesnės kuskuso kruopos kuo puikiausiai, manau, irgi tinka (juo labiau, kad ir ant pakelio taip rašo :)). Agurkėlių ir ridikėlių jau galima rasti ir lietuviškų, tai siūlau išbandyti ir šias įdomias bei labai skanias, mano dar pernai sau atrastas salotas/mišrainę iš Beatos antros knygos “Metai Beatos virtuvėje”.

RECEPTAS

  • 100 g stambesnių (grain moyen) kuskuso kruopų;
  • 125 g vandens (kiek jo tiksliai pilti, reiktų vadovautis instrukcija ant kuskuso pakelio, nes tai tikrai svarbu, kad kruopos būtų birios);
  • šlakelis aliejaus;
  • žiupsnelis druskos;
  • gabalėlis sviesto (nebūtina);
  • 2 agurkėliai;
  • 6-8 ridikėliai;
  • ryšelis petražolių (dar galima drąsiai krauti šviežių mėtų, kalendrų, (laiškinių) svogūnų);

Padažui (toks “mandras” nebūtinas - skanu ir vien tik su citrinos sultimis ir aliejumi):

  • 1 skiltelė česnako;
  • 1 v. š. tahini pastos (pirkau “Aliejaus” parduotuvėje);
  • 25 ml verdančio vandens;
  • 75 g natūralaus jogurto (iš bėdos ir grietinė tinka);
  • citrinos sulčių;
  • žiupsnelis druskos.

Kuskusą paruošti pagal instrukcijas ant pakelio. Ant manojo šį kartą buvo parašyta taip: į vandenį supilti aliejų, druską ir užvirti. Nukelti nuo ugnies, suberti kuskusą ir išmaišyti. Uždengti, palikti 2 min., kad išbrinktų. Įdėti sviesto gabaliuką, vėl statyti ant ugnies ir minutę kitą gerai šakute kedenant pakaitinti, kol sviestas ištirps, o kruopos taps birios. Atvėsinti.

Į kuskusą įpjaustyti agurkus ir ridikėlius, berti susmulkintas petražoles.

Padažui išspaustą česnaką sumaišyti su tahini pasta, užpilti verdantį vandenį, gerai išmaišyti. Dėti jogurtą, pilti citrinos sulčių, paskaninti druska. Viską gerai išmaišyti ir pilti ant salotų. Galima ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų užsibarstyti. Labai tinka ir kaip atskiras užkandis, ir prie visokių kepsnių. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2013-03-16

Sluoksniuotos tešlos kąsniukai su moliūgu ir varške

PRIEŠISTORĖ

Prapjoviau moliūgą, nuo rudens stovėjusį pas mamą verandoje. Nieko gero nesitikėjau :)) Bet! Sveikut sveikutėlis, gražios oranžinės spalvos ir labai skanaus, sodraus, gero prisirpimo kvapo. Jau taip buvau pasiilgus moliūgų… Tam kartui pateikiu labai smagius kąsniukus su keptais moliūgais ir varške iš knygos “Beatos virtuvė”.

RECEPTAS (apie 50 kąsniukų)

  • 400 g moliūgo (be žievės ir sėklų);
  • aliejaus;
  • raudonėlių, bazilikų, mairūnų, maltų juodųjų pipirų, druskos;
  • 3 skiltelės česnako;
  • 200 g riebesnės varškės (ar varškės sūrio);
  • 100 g kaparėlių (nebūtina);
  • 1 kiaušinis;
  • 500 g bemielės sluoksniuotos tešlos (man patogiau pakuotė su 6 lapeliais);
  • 1 kiaušinio plakinio kąsniukams patepti;
  • sezamo (ar moliūgo) sėklų pabarstyti.

Moliūgus supjaustyti gan stambiais kubeliais. Pašlakstyti aliejumi, užberti prieskonių, druskos, dėti plokščiąja peilio puse patraiškytas česnako skilteles ir viską gerai išmaišyti. Sudėti į kepimo indą ir kepti apie 50 min. iki 180° C įkaitintoje orkaitėje, kol moliūgai suminkštės.

Pravėsusius moliūgus kartu su česnaku sumaigyti šakute iki košelės, sumaišyti su varške ir kaparėliais. Įmušti kiaušinį ir gerai viską sumaišyti.

Imti vieną tešlos lapelį, per vidurį išilgai paskirstyti porą šaukštų įdaro, kraštus patepti kiaušinio plakiniu ir suvynioti į rulonėlį. Supjaustyti į 8 gabalėlius. Juos dėti siūle žemyn į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą (įmanoma visus 50 kąsniukų sutalpinti ir į vieną skardą), patepti viršų plaktu kiaušiniu ir pabarstyti sezamo ar moliūgo sėklom. Kepti iki 200° C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2013-03-09

Hummus su saulėje džiovintais pomidorais

PRIEŠISTORĖ

Kaip žinia, hummus yra Artimųjų Rytų (Libanas, Sirija, Egiptas, Izraelis ir t. t.) regiono virtuvės akcentas, kaip rašoma meniu.lt straipsnelyje. Tai toks užkandis, užtepas iš trintų avinžirnių, tahini (sezamų pastos), alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, česnako, druskos. Paįvairinimui prigalvojama visokių priedų: su grybais, paprikom, migdolais, kedro, žemės riešutais ir t. t. Valgomas su viskuo: mėsa, pita, lavašu, morkų, agurkų, salierų stiebų šiaudeliais, kiaušiniene ar tiesiog vienas.

Pirmą kartą man jo užvežė draugai iš Rygos prieš keturis metus. Labai patiko. Tiesiog šaukšteliais vieną kabliuodavau. Mano didžiam džiaugsmui net Kauno Akropolio Maximoje buvo atsiradęs, bet netrukus didžiam nusivylimui ėmė ir pradingo. Tai teko gamintis pačiai, bet tas pirktinis vis tiek buvo skanesnis (matyt, dėl E :D) ir malonesnis, nes glotnesnis - su maniškiu kombainu nesigauna švelnutis glotnutis kremas. Nors kai kam dar net ir smagiau, kai yra ką pakramtyti. Žodžiu, ne veltui jis taip garbinamas Rytuose - lietuviams irgi tinka bent retkarčiais paįvairinti racioną :)

Taigi prisiminus senus gerus laikus, pasiskaičius Beatos antrą knygą ir šaldytuve “verkiant” keliems likusiems saulėje džiovintiems pomidorams, greitai greitutėliai pasigamino išsiilgtasis hummus.

RECEPTAS (gavosi apie 150 ml indelis)

  • ½ skardinės konservuotų avinžirnių (pirkau Kauno Megos RIMI; paprastai skardinėje būna 400 g su skysčiu, bet dažniau būna pirkti nevirtų avinžirnių, kuriuos reiktų bent per naktį pamirkyti ir kokią gerą valandą virti);
  • 4 saulėje džiovinti pomidorai;
  • 1-2 skiltelės česnako;
  • 1-2 v. š. tahini pastos (pirkau “Aliejaus” parduotuvėje) (arba kepintų sezamo sėklų, sumaltų su alyvuogių aliejumi iki tyrelės);
  • druskos;
  • maltų juodųjų pipirų;
  • ½ a. š. maltos dž. rūkytos paprikos (pirkau “Aliejaus” parduotuvėje) (galima imti ir paprastą maltą džiovintą saldžiąją papriką);
  • 1-2 v. š. skysčio nuo avinžirnių;
  • ½ v. š. citrinos sulčių (gali prireikti ir daugiau pagal skonį);
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus.

Viską sudėti į virtuvinį kombainą (ar elektrinę kokteilinę) ir sutrinti iki vientisos košelės. Valgyti su lietuviška juoda duona arba rytietiška plokščiaduone, morkų, agurkų, salierų stiebų pagaliukais ar tiesiog kabliuoti vieną :) Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2013-03-06

Vištienos plovas

PRIEŠISTORĖ

Nuostabus, skanus, aromatingas. Iš pirmosios Beatos knygos “Beatos virtuvė”. Jau nebežinau, kiek kartų dariau ir dar daug daug darysiu. Kažkada neturėjau džiovintų abrikosų, tai ir su razinom labai gerai tiko. Galima ir išvis nedėti jokių džiovintų vaisių, bet jau prieskonių tai niekad neatsisakyčiau.

RECEPTAS (2-3 porcijos)

  • 200-250 g vištų šlaunelių mėsos;
  • druskos;
  • maltų juodųjų pipirų;
  • ½ a. š. maltos kalendros;
  • ½ a. š. maltos dž. paprikos;
  • ¾ a. š. malto kumino;
  • ½ a. š. maltos ciberžolės;
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 svogūnas;
  • 2 morkos;
  • 1 lauro lapas;
  • ½ česnako galvutės;
  • 50 g džiovintų abrikosų;
  • 150 g ryžių (naudoju apvalius);
  • 300 ml vištienos sultinio.

Vištieną supjaustyti nedideliais gabaliukais, pasūdyti paprieskoniuoti visais prieskoniais išskyrus ciberžolę. Plovui gaminti labiausiai tinka sunkus ketaus puodas su sandariai užsidengiančiu dangčiu, bet man viskas kuo puikiausiai gaunasi ir gilesnėje  keptuvėje su dangčiu. Aliejuje pakepinti vištieną, sudėti smulkiai pjaustytą svogūną. Kai svogūnas suminkštėja, suberti ciberžolę, šiaudeliais pjaustytas morkas, lauro lapą. 5 min. patroškinti uždengus. Įmesti gan stambiai pasmulkintą česnaką, abrikosų gabaliukus ir dar 10 min. patroškinti. Ryžius perplauti po šaltu vandeniu, sudėti į keptuvę, išmaišyti, užpilti karštu vištienos sultiniu, užvirinti ir uždengus troškinti ant labai mažos ugnies 15 min. Tada ugnį išjungti ir dar leisti pastovėti 5 min. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2013-01-19

Bananų duona

Tema: Beatos virtuvė, PyragaiJūratė @ 20:35

PRIEŠISTORĖ

Pirmą kartą šitą super paprastą ir labai skanų (bananai daro stebuklus) pyragą ragavau jau senokai - ačiū Linutei. Net nežinau, kodėl duona vadinas… Gal kad kekso/duonos formoje įprasta kepti… Kaip pavadinsi, taip nepagadinsi, bet saugojuos čia, nes puikus, nuostabus būdas sunaudoti netyčia užsibuvusius bananus. Indrės bananų duona - vėl iš Beatos repertuaro, galima rasti ir trečiojoje jos knygoje - “Beatos virtuvė: Kepinių knyga”. Tik gvazdikėlių tai jau nedėjau - nelabai nelabai, t. y. labai labai ne man jie…

RECEPTAS

  • 4 nedideli bananai (350-400 g be žievės; paskutinį kartą ir su 3 bananais, t. y. 300 g gryno banano buvo tikrai vis dar labai skanu)
  • 130 g sviesto (margarinas kepiniams irgi puikiai tinka);
  • 2 kiaušiniai;
  • 150 g cukraus;
  • 200 g miltų;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 1 a. š. cinamono.

Bananus sutrinti šakute. Sviestą ištirpinti. Kiaušinius lengvai paplakti su cukrumi. Supilti sviestą, sudėti bananus ir išmaišyti. Miltus, kepimo miltelius ir cinamoną sumaišyti ir suberti į tešlą. Gerai išmaišyti. Pilti į duonos/kekso formą ir kepti 180° C temperatūros orkaitėje 35-40 min. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2013-01-10

Naminis plastilinas

PRIEŠISTORĖ

Labai labai patiko šitas receptas iš “Beatos virtuvė” knygos. Kad ir nevalgomas rezultatas, bet užtat kiek džiaugsmo ir užsiėmimo vaikams. O pagaminamas per kokias 5 minutes, jei ne greičiau. Labai malonus minkyti, tik minusas tas,  kad kietėja, džiūna ilgiau palikus nesupakuotą kokiame maišelyje ar sandarioje dėžutėje. Matavimas mililitrais tikrai nėra labai patogus, kitą kartą bandysiu sužiūrėti gramais.

Apie dažus. Galima bandyti ir natūralius maistinius dažus panaudoti. Pvz., tiktų ciberžolė (gal ir kario milteliai), morkų, špinatų sultys, aviečių, kinrožių, mėlynių ar burokėlių nuoviras, saldžios džiovintos paprikos milteliai, žaliosios arbatos “Matcha” milteliai, kakava.

RECEPTAS (maždaug greipfruto dydžio kamuolys gaunasi - tikrai nemažai)

  • 150 ml miltų;
  • 150 ml vandens;
  • 75 ml smulkios druskos;
  • 1 v. š. aliejaus;
  • 1 a. š. citrinos rūgštelės;
  • maistinių dažų.

Visus produktus sudėti į nedidelį puodelį, išmaišyti ir statyti ant ugnies. Nuolat maišyti ir stengtis neperkaitinti. Kuo toliau, tuo masė darysis tirštesnė ir vis sunkiau maišoma. Bet viskas vyksta gan greitai (iki 5 min.). Kai masė atlips nuo puodo sienelių ir susikaups į vieną gumulą, nuimti nuo ugnies ir paminkyti - masė tikrai nebus karšta, tik labai maloniai šilta. Smagaus užsiėmimo!

REZULTATAS

Rodyk draugams

2012-08-02

Kuskusas su rūkytu sūriu ir pomidorais

Tema: Beatos virtuvė, SalotosJūratė @ 10:49

PRIEŠISTORĖ

Kažkaip vėl iš naujo atradau, prisiminiau, koks geras daiktas yra tas kuskusas (arba, kaip sakoma gražiai lietuviškai, bet retokai, - manų kruopainiai). Smagiausia, kad jis labai greitai paruošiamas - tereikia išbrinkinti karštame vandenyje su šlakeliu aliejaus, žiupsneliu druskos. Galima įdėti porą gabaliukų sviesto ir dar minutę kitą pakaitinti vis maišant šakute, kad gautųsi birus. Gali būti kaip garnyras, kaip atskiras karštas patiekalas arba kaip salotos su įvairiausiais priedais. O šios salotos jau begalę kartų darytos. Labai gardžiai dera rūkytas varškės sūris su gražgarstėm ir pomidorais. Labai rekomenduoju išbandyti :) Šaltinis - knyga “Beatos virtuvė”.

RECEPTAS

  • 200 g kuskuso (man stambesnis grain moyen labiau patinka nei smulkus grain fin);
  • 100 g (galima ir daugiau) rūkyto varškės sūrio su česnakais;
  • 10 vyšninių pomidoriukų (nors kuo puikiausiai tinka ir paprasti dideli pasmulkinti);
  • 2 saujos gražgarsčių;
  • šviežių petražolių (nebūtina, sūris ir gražgarstės nustelbia);
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • citrinos sulčių pagal skonį;
  • druskos;
  • maltų juodųjų pipirų.

Kruopas paruošti pagal instrukciją ant pakelio (ant manojo parašyta, kad 250 g kruopų reikia imti 250 ml karšto vandens, dar paskaninti šlakeliu alyvuogių aliejaus, druska; suberti kuskusą ir švelniai permaišius uždengti ir palikti brinkti 3 min., kad vanduo visiškai susigertų; tada įdėti 2-3 gabaliukus sviesto, vėl statyti ant ugnies ir 3-4 min. maišant šakute pakaitinti, nors tikrai tas nebūtina, galima kiek ilgėliau pabrinkinti ir kokią minutę pakaitinti). Atvėsinti.

Į kuskusą suberti kubeliais pjaustytą varškės sūrį, vyšninius pomidoriukus (per pusę ar į 4 dalis), nuplautas ir nusausintas gražgarstes bei pasmulkintas petražoles, paskaninti aliejumi, citrinos sultimis, druska bei pipirais. Skanaus!

REZULTATAS

Rodyk draugams

Naujesnis puslapis »

„WordPress“ variklis. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.