BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Nekenčiu virtuvės

2011-08-08

Morkų tortas

Tema: TortaiJūratė @ 18:46

PRIEŠISTORĖ

Morkų torto karštinė apėmė ir mane. Taigi suima baltas pavydas, kai net šešiuose bloguose radau (o kiek dar neradau) ilgiausias panegirikas (gerąja to žodžio prasme) šiam skanėstui. Su malonumu ir aš, ir aš, ir aš prisidedu su smarkiomis rekomendacijomis! Viskas tiesa: labai skanus, drėgnas, primena labai gerą “Medutį”, valgytų ir dar prašytų net morkų nemėgstantys, nes nelabai galima nuspėti, kad būtent morkos visą žavesį suteikia (nebent spalva išduotų). Labai tiko graikiniai riešutai ir cinamonas. Skalsus, sotus, kepiau iš pusės normos ir 10-12 žmonių tikrai užtektų. Nu nebent labai nevalgę būtų, tai tada 8-iems :)

Įspūdžius ir komentarus paskaityti bei nuostabiomis nuotraukomis pasigėrėti galima čia:

Kol kas. Tikiu ir viliuos, kad virusas plis toliau :)

RECEPTAS (matavau puodeliu (p. - 237 ml), nes stiklinės 250 ml neturiu, bet koks gi čia skirtumas…)

Morkų plokštainiui:

  • 1 ½ p. smulkiai (bulvių tarka) tarkuotų morkų (gerai suspaudus, man svėrė 375 g);
  • ½ p. kokoso drožlių (50 g);
  • ½ p. kapotų graikinių riešutų (dėjau trečdalį puodelio (40 g) ir sočiai jautėsi, nors riešutai skanu bet kokie, galima ir išvis nedėti);
  • ¼ p. razinų (40 g);
  • 1 p. miltų (140 g);
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 1 a. š. sodos (nugesinti nereikia, tikrai nesijaučia);
  • 1 a. š. cinamono;
  • žiupsnelis druskos;
  • ½ p. saulėgrąžų aliejaus (110 g);
  • 1 p. cukraus (daug kur su morkomis rekomenduojamas rudasis, tai jį ir naudojau; 200 g);
  • 2 kiaušiniai.

Varškės kremui:

  • 250-300 g kreminės varškės (naudojau iš šaldyto kefyro, bet galima ir nusipirkit “Mūsų švelniosios” ar gerai su kokiu blenderiu/mikseriu pertrinti);
  • 50 g cukraus pudros;
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto (ar cukraus miltelių su natūralia vanile, ar tiesiog vanilinio cukraus);
  • ½ citrinos sulčių;
  • 1 mažas indelis (200-250 ml) grietinėlės (riebios, plakamosios, 35-36% rieb.).

Smulkiai tarkuotas morkas sumaišyti su kokoso drožlėmis, išmirkytomis razinomis ir kapotais riešutai. Atskirai sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską. Aliejų išplakti su cukrumi iki vientisos masės. Po vieną gerai įplakti kiaušinius. Įsijoti ir išmaišyti (neplakti) miltų mišinį, galiausiai - morkas. Masę tolygiai paskleisti per visą orkaitės skardą (man gavosi 30×36 cm paplotis) ir kepti 160° C temperatūroje apie 40 min. (įsmeigus ir ištraukus peilį ar medinį pagaliuką, jis turi likti sausas; kepiau 30 min. ir dar 10 min. palaikiau išjungtoje orkaitėje). Ataušinti. Perpjauti į keturias dalis (15×18 cm).

Kol vėsta morkų paplotis, varškę ištrinti su cukraus pudra, vanilės ekstraktu ir citrinos sultimis. Atsargiai įmaišyti iki standumo išplaktą grietinėlę. Kremu pertepti morkų papločius. Puošimui naudojau sveikus graikinius riešutus, kokoso drožles ir razinas. Leisti pastovėti bent pusvalandį. Skanaus!

REZULTATAS

Patiko (0)

Rodyk draugams



Komentarų – 20 »

  1. Yay!!! Džiaugiuos, kad patiko :)

       julė — 2011-08-08 @ 22:53

  2. Sveika prisijungus prie morkinio viruso! :))

       Asta — 2011-08-09 @ 07:47

  3. Jule, ačiū! Tikrai labai! :)
    Asta, džiaugiuos, kad tą virusą pasigavau :) Ačiū ir Tau už tai :)

       Jūratė — 2011-08-09 @ 10:50

  4. Šaunuolė - labai gražiai pavyko :)

       Indrė — 2011-08-10 @ 21:43

  5. Ai, Indre, dėl gražumo - tai kaip čia pasakius, bet svarbiausia - gi labai skanu, pati žinai :)

       Jūratė — 2011-08-11 @ 09:14

  6. Nu kaip faaaina :) niam:)

       Reda — 2011-08-12 @ 10:53

  7. Tikrai labai fainiai, kad radau, kad skanu, kad plinta :)

       Jūratė — 2011-08-12 @ 18:52

  8. labai patiko :)

       sandra — 2011-09-23 @ 18:16

  9. Aha, Linai irgi, nors ir su kokosu :)

       Jūratė — 2011-09-23 @ 20:13

  10. Labai skanus. Labai kreivai į tą receptą žiūrėjau. Morkos ir tortas… nesąmonė. Bet tikrai labai labai labai skanu. Net mano tėtis, kuris iš esmės morkų “apdirbtų” nevartoja nebent tik žalias, valgė ir gyrė šitą tortuką, bet neišdrįsau pasakyti, kad jis su morkom :))))))

       kristina — 2012-01-01 @ 18:09

  11. Aha, geras ir skanus slapukas :)

       Jūratė — 2012-01-18 @ 14:28

  12. Vienas iš dviejų, arba formos reikia mažesnės, arba tešlą kepti per kelis kartus, nes man nepakilo tiek, kad būtų galima į keturias dalis atpjauti.. Be to pjaunant šiek tiek byrėjo… Anyway, kažkaip atpjauta į dvi dalis, sutepta ir palikta šalti, abiejų paragavus atskirai skonis tikrai geras, pažiūrėsim kas bus rytoj :)

       Alina — 2012-04-02 @ 23:15

  13. “Perpjauti į keturias dalis (15×18 cm).” - ne sluoksniais reikia pjauti, o visą morkų paplotį padalinti į 4 dalis: iš viršaus į apačią ir iš kairės į dešinę - iš didelio stačiakampio gaunasi 4 15×18 cm dydžio stačiakampiukai.

       Jūratė — 2012-04-04 @ 10:01

  14. Matyt aš kažko buvau nesupratusi :) Viskas gavosi puikiai, draugai gyrė ir prašė dar, taigi šiandien pas mane vėl morkų tortas :)

       Alina — 2012-04-05 @ 20:54

  15. Tai labai smagu :) Gal kiek ir neaiškiai mano buvo aprašyta, iš klaidų mokomės :) Svarbiausia, kad patiko :)

       Jūratė — 2012-04-06 @ 12:23

  16. eisiu ir aš šio tortuko kepti, pavasarį labai skanus gavosi (nors ir labai vargau su tom morkom :)))), bet visi baisiai jo nori, tai Kaledom užsiprasė :) gražaus švenčių laukimo visiems

       Živilė — 2012-12-19 @ 15:01

  17. Ir vėl šventės, ir vėl morkų tortas :))) LABAI jau jis skanus ir mano visiems namiškiams LABAI patinka. Kas dar svarsto ar morkos ir tortas suderinama, tai net nesvarstykite, kepkite, tikrai labai skanu :))) su šventėmis visos mamos, ir aš pirmą mamų dieną švęsiu :)

       Živilė — 2013-05-02 @ 20:00

  18. Aha, ir per Velykas pas mus jis buvo. Tikrai labai vykęs. Nu labai labai smagu, kad jums patinka.
    Ir tave smarkiai smarkiai su Mamos artėjančia diena kaip mamą, pagaliau dalyvaujam pagrindiniam vaidmeny, ane? :))

       Jūratė — 2013-05-02 @ 20:58

  19. nesuprantu kaip pjauti? tarkim nauduociau 26 skersmens tortui skirta apvalia forma tai pjauti reikia horizontaliai juk ne vertikaliai ar as nesuprantu visai nieko?

       alina — 2016-02-15 @ 18:51

  20. Mano aprašas yra skirtas didelei stačiakampei skardai - per visą orkaitę, 30×36 cm išmatavimams. Gaunasi plonas paplotis. Jį reikia padalinti į keturis mažesnius - 15×18 cm išmatavimų - papločius (t. y. pjaunant vertikaliai).
    Jei naudosit 26 cm skersmens atsegamą tortinę, patarčiau kepti du atskirus papločius (nes iš tokio produktų kiekio išeina tik du 26 cm formai), nes perpjauti horizontaliai gali būti sudėtinga, bet pabandyti galima, tik keps ilgiau, jei visą tešlą suversti iš karto.

       Jūratė — 2016-02-18 @ 12:15

Šio įrašo komentarų RSS srautas. Citatos URL

Parašykite komentarą

„WordPress“ variklis. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.