BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Nekenčiu virtuvės

2011-05-31

Rabarbarų-obuolių-aviečių trupiniuotis (crumble) su migdolais

Tema: Desertai, PyragaiJūratė @ 15:54

PRIEŠISTORĖ

Iš serijos “kai labai labai kažko nori ir greitai (nors gal ir nežaibiškai… šitoj vietoj man nepralenkiamas Bolo de Caneca), ir iš paprastų produktų”. Priminimas “atėjo” iš “IKI metų laikai. Ruduo” 2010 m. žurnaliuko. Labai populiarus vaisių/uogų ir trupinukų desertas Didžiojoje Britanijoje, kur, įsivaizduoju, visos virtuvės pakvimpa juo turbūt ypač rudeniop, kai prasideda obuolių (klasikinis crumble yra būtent su jais ir žiupsneliu cinamono kas be ko), slyvų (labai skanu apšlakstyti šlakeliu brendžio), kriaušių, spanguolių ir visokių kitokių gėrybių derlius. Prie klasikinių laikomas ir trupiniuotis su rabarbarais, kuriuos labai mėgstu ir kurių parūpino geras dėdė kaimynas. Dar įpjausčiau kelis obuoliukus, įmečiau gerą saują aviečių ir - labai labai labai patiko. Aišku, vaisiai ar uogos gali būti patys įvairiausi, pagal metų laiką ar šaldyti. Į trupinėlius galima įmaišyti saujelę kapotų riešutų, avižinių dribsnių - trupiniuotis bus traškesnis, nors labai skanūs ir paprasti sviesto-cukraus-miltų trupinukai. Valgėm šiltą su vaniliniais ledais, galima patiekti ir su plakta grietinėle ar tradiciniu britų padažu custard.

RECEPTAS (man išėjo 6 ramekinai, bet galima laisvai kepti ir viename didesniame kepimo inde)

  • 4 ilgi rabarbarai (apie 300 g);
  • 4 nedideli obuoliai (apie 300 g);
  • 1 gera sauja aviečių (naudojau pusę pakelio šaldytų - apie 200 g);
  • 2-3 š. cukraus;
  • sviesto kepimo indui patepti.

Trupinėliams:

  • 100 g sviesto (kambario temperatūros; su margarinu kepiniams irgi skanu);
  • 100 g rudojo cukraus (su paprastu irgi skanu);
  • 100 g miltų;
  • 20 g (~2 geri š.) avižinių dribsnių (nebūtina, galima keisti miltais; naudojau greito paruošimo dribsnius);
  • 30 g (saujelė) kapotų migdolų ar kitų mėgstamų riešutų (nebūtina, galima keisti miltais).

Rabarbarus supjaustyti 1 cm ilgio gabalėliais, obuolius - kubeliais, suberti avietes, cukrų ir atsargiai išmaišyti. Sukrėsti į sviestu pateptus kepimo indelius (ar vieną didesnį indą). Ant viršaus paskleisti trupinėlius (padarytus pirštais trinant sviestą, cukrų, miltus, dribsnius ir po to įmaišius kapotus riešutus; jei netyčia nesigauna trupinėliai, viską suspausti į vieną gumulą, palaikyti šaldytuve kokią valandą ir po to sutrupinti ar sutarkuoti burokine tarka). Kepti 180° C orkaitėje apie 40 min. arba kol trupinėliai gražiai parus, o vaisiai/uogos pradės burbuliuoti. Skaniausia patiekti dar šiltą su ledais. Skanaus!

REZULTATAS

Patiko (0)

Rodyk draugams



Nėra komentarų »

Dar nėra komentarų.

Šio įrašo komentarų RSS srautas. Citatos URL

Parašykite komentarą

„WordPress“ variklis. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.