BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Nekenčiu virtuvės

2011-11-03

Cukinijų uogienė su apelsinais

Tema: Uogienės, pagardaiJūratė @ 17:12

PRIEŠISTORĖ

Uogienė, džemas, marmeladas - nesiginčiju, kaip kas norit, taip vadinkit, o svarbiausia, kad laaabai skanu (o jau kaip su varškės sūriu man patinka…)!!! Puikus dar vienas būdas (iš Forelles lobyno), kaip susidoroti su gerai užderėjusiomis cukinijomis :) (ta mano krikšto mama vis dar jas traukia iš kažkur :) Ačiū jai!). Cukraus kroviau perpus mažiau nei cukinijų, bet vis tiek pakankamai saldu.

RECEPTAS

  • 1 kg cukinijų, nuluptų ir supjaustytų kubeliais;
  • ½ kg cukraus;
  • 2 apelsinai (skiltelės be odelių ir nutarkuota žievelė);
  • 1 citrina (sultys ir nutarkuota žievelė).

Cukinijas užpilti cukrumi, sudėti apelsinus, gerai išmaišyti ir palikti per naktį šaltai. Supilti citrinos sultis ir užvirti. Nukelti nuo ugnies ir 2-4 val. leisti pastovėti. Po to dar pavirti, kol sutirštės (apie 1 val.). Pabaigoje įmaišyti apelsinų ir citrinų nutarkuotas žieveles. Supilstyti į iškaitintus stiklainius ir užsukti dezinfekuotais dangteliais. Skanaus!

REZULTATAS

Patiko (0)

Rodyk draugams



Komentarų – 8 »

  1. Labukas. Viriau šią uogienę- pasakiškai skanu. Bet gal gali patarti kodėl mano suvirė , o nesigavo gabaliukais kaip tavojoje foto? Viską dariau pagal receptą. Gal per smulkiais supjausčiau ? Tokiais mažo pirščiuko nago dydžio gabaliukais :)

       Virginija — 2014-09-10 @ 13:12

  2. Tai greičiausiai taip ir bus, nes aš taip smulkiai neturiu kantrybės pjaustyti :) Manieji būna ne mažesni nei 1 cm kubeliai. Nors gal ir nuo cukinijos priklauso: jei jaunesnė, greičiau suverda. Aš uogienėms naudoju jau tokias, kur nebesusivalgo šiaip, tokias tikras dideles lietuviškas, pastovėjusias ir besiprašančias kaip nors pagaliau būti sunaudotom.

       Jūratė — 2014-09-11 @ 09:16

  3. Ko gero taip ir bus. Nes viriau vėl- negaliu atsivalgyti :) o jie vel suvirė, nors pjausčiau tikrai jau daug didesniais gabaliukais. Teks “pabrandinti” tada virti , nes pavydas suima i foto bežiūrint :)

       Virginija — 2014-09-11 @ 12:44

  4. O kiek maždaug išeina džemo gaminant iš nurodytos normos? :)

       Justina — 2016-08-02 @ 12:52

  5. Dabar jau nebeatsimenu, bet turėtų gautis apie gerą litrą.

       Jūratė — 2016-08-03 @ 15:38

  6. Ačiū :)

       Justina — 2016-08-03 @ 17:16

  7. O citriną naudojat paprastą? Ar galima imti ir laimą?

       Rūta — 2016-08-12 @ 14:27

  8. Naudoju paprastą citriną, bet jei turėčiau tik laimą, tai tikrai pabandyčiau ir su juo.

       Jūratė — 2016-08-25 @ 21:27

Šio įrašo komentarų RSS srautas. Citatos URL

Parašykite komentarą

„WordPress“ variklis. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.