BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Nekenčiu virtuvės

2013-06-14

Riešutinis pyragas su abrikosais

Tema: Beatos virtuvė, PyragaiJūratė @ 19:08

PRIEŠISTORĖ

Užsimanė mažasis turguje abrikosų. O dar užrašas, kad labai skanūs, suviliojo… Nei jie labai skanūs, nei ką… Bet rūgštelė labai tiko į pyragą. O dar ledų su žemuogėm turėjom, tai išvis… Bet ir be ledų, tikrai labai skanus pyragas. Ir universalus - visokiausios uogos ir vaisiai tinka, net ir patys paprasčiausi obuoliai. Receptas - iš knygos “Metai Beatos virtuvėje”.

RECEPTAS (21 cm skersmens tortinei)

  • 125 g riešutų (siūlo 75 g migdolų ir 50 g lazdyno riešutų; naudojau vien lazdyno);
  • 250 g abrikosų (ar slyvų, ar kriaušių, ar obuolių, o gal aviečių su juodaisiais serbentais ir pan.);
  • 90 g sviesto (kambario temperatūros);
  • 125 g cukraus;
  • 2 maži kiaušiniai (kambario temperatūros) (dvigubai porcijai siūlo 3 kiaušinius);
  • 50 g miltų;
  • ½ a. š. kepimo miltelių.

Riešutus virtuviniu kombainu ar kavamale sumalti į rupius miltus. Abrikosus perpjauti per pusę (ar į 4 dalis), kauliukus pašalinti. Kepimo formą atsegamais kraštais (bet nebūtinai, tinka ir kokia nors stačiakampė) iškloti kepimo popieriumi (aš iškloju tik dugną, o kraštus patepu riebalais; galima ir išvis nekloti, tik patepti riebalais ir pabarstyti džiūvėsėliais).

Kambario temperatūros sviestą iki purumo išplakti su cukrumi. Įmušti vieną kiaušinį, gerai išplakti. Įmušti antrą kiaušinį ir vėl gerai išplakti. Maltus riešutus sumaišyti su miltais (kurių gali prireikti kokio nepilno šaukšto daugiau) ir kepimo milteliais. Suberti į sviesto, cukraus ir kiaušinių plakinį ir gerai išmaišyti. Tešlą sukrėsti į kepimo formą, ant viršaus išdėlioti lengvai paspaudžiant abrikosus.

Kepti apie 40 min. iki 180° C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Ar pyragas iškepęs, patikrinti mediniu pagaliuku: įbedus į pyrago vidurį ir ištraukus, jis turi būti sausas, neaplipęs tešla. Skanaus! Labai skanu šiltas su ledais.

REZULTATAS

Patiko (0)

Rodyk draugams



Nėra komentarų »

Dar nėra komentarų.

Šio įrašo komentarų RSS srautas. Citatos URL

Parašykite komentarą

„WordPress“ variklis. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.