BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Nekenčiu virtuvės

2010-11-27

Citrininis pyragas su puriu morengo “stogu”

Tema: Pyragai, TartaiJūratė @ 00:19

PRIEŠISTORĖ

Na va, pasidengė stogai sniegu, tai ta proga ir pyragas su “stogu”. O gal “kepure”, gi šalta, pasnigo. Iš tikrųjų tai toli gražu ne originalusis Key lime pie (dėl ne tokių sausainių padui, ne tokių citrinų viduriniam sluoksniui ir ne visai morenginiu viršum, kuris man gavosi purus, bet stabilus, o kitą dieną ant jo pasirodė gražūs sirupo lašeliai - žodžiu, kažkas keisto). Bet idėja man patiko (ją užtikau Audriaus bloge su labai gražiomis nuotraukomis ir iliustruotais žingsneliais). O tiko todėl, kad radau, kur sunaudoti citrinų sultis ir greitai, gan paprastai pagaminama, nors tie baltymai man dar mistika (gal “nedaplakiau”, o gal “nedakepiau”, bet vis tiek labai patiko tas purumas bei rūgštelė su saldumu) - bandysiu dar. Arba bandysiu beveik be kepimo, kaip va čia.

RECEPTAS

Padui:

300 g sausainių (pabandymui ėmiau pačius paprasčiausius ir pigiausius “Optima” ir nenuvylė; bet reiktų rupių kvietinių miltų sausainių, taip vadinamų graham krekerių);

~150 g sviesto (gal kokiais 10-20 g mažiau);

Viduriniam sluoksniui:

1 indelis saldaus kondensuoto pieno (apie 400 g);

3 kiaušinių tryniai;

120 ml citrinų/laimų sulčių (šiaip tai reiktų Key laimų sulčių, bet kad jų Lietuvoje nėra);

Viršui:

3 kiaušinių baltymai;

4-5 š. cukraus pudros.

Padui sausainius sutrupinti ir sumalti (blenderiu, kokteiliniu mikseriu, kombainu, kočėlu). Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su sausainiais. Masę gražiai paskirstyti riebalais pateptoje formoje (manoji 26 cm skersmens) ir gerai supresuoti (pvz., kad ir šaukštu) sudarant ir kraštelius. Šauti į iki 180° C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti apie 10 min. Ataušinti.

Viduriniam sluoksniui visus produktus (patartina kambario temperatūros) mikseriu plakti, kol masė sutirštės. Tada pilti ant pado ir kepti toje pačioje temperatūroje vėl apie 10 min. Ataušinti.

Viršui baltymus plakti iki purumo. Tada po šaukštą berti cukraus pudrą ir išplakti iki standžių putų. Krauti ant pyrago, suformuoti “bangas” ir kepti toje pačioje temperatūroje vėl apie 10 min. arba kol “bangos” pradės ruduoti. Skanaus!

REZULTATAS

Patiko (0)

Rodyk draugams



Komentarų – 8 »

  1. Taip skaniai atrodo… bet negaliu lepintis pyragais. Ačiū už receptą, po mėnesio pravers. :)

       GLUOSNIS — 2010-11-27 @ 00:40

  2. Ačiū! Tai bent artimuosius palepinkit :)

       Jūratė — 2010-11-27 @ 00:43

  3. Norejau paklausti: ar tikrai uztenka 150g sviesto?

       Laima — 2013-01-05 @ 22:08

  4. Paprastai sviesto man užtenka 0,4 dalies sausainių, t. y. jei sausainių (pvz., Selgos) 300 g, tai sviesto imu 120 g.

       Jūratė — 2013-01-07 @ 15:28

  5. Skanus pyragas, bet bent jau mums - perdaug saldus… (ne visai pagal šitą receptą dariau, bet labai panašų)

       Eglė — 2013-10-26 @ 19:09

  6. Ačiū, tobulas skonis tobulas pyragas viskas pavyksta labai puikiai, labai saldu, bet reikia tokio mažyčio gabalėlio ir pasijauti laiminga :)
    p.s aš dedu avižinius sausainius tobulai dera …

       Rūta — 2013-11-07 @ 21:53

  7. Saldu saldu, bet taip jau reikia šitam pyragiukui :) Ir nėr už ką, smagu dalintis :)

       Jūratė — 2013-11-10 @ 09:49

  8. Del morengo tai pagal sita recepta gaminant visada jis sudreksta sekancia diena. Geriausia ji uzdeti ta pacia diena kai valgysite, arba gaminti İtaliska morenga su kuriuom nebus tokıu problemu. Sekmes

       Audra — 2013-11-10 @ 22:13

Šio įrašo komentarų RSS srautas. Citatos URL

Parašykite komentarą

„WordPress“ variklis. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.