BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Nekenčiu virtuvės

2011-03-22

Džiovintų vaisių saldainiukai

PRIEŠISTORĖ

Saldainiai - į dovanų dėžę mano mielai draugei Vitalijai garbingo jubiliejaus proga. Ne per seniausiai pas kitą mielą draugę buvau pavaišinta šiais skaniais rutuliukais, kurie iškart įsimontavo į potencialių gardžių dovanų sąrašiuką. Kaip tik buvo proga išbandyti pasigaminti ir pačiai. Labai paprasta, bet laaabai skanu. Čia nusižiūrėjusi dar įkroviau porą šaukštelių bičių duonelės, kad visai sveikuoliški būtų saldainiai :)

RECEPTAS (apie 20 nedidelių rutuliukų)

  • ½ kg įvairių džiovintų vaisių (dėjau abrikosus, slyvas, datules ir razinas; tiktų dar ir persikai, vyšnios, spanguolės, cukatos, svarainiai, tik gal kriaušės ir figos nelabai dėl smulkių kietų sėklyčių/grūdelių);
  • 2 a. š. bičių duonelės (arba medaus, nors tikrai nebūtinai);
  • po porą gerų šaukštų kokoso drožlių, sezamo sėklų, skrudintų kapotų žemės riešutų (ar kokių kitokių mėgstamų; dar galima skrudintų (arba ne) saulėgrąžų į vidų įmaišyti; galima į vidų įmaišyti vienus, o volioti kituose “pabarstukuose” - fantazijai ribų nėra).

Džiovintus vaisius užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti minutę kitą ir nupilti, nuvarvinti. Kartu su bičių duonele sumalti mėsmale. Drėgnomis rankomis (nors man ir sausomis gerai sekėsi) formuoti nedidelius rutuliukus ir apvolioti vienus kokoso drožlėse, kitus - sezamo sėklose, trečius - kapotuose žemės riešutuose. Skanaus!

REZULTATAS

Patiko (0)

Rodyk draugams



Komentarų – 8 »

  1. [...] Džiovintų vaisių saldainiukai [...]

       Gardžių dovanų dėžutė — 2011-03-23 @ 02:19

  2. Ir tie saldainiukai jau laukia mamos dienos, saugiai paslėpti. Skanu, bet man gavosi per skysti, gal per ilgai palaikiau užpilus vandeniu. Parašyta laikyti kelias minutes, bet kai aplink monstriukai laksto jos pavirsta pusvalandžiu geru :) Tai saulėgražų kepintų maltų pridėjau ir pasitaisė reikalas. Skanūs skanučiukai ir tokie sveikuoliški.

       Kristina — 2011-04-30 @ 12:47

  3. Cha cha, monstriukai :D Matyt, per juos vaisiai gerai išpampo nuo vandens. Man tai gavosi tokia tiršta tiršta košelėna. Svarbiausia, kad reikalai pasitaisė :) Nu vis tiek, rankų darbas - mama turėjo būti sužavėta… :)

       Jūratė — 2011-05-02 @ 23:12

  4. Ai, dar dėl saulėgrąžų - kažkur esu skaičiusi, kad viena blogerė tik datules mala ir saulėgrąžas skrudintas įmaišo. Tikiu, kad skanu.

       Jūratė — 2011-05-02 @ 23:14

  5. Sveiki, o kiek laiko galima laikyti šiuos saldainius? jei noriu kaip kalėdinį siurprizą padaryt - kada man juos pasigaminti?

       Astul — 2011-11-30 @ 21:33

  6. Bent savaitę, manau, tikrai išgyvens.

       Jūratė — 2011-11-30 @ 23:25

  7. Sveiki, sakykit, iš kur perkat tuos puodelius saldainiams?

       Lina — 2012-02-05 @ 17:31

  8. Tiksliai dabar neprisimenu, bet arba “Savo”, arba “Megos” RIMI Kaune. Dar būna “Kepėjo” parduotuvėj Šv. Gertrūdos gatvėje: http://www.arevitosiranga.lt/?cat=contacts

       Jūratė — 2012-02-06 @ 11:46

Šio įrašo komentarų RSS srautas. Citatos URL

Parašykite komentarą

„WordPress“ variklis. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.