BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Nekenčiu virtuvės

2011-02-12

Naminis majonezas

Tema: Naminiai produktaiJūratė @ 17:50

PRIEŠISTORĖ

Nutiko taip, kad mylimai mišrainei su krabų lazdelėmis (jos receptas vėliau kada nors) neliko majonezo. Pastaruoju metu jis visai nepopuliarus mūsų namuose… Ir visai ne dėl to, kad pirktinis majonezas yra “nuodas”, anot ne kai kurių. Koks ten nuodas… Tryniai, garstyčios, aliejus ir kokia nors rūgštis (actas, vyno actas ar citrinų sultys) ir dar plius keletas E :D. Asmeniškai aš - valgau ir nesuku dėl to galvos. Kiaušinių be jo neįsivaizduoju. Žodžiu, įvyko situacija, kai pagaliau buvau priremta prie sienos ir teko pabandyti pasigaminti majonezo namuose. Receptas su video jau seniai nusižiūrėtas iš čia. Bet pirmiausia susiviliojau greituoju būdu, kuris pasiteisina turbūt tik turint labai galingą blenderį. Man nieko nesigavo, aliejus ir liko “atsiskyrėliu”. Bet niekur aš to marmaliuko nešveičiau lauk, tiesiog dabar jau dariau, kaip reikia, t. y. kantriai (kaip patariama va čia nuo 5:11 min.), ir viskas gavosi kuo puikiausiai. Tik eilinį kartą įsitikinau, kad vyno actas - ne man, kitą kartą naudočiau arba paprastą actą, arba citrinos sultis. O šiaip dabar jau kažin, ar bepirksiu majonezą parduotuvėje… :)

RECEPTAS

  • 2 kiaušinių tryniai;
  • 1 a. š. garstyčių (galima ir milteliais, tik gal mažiau tada reiktų; normalių neturėjau, tai naudojau grūdėtąsias);
  • 1 a. š. acto arba citrinos/laimo sulčių (galima ir to, ir to);
  • druskos;
  • pipirų;
  • 150 ml aliejaus (vien alyvuogių netiks, nes turi stiprų skonį ir majonezas apkars; geriausia imti švelnų skonį turintį aliejų, pvz., šalto spaudimo, nerafinuotą rapsų, saulėgrąžų; pagal atsargas namie teko naudoti lygiomis dalimis alyvuogių, saulėgrąžų ir graikinių riešutų - pastarasis tikrai jautėsi).

Trynius, garstyčias, actą, druską ir pipirus išsukti šluotele. Toliau po kelis lašus lašinti aliejų ir gerai išsukti. Kitus lašus lašinti, tik kai pastarieji gerai įsisuka į masę ir nesimato paviršiuje. Supylus maždaug ketvirtadalį, galima lašinti greičiau (nors aš nerizikavau), kol supilamas visas aliejus ir masė sutirštėja. Pastovėjęs šaldytuve, majonezas dar labiau sutirštėja. Sunaudoti per 2-3 dienas. Skanaus!

REZULTATAS

Patiko (0)

Rodyk draugams



1 komentaras »

  1. [...] 2 v. š. majonezo (pvz., naminio); [...]

       Keptų burokėlių salotos/mišrainė su tunu ir šparaginėm pupelėm — 2012-07-02 @ 08:34

Šio įrašo komentarų RSS srautas. Citatos URL

Parašykite komentarą

„WordPress“ variklis. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.