BLOGas.lt
Pigūs skrydžiai
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Nekenčiu virtuvės

2010-02-22

Ryžių ir varškės apkepas

Tema: Apkepai, Pusryčiai, RyžiaiJūratė @ 16:35

PRIEŠISTORĖ

Mama (ačiū jai) vėl užvežė vos ne 2 kg naminės varškės, tai dabar “varškėtinsimės” :) Senam senam nutrintam barako laikų receptų sąsiuvinėlyje tarp trijų varškės apkepų receptų iš interneto platybių dar vis sėdi vienas neišbandytas su ryžiais (nors gal tai labiau ryžių su varške apkepas, o ne atvirkščiai). O šiandien atsikėliau anksčiau, gražus saulėtas rytas, tai sakau, reikia pusryčiams iškepti apkepukų ramekinuose, kad greičiau būtų. Aišku, nebūtina kepti būtent juose, bet taip ir smagiau. Iš kiekio, pateikto žemiau, man išėjo 6 ramekinai.

RECEPTAS

  • 2 st. virtų ryžių;
  • 400-500 g varškės;
  • 3 kiaušiniai;
  • 5 v. š. cukraus (kas mėgsta saldžiau, galima ir daugiau);
  • 1 a. š. vanilinio cukraus;
  • 2 v. š. (kupini) grietinės;
  • 1/2 a. š. sodos (dėjau kepimo miltelių);
  • 1/2 st. razinų (dėjau saują džiovintų vyšnių; galima spanguolių arba datulių, arba nutarkuotą citrinos žievelę, arba išvis nieko, jei su kokia uogiene bus valgoma).

Kiaušinius ištrinti su paprastu ir vaniliniu cukrumi. Dėti varškę, grietinę, kepimo miltelius ir gerai išsukti (aš miksavau su kokteiliniu mikseriu). Suberti virtus ryžius, nuplikytas vyšnias (ar kokias kitas naudojamas džiovintas uogas), išmaišyti. Kepimo formą ištepti riebalais, supilti tešlą ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje, kol gražiai apkeps (ramekinuose man kepa pusvalandį). Skanaus!

REZULTATAS

Patiko (25)

Rodyk draugams



Komentarų – 10 »

  1. Ka tik iskepiau sita apkepa. Skonis tikrai geras! Tik pas mane kiek skystesnis, bet matyt cia dar nuo varskes priklauso.

       Rutka — 2010-08-28 @ 20:09

  2. Tikrai taip, kad nuo varškės priklauso. Kitą kartą, jei varškė liesesnė/”šlapesnė”, kokį šaukštą krakmolo gi galima pabandyti įdėti - neturėtų skonis pasikeisti, o apkepas stabilesnis bus.
    Dar gal nuo kepimo indelių priklauso… Ir nuo orkaitės irgi greičiausiai. Bet svarbiausia, kad skonis geras :) Malonu :)

       Jūratė — 2010-08-29 @ 11:14

  3. Pabandysiu ir as sita apkepeli, labai jau patraukliai jis atrodo.

       Jolanta — 2010-11-22 @ 15:39

  4. Super skanu. Kepkit visi, kas megsta.

       Jolanta — 2010-11-22 @ 20:06

  5. Malonu, kad patiko :)

       Jūratė — 2010-11-22 @ 23:55

  6. [...] Ryžių ir varškės apkepas [...]

       Kreminė varškė (iš šaldyto kefyro!) — 2011-01-18 @ 00:24

  7. Labai skanus. Rekomenduoju. Tik dėjom mažiau cukraus, bet saldumo užteko, nuo razinų turbūt :)
    darėm skardoj, tokių indelių neturėjom, bet skoniui tikrai nepakenkė :)) varškė buvo riebi, 9 proc., berods

       Vita — 2011-02-17 @ 17:04

  8. Labai malonu, kad patiko. Cukrų, aišku, reikia pasireguliuoti pagal save. O dar geriau - dėti medų, jei patinka.

       Jūratė — 2011-02-18 @ 10:57

  9. Ačiū už receptą. Labai patiko mūsų šeimai. Daug skanesnis nei su manų kruopom. Gaivus,purus ir visada gaunas :) Aš tik ryžius truputi pakapoju su kombainu tai jis gaunas toks vientisas ir ne birus :)

       Inga — 2013-02-16 @ 13:35

  10. Į sveikatą :) Malonu dalintis :)

       Jūratė — 2013-02-17 @ 17:51

Šio įrašo komentarų RSS srautas. Citatos URL

Parašykite komentarą

„WordPress“ variklis. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.