BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Nekenčiu virtuvės

2013-05-21

Kondensuoto pieno ir grietinėlės ledai sausainyje

Tema: LedaiJūratė @ 21:55

PRIEŠISTORĖ

NEREALIAI PAPRASTI IR SKANŪS LEDAI. Vat kaip va, net didžiosiom. Nes tikra tiesa. Nes tikrai verti dėmesio. Nereikia jokio ledų gaminimo aparato. Praktiškai tik du ingredientai. Net sausainiai nebūtini. O priedai gali būti patys įvairiausi. Tik jei rinktis gan saldžius, kondensuoto pieno gal reiktų kiek mažėliau. Manieji ir sausainiai “Selgos” saldūs, ir dar virto kondensuoto dėjau (karamelė gi - mmmMMMmmm…), ir kepintų lazdyno riešutų karamelizuotų pabarstukų, ir pieniško šokolado mažyčių gabaliukų, tai jau saldoka buvo, saldoka… Išvis vietoj kondensuoto pieno galima imti virtą kondensuotą pieną (man Rokiškio pieninės geresnis nei “Rududu”, toks vientisas, jokių susicukravimų; aišku, ir patiems galima išsivirti per porą valandų…). Turėsim karamelinius ledus. Galima dalį maišyti su trintom uogom, kaip kad darė Indrė (ir ačiū jai labai labai, kad išbandė ir pasidalino šiemet, o ne prieš porą metų, kai Reda paskleidė šitą superinį virusą, o aš kažkokiu būdu sugebėjau pražiopsoti…).

Papildyta. Variacijos tęsiasi. Pabandėm ir su žaliosios arbatos “Matcha” milteliais (ačiū, Kristina, vis dar turiu, vis dar visokius gėrius bandinėju). “Matcha” miltelius iš pradžių 1,5 a. š. dėjau plakant grietinėlę, tai masė buvo vientisai žalia, gražiai pasiskirstė. Po to kai sumaišiau su kondensuotu pienu, pasirodė blankokas skonis, tai dar įkroviau tiek pat, bet jau tik permaišiau, tai nevisai tolygiai glotniai išsimaišė, bet gal taip ir gražiau, įdomiau. Skanu, įdomu (bet su karamele, šokoladu ir riešutais vis tiek skaniau). Ir vaikas skanauja, ir dar prašo - “bile” tik ledai :) Sausainių nevalgo. Šį kartą su “Petit Beurre” dariau - traškūs, ne per saldūs - geriau nei su “Selga”.

RECEPTAS (4-iems)

Gerai atšaldytą grietinėlę išplakti iki standumo. Įmaišyti kondensuotą pieną. Dėti pasirinktus priedus, gerai viską permaišyti. Pasirinktą formą (geriau stačiais, neužapvalintais kampais; aš naudojau kekso/duonos formą) iškloti maistine plėvele, išdėlioti pusę sausainių, ant jų pilti kondensuoto pieno ir grietinėlės masę. Išlydinti paviršių ir ant viršaus atsargiai išdėlioti likusius sausainius. Užkloti maistine plėvele ir dėti į šaldiklį sustingti. Skanaus!

REZULTATAS

Su karamele, šokoladu ir skrudintais riešutais

Su žaliosios arbatos “Matcha” milteliais

Patiko (1)

Rodyk draugams



Komentarų – 16 »

  1. Labai skaniai atrodo. Išbandysim. ;) O Rokiškio pieninės karamelė ir man labiau patinka. Tik kad jos mūsų mieste jau nebėra nusipirkti… :(

       Jovita — 2013-05-21 @ 22:16

  2. Niam niam, nesuvalgyk iki ketvirtadienio;)

       Asta — 2013-05-21 @ 22:20

  3. Jovita, tai virkit pati - tikrai geresnė gaunasi nei Rududu.
    Astule, nu tu naivuolė… :) Bet nereikia nusiminti - padariau dar vieną porciją, nes labai paprastai ir greitai viskas vyksta.

       Jūratė — 2013-05-23 @ 08:16

  4. Jau saldikly sedi ir sala…

       Kristina — 2013-05-24 @ 18:53

  5. Tai jums tuoj bus smagu :) Prašom nepamiršti komentarų čia palikti, kai paragausit :)

       Jūratė — 2013-05-25 @ 10:49

  6. Jau kaip skaniai atrodo tie karamelės lašeliai :) labai džiaugiuos, kad taip patiko ;)

       Reda — 2013-05-25 @ 17:20

  7. TOBULA!!! Labai labai patiko.

       Kristina — 2013-05-25 @ 19:42

  8. Aha, tobula. Man jau totali manija… Nei dienos be šių ledų… Vaikas iš proto kraustos paskui mamą :)

       Jūratė — 2013-05-27 @ 19:47

  9. Jūrate, niekad neviriau. Reiktų kada bandyt. :) Tik tiksliai nežinau, kaip. :)

       Jovita — 2013-05-27 @ 20:04

  10. Taigi ogi labai paprastai, Jovita :) Imam puodą, pripilam nemažai vandens, skandinam saldaus kondensuoto pieno skardinę (aišku, neatidarytą) ir verdam porą valandų, BŪTINAI vis patikrinant, ar visiškai apsemta skardinė. Išvirus visiškai ataušinam ir tik tada atidarinėjam.
    Tik va man klausimas: gal kas bandėt virti skardines, kur be atidarytuvo lengvai atsidaro? Ar neiššauna beverdant?

       Jūratė — 2013-05-27 @ 21:07

  11. Bandysiu ir aš. šiandien nusipirkau kondensuoto pieno ir grietinėlės. Va tik reik prisiruosti.

       Asta — 2013-05-27 @ 21:20

  12. Isbandziau…tikras skanumelis, vasara skaniau uz betkoki torta…

       Vaida — 2013-06-02 @ 15:41

  13. Vat, įdomu ir man, ar nenušauna verdant? :D Nes kažkur lyg skaičiau, kad nušauna dangtelis…

       Jovita — 2013-06-04 @ 23:48

  14. Va čia iš Sonatinos blogo:

    “Kristina 2013 m. gegužė 17 d. 10:25
    Laba diena. Ruosiuos kept si tortuka. Del kondencuoto pieno klausimas. Paziurejau, kad skardine su tuo atidaromu dangteliu. Kazin ar neissaus beverdant?

    Sonatina 2013 m. gegužė 17 d. 10:27
    Viriau tokias skardines ne kartą - tikrai neiššovė :)”

       Jūratė — 2013-08-18 @ 19:34

  15. Norėjau pasitikslinti. Čia rašoma kad ledų masę tiesiog supilti ir sušaldyti, tačiau ar nereikia jų maišyt kas kažkiek laiko? ar nesigauna su ledo kristalais? Norėčiau kad būtų tokios kremiškos konsistencijos, na kaip normalūs ledai :)

       Justina — 2013-10-05 @ 15:07

  16. Nereikia maišyti tikrai. Labai geri ledai gaunasi, jau nežinau, kiek kartų bandžiau. Tik ištraukus iš kameros prieš valgant kokias 5 min. reikia palaikyti. Sėkmės.

       Jūratė — 2013-10-06 @ 08:26

Šio įrašo komentarų RSS srautas. Citatos URL

Parašykite komentarą

„WordPress“ variklis. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.