BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Nekenčiu virtuvės

2012-07-04

Sluoksniuotos tešlos kąsniukai su daržovėmis ir pievagrybiais

Tema: UžkandžiaiJūratė @ 17:38

PRIEŠISTORĖ

Labai skanūs ir patogūs kąsniukai į gamtą, į darbą, į šiaip kokį pasibuvimą. Vaikams irgi labai patinka. O įdaro variacijų platybė - priklausomai nuo šaldytuvo turinio. Dar reiks kada pabandyt kaip originale siūlo - vietoj brokolio imti cukiniją ir špinatus, nors kai kas spėjo, kad pyragiukai būtent su jais… Žodžiu, kepiau ne kartą ir dar tikrai kepsiu ir kepsiu. Ačiū Sonatinai.

RECEPTAS (apie 50 kąsniukų)

  • 500 g (6 lapeliai) sluoksniuotos bemielės tešlos;
  • 1 nedidelis brokolis (išvirę žiedynai svėrė apie 200 g) (arba kaip originale - 125 g špinatų ir ½ nedidelės cukinijos (~100 g));
  • 1 nemaža morka (300 g);
  • 100 g pievagrybių (4 nemaži);
  • 2 skiltelės česnako;
  • 6 saulėje džiovinti pomidorai iš aliejaus (nebūtina, bet man labai patinka);
  • 2 kupini v. š. konservuotų kukurūzų;
  • 1 nedidelis kiaušinis;
  • 125 g tepamo varškės sūrelio (kuris gali būti ir su žalumynais) arba rikotos, kreminės varškės;
  • 2 v. š. saldaus čili padažo (nebūtina, galima kokio nors kitokio mėgstamo dėti);
  • 4 v. š. džiūvėsėlių (kai pirmą kartą kepiau, kažkokiu būdu juos pamiršau ir vis tiek viskas gerai išėjo, niekas skysta nebuvo ir nepabėgo);
  • druskos, maltų juodųjų pipirų, šviežių prieskoninių žolelių (nebūtina, bet man patinka petražolės, pvz.)
  • 1 nedidelis kiaušinis kąsniukams aptepti;
  • juodgrūdės, sezamo sėklų, kmynų ar aguonų kąsniukams apibarstyti.

Atšildyti tešlą. Tuo tarpu įdarui labai trumpai (kokias 6-7 min.) apvirti brokolio žiedynus, nupilti, atvėsinti ir susmulkinti (arba smulkiai supjaustyti špinatus ir smulkia burokine tarka sutarkuoti cukiniją). Smulkia burokine tarka sutarkuoti morką ir pievagrybius. Česnaką išspausti spaudykle. Pasmulkinti saulėje džiovintus pomidorus. Berti kukurūzus, mušti paplaktą kiaušinį, dėti tepamą varškės sūrelį, saldaus šili padažo, džiūvėsėlių, pagardinti druska, pipirais, žolelėm ir viską gerai išmaišyti.

Imti vieną tešlos lapelį, per vidurį išilgai paskirstyti porą šaukštų įdaro, kraštus patepti kiaušinio plakiniu ir suvynioti į rulonėlį. Supjaustyti į 8 gabalėlius. Juos dėti siūle žemyn į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą (įmanoma visus 50 kąsniukų sutalpinti ir į vieną skardą), patepti viršų plaktu kiaušiniu ir pabarstyti juodgrūde, sezamo sėklom, kmynais, aguonom ir pan. Kepti iki 200° C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Skanaus!

REZULTATAS

Patiko (1)

Rodyk draugams



Nėra komentarų »

Dar nėra komentarų.

Šio įrašo komentarų RSS srautas. Citatos URL

Parašykite komentarą

„WordPress“ variklis. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.