BLOGas.lt
Pigūs skrydžiai
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Nekenčiu virtuvės

2010-04-08

Avižiniai sausainiai

Tema: SausainiaiJūratė @ 13:08

PRIEŠISTORĖ

Šituos sausainius mane “užkrėtė” kepti mano miela draugė Rasa (ačiū jai). Ji, aišku, kaip visada - viską deda “iš akies”. Aš irgi, bet pabandžiau proporcijas maždaug surašyti. Svarbiausia - avižiniai dribsniai, sviestas, kiaušiniai, cukrus ir mėgstamos sėklos bei riešutai (bent jau saulėgrąžos, sezamo sėklos, linų sėmenys), dar aguonų galima dėti, sėlenų, džiovintų vaisių ar uogų. Žodžiu, sveikuoliški sausainiai ir labai labai skanūs.

Įrašas turėjo būti paskutinis kovo mėnesį, bet nebespėjau - ėmė mūsų mažiukas ir sugalvojo belstis į pasaulį iškart po kepimo, tai susikrovėm visą maišą “sveikatos prie arbatos” (džiaugės vyras ir akušerės) ir išvykom į mažulio sutikimo šventę.

RECEPTAS (apie 50 sausainių)

  • 400 g greito paruošimo avižinių dribsnių;
  • 150-200 g sviesto (iš bėdos ir margarinas gerai);
  • 1 st. saulėgrąžų;
  • 1 st. sezamo sėklų;
  • 1/2 st. linų sėmenų;
  • 1/2 st. moliūgų sėklų;
  • 100 g žemės riešutų;
  • 50 g migdolų drožlių;
  • 3-4 kiaušiniai;
  • 250 g cukraus (iš jų 200 g naudojau rudąjį);
  • 2-3 a. š. vanilinio cukraus;
  • 2 š. rupių miltų.

Avižinius dribsnius pakepinti svieste iki gardaus kvapo :) Tada dubenyje juos sumaišyti su visom sėklom ir riešutais. Kiaušinius išplakti su cukrumi, iki kol šis maždaug ištirps. Įmaišyti į dribsnius. Berti porą šaukštų miltų. Viską gerai išmaišyti. Tešla turi būti biri, ne “košelėna”.

Ant kepimo popieriumi išklotos skardos šaukštu formuoti sausainius vos vos paspaudžiant, kad viskas būtų vienoje vietoje sulipę, bet ne į gumulą, o į plokščią sausainį. Kepti apie 15 min. vidutinio karštumo orkaitėje (vis prižiūrint, kad nesudegtų!). Skanaus!

REZULTATAS

Patiko (23)

Rodyk draugams



Komentarų – 13 »

  1. niam niam niam… visko prisipirkau, tai jau ryt tai jau tikrai gaminsiu… :)

       kristina — 2010-05-17 @ 22:38

  2. pranešk, kaip sekės ;)

       Jūratė — 2010-05-18 @ 11:50

  3. o butini rupus miltai? paprasti kvietiniai netiktu? ka duoda rupus?

       Indrutia — 2011-01-10 @ 23:28

  4. Ne, nebūtinai. Tiesiog man jie geriau pasiskirsto, netampa iškart “terla”, be to: “Rupūs arba pilno grūdo miltai malami iš viso grūdo neatskiriant sėlenų. Šie miltai lengviau virškinami ir turi mažiau kalorijų. Pačiam gaminiui miltai priduoda „duoniško rudumo“ ir vos juntamo riešutų skonio .” (skaniai.lt)

       Jūratė — 2011-01-11 @ 12:02

  5. super! skanu, pigu ir greita

       Dovile — 2011-12-30 @ 21:04

  6. As tokius kepus,bet visiskai nededu jokiu miltu,tai darau tokius plonucius,iskepa per 12 min.nus tip top gaunas kaip florentinai, nes as su aviziniais dribsniais kartu pakepu ir seklas,jos paskrunda,paruduoja ir karsta visa mase iskart verciu i kiausiniu-cukraus plakini.

       giedre — 2011-12-31 @ 16:54

  7. Dovile, labai smagu!
    Giedre, o man labai patiko šitie florentinai: http://juratet.blogas.lt/florentinai-naturaliai-ir-florentinai-greitai-3164.html, į kuriuos irgi, aišku, galima dėti ir avižinių dribsnių.

       Jūratė — 2012-01-18 @ 14:10

  8. Sveiki, išbandžiau šį receptuką - greitai, paprastai, labaaai skanu. Kitą kartą darysiu dvigubą porciją. Ačiū.

       Aliona — 2012-06-05 @ 13:22

  9. Tiesa, turėjau per mažai sviesto, tai supiliau 3 v. šaukštai sutirštinto pieno- skonio nesugadino:-))

       Aliona — 2012-06-05 @ 13:25

  10. Oi, kondensuotas pienas išvis tik pagerint viską turėjo :) Smagu, kad išbandėt ir kad neišpeikėt :)

       Jūratė — 2012-06-06 @ 12:43

  11. Tikrai labai skanūs, patarčiau visiems paragauti:-}

       Sandra — 2013-06-21 @ 17:14

  12. Sandra, gera matyti gerą patarimą :) ačiū ;)

       Jūratė — 2013-07-01 @ 14:25

  13. Puikus receptas, labai skanūs sausainiai, puikiai pavyko! :)

       Elena — 2014-07-04 @ 21:38

Šio įrašo komentarų RSS srautas. Citatos URL

Parašykite komentarą

„WordPress“ variklis. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.