BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Nekenčiu virtuvės

2013-03-16

Sluoksniuotos tešlos kąsniukai su moliūgu ir varške

PRIEŠISTORĖ

Prapjoviau moliūgą, nuo rudens stovėjusį pas mamą verandoje. Nieko gero nesitikėjau :)) Bet! Sveikut sveikutėlis, gražios oranžinės spalvos ir labai skanaus, sodraus, gero prisirpimo kvapo. Jau taip buvau pasiilgus moliūgų… Tam kartui pateikiu labai smagius kąsniukus su keptais moliūgais ir varške iš knygos “Beatos virtuvė”.

RECEPTAS (apie 50 kąsniukų)

  • 400 g moliūgo (be žievės ir sėklų);
  • aliejaus;
  • raudonėlių, bazilikų, mairūnų, maltų juodųjų pipirų, druskos;
  • 3 skiltelės česnako;
  • 200 g riebesnės varškės (ar varškės sūrio);
  • 100 g kaparėlių (nebūtina);
  • 1 kiaušinis;
  • 500 g bemielės sluoksniuotos tešlos (man patogiau pakuotė su 6 lapeliais);
  • 1 kiaušinio plakinio kąsniukams patepti;
  • sezamo (ar moliūgo) sėklų pabarstyti.

Moliūgus supjaustyti gan stambiais kubeliais. Pašlakstyti aliejumi, užberti prieskonių, druskos, dėti plokščiąja peilio puse patraiškytas česnako skilteles ir viską gerai išmaišyti. Sudėti į kepimo indą ir kepti apie 50 min. iki 180° C įkaitintoje orkaitėje, kol moliūgai suminkštės.

Pravėsusius moliūgus kartu su česnaku sumaigyti šakute iki košelės, sumaišyti su varške ir kaparėliais. Įmušti kiaušinį ir gerai viską sumaišyti.

Imti vieną tešlos lapelį, per vidurį išilgai paskirstyti porą šaukštų įdaro, kraštus patepti kiaušinio plakiniu ir suvynioti į rulonėlį. Supjaustyti į 8 gabalėlius. Juos dėti siūle žemyn į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą (įmanoma visus 50 kąsniukų sutalpinti ir į vieną skardą), patepti viršų plaktu kiaušiniu ir pabarstyti sezamo ar moliūgo sėklom. Kepti iki 200° C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Skanaus!

REZULTATAS

Patiko (0)

Rodyk draugams



Nėra komentarų »

Dar nėra komentarų.

Šio įrašo komentarų RSS srautas. Citatos URL

Parašykite komentarą

„WordPress“ variklis. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.