BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Nekenčiu virtuvės

2013-05-02

Pyragėliai su kumpiu, smidrais (šparagais) ir pomidorais

PRIEŠISTORĖ

Labai šaunūs pyragiukai iškylai gamtoje. Galima kepti ir vieną didelį pyragą. Skanūs ir šilti, ir šalti. O vietoj kumpio, smidrų ir pomidorų laisvai galima varijuoti pagal šaldytuvo turinį. Vietoj trapios tešlos galima naudoti šaldytą sluoksniuotą bemielę (tik svarelių nereikia, o krašteliai įpjaunami 1 cm nuo krašto atstumu), kas ir buvo siūloma recepte iš antros Beatos knygos “Metai Beatos virtuvėje”.

RECEPTAS (4-5 pyragėliai 9 cm skersmens)

Tešlai:

  • 100 g kvietinių miltų;
  • 25 g ruginių miltų (galima keisti kvietiniais);
  • žiupsnelis druskos;
  • 60 g sviesto (iš bėdos tiktų ir kepinių margarinas);
  • ½ kiaušinio (kita pusė - įdarui);
  • 1 v. š. pieno (arba vandens).

Įdarui:

  • 50 g rūkyto kumpio ar neriebios šoninės;
  • 3-4 smidrai (šparagai);
  • 4 vyšniniai pomidoriukai (ar paprastas pomidoras; esu kepusi ir su saulėje džiovintais - irgi labai super);
  • ½ kiaušinio;
  • 50 ml grietinėlės (tinka ir neriebi);
  • druskos;
  • maltų juodųjų pipirų;
  • dž. raudonėlių.

Tešlai sumaišyti miltus su druska. Į juos berti mažais kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir dviem peiliais kryžiuojant smulkinti sviestą iki trupinių maišant su miltais (kombainas viską labai supaprastina; o aš į dubenį su miltais tarkuoju sviestą burokine tarka vis pabaksnojant į miltus, kad ne taip veltųsi; tada lengvai ir greitai pirštais patrinant pakedenu, kad gautųsi trupinukai). Pilti pusę kiaušinio, lengvai paplaktą su šaukštu pieno, ir viską suminkyti į vieną gumulą. Suvynioti į maišelį ar maistinę plėvelę ir palikti 20-30 min. šaldytuve.

Tuo metu smidrų kietus galiukus nupjaustyti ir plonai (bulvių skustuku) nuskusti apatines stiebelių dalis. Padalinti į kokias 4 dalis. Kumpį ar šoninę supjaustyti juostelėmis, pomidoriukus padalinti į 4 skilteles. Likusią pusę kiaušinio išplaukti su grietinėle, druska, pipirais ir raudonėliu.

Atvėsusią tešlą padalinti į 4-5 dalis, iškočioti apskritimus (iki pusės cm storio) ir iškloti sviestu išteptas formeles (laisvai galima kepti ir vieną pyragą). Subadyti šakute, ant tešlos kloti kepimo popierių, o ant jo berti kokių nors svarelių (pupelių, žirnių, akmenukų, monetų ir pan.). Kepti 10-12 min. 180° C temperatūros orkaitėje.

Tada ištraukti, nuimti svarelius su popieriumi, dėlioti kumpį, smidrus, pomidoriukus, pilti kiaušinio plakinį ir kišti atgal į orkaitę 15 min. baigti kepti. Skanaus!

REZULTATAS

Patiko (0)

Rodyk draugams



Nėra komentarų »

Dar nėra komentarų.

Šio įrašo komentarų RSS srautas. Citatos URL

Parašykite komentarą

„WordPress“ variklis. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.