BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Nekenčiu virtuvės

2013-07-05

“Girtos” vyšnios

Tema: KonservavimasJūratė @ 13:44

PRIEŠISTORĖ

Prieš gerus metus miela draugė Žaneta prigirdė privaišino “girtomis” vyšniomis ir, aišku, man labai patiko. (Žanetukai, receptuką dar kur nors turi? a? Ačiū :)) Netrukus nusipirkau per akciją Lino Samėno “Virtuvės knygą” (akcijų auka auka… nu bet graži graži knyga) ir pirmasis receptas, kuris pasirodė realus man greitu metu išbandyti, buvo “girtos” vyšnios. “Greitas” metas atėjo po metų :)) Gavau nuostabiai skanių, didelių, mėsingų, saldžių vyšnių (kas man labai retai pasitaiko). Pusė dingo akimirksniu. Po to kažkaip susivaldžiau ir dar spėjau uždaryti į puslitrinį induką, skaniai jas “prigirdžius” (manau, puikiai tiktų ir trešnės, ir slyvos). Ir pagaliau praėjo 2 savaitės, ir pagaliau aš jų prisiragavau :) Tikrai labai skanu.

RECEPTAS (apie 1 l)

  • 700 g šviežių vyšnių (be kauliukų!!!);
  • 150 g cukraus;
  • 150 ml vandens;
  • 300 ml medaus likerio (pvz., “Krupnikas”, nors tiktų ir tiesiog degtinė, tik jos reiktų mažiau, o cukraus sirupo - daugiau);
  • 50 ml tamsaus romo;
  • ½ vanilės ankšties (iš bėdos ir vanilinis cukrus su natūralia vanile tiktų).

Vandenį su cukrumi pavirti 5 min. Atvėsinti. Sumaišyti su likeriu ir romu. Vanilės ankštį perpjauti išilgai, iš vidaus nubraukti peiliu sėklytes į sirupą. Vyšnias dėti į stiklainį, įkišti vanilės ankštį, užpilti sirupu, uždaryti ir laikyti 2 savaites tamsiai ir vėsiai. Po to jau galima skanauti. Skanaus! Pvz., su ledais.

REZULTATAS

Patiko (0)

Rodyk draugams



Komentarų – 2 »

  1. Labas. Smagu, kad vyšnios vis dar geru žodžiu minimos ir prisimenamos. Mes esame darę ir su slyvom. Kažkur esu girdėjusi, kad galima ir tiesiog vyšnių kauliukus šitaip “prigirdyti”. Jei gamini vasarą, tai per Kalėdas jos būna skaniausios, nes ne taip stipriai jaučiasi alkoholis. Geros vasaros.

       Žaneta — 2013-07-15 @ 15:12

  2. Eik tu sau, o aš dėl tų kauliukų šiandien knygoj prisiskaičiau, kad juos būtinai reikia pašalinti, nes ilgai stovint vaisiams ar uogoms su kauliukais alkoholyje, iš jų išsiskiria cianidas (nuodai). Galima įdėti tik kelis sutraiškytus dėl kvapo, o visi vaisiai turi būti be kauliukų. Nors gal tik kauliukus užpylus, būtų nieko tokio, nes: “Cianidas susidaro ilgai laikant produktus, kuriuose yra kauliukų”.

       Jūratė — 2013-07-17 @ 20:06

Šio įrašo komentarų RSS srautas. Citatos URL

Parašykite komentarą

„WordPress“ variklis. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.